Amerikaanse boete voor ABN AMRO Clearing

Gepubliceerd op 7 februari 2020 22:38 | Reacties: 5 | Onderwerpen: banken 

ABN AMRO BANK N.V. (12:40)

7,550 -0,600 (-7,36%)

AMSTERDAM (AFN) - ABN AMRO Clearing heeft een schikking van ruim een half miljoen euro getroffen met de Amerikaanse beurswaakhond SEC. Het kantoor van de clearingbank in Chicago schond bepaalde regels rond de handel met Amerikaanse aandelen in buitenlandse bedrijven, stelde de toezichthouder vast.

De kwestie draait om zogeheten ADR's, oftewel in de Verenigde Staten te verhandelen aandelen van buitenlandse bedrijven. Voor die aandelen is het doorgaans nodig om ook de daadwerkelijke aandelen in kas te hebben. Het is echter ook mogelijk ADR's uit te geven zonder de daadwerkelijke aandelen in kas te hebben. Maar dan moeten de ontvangende handelaren evenveel buitenlandse aandelen hebben als ADR's en goede afspraken hebben met depotbanken.

ABN AMRO Clearing Chicago leende volgens de SEC dit soort "vooraf vrijgegeven" ADR's van aandelenhandelaren, terwijl duidelijk was dat deze brokers niet de benodigde aandelen bezaten. De toezichthouder neemt het de clearingbank ook kwalijk dat er onvoldoende toezicht op medewerkers was.

ABN AMRO Clearing koopt met een boete van 586.000 dollar (535.315 euro) verdere vervolging af. De financieel dienstverlener erkent daarmee echter niet fout te hebben gehandeld, maar ontkent het ook niet.

6 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
Lepre Chaun
0
Niks loos de typische manier in de U.S om van een duurdere en langere procedure aftekomen .
Lepre Chaun
0
Een schikking is altijd een tussenweg.

Je kan gaan procederen, dat kost heel veel tijd, kost geld en de uitkomst voor de klagers in ongewis. Ze kunnen goed na hogere beroepen nog 5 jaar moeten wachten.

In Nederland is het tussen civiele partijen ook niet anders. Rechters vragen tijdens dit soort processen ook vaak of partijen er niet onderling kunnen uitkomen, soms met een tussenvonnis dat een richting aangeeft. Soms komt men er uit soms doet een rechter uitspraak.

Met deze schikking bekent ABN dus ook niet officieel schuld, en de aanklagers mogen de aanklacht niet meer verder procederen.
Daar is wel een verschil, en ook het voordeel voor ABN.
jan de vakman
0
De financieels zouden een voorbeeld voor ons moeten zijn,dat zijn ze ook wel,maar dan in verkeerde zin,ze zitten vol met list en bedrog!
Het aexje scheerde van de week zomaar 4,6% omhoog,toch wist mijn second opienion;aperrammetje hem met een vakkundige houtgreep plat te leggen,ik mocht +5% bijschrijven onder mijn portefuille,apertje wist in het moeilijkste seizoen ooit,zeer acceptabele prestaties neer te zetten,het zeer riante div blijft gehandhaafd + 100 miljoen aandelen inkoop,ook werd fors op kosten bespaard,ik zou zo zeggen,dit is toch wel een hebbedingetje op de beurs,hij schreef maar liefst +21,08% van de week,zijn grote broer deed het nog een tikje beter,die schreef+22,42%,ik denk dat hier ook wel geldt;den 1 zijn dood is de ander zijn brood,de gehate dumpingen uit china liggen natuurlijk goeddeels stil.
De problemen rond corona zullen er wel de oorzaak van zijn dat mijn toppertje het minste presteerde van de chippers,toch denk ik dat hier sprake van een ernstige griepvariant is en niet een halve volksstam dodende soort pestuitbraak,2% doden en ook de vele genezings gevallen laten zien,dat er geen reden is voor paniek.
Omdat de chinio's een slim handelsvolk zijn,verwacht ik dat ze spoedig weer aan het werk gaan,treurig was wel weer dat de arts die waarschuwde,zijn mond moest houden,china blijft een zeer onvolwassen natie,die niet om kan gaan met kritiek,dan word je gemarteld,verhongerd of vermoord,laten we maar dankbaar voor ons demokratische kapitalisme!
Vandaag nog wat klimaat vriendelijk kluswerk aan schone 2wielers verrichten,op bnr werd gezegd,dat de klimaat vriendelijke aandelen de de toekomst hebben,nu dat kan je wel zien aan aperammetje,zij produceren,mede het nikkel voor auto batterijen,!
Morgen gaan we op onder het heerlijke oneindig rijkmakende WOORD,een zoon van de oude ds Olie,hij zei ze noemen mij de verhaaltjes dominee,hij had altijd mooie,het WOORD ondersteunende anekdotes,ik hoop dat zijn zoon een forse tik van hem heeft!!
Maandag hoop ik dat er grote sprongen richting bruikbare vaccins gevonden worden,dan gaat de rally op volle toeren door,ook hoop ik dat Dalmpje het voorbeeld van de beurs metaaltjes gaat volgen,daar zijn ze nu nog lid van de vara;Van Armoei Rammelt Alles! SJALOOM!!!
Doemebest
0
Jan dat geldt ook voor geloven, zouden ook een voorbeeld moeten zijn, zitten ook vol van eigenbelang, list en bedrog..
Japio_
0
quote:

Doemebest schreef op 8 februari 2020 17:00:


Jan dat geldt ook voor geloven, zouden ook een voorbeeld moeten zijn, zitten ook vol van eigenbelang, list en bedrog..


Zelfs gelovigen zijn net mensen.
AEX900
0
Vorig jaar bleek dat ook een aantal grote amerikaanse jongens hun ADR's niet volledig afdekten.
Hierover hoor(d)en we hier bijna niets. (zie Börse-on-Line nr14 van April 2019)
Hier was het Bank of New York Mellon. Dit er een van de 7 die in de fout gingen.
Mellon betaalde 20,5Mio $ boete + 4,2 Mio rente en terugbetaling van de winsten ad 29,3 mio $ behaalt tussen 1/1/1997 en 17/1/2019.
Merill Lyinch betaalde 8 mio JP Morgan Chase 135 mio, City Bank 38 mio en Deutsche Bank 75mio$ in deze geschiedenis.
Leren ze nu nooit iets? Dit is dus een soort naked-short-selling.
6 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.