WhatsApp en Facebook delen meer informatie, maar niet in Europa

Gepubliceerd op 8 januari 2021 15:21 | Reacties: 4 | Onderwerpen: Europa 

Facebook (26 feb)

257,620 +2,930 (+1,15%)

Facebook (26 feb)

217,700 +4,000 (+1,87%)

MENLO PARK (ANP) - Dat WhatsApp meer gebruikersinformatie gaat delen met moederbedrijf Facebook, geldt niet voor Europa. Vanwege de Europese privacyverordening AVL mag dat hier niet, laat een woordvoerder van de chatapp weten. Op sociale media ontstond de afgelopen dagen onrust over de nieuwe voorwaarden.

Amerikaanse media schrijven veelvuldig over de nauwere band tussen Facebook en WhatsApp en die berichten werden op Facebook en Twitter gedeeld toen ook gebruikers in Nederland een melding kregen dat ze nieuwe voorwaarden moeten accepteren.

Die nieuwe voorwaarden richten zich voor Europa vooral op nieuwe winkeldiensten via de chatapp. Zo wordt daarin uitgelegd hoe transactiegegevens door WhatsApp worden opgeslagen.

Bits of Freedom

Internetprivacy-organisatie Bits of Freedom snapt de onrust, maar zegt ook te begrijpen dat er op het vlak van privacy niets verandert. "Maar dat wil niet zeggen dat bij WhatsApp je privacy gewaarborgd is. Als mensen zich in algemene zin zorgen maken om hun onlineprivacy, dan is het stoppen met diensten van Facebook en WhatsApp een goede eerste stap", geeft een woordvoerder van Bits of Freedom aan. "Diensten als Signal en Telegram zijn wat dat betreft veel veiliger."

Door de ophef in de media en een online-aanbeveling van Tesla-topman Elon Musk krijgt Signal inmiddels veel nieuwe aanmeldingen. De dienst liet via Twitter al weten dat mensen die de app willen gebruiken daardoor mogelijk wat langer moeten wachten op een verificatiecode. Ook de Amerikaanse klokkenluider Edward Snowden prijst Signal al jaren aan.

4 Posts
FlashHenk
0
Er verandert niets. Totdat er wel wat verandert. Dat krijgt u dan achteraf te horen. Misschien. Van iemand anders.
Sabimang
0
AVL? Laat me niet lachen. Nooit gehoord van "The Patriot act". De Amerikaanse regering kan alles opvragen. Een Amerikaans bedrijf is verplicht inlichtingen te verschaffen. Wij Europeanen hebben niets in te brengen. Privacy is een wassenneus.
4 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.