Wall Street opent hoger ondanks tegenvallend banenrapport VS

Gepubliceerd op 8 januari 2021 15:47 | Reacties: 3 | Onderwerpen: Verenigde Staten 

NY-DJ-Industrial Avg (nov '18)

0,00 0,00 (0,00%)

NEW YORK (ANP) - De aandelenbeurzen in New York zijn vrijdag met winst geopend, waarmee de records van een dag eerder verder worden uitgebouwd. Beleggers op Wall Street verwerken een tegenvallend banenrapport van de Amerikaanse overheid, waardoor de hoop werd aangewakkerd op nog meer steunmaatregelen om de economie van de Verenigde Staten door de coronacrisis te loodsen.

De Dow-Jonesindex noteerde kort na opening een plus van 0,2 procent op 31.094 punten. De brede S&P 500 steeg 0,4 procent tot 3816 punten en de technologiebeurs Nasdaq klom 0,7 procent tot 13.027 punten. Donderdag sloten de drie hoofdgraadmeters op nieuwe recordniveaus.

De werkgelegenheid in de VS nam in december onverwacht af. Volgens het ministerie van Arbeid gaat het om de eerste banenkrimp sinds de grote coronaklap van afgelopen voorjaar. In totaal gingen er exclusief de landbouw 140.000 arbeidsplaatsen verloren, terwijl economen in doorsnee eigenlijk hadden gerekend op zo'n 50.000 extra banen. De cijfers wijzen op een kink in het eerder ingezette herstel van de Amerikaanse arbeidsmarkt door het stijgende aantal coronabesmettingen in het land.

Moderna

Farmaceut Moderna kreeg er 1 procent aan beurswaarde bij, na het nieuws dat de Britse toezichthouder diens coronavaccin heeft goedgekeurd. Na de vaccins van Pfizer/BioNTech en AstraZeneca mag nu ook dat van Moderna worden toegediend in het Verenigd Koninkrijk. De Europese Commissie keurde het vaccin van Moderna eerder deze week al goed.

Chipconcern Micron Technology ging 3,5 procent vooruit, dankzij beter dan verwachte vooruitzichten. Door het vele thuiswerken vanwege corona en de overstap naar 5G-technologie voor smartphones ziet Micron de vraag naar zijn chips toenemen.

4 Posts
suske wiet
0
Moderna goed gekeurd
Als je dan hoort hoe het bij sonofi gegaan is .
De fransen hebben vooral Duitsland onder druk gezet en voorgelogen dat ze al redelijk ver stonden met het vaccin ?
Dit is volgens warnemers die in die sector werken een grote leugen geweest .
Nu komen ze op de markt als iedereen het vaccin in zich heeft .
T. R.
0
Natuurlijk gaan de aandelen omhoog. Ook al die aandelen in Europa gaan omhoog.
Er is maar 1 reden voor nl:
Er wordt zoveel geld bijgeprint dat al dat geld steeds minder waard gaat worden. De aandelen en goud lijken dan steeds meer waard te worden maar dat is niet zo, het geld wordt steeds minder waard en de waarde van de aandelen worden gecompenseerd.
Jopie1962
0
quote:

T. R. schreef op 8 januari 2021 16:20:


.... De aandelen en goud lijken dan steeds meer waard te worden maar dat is niet zo, het geld wordt steeds minder waard en de waarde van de aandelen worden gecompenseerd.


Vandaag werden Zilver en Goud vooral gedumpt !!
Sander1234
0
Laatst hoorde ik op het weerbericht dat ze stoppen met temperaturen te vergelijken met normaal. Dus 4 graden warmer dan normaal. Waarom-normaal is achterhaald. Deze vergelijking gaat ook op voor de beurs-het is niet meer normaal en dat wordt het ook niet meer. Dus stop maar met kreten als: beurs omhoog ondanks slechte cijfers, lockdowns, virusmutatie, etc
4 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.