Imtech « Terug naar discussie overzicht

Oproep tot een collectieve actie voor aanpassing van de schikking tussen Imtech en de VEB

17 Posts
Imteger
2
Oproep tot een collectieve actie voor aanpassing van de schikking tussen Imtech en de VEB.

Wat is er aan de hand?

Imtech heeft samen met haar voormalige bestuurders, haar aansprakelijkheidverzekeraar en haar accountant KPMG een schikking getroffen met de Vereniging van Effecten Bezitters (VEB). Het gaat om een geheim aantal miljoenen euro’s, van tenminste 2,2 miljoen euro aan terugbetaalde bonussen tot maximaal het streefbedrag van 100 miljoen euro van de VEB. Imtech wil het schikkingsbedrag verdelen over alle aandeelhouders per 1 februari 2013 na beurs, zonder daarbij te letten op de daadwerkelijk geleden verliezen. Leden van de VEB per 7 oktober 2014 ontvangen ongeveer het dubbele bedrag van 1 euro per aandeel ten opzichte van nieuwere VEB leden. Er is geen enkele vergoeding voor aandelen die na 1 februari 2013 zijn aangeschaft. Ook niet als deze aandelen werden gekocht om de gemiddelde aankoopprijs te verlagen.

Maar de aansprakelijkheid van Imtech eindigde niet op 1 februari 2013 met uw mededeling dat er tenminste 100 miljoen was verdwenen in Polen. De veel grotere fraude in Duitsland was toen immers nog niet bekend. 100 miljoen euro zou niet zo problematisch zijn geweest. Op 23 april 2013 berichtte Imtech dat de fraude in Polen en Duitsland samen al was opgelopen tot 370 miljoen. Op 18 juni 2013 kwam er 31 miljoen euro aan afschrijvingen bij voor de Benelux en Spanje. Op 20 januari 2014 rapporteerde Imtech een boekverlies van 40 miljoen euro op de verkoop van haar Turkse dochter Arma. Op 18 februari 2014 informeerde Imtech over corruptie bij haar Zwitserse dochter Fritz & Macziol. Tenslotte zouden er nog onregelmatigheden kunnen zijn geweest in Nederland en Duitsland bij de bouw van energie centrales. Ondertussen veranderde Imtech in een speelbal van de banken en hedge fondsen. Imtech moest 110 miljoen euro rente en 78 miljoen euro kosten betalen aan de banken. Samen is dit 629 miljoen euro. De balans van Imtech is hier niet tegen bestand. Na 1 februari daalde de koers van het aandeel door dit alles van 13,25 naar 0,007 euro.

Mijns inziens moet daarom het schadebedrag naar rato van de geleden schade worden verdeeld over alle aandeelhouders, die aandeelhouder waren op het moment van het tot stand komen van de schikking op 7 oktober 2014. Misschien ontvangt iedereen dan slechts een klein deel van de geleden schade retour, maar dat is helaas niet anders. Het schadebedrag is dan in ieder geval wel eerlijk verdeeld en Imtech voorkomt daarmee naar alle waarschijnlijkheid een collectieve claim over de periode van 1 februari 2013 tot 7 oktober 2014. Dat is beter voor Imtech en beter voor degenen die nog steeds trouwe aandeelhouders zijn.

Ik heb het bovenstaande voorgesteld aan Imtech, maar Imtech heeft mijn voorstel afgewezen. Ik ben daarom voornemens om beslag te laten leggen op het totale schikkingsbedrag, totdat er duidelijkheid is over de omvang en de oorsprong van het schikkingsbedrag en er door de rechter een rechtmatige bestemming en verdeling is vastgesteld. Er zijn echter velen die belang hebben bij een nette verdeling van het schikkingsbedrag. Het is daarom redelijk om de juridische kosten samen te delen.

Ik stel voor dat iedere belanghebbende honderd euro overmaakt naar de stichting Imtech-Eerlijk-Delen om de juridische kosten te dekken. Uiteraard ontvangen allen het geld dat overblijft na afloop terug. Mocht het zo zijn dat er onvoldoende financiële middelen worden verzameld om een collectieve actie te beginnen, dan krijgt iedereen zijn gehele inleg weer netjes retour.

Wie doet er mee? Mail naar imtecheerlijkdelen@kpnmail.nl en schrijf jezelf in. Al die miljoenen moeten bij de juiste mensen terecht komen!
BASF en BAYER kopen
0
Ik ben het helemaal met u eens, het te gek voor woorden om 1 bepaalde groep aandeelhouders omdat ze toevallig lid zijn van een naar clubje onruststokers/afpersers boven andere aandeelhouders te bevoordelen. Dit is ook wettelijk verboden, om groepen te bevoordelen op grond van religie/ras/geaardheid of dat ze lid zijn van wat voor club dan ook. Ik zou als ik u was, ook al klachten indienen over de Imtech/VEB deal bij de AFM, de DNB, Ministerie van Financien en bij Euronext. De Imtech/VEB deal is illegaal.
Chica
1
Ik ben volledig met u eens, ik doe mee. Ik ben in Juli 2013 in Imtech ingestapt, heb veel bijgekocht om mijn gemiddelde prijs te verlagen, misschien dom, maar dat is achteraf makkelijk te beoordelen en heb veel geld verloren tot aan de emissie toe.

Ik ben van mening dat uw voorstel een sterke kans van slagen heeft. "Aan de schikking van de VEB met Imtech mankeert echt van alles.Alle beleggers die na 1 februari 2013 aandelen Imtech kochten ontvangen geen enkele vergoeding. Ook wie gedupeerd werd door de laatste claim emissie krijgt niets. De VEB misbruikt de schikking om nieuwe leden te werven. Het beschikbare bedrag is geheim. Dat is zo afgesproken met Imtech, maar dat bedrag was bestemd voor alle gedupeerde aandeelhouders en kwam van de aansprakelijkheidsverzekeraar, de ex-bestuurders en de accountant". Iemand in deze forum had dit eeder ook voorgesteld, heb hier wat hij heeft geschreven gekopiieerd. Ik stel voor dat we het doorzetten.

Andere claim die we moeten opstarten is tegen de begeleidende banken van de emissie. Het slagen van de emissie zou een waardeverhoging zijn, dat het belang van de oude aandeelhouders goed gediend zou zijn. DE begeleidende banken hebben een "zorgplicht", Bankierseed mede omvat belangenbehartiging van een kleine aandeelhouder.Tijdens de emissie is de waarde van de claim verdwaald doordat de begeleidende banken hun werk niet goed hebben gedaan of een professioneel inschattingsfout hebben gemaakt. De oude aandeelhouders hebben de waarde van het claim zien verdampen, dat had de houdvast moeten zijn voor de oude aandeelhouders. De omvang van de emissie was te groot, de banken waren te gretig. Dit is een "case". Ik hoor graag van andere aandeelhouders. Misschien kunnen we dezelfde advocaat nemen als FortisEffect Adriaan de Gier.

Laten we maar eens een gezamenlijk initiatief opstarten.

Imteger
0
Inmiddels heeft een aantal gedupeerden zich aangemeld als deelnemer voor een collectieve actie. Dat is mooi en we zijn bezig met een aangifte tegen de huidige schikking. Om de individuele kosten voor iedereen beperkt te houden zijn extra deelnemers erg welkom. Er is overleg met een advocaat.

Aan "Realiteit 2014": De VEB is geen club van onruststokers en/of afpersers, maar het is wel zo dat de schikking veel beter had gekund. Die ruimte kreeg de VEB nog niet van Imtech en haar aansprakelijkheid verzekeraar, maar wat niet is kan nog komen en aanvullende gelden van de verzekeraar en de accountant zijn in principe mogelijk. Extra geld uit terugbetaalde bonussen niet. Alle bonussen gaan nu naar de aandeelhouders per 1 februari 2013. Daar zit nu een stuk onrechtmatigheid, maar het gewicht van de bonussen in de schikking is relatief klein.

Ook Imtech zelf kan extra geld beschikbaar stellen voor een schadevergoeding over de periode na 1 februari 2013. De bewering van Imtech in haar persberichten dat de schikking haar balans niet beïnvloedt klopt niet. Er wordt immers geld aan de bedrijfsvoering onttrokken. Extra bijdragen van Imtech zelf gaan ten laste van de huidige aandeelhouders. De draagkracht van Imtech is beperkt. Verwacht daar niet te veel van.

We zullen de vier geldverstrekkers van de schikking als collectief benaderen.

Meld u allen aan! Mail naar imtecheerlijkdelen@kpnmail.nl en schrijf jezelf in.


Op naar een eerlijke schadevergoeding voor alle gedupeerden!
Chiddix
0
De schikking van de VEB is dus 1 euro p/a voor degenen , die vrijdag 1 Februari 2013 nabeurs in bezit waren van Imtech aandelen en lid waren van de VEB.
Voor degenen die daarna lid zijn geworden en in bezit waren van Imtech aandelen nabeurs op 1 Feb 2013 , is 0,50 euro p/a gereserveerd.
Het uit te keren bedrag is wel afhankelijk van eventuele andere claims buiten de VEB om.
Komt Imtech redelijk goed weg. Er stonden op 1 Feb 2013 ongeveer 90 miljoen aandelen uit.
Als iedereen lid was van de VEB op 1 Feb 2013 nabeurs , zou dat neerkomen op 90 miljoen euro. Maar omdat niet iedereen lid is van de VEB, zou het de helft kunnen zijn of nog minder? Het is een pleister op de wonde. Maar beter iets dan niets.

Dan heb je daarnaast gehele volksstammen, die zich vanaf 4 Februari 2013 gestort hebben op het aandeel Imtech. Die komen helaas van een koude kermis thuis.
De verliezen die zij hebben, zijn veel groter in omvang dan de eerste groep.
Verschil moet er zijn. De kans op schadevergoeding voor die groep is nihil tenzij vrouwe justitia anders besluit.
[verwijderd]
0
Dat wordt een zware strijd tegen de advocaten van de betreffende verzekeringsmaatschappijen.
pieren
0
quote:

Imteger schreef op 22 december 2014 11:34:

Oproep tot een collectieve actie voor aanpassing van de schikking tussen Imtech en de VEB.

Wat is er aan de hand?

Imtech heeft samen met haar voormalige bestuurders, haar aansprakelijkheidverzekeraar en haar accountant KPMG een schikking getroffen met de Vereniging van Effecten Bezitters (VEB). Het gaat om een geheim aantal miljoenen euro’s, van tenminste 2,2 miljoen euro aan terugbetaalde bonussen tot maximaal het streefbedrag van 100 miljoen euro van de VEB. Imtech wil het schikkingsbedrag verdelen over alle aandeelhouders per 1 februari 2013 na beurs, zonder daarbij te letten op de daadwerkelijk geleden verliezen. Leden van de VEB per 7 oktober 2014 ontvangen ongeveer het dubbele bedrag van 1 euro per aandeel ten opzichte van nieuwere VEB leden. Er is geen enkele vergoeding voor aandelen die na 1 februari 2013 zijn aangeschaft. Ook niet als deze aandelen werden gekocht om de gemiddelde aankoopprijs te verlagen.

Maar de aansprakelijkheid van Imtech eindigde niet op 1 februari 2013 met uw mededeling dat er tenminste 100 miljoen was verdwenen in Polen. De veel grotere fraude in Duitsland was toen immers nog niet bekend. 100 miljoen euro zou niet zo problematisch zijn geweest. Op 23 april 2013 berichtte Imtech dat de fraude in Polen en Duitsland samen al was opgelopen tot 370 miljoen. Op 18 juni 2013 kwam er 31 miljoen euro aan afschrijvingen bij voor de Benelux en Spanje. Op 20 januari 2014 rapporteerde Imtech een boekverlies van 40 miljoen euro op de verkoop van haar Turkse dochter Arma. Op 18 februari 2014 informeerde Imtech over corruptie bij haar Zwitserse dochter Fritz & Macziol. Tenslotte zouden er nog onregelmatigheden kunnen zijn geweest in Nederland en Duitsland bij de bouw van energie centrales. Ondertussen veranderde Imtech in een speelbal van de banken en hedge fondsen. Imtech moest 110 miljoen euro rente en 78 miljoen euro kosten betalen aan de banken. Samen is dit 629 miljoen euro. De balans van Imtech is hier niet tegen bestand. Na 1 februari daalde de koers van het aandeel door dit alles van 13,25 naar 0,007 euro.

Mijns inziens moet daarom het schadebedrag naar rato van de geleden schade worden verdeeld over alle aandeelhouders, die aandeelhouder waren op het moment van het tot stand komen van de schikking op 7 oktober 2014. Misschien ontvangt iedereen dan slechts een klein deel van de geleden schade retour, maar dat is helaas niet anders. Het schadebedrag is dan in ieder geval wel eerlijk verdeeld en Imtech voorkomt daarmee naar alle waarschijnlijkheid een collectieve claim over de periode van 1 februari 2013 tot 7 oktober 2014. Dat is beter voor Imtech en beter voor degenen die nog steeds trouwe aandeelhouders zijn.

Ik heb het bovenstaande voorgesteld aan Imtech, maar Imtech heeft mijn voorstel afgewezen. Ik ben daarom voornemens om beslag te laten leggen op het totale schikkingsbedrag, totdat er duidelijkheid is over de omvang en de oorsprong van het schikkingsbedrag en er door de rechter een rechtmatige bestemming en verdeling is vastgesteld. Er zijn echter velen die belang hebben bij een nette verdeling van het schikkingsbedrag. Het is daarom redelijk om de juridische kosten samen te delen.

Ik stel voor dat iedere belanghebbende honderd euro overmaakt naar de stichting Imtech-Eerlijk-Delen om de juridische kosten te dekken. Uiteraard ontvangen allen het geld dat overblijft na afloop terug. Mocht het zo zijn dat er onvoldoende financiële middelen worden verzameld om een collectieve actie te beginnen, dan krijgt iedereen zijn gehele inleg weer netjes retour.

Wie doet er mee? Mail naar imtecheerlijkdelen@kpnmail.nl en schrijf jezelf in. Al die miljoenen moeten bij de juiste mensen terecht komen!

Goed initiatief; ik zou focussen op imtech en de veb er buiten laten. Als je het niet eens bent met de schikking die veb heeft bereikt, accepteer je die niet en spreek je imtech direct aan. Een dagvaarding (voorafgegaan door een aansprakelijkheidsstelling) is voldoende.
Ik wilde al een tijd de heren turkesteen en van de aast persoonlijk aansprakelijk stellen. Ik zal je mailen; ben geen bezitter van aandelen, maar wil best meedenken/betalen om dit van de grond te krijgen.
Ik ben het met je eens dat het geld niet alleen door de problemen in Polen is kwijtgeraakt maar vooral door de problemen daarna. Turkesteen en van de aast dragen verantwoordelijkheid daarvoor en dan vooral met betrekking tot hun manier van communiceren : alles komt goed, niet aan de orde, satisfactory order intake, etc etc.
pieren
0
Overigens gaat die beroerde communicatie van de twee heren nog steeds door: imtech wordt in 2016 weer getest op convenanten. Het is nu al te berekenen dat imtech geen ebitda kan halen die de helft is van haar netto schuld op dat moment.
de twee heren kunnen dat ook, maar om redenen (wschl persoonlijke en taktisch zakelijke) hoor je hen daar niet over.
Ondertussen stappen vele particulieren weer in het aandeel, omdat het zo lekker "laag" staat.
Tsja, dat vind ik dus echt de verantwoordelijkheid van het bestuur. In de rechtszaken die gaan volgen zou ik dat ook alvast melden, dan hoeven we over een jaar niet opnieuw naar de rechter, maar kan de verzekering gelijk uitkeren als de volgende emissie plaatsvindt.
Chiddix
0
Op dit forum ben ik vrijwel geen belegger tegengekomen na de koersval op 4 Februari 2013 die zei, ik eis compensatie vanwege de fraude. Een enkeling meldde , dat die stukken had op 19 euro. Dit was groep 1.
Vanaf 4 Februari 2013 werd het wel roerig. Velen dachten spekkoper te zijn op koersen rond 10 euro. Maar goedkoop werd duurkoop.
Er bleek meer aan de hand te zijn dan een strop van 100 miljoen in Polen. De VEB oordeelt, dat beleggen na 1 Feb 2013(nabeurs) in Imtech valt onder het kopje beleggingsrisico.
Je moet ook een grens trekken als belangenorganisatie. Want waar houdt het op?
De VEB schrijft wel, dat wie niet eens is met de schikking zich tot de rechter kan wenden.
Dit gaat nog steeds over de koersval op 4 Febr 2013. Niet wat er daarna gebeurde.
Ik denk, dat de VEB niets meer aanpast. Er is een schikking overeengekomen met Imtech , net als met AHOLD gebeurde in de beginjaren 2000 wegens fraude.
Toen onderhandelde de VEB ook namens gedupeerden. Weet niet of toen lidmaatschap van de VEB noodzakelijk was, om in aanmerking te komen voor compensatie.

Groep 2(eerste emissie) en groep 3(tweede emissie) heb je ook nog bij Imtech. Allemaal gedupeerden. Vrees , dat die achter het net vissen.
Maar als de rechter meent, dat de grens van compensatie opgerekt moet worden , zal ook de claim verhoogd moeten worden. Veel varkens aan de trog maken de spoeling dun. Wat ik wel mis bij de VEB, hoeveel beleggers hebben zich gemeld voor compensatie?
Chiddix
0
De VEB heeft ook een schikking getroffen met KPMG, de accountant van Imtech. Die is officieel niet aansprakelijk gesteld omdat een externe accountant de fraude bij Imtech ontdekte. Toch heeft KPMG besloten , om een bepaald bedrag in de pot voor gedupeerden te storten.
Bij AHOLD lag dat anders. Accountant van AHOLD, Deloitte deed niet mee toenertijd met de schikking en wordt nog achtervolgd door AHOLD beleggers uit de beginjaren 2000 met een miljardenclaim.
De Hoge Raad bepaalde dit jaar, dat Deloitte kan worden aangeklaagd en gaf groenlicht. Dat is bijna 12 jaar na het boekhoudschandaal.
Chica
0
Hi Imteger,

Ik heb je vandaag op " imtecheerlijkdelen@kpnmail.nl "gemaild, maar mijn bericht is niet geleverd. Zou je mij je eigen e-mailaddres kunnen doorgegeven??

Dank je!
Vrouwe Justitia
0
Hallo Eerlijke Delers,

Uw actie is kansrijk. Ik krijgt mijn steun en ik doe mee.
Het kan even duren maar ik geloof in een winstgevende afloop. Op naar een sneeuwbal effect. Fijn dat pieren ook van de partij is!
Imteger
0
Hallo Chica,

Jouw bericht is normaal aangekomen bij de actie Imtech Eerlijk Delen en ondertussen ook al beantwoordt.
guusje
0
quote:

wisenwaarachtig schreef op 26 december 2014 20:00:

Dat wordt een zware strijd tegen de advocaten van de betreffende verzekeringsmaatschappijen.
Dat word een meer jaren plan als je er ooit iets van terug ziet.
Imteger
0
Hoi guusje en wisenwaarachtig,

Advocaten van banken, accountants, verzekeringsmaatschappijen, Imtech en misschien nog eentje van de VEB en natuurlijk ook een paar van de stichting Imtech Eerlijk Delen; het is een leuke uitdaging en het zijn er genoeg om er lang plezier aan te beleven.
17 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Markt vandaag

 AEX
900,06  +8,93  +1,00%  07 mei
 Germany40^ 18.444,40 +0,08%
 BEL 20 3.996,52 +1,72%
 Europe50^ 5.011,28 -0,10%
 US30^ 38.854,63 0,00%
 Nasd100^ 18.096,28 0,00%
 US500^ 5.188,03 0,00%
 Japan225^ 38.711,22 0,00%
 Gold spot 2.316,30 +0,10%
 EUR/USD 1,0739 -0,17%
 WTI 78,46 0,00%
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer

Stijgers

VIVORYON THER... +9,74%
Van Lanschot ... +8,04%
HEIJMANS KON +5,14%
Kendrion +4,08%
SIGNIFY NV +3,63%

Dalers

JUST EAT TAKE... -3,05%
INPOST -1,58%
ArcelorMittal -1,56%
NX FILTRATION -1,42%
EBUSCO HOLDING -1,41%

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront