Koffiekamer « Terug naar discussie overzicht

Vluchtelingen ramp voor Europa,eerste muur word nu gebouwd.

36.060 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 142 143 144 145 146 147 148 149 150 151 152 ... 1799 1800 1801 1802 1803 » | Laatste
[verwijderd]
0
quote:

henk38 schreef op 7 oktober 2015 00:19:

[...]

Waar is deze omslag toch ineens vandaan gekomen, we waren toch zo'n vredelievend land. Jarenlang stond de Nederlandse bevolking bekend als een van de gulste gevers.
Wat hebben mensen, die jou gedachten steunen, toch zo fout gedaan wat deze omslag heeft veroorzaakt. Zullen het dan toch de oogkleppen zijn geweest ?

Geld (van een ander) geven op afstand.

Wij zijn al heel lang niet zo gastvrij meer.
[verwijderd]
0
quote:

Belegde boterham schreef op 6 oktober 2015 22:33:

[...]

Maar even los van de vluchtelingenproblematiek die nu speelt, sinds WOII zijn we steeds meer een multiculti beschaving geworden, is de bevolking verdrievoudigd (uit mijn hoofd), maar ik heb nu niet het idee dat we:

Minder beschaafd zijn geworden,
Minder productief
Minder welvarend/ gelukkig.

Volgens mij is de beschaafdheid niet gedaald maar eerder gekelderd en we zijn lang niet meer zo welvarend als dat we denken, we leven in de laatste stuiptrekken van onze mooie welvaart, die nu in stand wordt gehouden met geleend geld.

Er vanuit gaan dat grote groepen vluchtelingen goed zijn voor onze economie is ook maar geroeptoeter, dat met niks te onderbouwen is.
Blijkbaar gaan bepaalde mensen er zomaar vanuit dat elk mens een goede ondernemer of vakman kan worden ondanks zijn afkomst, cultuur of geloof.
De cijfers laten toch duidelijk zien dat niet westerse allochtone veel afhankelijker zijn van ons sociale vangnet dan autochtonen of westerse allochtone.

In Zimbabwe dachten ze ook dat ze de blanken niet meer nodig hadden en daarom wel konden afslachten. Nu zien we dat het land aan de rand van de afgrond staat.
Of kijk naar Zuid Afrika, ook dat land is totaal in verval geraakt. Veel blanken vluchten het land uit vanwege de vele moordpartijen op blanken en in de afgelopen 10 jaar hebben al 1 miljoen blanken het land verlaten, waardoor het land alleen maar verder in verval raakt.

In Zweden hebben de cijfers ook duidelijk aangetoond dat grote groepen niet westerse allochtone eerder schadelijk zijn voor de economie dan positief.
Zelfs het IMF heeft Zweden hiervoor gewaarschuwd.
[verwijderd]
0
Als ik Dijkhoff zo hoor praten dan is Nederland aan het eind van zijn opvangcapaciteit en toch komen er dagelijks nog 3000 bij !
Gisteren werd hij bijna gemolesteerd en kon hij op tijd wegkomen.
Ik heb zo'n idee dat hij niet meer naar een bijeenkomst durft om een stad/dorp te dwingen voor noodopvang te zorgen.
Laten we zeggen en zo zie ik het,
onze politiek heeft gezaaid en de oogst is begonnen.
Wat er geoogst wordt gaan we ondervinden komende maanden maar als ik Dijkhoff ging ik een ander baantje zoeken.

josti5
0
quote:

Belegde boterham schreef op 6 oktober 2015 22:33:

[...]

Maar even los van de vluchtelingenproblematiek die nu speelt, sinds WOII zijn we steeds meer een multiculti beschaving geworden, is de bevolking verdrievoudigd (uit mijn hoofd), maar ik heb nu niet het idee dat we:

Minder beschaafd zijn geworden,
Minder productief
Minder welvarend/ gelukkig.

We worden ook nog eens steeds ouder, dus die kentering,die aanstaande is moet wel heel heftig zijn om dit allemaal teniet te doen.

We shall see, goodnight!
Zie o.a. Henk 38, 22.44...
Beperktedijkbewaking
0
Wat ik echt schandalig vind is dat 'mainstream' politici zwijgen als het graf. Ze lijken gegijzeld door GW, de slappelingen. Zelfs genuanceerde kritiek op de massale toestroom, op Merkel, en op regelneven als Dijkhof en vele burgemeesters, blijft achterwege.

Terwijl het land sterk aan het polariseren is over de asielkwestie, de toestroom echt onbeheersbaar wordt, en de daaruit voortvloeiende kosten ook (na vele jaren van inleveren door ons eigen volk, met name de minder bedeelden), zwijgen ze, van de VVD t/m de SP.
Moet ik jullie echt gaan voorrekenen hoe een zware aanslag al die immigratie gaat doen op onze voorraad sociale huurwoningen?
Jullie lafbekken worden geacht ons te besturen!! Maar nu hobbyen jullie verder over een foto van een inmiddels vrijgelaten moordenaar, over een rekentoets en de kosten van het Koningslied.

De enige politicus die ik de afgelopen dagen iets zinnigs heb horen zeggen i.v.m. de toestroom is de Utrechtse wethouder Paulus Jansen (SP): "Stop de verkoop van sociale huurwoningen."
Maar ja, die Jansen was eerder al het beste kamerlid van de SP. Vele malen beter dan van Bommel, die in Buitenhof een wedstrijdje internationale politiek aanging met prof. van Wijk. Geen woord over de ineens massaal geworden immigratie! En dat meent namens het gewone volk te spreken!

Er moet veel gebeuren voor ik PVV ga stemmen. Maar dat het zwijgen van de meeste politici vele brave burgers gek maakt, snap ik maar al te goed. Als ik vandaag zou moeten stemmen, zou ik kiezen tussen SGP en VNL. Terwijl ik normaliter niks van deze partijtjes moet hebben.

En oja, over ethiek. Bij Pauw zat een mevrouw met de slogan: "I see humans, no humanity".
Dat is de arrogantie van de Merkels van deze wereld: dat zij denken dat zij de moraal vertegenwoordigen, en de anderen slechts harteloze egoïsten zijn. Ik keer het om:

Allen die ongelukkigen in verre landen voorstellen dat ze hier welkom zijn, zijn zeer onethisch bezig. Zij laten moeders met kinderen met valse hoop door tig veilige landen sjokken. Er staan hier namelijk geen woningen voor ze klaar, en velen zullen in principe geen permanente verblijfstatus krijgen. Bovenal geven ze zo indirect steun aan de moordenaars van de mensensmokkelmaffia. Noem dat maar ethisch.

josti5
1
Ed Nieman bij Kos Stad
4 oktober om 18:13 ·
Weet je wat ik zo raar vind?
Wij waren op Kos, Griekenland een week geleden op vakantie, daar waar zoveel om te doen is omdat daar al die "zielige" vluchtelingen aankomen uit oorlogsgebieden zoals Syrië en Irak, die daar vervolgens elke dag aankomen met o.a. rubberbootjes waar ze meer dan € 1000,- p.p voor de overtocht moeten betalen aan mensensmokkelaars. Gekker nog, sommige van hun laten zich gewoon brengen met een catamaran vanuit Bodrum, Turkije (ik heb dit met mijn eigen ogen gezien) ze komen aan op een strand en gaan vervolgens eerst lekker uitgebreid eten in één van de vele restaurants in het zuiden van Kos en laten zich, als ze gegeten hebben met een taxi naar Kos stad brengen en voegen zich dan bij de andere "zielige" vluchtelingen die er al zijn. En ineens zijn ook zij vluchteling.....
Wij hebben zelf gesproken met verschillende groepjes van deze mensen, gewoon omdat we oprecht geïnteresseerd waren in de verhalen en de achtergrond van die mensen en ze gevraagd waar ze vandaan komen, tot mijn verbazing was er niet één "vluchteling" uit een oorlogsgebied bij, gekker nog de meeste kwamen uit Pakistan en al zeker niet uit een oorlogsgebied. Dit kun je ook zien in het filmpje dat wij hebben gemaakt, deze mensen hebben ook een heel ander uiterlijk dan de mensen uit de echte oorlogsgebieden, veel donkerder van huidskleur. Ze komen dagelijks met honderden tegelijk aan op het Griekse eiland.
Als we dan vroegen waarom ze naar Kos zijn gekomen kreeg ik te horen, dat zij eerst naar het vaste land van Griekenland willen, het liefst naar Athene en dan verder Europa in naar Duitsland en Nederland om te gaan wonen en later hun familie ook over willen laten komen, want hier is het veel beter, volgens deze mensen. Is het gek dat ook ik me hier zorgen over maak?!

Mijn conclusie is: Dit zijn normale asielzoekers/goudzoekers, maar zeer zeker géén vluchtelingen zoals het in de media wordt voorgespiegeld.
Moeten wij als Nederland hier voor gaan betalen? Het antwoord is helaas JA!
Ik kan hier echt niet tegen, zeker omdat ik met mijn eigen ogen heb gezien hoe daadwerkelijk de situatie is daar. Over het algemeen komen er bijna alleen maar mannen aan op Kos in de leeftijd 18-40
Hulpverleners/vrijwilligers o.a. uit Nederland, staan elke dag klaar bij het strand in Kos stad, om de rubberbootjes die aankomen op te wachten en verwelkomen ze vriendelijk met een pretpakket met o.a. een tent om in te slapen, slaapzakken, eten en drinken en wat al niet meer. Welkom in Europa krijgen de Pakistanen dan te horen echt te ziek voor woorden. Over het algemeen spreken de meeste van deze mensen ook bijna geen Engels.
Ik heb zeer zeker alle begrip voor de echte oorlogsvluchtelingen die geen kant meer op kunnen in hun eigen land en dan vooral de kindjes want die hebben al helemaal niets te kiezen op zo’n jonge leeftijd,dat is hartverscheurend als ik dat op TV zie. Maar nogmaals, de mensen die wij hebben gesproken en hebben gezien op Kos horen zeer zeker niet tot deze groep echte vluchtelingen.
Wij stonden op het laatst nog even te praten met een groepje, opeens vroeg één van hen, of wij hun geld wilde geven voor een ticket naar Athene, toen wij nee zeiden sprak de man iets tegen de groep en draaiden ze zich met z’n alle om en liepen weg.
Echt niet te geloven.
Laten we eerst eens gaan zorgen voor al die eenzame ouderen/bejaarden in ons eigen land, deze generatie heeft Nederland weer opgebouwd na de 2e wereldoorlog, Maar veel van deze bejaarden staan nu in de kou, laten we daar eens veel geld voor inzamelen i.p.v. al die zielige TV acties voor de vluchtelingen!!!
[verwijderd]
0
quote:

josti5 schreef op 6 oktober 2015 21:17:

[...]

We leven nu eenmaal in de nadagen van de Westerse maatschappij/heerschappij/cultuur...
Alle culturen zijn in de hele mensheidsgeschiedenis nog aan hun einde gekomen, dus eens zij wij hoe dan ook aan de beurt.
Dat de huidige machthebbers op basis van 'ethisch denken' massaal zelfmoord plegen, en aldus een hele maatschappij versneld naar haar einde voeren, is imo nog nooit vertoond.
En zo leven wij dan tóch in een bijzondere tijd...
Dat wij dat allemaal mógen meemaken...
Moet je jezelf toch eens in de geschiedenis verdiepen van de nadagen van het Romeinse Rijk ;-)
josti5
0
Werd toen nét zo 'ethisch' gedacht als nu???
Da's nieuw voor mij -:)
Een mens is nooit te oud om te leren...
Belegde boterham
0
quote:

josti5 schreef op 7 oktober 2015 08:28:

[...]

Zie o.a. Henk 38, 22.44...
Dat er mensen op straat leven laat zien dat we onze beschaving kwijtraken?

Zijn (ook in Nederland) mensen die zich niet laten helpen en bewust op straat leven.

Triest maar de meeste 'gekken' lopen los rond of tegenwoordig op het www.net :-)
[verwijderd]
0

Mark Rutte en consorten , denk nu eens na met die garnalen hersens van jullie .
Jullie halen asielzoekers ons land binnen die voorrang krijgen op de huurwoningen .
Eigen mensen staan 10 jaar ingeschreven en moeten nu langer wachten om dat klaplopers uit moslimlanden in die huizen moeten.

Zijn jullie echt zijn dom om nu nog niet te snappen dat jullie koppen binnen kort gaan rollen en dat de emmer is vol gedruppeld bij de meeste Nederlanders.
[verwijderd]
1
quote:

enwatnu schreef op 6 oktober 2015 21:28:

Hoe dacht Dijkhoff in 2010 over een AZC:

Staatssecretaris Klaas Dijkhoff heeft wel eens anders gerept over vluchtelingen. De VVD'er vraagt burgemeesters nu "stoer" te zijn en meer vreemdelingen op te nemen in hun gemeenten, maar in 2010 dacht hij daar anders over.

Destijds was Dijkhoff VVD-lijsttrekker in Breda en fel tegen meer opvang van vluchtelingen: "Wij hebben het ook niet verzonnen, maar ervaring leert dat een asielzoekerscentrum overlast en criminaliteit met zich meebrengt. Winkeldiefstal, rondhangen, auto-inbraken, opstootjes", schreef Dijkhoff in een opiniestuk op BredaVandaag.

Volgens Dijkhoff zou het falen van het kabinet in 2010 de oorzaak zijn van de hoge vluchtelingeninstroom. Nu zou die instroom worden veroorzaakt door de vele brandhaarden in de wereld, reageert Dijkhoff. "Het was een andere mening, in een andere situatie", meldt hij daarnaast. Dat schrijft De Telegraaf.
De situatie is hetzelfde, maar zijn mening is veranderd omdat hij nu op het pluche zit en toen nog niet.
Ze beloven van alles, zoveel zelfs dat je denkt :"hoe kan het": om stemmen te krijgen. Zodra de stemmen binnen zijn, draaien ze als een blad aan een boom om en naaien je waar je bij staat.

Zeg maar: er wordt je een "hoe kan het" rendement beloofd als je in fonds 'x' investeert en als puntje bij paaltje komt, is niet alleen je rendement 0, maar ook je geld verdwenen.
Eén grote PonziPolitiek !
Belegde boterham
0
quote:

henk38 schreef op 7 oktober 2015 01:47:

[...]

we leven in de laatste stuiptrekken van onze mooie welvaart, die nu in stand wordt gehouden met geleend geld.

Tijd voor een feestje dan maar

Fijne woensdag en geniet nog even

[verwijderd]
1
quote:

josti5 schreef op 7 oktober 2015 09:37:

Werd toen nét zo 'ethisch' gedacht als nu???
Da's nieuw voor mij -:)
Een mens is nooit te oud om te leren...
Economie gaat in golfbewegingen, korte en langere (100-den jaren). Het bestuur van een rijk, land, regio, unie etc. (ongeacht van welke stroming of ongeacht hoe het vormgegeven is) corrumpeert op die golfbewegingen totdat het nagenoeg onhoudbaar wordt. In de laatste golf is de strijd tegen het volk dat ze besturen het heftigst, totdat de meute zich massaal tegen het bestuur keert en dan is het gedaan. Maakt niet uit of het dictators zijn, keizers, koningen, presidenten ... incl. de hele kliek eromheen, als de kritische fase is bereikt dondert de boel na veel strijd om, zit het volk vele decennia met de brokstukken .... begint het bouwen weer, want de wereld vergaat niet. Nou tsjah, niet ... als de zon dooft of als de comeet Hally op de aarde inslaat, kan onze wereld wel vergaan.
pardon
0
wo 07 okt 2015, 08:32
'EU werkt aan geheim plan voor uitzetting'

BRUSSEL -
Honderdduizenden vluchtelingen die geen asiel in Europa krijgen, worden binnen enkele weken uitgezet. De Europese Unie werkt aan een geheim plan met die strekking. Dat meldt de Britse krant The Times woensdag.
Landen als Niger en Eritrea moeten hun economische migranten terugnemen. Als stok achter de deur schermt Brussel met het schrappen van hulp, handelsovereenkomsten en regelingen.voor visa. Het gaat om meer dan 400.000 mensen die de eerste helft van dit jaar de Europese Unie zijn binnengekomen en die geen kans hebben op asiel, mensen die zich hebben voorgedaan als vluchteling.
De lidstaten moeten de mogelijkheid krijgen duizenden migranten vast te zetten van wie dreigt dat zij zullen onderduiken om uitzetting te voorkomen.
Een ontwerptekst voor de maatregel, die door de betrokken EU-ministers moet worden besproken, maant de lidstaten meer migranten terug te sturen.
josti5
0
quote:

mineset schreef op 7 oktober 2015 09:57:

[...]Economie gaat in golfbewegingen, korte en langere (100-den jaren). Het bestuur (ongeacht van welke stroming of ongeacht hoe het vormgegeven is) corrumpeert op die golfbewegingen totdat het nagenoeg onhoudbaar wordt. In de laatste golf is de strijd tegen het volk dat ze besturen het heftigst, totdat de meute zich massaal tegen het bestuur keert en dan is het gedaan. Maakt niet uit of het dictators zijn, keizers, koningen, presidenten ... incl. de hele kliek eromheen, als de kritische fase is bereikt dondert de boel na veel strijd om.
Wel: de kritische fase nadert met rasse schreden, dank zij het 'ethisch' denken van de huidige machthebbers sneller dan nodig, toch?

En dit 'ethisch' denken van de huidige machthebbers: dat is toch nog nooit vertoond?

[verwijderd]
0
Typisch kortzichtig gedacht. In elke "crisis" waar we in zitten denkt men dat het nog nooit zo erg is geweest en het einde wel nabij moet zijn. Dat gaat al honderd jaar zo.
[verwijderd]
1
quote:

BEN afgehaakt schreef op 7 oktober 2015 10:15:

Typisch kortzichtig gedacht. In elke "crisis" waar we in zitten denkt men dat het nog nooit zo erg is geweest en het einde wel nabij moet zijn. Dat gaat al honderd jaar zo.
Klopt, duizenden jaren zelfs.
Zolang het economisch goed gaat, is er niets aan de hand. Zodra het economisch tij voor langere tijd keert, gaat het volk morren en is er stront aan de knikker.
In de extreme gevallen is het juist véél erger geweest. Te denken valt aan de Franse Revolutie, Hitler die zijn wortels schoot in de Weimar Republiek ... om er maar een paar te noemen. Soms loopt het met een sisser af, soms breekt de pleuris uit ...

Zou zo maar kunnen dat we nu in zo'n wave zitten, immers ... de IT evolueert als een trein .... arbeidskrachten zijn duur vanwege alle belastingdruk voor werkgevers en sociale voorzieningen waarmee rekening gehouden moet worden. Dus ik reken erop dat de robottisering en ICT in een nog hogere versnelling menselijke arbeid (van laag opgeleiden) overneemt, werkloosheid toeneemt en ... dan krijg je onvrede onder de laagopgeleiden.
Juist dáárom moet de politiek heel voortvarend te werk gaan tav de vluchtelingenstroom van veelal laagopgeleiden, want dat gaat botsen met de laagopgeleide autochtone bevolking ....
josti5
0
quote:

BEN afgehaakt schreef op 7 oktober 2015 10:15:

Typisch kortzichtig gedacht. In elke "crisis" waar we in zitten denkt men dat het nog nooit zo erg is geweest en het einde wel nabij moet zijn. Dat gaat al honderd jaar zo.
Veel te subjectef over een veel te korte periode gedacht.

Bekijk de hele (ons bekende!) mensheidsgeschiedenis zo objectief mogelijk - dan kun je tevens glashelder zien, waar 'we' nu staan.
mjmj
0
quote:

josti5 schreef op 7 oktober 2015 10:41:

[...]

Veel te subjectef over een veel te korte periode gedacht.

Bekijk de hele (ons bekende!) mensheidsgeschiedenis zo objectief mogelijk - dan kun je tevens glashelder zien, waar 'we' nu staan.
Ik neem aan dat je je eigen objectiviteit van deze geschiedenis bedoeld? Anders kan ik het niet plaatsen.
[verwijderd]
0
quote:

josti5 schreef op 7 oktober 2015 10:41:

dan kun je tevens glashelder zien, waar 'we' nu staan.
ICT revolutie cq robottisering.
Teloorgang vakbonden (ze vechten elkaar de tent uit re:interne FNV strijd), rammelende sociale cohesie (jongeren willen zelf bepalen hoe ze hun pensioen inrichten en niet voor ouderen betalen om zelf met lege handen uit te komen), eerste tekenen van afbouw sociale stelsel (ouderenzorg en WW tot in de hemel), teloorgang PvdA, loondienst is uit & ZZP is in, etc.etc.
De industriële revolutie heeft ook grote impact op de werkende bevolking gehad.
36.060 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 142 143 144 145 146 147 148 149 150 151 152 ... 1799 1800 1801 1802 1803 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Markt vandaag

 AEX
878,79  +8,52  +0,98%  12:28
 Germany40^ 18.054,80 +0,77%
 BEL 20 3.858,15 +0,01%
 Europe50^ 4.974,42 +0,72%
 US30^ 38.133,65 +0,02%
 Nasd100^ 17.607,27 +1,03%
 US500^ 5.083,55 +0,77%
 Japan225^ 37.903,05 +0,47%
 Gold spot 2.347,38 +0,66%
 EUR/USD 1,0730 +0,01%
 WTI 83,91 +0,19%
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer

Stijgers

ASMI +6,84%
Corbion +5,05%
EBUSCO HOLDING +4,78%
Alfen N.V. +3,79%
NX FILTRATION +3,38%

Dalers

IMCD -7,85%
SIGNIFY NV -7,23%
Wereldhave -7,19%
ABN AMRO BANK... -4,13%
BESI -4,04%

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront