Imtech « Terug naar discussie overzicht

Draadje voor evt adviezen van andere aandelen dan Imtech....

[verwijderd]
0
Vandaag ook Vale verkocht op 4,55
verkoop Ugaz niet gelukt
verder nog in porto Gaz Icld en puts Adidas/Continental
voor meer dan 3/4 zijlijn momenteel alles te duur
[verwijderd]
0
quote:

Happy Chappy schreef op 4 maart 2016 20:03:

@ JP er gaan delisting/bail-out rumor Seadrill 160% hoger nu.
Van wat ik heb begrepen heeft de grootaandeelhouder een gedeelte van zijn belang in Marine Harvest verkocht, vermoedelijk zodat hij mee kan doen aan de aanstaande claimemissie die ik verwacht. Shorters zijn hier blijkbaar bloednerveus van geworden. Het aandeel handelde op een gegeven moment op 0.14x de boekwaarde, nu is dat 0.4x. Het jammere is alleen dat er ook nog 10 miljard aan nettoschuld op de balans staat, een probleem dat (gezien de MLT-vooruitzichten) dringend moet worden aangepakt. Ook andere oliegerelateerde aandelen, en dan vooral het aangeschoten wild (Vallourec, CGG etc.) gingen van de week als de brandweer. Blijkbaar is van hoger hand besloten dat de olieprijs is uitgebodemd, dat helpt ook mee aan het sentiment.

Wie het heeft aangedurfd heeft tot 3x zijn inleg in een paar dagen kunnen verdienen met SDRL en is nu een "happy chappy" ;) Fundamenteel is er eigenlijk niet veel veranderd, het blijft m.i. wachten op de claimemissie. Met de fors hogere koers is daar nu wel een wat betere opbrengst van te verwachten (meer dan de druppel op de gloeiende plaats die er bij market cap 1.4 miljard mogelijk was geweest).

In ieder geval felicitaties aan degenen die het hebben aangedurfd. Verstand op nul zetten en gaan is helaas niet mijn kwaliteit.

Vooral ook complimenten aan HC voor zijn (wederom) briljante timing!!
[verwijderd]
0
@Seadrill US dollar: en ik maar blij zijn met m'n 3,30-verkoopprijs...

Daarna verder in @RIG gestapt en heel blij met m'n latere 11,69 USD verkoopprijs.....

Daarna in @Vale en @Pbr gestapt met een vrij plausibele redenering: kijk naar de daggrafieken van de week en steeds gaan die schuin naar boven. Maar helaas, gisteren speelde met name @Vale toch een centje of 40 kwijt in de laatste uren. Blijven hoe dan ook historisch lage koersen, economisch dieptepunt in Brazilië en steeds gunstigere politieke wind, too big too fail, grondstoffen-tendens lijkt (veel) positiever. Dus houden maar en eventuele koersellende uitzitten (bij deze fondsen moet je er extra rekening mee houden zelfs op lage niveaus).

@Seadrill: toch een enorm gap nu tussen USD 4,8 (dat was een "dip") en 7,49 hoog. Slotkoers zowat in the middle 5,98. Nieuws a.s. maandag zal uitkomst moeten bieden, dat zal toch wel gebeuren neem ik aan. Zo niet, dan wordt het interessant. Zou het ding 25% dippen en dan kopen maar? In verdere stijging kopen lijkt me erg gevaarlijk, ook al kun je bij dit soort bewegingen ook op 6,5 kopen als 7,5 het volgende station is.
p1woord
0
Back fire,
Heeft degrootaandeelhouder niet alles verkocht want ze hadden over dislisting of bail-out
[verwijderd]
0

Jongens Seadrill we weten maandag meer want Seadrill zal wel met een voorbeurs berichtje moeten komen, want het is echt pandemonium op het aandeel

de schrik zit er enorm in en de geruchten machine loopt op volle toeren die Fredriksen die 25% van de aandelen heeft en zowat 100% controle over de toko, de man is blijkbaar goed voor 5 miljard $, dat is een notoire boef , dus we moeten wel echt bij de les blijven

het is zo verrotte moeilijk op een héél volatiel aandeel met een stop-loss te werken, want die kan geraakt worden en daarna gaat hij weer rennen, maar het is toch wel voor advies vatbaar, want deze Fredriksen die schaamt zich niet een streek te leveren.
hij vecht nu ook voor zijn belang en zolang dat ons belang is, is dat prima, maar wat als hij deze enorme upmove ook als een exit ziet ?

goed bij de les blijven en niet effe indutten achter t scherm

PS: als je t kan opbrengen en je hebt appetijt voor een enorme dosis Political Risk, zeg ik Gazprom @ 3,60 is nog altijd super goedkoop en als daar ooit bekend gaat worden dat de Chinezen voor hun lening een optie hebben om aandelen te nemen , dan gaat deze helemaal door t dak

de downside is, Poetin blijft het gebruiken als politiek wapen en het gaat nog lang niet beteren, Ja dan zal je tevreden moeten zijn met het dividend wat ze nog steeds trouw betalen via NY

ok , geen advies , maar wellicht toch een overweging iets van mee te lopen.
Garibaldi
0
Hoe kijken jullie nu tegen Petrobras, Vale en Glencore aan? Heb ze begin van de week alle drie overwogen en bij de eerste twee bleef het 'junk gevoel' me weghouden van een aankoop. Glencore vond ik erg hard hersteld aan 130 pence, maar staat inmiddels op 160. Lege handen dus en een mooie stijging gemist. Vraag is nu met name bij Petrobras en Vale: instappen en vasthouden of gokken op een dip en dan oprapen? Wat is wijsheid?
p1woord
0
Xerxes,
Ik zie het zo ,Ik ben giga in olieaandelen van okt af gestapt omdat ze een vast div en of super goedkoop waren en nu ook nog wel zijn dus ik ben bevoordeeld misschien.ik denk zelf dat de olieprijzen half april op minimaal 45 tot 55 staan .petrobas is zo afgestraft door crises brasil kijk naar koersen van nu en de laatste 5 jaar.Er werd gesuggereerd dat ze failliet. Zouden gaan maar de chinezen hebben ze een giga lening gegeven met als ruil dat ze olie gaan leveren,dus ze overleven zeker en hoeven denk geen emmissie te doen.vale kijk naar de koersen . Als het slecht moet je kopen en als het best gaat moet verkopen .ik moet ze gewoon een paar jaar vasthouden.ik heb vorig jaar aandelen gekocht van een bedrijf dat ging zo goed en nog maar de aandelen zijn 40% gezakt hoewel ze nu weer aardig omhoog gaan.mijn bescheiden mening
p1woord
0
Wies,
Het kan ook zo zijn dat fredriksen seadrill van de beurs gaat halen.En nog bedankt voor je adviezen daarom vale en seadrill gekocht
[verwijderd]
1

@ Peter, die mogelijkheid bestaat dat hij het met een private equity firma van de Beurs haalt, maar die gaat de hoofdprijs niet betalen

ik denk je moet het voor nu zien als een enorme short-squeeze op het aandeel gevoed door een paar giga speculanten allen lid van Anonymous Gamblers die allemaal in het aandeel zijn gedoken, echt elke spec van London tot Tokia duikt in Seadrill.

dus nogmaals het gaat ongelofelijk volatiel worden en daar moet je wel op voorbereid zijn

ik wacht op berichten van Seadrill zelf en ik moet aannemen dat die iets laten weten voor beursopening in Oslo.

shorts worden overal compleet uitgeknepen , Man Group zal het verdorie ook niet makkelijk hebben, want die hebben ook zwaar short gezeten de laatste jaren op Oliewaardes en Miners kan niet anders, het is te hopen dat ze gedraaid zijn.
goed ik denk dat ze op hun Long fondsen opschrijven, maar hun short fondsen zal een gevoelige tik hebben gekregen.
p1woord
0
Ja wies,
Dat jij over seadril schreef was de koers 1,89 en toen heb ik ze gekocht de dag erna en gister verdubbeld op 3,69 .Het aandeel is natuurlijk enorm geshort(%) misschien al op 12 of 13 dollar of nog meer dan gaat hè t natuurlijk hard en hebben veel verdiend denk ik.De top was 40 of nog meer en low 1,89 dan kan het toch wel 9 opbrengen of ben ik nu gek(zal wel)
p1woord
0
Short positie was op 12-02-2016 51.000000 stuks daarna ging de koers nog naar beneden
[verwijderd]
1

klopt Peter dit aandeel kan verder , je ziet wat er vrijdag gebeurde, maar wees voorbereid het gaat enorm volatiel zijn en dat geeft wilde swings

laten we genieten wat zich afspeelt op Miners en Oliewaardes en een Seadrill en een Heijmans en dan kunnen we ook onze tegenvallers dit jaar absorberen zoals een TT

Fugro, zou ik absoluut niet shorten, ik lees zo af en toe dat PM dit aandeel short, ik denk je kan mazzel hebben, maar is levensgevaarlijk, Boskalis heeft echt interesse en volgens mij is dat een rookgordijn voor HAL, die willen het echt hebben, maar liefst aan een 'gunstige' prijs.

p1woord
0
Dat laatste ben ik al eigenlijk te lang van overtuigd dus zit met mijn 12k aandelen nog niet in de winst maar het komt naderbij.boskalis had al een bod moeten doen volgens mij maar had dan de grootaandeelhouders niet meegekregen dus gaan ik er vanuit dat het minstens boven de 30 moet worden(ik hou wel vol hoor)
Bdw die fredriksen doet het beter die laat hem eerst zakken naar 1,72 en dan gaat hij kijken of hij zaken kan doen,zo denk ik
p1woord
0
Fugro, 12,37 nog aan short posities oei oei .ik ben nog nooit short gegaan maar dat moet anders van de zomer
p1woord
0
Ik heb een paar weken terug eenpositie genomen K+S lijkt mij een goed aandeel in Duitsland .wat ik nu zo bijzonder vind dat ze een shortpositie heeft van 13,67% en er vrijdag 78% gecoverd is .vorig jaar is er een bod gedaan maar is doorgegaan .Ik weet niet meer waarom maar lijkt mij kansrijk aandeel.succes
p1woord
0
Navigator57
0
Heb begin vorige week mijn miner (AAL)verkocht en PBR voor terug gekocht. Per saldo niet zo heel veel verschil omdat ook PBR is gaan rennen. Gelukkig net iets harder dan PBR.

Met alle positieve verhalen neig ik er toch weer naar om een plukje GLEN op te pakken maar is dat nog verstandig nu ze 160 noteren? is de boost over of gaan we nog even daar richting 200. Beurswijsheid zegt dat als iedereen enthousiast wordt dan....... Daar ben ik met TOM2 ook achter gekomen.

En wat gaat Delta Lloyd doen deze week. Ik zit er nog in, maar twijfel of ik geen afscheid moet nemen. Ik heb eigenlijk helemaal geen zin om aan die eventuele emissie mee te doen. Van de andere kant vind ik DL nog steeds erg goedkoop aan net geen 6 euro.

Zo moet de nieuwe beleggingsweek nog beginnen en twijfel ik nu al. Ik zag dat de beurzen in midden Oosten het lekker deden vandaag (althans die van Dubai. Een voorbode voor morgen?

Gr
Jan
[verwijderd]
1

Neen, klopt Peter, ik had toch ook wel een klein berichtje verwacht, ze laten het bij wat de media zelfs schrijft.

de grootaandeelhouder heeft cash vrijgemaakt en dat zou best een kunnen betekenen dat er een emissie komt en hij er vol voor gaat.

de koers zal wel aangeven hoe men het aandeel verder leest, deze enorme opwaartse move moet je voor nu zien als een short-squeeze, zoals bij vele geshorte aandelen - enkel deze is wel extreem.
41.365 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 1514 1515 1516 1517 1518 1519 1520 1521 1522 1523 1524 ... 2065 2066 2067 2068 2069 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Markt vandaag

 AEX
913,25  -0,31  -0,03%  17 mei
 Germany40^ 18.716,50 -0,12%
 BEL 20 4.004,80 +0,24%
 Europe50^ 5.069,27 +0,10%
 US30^ 39.995,10 0,00%
 Nasd100^ 18.540,20 0,00%
 US500^ 5.302,48 0,00%
 Japan225^ 38.732,00 0,00%
 Gold spot 2.415,21 0,00%
 EUR/USD 1,0874 +0,04%
 WTI 79,51 0,00%
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer

Stijgers

NX FILTRATION +8,76%
VIVORYON THER... +6,12%
Sif Holding +4,09%
RENEWI +3,21%
HEIJMANS KON +3,08%

Dalers

Corbion -3,97%
ADYEN NV -3,20%
EBUSCO HOLDING -3,00%
SIGNIFY NV -2,50%
PROSUS -2,29%

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront