Breed herstel op Europese beurzen | Eurobench.com

Breed herstel op Europese beurzen

Gepubliceerd op 7 dec 2018 om 11:50 | Reacties: 4 | Onderwerpen: Europa 

AMSTERDAM (AFN) - De Europese aandelenbeurzen toonden vrijdag over een breed front herstel na de recente zware verliezen. Op het Damrak keerde de AEX-index terug tot boven de 500 punten. De hoop dat de Federal Reserve volgend jaar mogelijk terughoudender zal zijn met het verhogen van de rente steunde het sentiment. Verder wordt gewacht op het belangrijke Amerikaanse banenrapport, dat later op de dag wordt vrijgegeven.

De hoofdindex op Beursplein 5 noteerde rond het middaguur 1,5 procent hoger op 506,29 punten. De graadmeter sloot een dag eerder voor het eerst sinds 28 februari 2017 onder de 500 punten. De MidKap steeg 1,1 procent tot 669,81 punten. Londen, Frankfurt en Parijs kregen er tot 1,6 procent bij.

Alle 25 hoofdfondsen op het Damrak gingen omhoog. Koploper was biotechnologiebedrijf Galapagos met een winst van ruim 3 procent. Verfconcern AkzoNobel won 2,5 procent na een adviesverhoging door Jefferies. Telecombedrijf KPN (plus 2,4 procent) profiteerde van een adviesverhoging door Credit Suisse.

Frenkie de Jong

In de MidKap stond maaltijdbestelsite Takeaway bovenaan met een plus van 6,1 procent. Air France-KLM klom 0,3 procent. De luchtvaartcombinatie houdt de prijsvechter Joon toch in de lucht, meldde de Franse krant Les Echos. Bij de kleinere bedrijven won Pharming 7,7 procent. De biotechnoloog heeft positieve resultaten behaald bij een Berlijnse studie met het middel Ruconest tegen acute zwellingen.

Ajax steeg 1,4 procent. Volgens De Telegraaf wil Paris Saint Germain (PSG) 75 miljoen euro betalen voor de 21-jarige middenvelder Frenkie de Jong van de Amsterdamse voetclub.

Kledingketen

In Frankfurt ging het Duitse gezondheidszorgbedrijf Fresenius bijna 15 procent onderuit na een winstalarm. AB Foods zakte 2,6 procent in Londen na een tegenvallende handelsupdate van het moederbedrijf van kledingketen Primark. Het Britse supermarktconcern Tesco klom 5 procent na een adviesverhoging door Exane BNP Paribas.

De euro noteerde op 1,1375 dollar, tegen 1,1370 dollar een dag eerder. De prijs van een vat Amerikaanse olie daalde 0,2 procent tot 51,35 dollar. Brentolie kostte 0,4 procent meer op 60,30 dollar per vat. OPEC wist donderdag nog geen akkoord te bereiken over een productieverlaging. Vrijdag wordt opnieuw onderhandeld.

4 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
RSIman
0
Exact hetzelfde gebeurde hiervoor kleine opleving.
En weer verder naar beneden sentiment is zwaar negatief.
Een paar geforceerde berichten : Economische groei eurozone bevestigd
gaan niet helpen. Frankrijk dit weekend een veldslag.
Maandag gaan we de beurzen zien.
1 stap naar boven 10 stappen terug.

Maar goud blijft Top!
(ps iex redactie valt erg op dat wanneer
eldee99
0
Laat ik het zo zeggen: als ik cash zou hebben, zou ik het nu niet het beste moment vinden om in te stappen. Als ik een dikke portefeuille zou hebben, met flink wat vet op de botten, zou ik lekker blijven zitten.
RSIman
0
Breed herstel op Europese beurzen (Volgens iex.nl)
Gisteren -3,32% AEX nu +1,40%
DAX is +0,57% gisteren ook meer dan -3%
Paus
0
Die 506 is zo belangrijk, dat was gisteren nog de steun en daar zijn we doorheen gegaan. De aex is deze stand nu weer aan het testen. Volgende week zal veel bepalend kunnen worden voor de kant die we opgaan. Onder de 506 volgende week dan is een verdere uitbraak neerwaarts in aantocht. Op de maandgrafiek komt de trendlijn ook steeds dichter bij, erdoor breken is niet goed voor de bullish onder ons...ik sta dan ook niet raar te kijken van een aex onder de 400 komende jaren.
4 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.