Reesink « Terug naar discussie overzicht

REESINK is een treurig fonds

293 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 8 9 10 11 12 13 14 15 » | Laatste
voda
0
Reesink en Gilde geven update overnameproces

AMSTERDAM (Dow Jones)--Royal Reesink nv (ALRRE.AE) en het consortium onder leiding van Gilde Buy Out Partners, hebben maandag een update gegeven over het overnameproces dat begin februari werd aangekondigd, en waarbij Gilde via River Acquisition, Reesink wil overnemen voor een bod van EUR101 per aandeel in contanten.

"De aanbieder en Royal Reesink bevestigen dat zij op koers liggen met de voorbereidingen van het bod", aldus de partijen. Gilde verwacht een biedingsbericht in te dienen bij de Autoriteit Financiele Markten (AFM) kort na de voorgenomen notering van Reesink aan Euronext Amsterdam.

Eerder meldde Reesink al dat zogenoemde 'depositary receipts' waarschijnlijk vanaf 9 maart aanstaande zullen verhandelen aan Euronext Amsterdam, onder het tickersymbool ROYRE. De notering van Reesink aan Alternext Amsterdam komt daarmee te vervallen.

Het bod van Gilde, via River Acquisition, op Reesink wordt naar verwachting in april officieel uitgebracht.


Door Dow Jones Nieuwsdienst; +31 20 5715 200; marleen.groen@wsj.com

[verwijderd]
0
Leonardo
& Co
B.V.
Houlihan Lokey and Leonardo, heeft een fairness opinie verstrekt aan de Directie en de Raad van Commissarissen en verklaart daarin van mening te zijn dat het voorgenomen Bod vanuit een financieel oogpunt fair is voor de aandeelhouders van Royal Reesink.

Hoogste tijd voor een second opinion !
[verwijderd]
1
Q&A overgang van Alternext Amsterdam naar Euronext Amsterdam

Waarom stapt Royal Reesink over van Alternext naar Euronext?

Op 9 april 2014 heeft Euronext Amsterdam een persbericht uitgegeven over de voorgenomen sluiting van Alternext Amsterdam;
Als gevolg van deze sluiting werd Royal Reesink gedwongen de keuze te maken voor een ander handelsplatform;
Op 25 augustus 2015 heeft Royal Reesink daarom besloten over te gaan naar Euronext Amsterdam;
Royal Reesink heeft ook onderzocht of een nieuw initiatief van Euronext, zijnde een Benelux platform gericht op aandelen en obligatieleningen, geschikt zou zijn voor Royal Reesink. Royal Reesink zag echter meer toegevoegde waarde van een notering aan Euronext Amsterdam.

Wat is het voornaamste verschil tussen Alternext Amsterdam en Euronext Amsterdam?

Zowel Alternext Amsterdam als Euronext Amsterdam kwalificeert als een handelsplatform, het onderscheid zit echter in het feit dat Euronext Amsterdam kwalificeert als een "gereglementeerde markt" in de zin van de Wet financieel toezicht en Alternext Amsterdam kwalificeert als een "multilaterale handelsfaciliteit" in de zin van de Wet financieel toezicht;
Die kwalificatie bepaalt (mede) welke wet- en regelgeving van toepassing is op de onderneming van welke de aandelen aan die markt genoteerd zijn;
Met het begrip "gereglementeerde markt" worden markten die als zodanig kwalificeren onderworpen aan specifieke, uit de Europese richtlijnen voortvloeiende wet- en regelgeving;
Ten gevolge daarvan zullen er meer regels van toepassing worden op Royal Reesink, welke regels met name (aanvullende) rapportageverplichtingen voor de vennootschap met zich mee zullen brengen.

Wat voor gevolgen heeft deze overgang voor u als certificaathouder / aandeelhouder?

De overgang heeft geen gevolgen voor wat betreft de (certificaten van) aandelen die u in Royal Reesink houdt, anders dan dat deze na de overgang genoteerd zullen zijn aan een ander handelsplatform, namelijk Euronext Amsterdam;
Op grond van de statuten van Royal Reesink bent u nu reeds gehouden een substantieel belang van 3%, 5%, 10%, 15%, 20%, 25%, 30%, 40%, 50%, 60%, 75% en 95% in het kapitaal van de vennootschap bij Royal Reesink te melden. Ten gevolge van de overgang naar Euronext Amsterdam, zult u verplicht zijn:
i. Nadat de notering van Royal Reesink aan Euronext Amsterdam een feit is (per 9 maart 2016), deze substantiële deelneming, onverwijld (zo snel als redelijkerwijs mogelijk) te melden bij de AFM.
ii. En ook fluctuaties nadien in uw substantiële deelneming, ten gevolge waarvan u de bovengenoemde drempelwaardes over- of onderschrijdt, zult u daarna onverwijld bij de AFM moeten melden. Zie daartoe ook:

www.digitaal.loket.afm.nl/Documents/F...

Dient u als houder van (certificaten van) gewone aandelen ook stappen te ondernemen in verband met de overgang?

Nee, de (certificaten van) gewone aandelen die u houdt zullen geen wijzigingen ondergaan, anders dan het feit dat zij in de notering van Euronext Amsterdam zullen worden opgenomen, waar zij nu nog in de notering van Alternext Amsterdam zijn opgenomen.

Heeft de overgang ook implicaties voor de jaarlijkse Algemene Vergadering van Aandeelhouders?

Ja, de overgang heeft inderdaad een aantal implicaties, waaronder:
Royal Reesink zal minimaal 42 dagen voorafgaand aan de AVA deze bijeen moeten roepen. Momenteel kan nog een oproepingsperiode van 15 dagen worden gehanteerd. U zult de vergaderstukken dus eerder tot uw beschikking hebben dan in voorgaande jaren;
Om u toegang te kunnen verlenen tot de AVA werden in de voorgaande jaren uw (certificaten) van aandelen geblokkeerd door uw respectieve banken / commissionairs gedurende de periode voorafgaand aan de vergadering. Dit zal niet meer gebeuren, hiervoor wordt na de overgang naar Euronext Amsterdam namelijk een andere procedure gehanteerd. Op de 28e dag voor die van de AVA (registratiedatum) zal bepaald worden wie er op dat moment (certificaten van) aandelen in het kapitaal van Royal Reesink heeft en daarmee stem- en vergadergerechtigd zal zijn op de AVA. In dat opzicht hoeft u zelf geen actie te ondernemen. Bij de oproeping van de AVA zal nader worden aangegeven op welke wijze u zich kunt aanmelden voor de AVA.

Download hier PDF (NL)
DNFTT
0
Voor kennisgeving aangenomen want als er weer duurzaam dividend was uitgekeerd dan had de koers met deze cijfers zelfstandig opgeklommen tot waar we nu staan.
Het missen van het dividend geeft nog een nare bijsmaak ook want we hebben het volle jaar uitgezeten.
marcnic
0
APELDOORN (AFN) - Aandeelhouders van Reesink kunnen vanaf woensdag hun stukken aanmelden voor het overnamebod van een consortium van investeerders onder leiding van opkoopfonds Gilde. Zij hebben daarvoor tot 7 juni de tij
[verwijderd]
1
Is er geen lid van de veb onder de geachte forumleden? Misschien kan deze een balletje opgooien bij de veb nu de jaarcijfers bekend zijn.Zou deze partij hun eigen fair value voor Reesink eens kunnen berekenen.
Zit inmiddels meer dan 11 jaar in Reesink en ben eigenlijk nog meer teleurgesteld dan in 2012, toen het dividend gepasseerd is. Wat heet teleurgesteld, eigenlijk baal ik er enorm van dat terwijl de betere jaren aanbreken vooral het management hier de vruchten van plukt. Bij mijn weten hebben zij nooit financieel hun nek uitgestoken door aandelen in het bedrijf te kopen. Dit had dan toch gemeld moeten zijn?
Kortom, wil meer voor mijn aandelen na zo'n lange tijd in een verschrikkelijk illiquide aandeel te hebben gezeten. Maar goed, wie niet, bezijdens de partijen die ze al aangemeld hebben of gewoon blijven zitten.
[verwijderd]
0
Meld puur als protest voorlopig niets aan! Niet dat het enig gewicht in de schaal legt natuurlijk.
marcnic
0
quote:

Ro 57 schreef op 13 april 2016 10:41:

Is er geen lid van de veb onder de geachte forumleden? Misschien kan deze een balletje opgooien bij de veb nu de jaarcijfers bekend zijn.Zou deze partij hun eigen fair value voor Reesink eens kunnen berekenen.
Zit inmiddels meer dan 11 jaar in Reesink en ben eigenlijk nog meer teleurgesteld dan in 2012, toen het dividend gepasseerd is. Wat heet teleurgesteld, eigenlijk baal ik er enorm van dat terwijl de betere jaren aanbreken vooral het management hier de vruchten van plukt. Bij mijn weten hebben zij nooit financieel hun nek uitgestoken door aandelen in het bedrijf te kopen. Dit had dan toch gemeld moeten zijn?
Kortom, wil meer voor mijn aandelen na zo'n lange tijd in een verschrikkelijk illiquide aandeel te hebben gezeten. Maar goed, wie niet, bezijdens de partijen die ze al aangemeld hebben of gewoon blijven zitten.
Ben het helemaal met je eens, een AB maar daar koop je niks voor, ik weet het..
marcnic
0
Apart,heb vreselijk de balen betreffende de gang van zaken zoals Reesink met zijn aandeelhouders is omgesprongen de laatste jaren, en nu na ruim 20 jaar ben ik zojuist mijn laatste pluk aandelen Reesink kwijt.

Voelt best raar en onwennig.
[verwijderd]
0
Jammer dat velen met een soort van kater afscheid nemen van Reesink. De resultaten over het eerste kwartaal zijn weer beter, en ik heb het gevoel dat het alleen maar beter gaat worden de komende jaren. Het is al eerder geschreven dat we met een kleine stijging van de koers en daar het dividend over 2015 bij opgeteld al aardig in de buurt zouden komen van de bieding die er nu ligt. Voorlopig is Gilde koopman, en alle anderen die mee mogen doen natuurlijk!
marcnic, het ga je goed met je huidige en toekomstige posities!
voda
0
Reesink verbetert resultaten

Gepubliceerd op 21 apr 2016 om 08:05 | Views: 1.200

APELDOORN (AFN) - Reesink is in het eerste kwartaal op een hogere omzet en winst uitgekomen. Dat meldde het handelsbedrijf in landbouwmachines donderdag in een trading update.

De omzet ging met ruim 6 procent omhoog tot 127 miljoen euro, waarbij autonoom een stijging was te zien van bijna 2 procent. Het bedrijfsresultaat (ebitda) klom met bijna 3 procent, zonder een concreet cijfer te noemen.

Het bedrijf gaf aan dat dit jaar de eindmarkten onverminderd dynamisch en uitdagend blijven, maar dat 2016 door het tijdig inspelen op nieuwe technologische ontwikkelingen en een goede spreiding van activiteiten naar verwachting een solide ontwikkeling zal laten zien. Eventuele overnames kunnen de resultaten dit jaar een extra impuls geven, aldus het bedrijf.

Reesink staat op het punt te worden overgenomen door Gilde voor 101 euro per aandeel in contanten. Omdat die biedprijs inclusief dividend is, zal het bedrijf bij de aandeelhoudersvergadering op 25 mei geen winstuitkering voorstellen.
marcnic
0
quote:

Ro 57 schreef op 21 april 2016 10:04:

Jammer dat velen met een soort van kater afscheid nemen van Reesink. De resultaten over het eerste kwartaal zijn weer beter, en ik heb het gevoel dat het alleen maar beter gaat worden de komende jaren. Het is al eerder geschreven dat we met een kleine stijging van de koers en daar het dividend over 2015 bij opgeteld al aardig in de buurt zouden komen van de bieding die er nu ligt. Voorlopig is Gilde koopman, en alle anderen die mee mogen doen natuurlijk!
marcnic, het ga je goed met je huidige en toekomstige posities!
Ben het weer met je eens RO, dank je.
[verwijderd]
0
De langdurig bij Reesink betrokken belegger betaalde grotendeels de rekening voor de “verbouwing” van Reesink. Het feest begon al met een enorme afboeking op een deelneming en vervolgens begon het grote emitteren tegen prijzen die ver onder intrinsiek lagen. Deze beleggers zagen niet alleen hun waarde overgeheveld worden naar de nieuw ingestapte beleggers, maar ook de verhoudingen veranderden daardoor. Je zou dus kunnen stellen dat het huidige bod een hele dikke (klap)sigaar uit eigen doos is voor hen die er in 2008 al inzaten. Op een intrinsieke waarde van ongeveer 128,00 euro in 2008, steekt het bod van 101,00 euro wel erg schril af. Kennelijk zaten beleggers niet allemaal in hetzelfde schuitje. Treurig. Waarom? Omdat het blijkbaar kan. Waar het management er destijds niet meer uit wist te slepen dan 63,85, daar verklaren ze nu dat 101 wel een fair bod is. Ongeloofwaardig, want daarmee impliceren ze eigenlijk, dat er tegen een veel te lage prijs is geëmitteerd. Op kosten van de zittende aandeelhouder, dat wel.
[verwijderd]
0
Je hebt gelijk, ze hebben gewoon doelbewust veel geëmitteerd tegen een lage koers (lees:waarde overgedragen te koste van de zittende aandeelhouder) waarmee de nieuwe categorie aandeelhouders zowel qua waarde als zeggenschap een gunstiger uitgangspositie verkreeg dan de zittende. O.a.hierover heeft Ten Doeschate het ook in het aprilnummer van het blad Effect van de VEB.Daar gaat hij ook in op de acquisitiedrift van de laatste reeks jaren.Van der Scheer heeft sinds zijn aantreden als CEO er in het kader van duur betaalde acquisities heel wat "oud geld" doorheen gedraaid, wat zijn enig wapenfeit is geweest. Daar hoort naar mijn mening een kernachtig goed Nederlands woord bij: POTVERTEREN.
gerrit 69
0
Het bod van 140 miljoen Euro voor Reesink door het Gilde-consortium is gewoon een koopje.
Bij deze overname krijgen aandeelhouders geen dividend over het jaar 2015 uitbetaald vanwege de overname en worden ook nog eens afgescheept met een belachelijk laag overname bod voor Reesink met nauwelijks een K/W van 9.
Normaal gezien was naar mijn mening Reesink minstens 200 miljoen Euro waard als overname prijs en dat zou dan overeen komen met een prijs van 150 Euro per aandeel.
Blijkbaar is Reesink toch altijd een treurig fonds geweest op onze beurs en lijken beleggers zelfs blij dat ze er van af zijn na 7 juni..!!!
Was Reesink een Amerikaans bedrijf geweest dan was men nooit akkoord gegaan met deze overname prijs voor een goed lopend bedrijf met uitstekende winst cijfers.
Als ik belegger was in Reesink zou ik samen met andere beleggers de handen in één slaan om aandelen niet aan te melden voor deze joden fooi.
[verwijderd]
0
Zelf heb ik hier op 13 april al aangegeven geen enkel aandeel aan te melden.
Gezien het gebrek aan bijval, zal er uiteindelijk ook voor mij weinig anders opzitten dan ze maar aan te geven. Als eenling ga ik geen uitrookprocedure afwachten!
293 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 8 9 10 11 12 13 14 15 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Markt vandaag

 AEX
902,14  +2,54  +0,28%  11:57
 Germany40^ 18.543,00 +0,24%
 BEL 20 3.955,68 -1,49%
 Europe50^ 5.015,09 -0,46%
 US30^ 38.980,00 -0,18%
 Nasd100^ 18.036,40 -0,21%
 US500^ 5.174,20 -0,24%
 Japan225^ 38.015,90 -1,08%
 Gold spot 2.307,99 -0,05%
 EUR/USD 1,0731 -0,17%
 WTI 79,49 +0,40%
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer

Stijgers

BESI +4,55%
ForFarmers +2,88%
INPOST +2,14%
Nedap N.V. +1,93%
Sif Holding +1,81%

Dalers

TKH -3,97%
AMG Critical ... -2,75%
DSM FIRMENICH AG -1,96%
Air France-KLM -1,87%
JUST EAT TAKE... -1,69%

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront