Vragen CDA over afhandeling ING | Eurobench.com

Vragen CDA over afhandeling ING

Gepubliceerd op 7 dec 2018 om 06:15 | Reacties: 2

ING (15:01)

9,781 +0,082 (+0,85%)

AMSTERDAM (AFN) - Regeringspartij CDA vindt het vreemd dat toezichthouder De Nederlandsche Bank (DNB) niet gaat toetsen of het bestuur van ING nog wel geschikt is om de bank te leiden. De top kwam in opspraak door een affaire met witwassen, die werd geschikt voor 775 miljoen euro.

,,Als het bij deze grote witwaszaak al niet gebeurt, wanneer dan nog wel?'', vraagt CDA-Kamerlid Erik Ronnes zich af. Hij gaat de kwestie aankaarten en wil opheldering over de rol van de toezichthouder. Dit straalt af op het imago van de hele bankensector, stelt hij.

Minister Wopke Hoekstra (Financiën), een partijgenoot van Ronnes, benadrukt dat DNB volstrekt onafhankelijk is, en hij noemt dat een goed principe: ,,Het is aan DNB om hier te oordelen.'' Omdat ING een van de belangrijkste banken van Nederland is, is er ook een rol voor de Europese Centrale Bank om het gedrag van de bank te toetsen, aldus de bewindsman.

Onderzoek advocatenbureau

De twee CDA'ers reageren op een reconstructie van de affaire door Het Financieele Dagblad (FD). DNB kan als toezichthouder een bestuurder van een financiële instelling hertoetsen als er sprake is van een redelijke aanleiding. Dat is het geval bij ING, dat jarenlang de regels tegen witwassen heeft overtreden.

De toezichthouder schaarde zich echter achter de uitkomst van een onderzoek dat advocatenbureau Stibbe uitvoerde in opdracht van ING. De conclusie was dat niemand binnen de bank actief of verwijtbaar beleid heeft gevoerd dat leidde tot de tekortschietende controles.

Ronnes vindt dat de partij die wordt onderzocht, niet de opdrachtgever van het onderzoek kan zijn. Hij heeft dan ook veel vragen over de manier waarop de toezichthouder zich opstelt in deze zaak. ,,Die regels zijn niet voor niks gemaakt''. Zo plaatst hij ook vraagtekens bij de uitspraak 'We moeten met elkaar verder' van DNB aan de ING-top.

2 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
BDP54
0
Niemand binnen de bank heeft actief of verwijtbaar beleid gevoerd concludeert advocatenbureau Stibbe. Ik vind dit een nogal verontrustende conclusie, want dan weten de topmensen dus niet wat er binnen hun bank gebeurd. Het feit dat er geen actief of verwijtbaar beleid is gevoerd betekent dus dat het voorkomen van witwassen geen prioriteit had binnen ING.
PSING
0
Hoe kan een bank nou in hemelsnaam weten of geld dat overgeschreven moet worden, wit of zwart geld is?

Als ze dat werkelijk zouden kunnen en die betalingen niet zouden uitvoeren, dan zou het totale betalingsverkeer in Nederland en daarbuiten stil staan.

Deze oneigenlijke (!) taak voor een bank is een overheidstaak, die zelf niet weet hoe ze dit probleem moet oplossen, dus leggen ze het bij de banken, dan zijn zij er formeel van af !
Maar dat ze daarna nog dit soort boetes kunnen opleggen, omdat de door hun bepaalde nieuwe wetgeving voor de banken dit zo bepaald, is echt niet van deze wereld en rond uit belachelijk en een Nederlandse overheid onwaardig.

Internationaal betalingsverkeer, moet de overheid zelf maar gaan doen, als ze het zo goed weten.

En als je dan nog ziet hoe dit achterbakse bank pesten in de media zulke buitensporige vormen aan neemt en maar blijft door gaan jaar in en jaar uit, om de publieke opinie tegen de banken verder te beinvloeden, dan heb ik hier maar een gedachte over.

FAKE NEWS.

De banken doen een van de belangrijkste taken in Nederland, ziet niemand dit meer? En hoe goed ze dit al héél lang doen?

Er is geen bewust beleid gevoerd om te witwassen door banken (daar wordt door de banken al ruim 10 jaar actief beleid op gevoerd met opleidingen en cursussen op alle niveau's), maar als het de bedoeling is dat 50% van het personeel van een bank geen bank taken uitvoert, maar een overheidstaak dan wordt het tijd dat ze daarvoor door die zelfde overheid voor beloond worden in plaats van gestraft met totaal ongepaste (lees het FD) megaboetes!

Of is het de bedoeling om net als in Duitsland en Frankrijk, alle banken in Nederland te marginaliseren en te decimeren, zodat de Amerikaanse banken hun wereld dominantie realiseren en alles gaan bepalen in Europa.

Linkse rakkers denk nou eens na en zie waar je voor gebruikt word en Stop toch eens met het kapot maken.
2 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.