EMA buigt zich over vergunningsaanvraag Galapagos

Gepubliceerd op 2 november 2020 22:50 | Reacties: 5 | Onderwerpen: biotechnologie 

Galapagos (27 jan)

90,500 -1,060 (-1,16%)

MECHELEN (AFN) - Het Europese Geneesmiddelenbureau (EMA) buigt zich over de vergunningsaanvraag voor Galagapos-middel filgotinib voor de behandeling van matig tot ernstige colitis ulcerosa, een chronische ontsteking aan de darmen. Volgens de beursgenoteerde biotechnoloog is de aanvraag gevalideerd en wordt deze nu geëvalueerd door de toezichthouder.

Patiënten met colitis ulcerosa hebben onder meer last van ontlastingsdrang, incontinentie, terugkerende bloederige diarree en de noodzaak hun darmen regelmatig te ledigen. Daarnaast hebben ze vaak buikpijn en slapen ze slecht. Filgotinib moet deze mensen een betere behandeling bieden.

"We zijn blij met deze belangrijke mijlpaal voor filgotinib. Filgotinib werd recent goedgekeurd voor de behandeling van reumatoïde artritis in de Europese Unie en Japan en dit brengt ons een stap dichter bij het beschikbaar maken van deze nieuwe behandelingsoptie voor mensen die leven met colitis ulcerosa", laat medisch directeur Walid Abi-Saab van Galapagos weten.

De indiening zal beoordeeld worden volgens de centrale licentieprocedure voor alle 27 lidstaten in de Europese Unie en Noorwegen, IJsland en Liechtenstein. Er bestaat al een licentie voor filgotinib in de EU als Jyseleca, voor de behandeling van patiënten met matige tot ernstige actieve reumatoïde artritis. Maar voor de chronische ontsteking aan de darmen is filgotinib nog een geneesmiddel in onderzoek en nergens ter wereld goedgekeurd.

8 Posts
Instapmoment
0
Geweldig nieuws! Vandaag blijkt dus achteraf het ultieme instapmoment geweest te zijn. Hopelijk morgen definitief de 100+ opzoeken. Tenzij de reactie hetzelfde is als bij de afgelopen PB’s.....
Beursplein 5
0
Filgotinib mag alleen worden toegediend als de werking van een andere medicijnen niet voldoende is.

Filgotinib is dus een soort tweede keuze medicijn.Beursplein 5
0
Waarom Galapagos' aanval op het best verkochte medicijn ter wereld mislukte

Met zijn reumamedicijn Filgotinib dacht Galapagos goud in handen te hebben. Het Nederlands-Belgische biotechbedrijf wilde de aanval openen op Abbvie-cashcow Humira. Maar op het allerlaatste moment bleek dat Filgotinib toch nog niet de Amerikaanse markt op mag. Een zware tegenvaller, die de koers van Galapagos hard heeft geraakt. Hoe kon het zo misgaan?

fd.nl/weekend/1357855/hoe-galapagos-a...

Instapmoment
3
Beursplein duidelijk short haha? Lekker je mening dikgedrukt maken.. kansloos zeg. Je tekst bevat onwaarheden.
Jupilerke
3
quote:

Instapmoment schreef op 3 november 2020 08:37:


Beursplein duidelijk short haha? Lekker je mening dikgedrukt maken.. kansloos zeg. Je tekst bevat onwaarheden.

Hij was nog niet ingestapt!
Mister_CK
0
quote:

Instapmoment schreef op 3 november 2020 08:37:


Beursplein duidelijk short haha? Lekker je mening dikgedrukt maken.. kansloos zeg. Je tekst bevat onwaarheden.

Dat is de titel van het artikel waar hij naar linkt. De rest van de tekst is de inleiding van het FD.
yvinho
0
8 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.