BAM Groep « Terug naar discussie overzicht

BAM december 2023

659 Posts, Pagina: 1 2 3 4 5 6 ... 29 30 31 32 33 » | Laatste
OnoMatopee
7
Het laatste kwartaal is heel verrassend verlopen en is bezig het beste kwartaal ooit te worden qua koers. Het is nog maar een voorzichtige inhaalrace want de koers was uitzonderlijk teruggevallen de laatste jaren. Iedereen zal overtuigd zijn van het feit dat er grote woningnood heerst en dat het aantal zoekenden stijgt en stijgt ook door toestroom van vluchtenden. Doortastend handelen is geëist van de politiek. Wonen is een recht bouwen is een plicht en laat BAM dat nou kunnen.
Tempo moet er ook gemaakt worden met de beslissing over kernenergie en centrales. Laten we nu toevallig een bedrijf in huis hebben dat dit, in samenwerking, ook kan bouwen?!
Als het allemaal wat meer meezit gaat BAM een florissante toekomst tegemoet.
Zwijnash
1
Zwijnash
0
December exploration is veel belang ( vergelijkbaar met ander manden - 29K - is het veel ?)
OnoMatopee
0
quote:

Zwijnash schreef op 30 november 2023 18:43:

Ook in Dec overzicht zetten

BAM Ireland plans approved for 700 new homes in Carrigtwohill, Co. Cork

www.bam.com/en/press/press-releases/2...
BAM Ireland-plannen goedgekeurd voor 700 nieuwe woningen in Carrigtwohill, Co. Cork
County Cork, Ierland, 29 november 2023 - Een Bord Pleanála heeft bouwvergunning verleend aan BAM Ireland om 714 wooneenheden te bouwen in Carrigtwohill, Co. Cork. De Castlake Strategic Housing Development (SHD) zal bestaan uit 224 huizen, 282 duplex units en 208 appartementen.

De Castlake Development zal belangrijke huisvestingsinfrastructuur bieden aan de snel groeiende stad Carrigtwohill. Naast de wooneenheden omvat de ontwikkeling voorzieningen voor een crèche met twee verdiepingen, woonruimten en een multifunctioneel speelgebied.

BAM Ireland plans approved for 700 new homes in Carrigtwohill, Co. Cork
De Castlake SHD is strategisch gelegen in de buurt van sterke transportverbindingen, waaronder het Carrigtwohill-treinstation dat hoogfrequente en hoge capaciteit diensten biedt aan het centrum van Cork.

Alasdair Henderson, uitvoerend directeur van BAM Ireland, merkte op: ‘We zijn verheugd dat An Bord Pleanála de Castlake SHD goedkeurt en dit belangrijke project voor Carrigtwohill en voor de mensen van Cork levert - een van de grootste ooit in East Cork. We hebben nauw samengewerkt met Cork County Council aan onze plannen om ervoor te zorgen dat we voor honderden mensen eersteklas huizen en voorzieningen leveren. Het is weer een spannend project in het gebied dat voortbouwt op de sterke inzet van BAM voor duurzame ontwikkeling in Cork.'

Het is de laatste van een reeks ontwikkelingen die BAM in East Cork heeft geleverd, na voltooiing van de bouwwerkzaamheden van de nieuwe Carrigtwohill Schools Campus Road Infrastructure. Als onderdeel van het Carrigtwohill Urban Regeneration and Development Initiative voltooide BAM 1 km rijbaan om de ontwikkeling van scholen voor het Department of Education en de Castlake SHD te bedienen

BAM Ireland plans approved for 700 new homes in Carrigtwohill, Co. Cork
Bij het nemen van zijn beslissing merkte An Bord Pleanála op dat de ontwikkeling ‘zou resulteren in een aanzienlijke bijdrage aan de woningvoorraad, in een tijd van huisvestingsbehoefte’. De Raad merkte ook op dat het gebied een scala aan werkgelegenheid en sociale voorzieningen had om een ontwikkeling van deze schaal te ondersteunen.

In overeenstemming met de verplichtingen uit hoofde van deel V van de Planning and Development Act 2000, heeft BAM voorgesteld om 104 eenheden beschikbaar te stellen aan de Cork County Council voor sociale huisvesting: 47 appartementen, 46 duplex-eenheden en 11 huizen.
OnoMatopee
0
Renovatie Spooldersluis gegund aan Le Chêne

Rijkswaterstaat gunt de opdracht voor het renoveren van het Spooldersluiscomplex in het Zwolle-IJsselkanaal aan Le Chêne, een combinatie van de aannemers Van den Herik, BAM en Spie.
Grondige opknapbeurt

Met deze renovatie krijgt het hele complex een grondige opknapbeurt: de Spooldersluis voor de scheepvaart, het bijbehorende bediengebouw, en de Spoolderbrug voor het wegverkeer. We vervangen de aandrijving en bewegingswerken voor het openen en sluiten van de sluisdeuren en de ophaalbrug.

Ook worden de elektrische installaties, kabels, verlichting en seinen vervangen. Daarnaast herstellen we het betonwerk en voorzien we de stalen delen van de sluisdeuren en de brug van een nieuwe laag verf.
Spooldersluis Foto: © Paul van Baardwijk - Studio Retouched
Beste prijs/kwaliteitverhouding

Le Chêne kwam uit de beoordeling als de aanbieder met de beste prijs/kwaliteit-verhouding. Voor dit multidisciplinaire project zet de combinatie in op een robuuste aanpak met een integraal ontwerpproces. Verschillende maatregelen helpen om verrassingen te voorkomen en te zorgen dat de renovatie in de daarvoor beschikbare periode uitgevoerd kan worden.

Op deze manier blijft de hinder voor belanghebbenden als de scheepvaart, bedrijven aan het water en omwonenden zoveel mogelijk beperkt.
In gesprek met de markt

Tijdens de selectieprocedure kreeg het project voldoende belangstelling vanuit de markt. De zogeheten concurrentiegerichte dialoog light leidde tot goede gesprekken met een open houding van beide kanten.

Met onder meer een bezoek op locatie werden onduidelijkheden over de opdracht weggenomen. Ook breidde Rijkswaterstaat de beoogde stremmingsperiode uit op basis van reacties van geïnteresseerde partijen. Zo waarborgen we de veiligheid van de opdrachtnemer en voorkomen we dat deze onder druk komt te staan om het werk op tijd gedaan te krijgen.
Duurzaamheid en innovatie

Duurzaamheid en innovatie zijn belangrijk in deze opdracht. Zo stappen we over op elektromechanische aansturing. Deze manier van aansturen voorkomt dat er olie en vetten in het milieu komen.

Bijzonder voor zo’n veelzijdig project is ook dat we de berekende milieukosten voor de plannen van de verschillende aanbieders hebben meegenomen in de beoordeling. Om het complex voor te bereiden op de toekomst, besteden we bovendien extra aandacht aan het vervangen van de bediening, besturing en bewaking. We werken hiervoor met bouwblokken voor standaardisatie.
Planning

Met een transitieperiode vanaf december 2023 neemt Le Chêne het dagelijks onderhoud van het complex over van de huidige onderhoudsaannemer Vitaal. In 2024 beginnen de voorbereidende werkzaamheden voor de renovatie met onder meer aanvullend onderzoek.

Het merendeel van de renovatie vindt plaats in een slot van 14 weken tussen 1 april en 1 oktober 2025, buiten het hoogwaterseizoen om.

In die periode is de sluis gesloten voor scheepvaart. Na de renovatie is Le Chêne nog een jaar verantwoordelijk voor het onderhoud van het complex om eventuele kinderziektes snel op te lossen.
Vervanging en Renovatie

De renovatie van het Spooldersluiscomplex is onderdeel van het programma Vervanging en Renovatie van Rijkswaterstaat. We werken de komende jaren aan de grootste onderhoudsbeurt ooit voor onze infrastructuur.

Veel bruggen, tunnels, sluizen en viaducten zijn gebouwd in de jaren 50 en 60 van de 20e eeuw. Ze zijn door de jaren heen intensief belast door steeds meer en steeds zwaarder verkeer. Dit vergroot de kans op storingen. Daarom vernieuwen we ze nu.
HenkdeV
1
quote:

Marinus-86 schreef op 1 december 2023 08:05:

Europese beurzen openen hoger
Benieuwd of BAM ook meedoet.
Ondanks kruisende macd lijnen:-)).
OnoMatopee
0
Nieuwe manier van stroomvoorziening: waterstofaggregaten
Gouda, 30 november 2023 - BAM Infra Nederland is sinds kort in het bezit van twee aggregaten met een waterstofverbrandingsmotor. Deze aggregaten kunnen dienen als vervanger van de traditionele dieselversie. Deze nieuwe manier van stroomvoorziening is een volgende stap in het verminderen van de uitstoot en het realiseren van een emissieloze bouwplaats. De elektrische energie die de aggregaten leveren, kan BAM direct gebruiken op de bouwplaats. Hiermee voorziet BAM het elektrisch bouwmaterieel van stroom.

Voor het opladen van klein én groot elektrisch materieel
Het waterstofaggregaat levert 200kVA, vanuit 100 procent (groene) waterstof. Hierdoor bespaart BAM Infra ruim 500 kilogram CO2 en ruim 2.500 NOx per dag. Ook zijn de waterstofaggregaten te koppelen om de bouwplaats te voorzien van 400kVA. Het waterstofaggregaat kan de gehele bouwplaats, klein en groot elektrisch materieel, voorzien van stroom. Zo kan het aggregaat in één nacht BAM’s elektrische funderingsmachine met een gewicht van 105 ton volledig opladen. Via een speciaal ontwikkeld schakel- en besturingspaneel is een container met waterstof op een veilige manier aan het aggregaat gekoppeld. De waterstofaggregaten zijn ontwikkeld door Koninklijke Van Twist, waarmee BAM Infra Nederland ook de asfaltspreidmachine op waterstof heeft ontwikkeld.

Blijven verduurzamen
Continu kijkt BAM naar mogelijkheden hoe we verder te verduurzamen. In de transitie van diesel naar alternatieve energiebronnen ziet BAM een rol weggelegd voor het toepassen van waterstof. Op het gebied van het produceren en distribueren van waterstof zijn talloze ontwikkelingen in gang gezet. BAM wil bij deze ontwikkelingen betrokken zijn en voorop lopen. Door de aanschaf van de waterstofaggregaten doet BAM weer nieuwe ervaring op met het toepassen van waterstof in de bouw.
OnoMatopee
0
Network Rail releases footage of Dawlish sea wall withstanding this month’s Storm Ciarán as the project scoops the top prize at annual awards ceremony
(News release Network Rail:) 30 November 2023 - Earlier this month the new Dawlish sea wall faced its toughest test yet as devastating wind and waves whipped the south west, withstanding both and winning two engineering awards just days later.

Five metre waves at high tide. Wind speeds of over 80mph. Driving rain. All of it unusually coming from the east, a constellation of weather conditions that were exactly the same as those of the infamous storm of 2014, which destroyed part of the railway in Dawlish and left the south west inaccessible by train and cut off from the rest of the UK.

This time, as Storm Ciarán swept the country earlier this month, the Devon coastal town was protected by a new sea wall, an £82m investment in protecting the railway which held up against severe weather conditions. The wall was designed to deflect large waves back to the sea and that’s exactly what it did.

Dawlish sea wall withstanding Storm Ciarán
At 8m – 2.5m taller than the previous one – the new wall was completed in two sections between May 2019 and May 2023, following years of detailed studies, designs and joint working between world-leading marine, coastal and railway engineering experts. It was developed as part of the South West Rail Resilience Programme, put in place to improve resilience between Exeter and Newton Abbot, after the major storm of 2014.

Just days after Storm Ciarán exposed the structure to its toughest challenge yet, the team that developed and built the wall won two prestigious awards at the annual ICE South West Civil Engineering Awards. The second phase of the project took home the top Showcase Award, as well as the Over £8m Re-engineered Award.

Ewen Morrison, Network Rail senior programme manager, said: ‘We’re delighted that the sea wall has been recognised with these two awards. When the forecast for Storm Ciarán came in, we knew it would be a test for the railway in Dawlish and it’s incredible to see how the wall performed against some very rough weather conditions. It’s a testament to all the hard work that the teams have put in over the years to ensure that this coastal stretch of the railway is more resilient to extreme weather. I’d like to thank everyone who has been part of this project, including our suppliers, and especially the local community. Residents in Dawlish have been incredibly patient and supportive while construction was ongoing and they have welcomed us to their town with open arms.’

Rail Minister Huw Merriman said: ‘The Dawlish sea wall was delivered through £82 million of Government funding and just a few months later that has already helped protect our rail network from Storm Ciarán. I’ve seen first-hand the Dawlish sea wall and the importance of our investment to protect this vital coastal rail route from extreme weather conditions. This is a true example of civil engineering at its finest and has rightly received prestigious awards. I commend everyone who has worked on this project for its successful delivery.’

Huw Jones, executive director BAM, said: ‘We're pleased to see the wall performing as designed in recent weeks when faced with some exceptionally high winds and stormy conditions. Our work at Dawlish will protect the railway and the town for the next hundred years, so I'm sure Storm Ciarán will be the first of many. Dawlish was an example of exceptional collaboration, drawing on expertise from Network Rail, BAM and our outstanding suppliers. It's great to see that their work has been rightly acknowledged in recent awards.’

The sea wall was not the only Network Rail resilience project recognised by the ICE South West Civil Engineering Awards. The Severn Estuary Resilience Programme, which aims to reduce landslips on the line between Gloucester and Newport, scooped the Resilience Award.

It was given in recognition of the first phase of work, carried out in 2022, when engineers removed more than 15,000 tonnes of material from a steep cutting near Lydney in the Forest of Dean. Teams on ropes then installed around 27,000 square metres of mesh, secured by 1,000 soil nails to help stabilise the cutting face.

Work on a three-mile stretch of railway will continue until 2026, helping to protect the vital passenger and freight link from extreme weather for years to come.
Rob
0
Maar wat Ahold ingekocht. Heb nu een beetje spreiding, nog niet zo als Henk maar we komen er wel. Hoeveel verschillende aandelen heb jij Henk?
Ik zit nu in ABN/AMRO, BAM, Van Lanschot en AHOLD
HenkdeV
2
quote:

Rob schreef op 1 december 2023 12:39:

Maar wat Ahold ingekocht. Heb nu een beetje spreiding, nog niet zo als Henk maar we komen er wel. Hoeveel verschillende aandelen heb jij Henk?
Ik zit nu in ABN/AMRO, BAM, Van Lanschot en AHOLD
Besi, ING, NN, AMG, Aalberts, TKH, BAM, Brunel, Heijmans, Kendrion, Renewi.
Beetje veel op dit moment, maar dat is in verband met de oudejaarsrally.
Tijdelijk extra geld ingezet.
Rob
0
quote:

HenkdeV schreef op 1 december 2023 13:23:

[...]

Besi, ING, NN, AMG, Aalberts, TKH, BAM, Brunel, Heijmans, Kendrion, Renewi.
Beetje veel op dit moment, maar dat is in verband met de oudejaarsrally.
Tijdelijk extra geld ingezet.
Dank je Henk. Kendrion is verleidelijk om te kopen op dit moment. :)

Nog even over nadenken.
innicksname
0
quote:

Gadus morhua schreef op 1 december 2023 14:06:

Ik BAM weer gevonden hoor.
(stiekum ander draadje maken hè?!)
Was je vooral tegen jezelf aan het lullen? :-)
659 Posts, Pagina: 1 2 3 4 5 6 ... 29 30 31 32 33 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 26 apr 2024 17:35
Koers 3,896
Verschil -0,004 (-0,10%)
Hoog 3,932
Laag 3,860
Volume 525.331
Volume gemiddeld 1.429.485
Volume gisteren 691.847

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront