Trump verwacht oplossing met Frankrijk

Gepubliceerd op 3 december 2019 16:52 | Reacties: 6 | Onderwerpen: Donald Trump  Frankrijk 

LONDEN (AFN/BLOOMBERG) - De Amerikaanse president Donald Trump verwacht dat hij en zijn Franse evenknie Emmanuel Macron tot een vergelijk komen over de Franse digitaks. Dat zei hij in Londen waar de twee bijeen zijn voor een top van de NAVO. "Het komt of goed of we komen tot een soort belasting die voor ons allebei werkt."

Frankrijk kondigde aan een belasting te heffen op techbedrijven die hun diensten in Frankrijk aanbieden. Daarmee willen de Fransen belasting innen om de misgelopen belasting te compenseren die de bedrijven ontwijken door allerlei trucjes toe te passen.

Omdat vooral Amerikaanse bedrijven als Facebook en Google door de belasting getroffen worden, sloeg Trump terug door te dreigen met importheffingen van 100 procent op 2,4 miljard euro aan Franse producten. Die extra heffing zou onder meer op Franse kaas, wijn en luxeproducten als handtassen worden ingevoerd. Macron zei al dat de EU dit niet over haar kant zal laten gaan.

Trump zei op zijn beurt dat de digitaks een van de minste problemen is die de VS hebben met Frankrijk. De Amerikaanse president herhaalde dat de EU volgens hem handelsbarrières opwerpt.

7 Posts
Kaviaar
0
Macron voelt zich oppermachtig...

Macron zei al dat de EU dit niet over haar kant zal laten gaan.
Patience
0
quote:

De grote recessie komt eraan schreef op 3 december 2019 16:57:


Oplossing of een hele grote crash?
ik ga voor de crash;-)
Knight V
0
Kaspersky
0
Glaasje wijn met een blokje kaas en een jaar vakantie voor Trump voor al dat harde werken. Dan kan de beurs herstellen.
Unieke_Alias
0
Voorlopig een uitgestelde deal met China...kon nog wel een jaar duren. Nu weer dit 'akkefietje'. Hopelijk snappen de gewone Amerikanen dat je met dit beleid steeds meer alleen komt te staan en dat andere landen andere wegen zullen inslaan om hun economieën stabiel te laten gedijen, zonder fratsen van een Borderliner. Ervan uitgaand dat Amerikanen zichzelf altijd wel geweldig vinden en niet zozeer buiten hun land kijken, vrees ik dat we er nog een periode van 4 jaar mee te maken houden. Ach ja, het went.
7 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.