Oliekartel OPEC sluit nieuwe productiedeal | Eurobench.com

Oliekartel OPEC sluit nieuwe productiedeal

Gepubliceerd op 7 dec 2018 om 11:09 | Reacties: 4 | Onderwerpen: OPEC  Rusland 

Royal Dutch Shell A (15:31)

28,240 +0,180 (+0,64%)

WENEN (AFN/RTR) - De vergadering van oliekartel OPEC in Wenen is afgesloten met een akkoord over een productieverlaging. De productie wordt met 1,2 miljoen vaten per dag ingeperkt, zo kwamen de OPEC-leden en bondgenoten als Rusland overeen.

De beperking is groter dan vooraf werd gedacht. Kenners noemden de gesprekken tussentijds moeizaam en rekenden op een beperking van een miljoen vaten. Dat kwam onder meer omdat lid Qatar zich begin volgend jaar terugtrekt uit de Organisatie van Olie-Exporterende Landen (OPEC). Ook is Iran uitgesloten van de productiebeperking omdat Amerikaanse sancties de productie daar al flink raken.

In april worden de beperkingen weer onder de loep genomen, aldus een afgevaardigde. De OPEC-leden pompen dagelijks ruim 33 miljoen vaten olie op. De OPEC wil met de productieverlaging de flink dalende olieprijzen een halt toeroepen. Een vat Amerikaanse olie (van 159 liter) steeg vrijdag omstreeks 15.00 uur 4,6 procent in prijs tot 53,86 dollar. Brentolie won 5,1 procent tot 63,06 dollar per vat.

4 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
Ritageld
0
Mooie geste. De Russen leveren ca. 2% productie in. Afgelopen juli hebben ze dat verhoogd. Zonder deze beoogde verlaging gaat de olieprijs mogelijk naar 30-40 $. Dat is 50% van de prijs in oktober. Zo'n mooie geste is dat toch ook weer niet. Het is maar hoe je het verpakt!
suske wiet
0
Trump ,is geslaagd in zijn opzet .
Verdeel en heers .
Opec is zo goed als onbestaand .
Amerika kan de prijs bepalen .
En die vinden 60 dollar per vat het ideale ;
Hopelijk komt er een constante in de prijsvorming .
Goed voor iedereen .
Nuchtertransparant
0
Economisch gezien is ook niemand gebaat bij een hoge olieprijs. Hooguit de aandeelhouders van de oliemaatschappijen en de daaraan gerelateerde industrie. Trump kan voor maximale output gaan op de schalievelden. Prijs naar 40 euro. En dan vragen ze zich nog steeds af hoe het kan dat de inflatie zo laag blijft........... Innovatie en technologie hebben een enorm prijsdrukkend effect. En dat zal alleen maar toenemen.
De amateur
0
De experts zeggen dat een vat tussen de 70 en 80.dollar het beste is. Is het niet te duur en kunnen oliebedrijven en landen ook gewoon draaien.
4 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.