'Banenverlies VS vorig jaar was ergste sinds 1939'

Gepubliceerd op 9 januari 2021 12:22 | Reacties: 3 | Onderwerpen: Verenigde Staten 

NEW YORK (ANP) - Het banenverlies in de Verenigde Staten vorig jaar was historisch hoog. Volgens zakenkrant The Wall Street Journal lag het totaal aantal banen dat verloren ging op het hoogst niveau sinds 1939. Vooral onder de zwarte en Latino-bevolking en onder jongeren was het banenverlies groot.

In 2020 gingen in de VS per saldo krap 9,4 miljoen banen verloren. Dat is veel meer dan de ruim 5 miljoen banen die in 2009, in de nasleep van de wereldwijde financiële crisis, verloren gingen.

Het Amerikaanse ministerie van Arbeid zei vrijdag dat de werkgelegenheid in december voor het eerst weer kromp sinds de coronaklap afgelopen voorjaar. In april, na de afkondiging van lockdowns tegen de coronapandemie, gingen in een klap rond de 20 miljoen arbeidsplaatsen verloren.

De horecasector en aanverwante branches werden vorig jaar in de VS, net als elders, het hardst getroffen. Daardoor nam vooral de werkloosheid onder minderheden, jongeren en lager opgeleide werknemers sterk toe. Deze groepen werden volgens de krant al onevenredig zwaar getroffen door de economische gevolgen van de coronacrisis.

3 Posts
Formule1-Fan
0
Formule1-Fan
0
zoals het er naar uit ziet wint pisveel vandaag.

Zoals het er naar uit ziet wederom hogere opening in de VS, het kan niet op, al meer dan maand lang hoger daar, tot in de hemel elke keer.
3 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.