Fondsmanager Gezocht « Terug naar discussie overzicht

iWANT fund

24 Posts, Pagina: 1 2 » | Laatste
[verwijderd]
0
22-feb-2013

Het iWANT fund is opgericht om op lange termijn een consistent en bovengemiddeld rendement te behalen tegen een aanvaardbaar risico.
Het iWANT fund richt zich op bovengemiddelde waardegroei, waarbij de focus is gericht op de categorie Aandelen Nederland, met beperking tot de hoofdfondsen uit de AEX index.

Volgende keer zal ik iets meer over de strategie van het iWANT fund vertellen.

Het iWANT fund is van start gegaan en de eerste positie is ingenomen met een long sprinter ING omdat dit fonds in de afgelopen weken wel erg hard is afgestraft. Een hogere top boven €8.00 lijkt mogelijk en daar wordt met deze positie op ingezet.
Turnaround_Manager
0
Beste iWANT manager, welkom en succes! Ik raad je wel aan om even de spelregels goed te lezen: volgens de spelregels van "Aandelen Nederland" mag je alleen in aandelen beleggen en niet in derivaten zoals een sprinter. Alleen in de categorie "Long/short equity" mag je in derivaten beleggen.
[verwijderd]
0
Beste Turnaround Manager, bedankt voor je bericht en ik wens je ook veel succes toe.
Voorafgaand aan deelname heb ik contact opgenomen met de organisatie van IEX Fondsmanager Gezocht over de spelregels, specifiek voor de categorie Aandelen Nederland. Eerst mondeling (IEX/DeGiro beursstand - Dag van de Belegger) en daarna per e-mail (29 november 2012). Bij beide gelegenheden zijn twee vragen gesteld en de volgende antwoorden ontvangen:
1: Beleggen in derivaten is inderdaad toegestaan, zowel long als short.
2: De beleggingsrestricties voor het percentage NAV moeten worden gelezen als Total Exposure.
De spelregels worden dus keurig gevolgd.
[verwijderd]
0
01-maart-2013

Hierbij een update met betrekking tot de beloofde strategie van het iWANT fund. De samenstelling van het iWANT fund wordt bepaald door criteria welke individuele koopwaardige aandelen grotendeels identificeerd op basis van technische analyse. Macro economische aspecten of bedrijfseconomische aspecten spelen een ondergeschikte rol. Er is geen specifieke focus op sectoren of asset classes. Het iWANT fund belegt in individuele aandelen uit de AEX index, hefboomproducten op individuele aandelen uit de hoofdindex, alsmede hefboomproducten op de AEX index zelf. Kandidaten geselecteerd voor de portefeuille hebben een complete set aan gegevens die onder andere de aankoopkoers, het koersdoel, de gehanteerde stop-loss en het geprognotiseerde rendement omvatten. De tijdsduur waarin wordt belegd in aandelen of hefboomproducten, wordt bepaald door de periode waarbinnen het gehanteerde koersdoel wordt behaald of indien de stop-loss wordt getriggerd. Dagelijks wordt gevalideerd of de gehanteerde strategie nog klopt.

Volgende keer zal ik iets meer over het handelen van het iWANT fund vertellen.

Een nieuwe positie is ingenomen met een turbo long op de AEX index. Een hogere top boven 359 lijkt mogelijk en daar wordt met deze positie op ingezet.
[verwijderd]
0
08-maart-2013

Het iWANT fund gebruikt beleggings software voor de selectie van kandidaten. Specifieke trading rules bepalen of een aandeel of hefboomproduct wordt toegevoegd aan de portefeuille.
Voorafgaand aan iedere transactie wordt een Trading Checklist ingevuld die garandeert dat beleggingsregels gevolgd worden, voorgenomen trades aan alle criteria voldoen en een track record wordt opgebouwd.

Er zijn in de afgelopen week geen wijzigingen in de posities doorgevoerd.
[verwijderd]
0
15-maart-2013

De posities in het iWANT fund voldoen aan de verwachtingen, ook al blijft ING enigszins achter bij de rest. Volgens elke Trading Checklist, vooraf opgesteld voor iedere positie, is er geen enkele reden om aanpassingen door te voeren. Koersdoelen zijn nog niet gehaald, en verlies beperking is niet aan de orde.

Toch zal binnenkort een aanpassing moeten plaatsvinden in de long positie op de AEX index omdat de regelementen vereisen dat de weging onder 20% moet blijven. Ik verwacht dat dit begin volgende week gaat plaatsvinden.

[verwijderd]
0
22-maart-2013

Het iWANT fund is precies een maand geleden van start gegaan. Het behaalde rendement is slechts beperkt positief. ING blijft achter in de verwachtingen en begin volgende week zal deze positie worden herzien.

Een van de spelregels voor de categorie ''Aandelen Nederland'' in de IEX Fondsmanager Gezocht competitie stelt dat de Total Exposure voor elke positie niet hoger mag zijn (worden) dan 20%.
Zoals vorige week aangekondigd is daarom de long positie op de AEX index verkocht.

De huidige ontwikkelingen op de beurs maken het niet makkelijk een goed instap moment te kiezen voor het resterende deel van de stijging tot boven 359. Wellicht doet zich volgende week een gelegenheid voor om een positie long op de AEX index in te nemen.
[verwijderd]
0
30-maart-2013

De posities in het iWANT fund zijn aangepast voor ING en de AEX index. De Aegon turbo long blijft vooralsnog in portefeuille, het richtpunt voor deze positie blijft €5.30.

ING daalde verder in waarde dan voorzien, de stoploss van deze turbo is geactiveerd. Het beperkte verlies dat hiermee is opgelopen bleef binnen de grenzen zoals opgesteld in de trading checklist. Nu ING door het nivo van 5.60 euro is gezakt, wacht het iWANT fund op de vorming van een lagere bodem voordat weer positie wordt ingenomen. De oorspronkelijke visie dat ING een hogere top boven €8.00 kan plaatsen blijft overeind.

Afgelopen week is een long turbo op de AEX index ingenomen maar ook weer verkocht. De oorspronkelijke visie van een AEX-top boven 359 is niet veranderd, maar het heftige koersverloop van afgelopen dagen laat de mogelijkheid voor de vorming van een nog lagere bodem open. Met een lang weekend voor de deur biedt wellicht volgende week een beter instap moment.

[verwijderd]
0
5-april-2013

De vorige week besproken mogelijk verdere netto daling van de AEX index, bood vandaag een mooie gelegenheid om in de markt te stappen met een long turbo AEX. Het iWANT fund verwacht dat met de vandaag gevormde diepe bodem het sinds midden maart in opbouw zijnde consolidatie patroon ten einde is gekomen en gaat uit van hogere koersen in de komende weken. De visie blijft gericht op een AEX-top boven 359.

Zoals in de grafiek van het iWANT fund weergegeven, fluctueert het rendement sinds de startdatum op 22 februari tussen -7% en +11%. Met de long turbo AEX verwacht het iWANT fund weer aan de positieve kant te komen. Ook de eerder in portefeuille opgenomen long turbo Aegon moet hieraan gaan bijdragen. Voor het aandeel Aegon hanteert het iWANT fund een onveranderd koersdoel van €5,30.

ING blijft nog even in de watch-list staan. De afgelopen dagen heeft het aandeel ING met flinke dagelijkse koersschommelingen te maken gehad, terwijl netto weinig is opgeschoten. Het iWANT fund verwacht echter de vorming van een nog lagere bodem. Wellicht biedt volgende week uitsluitsel en kan positie worden ingenomen, want het koersdoel voor ING boven €8,00 blijft gehandhaaft en daarmee kan het een interessante trade worden.

[verwijderd]
0
14-april-2013

Het iWANT fund staat weer aan de positieve kant met een bescheiden plusje. De verwachte opgaande beweging in de AEX index vond plaats en de aangeschafte long turbo AEX heeft bijgedragen aan de huidige stand. Afgelopen vrijdag leverde het iWANT fund weer een klein beetje rendement in door het negatieve beurssentiment, maar de verwachting blijft dat de AEX index door kan stijgen tot boven 359.

De bijdrage van de long positie in Aegon blijft achter bij de verwachtingen. Ofschoon het koersdoel onveranderd blijft staan op €5.30 gaat het iWANT fund komende week deze positie herzien.
Dit loopt parallel met de koersbewegingen in overige financials zoals ING, welke nog in de watch-list staat. De verwachting is dat ING op korte termijn een lagere bodem kan plaatsen, hetgeen ook voor Aegon neerwaartse druk zou kunnen betekenen.

Naast genoemde fondsen overweegt het iWANT fund voorlopig geen andere posities in te nemen, tot de AEX index boven 359 noteert. Dat betekent dat het iWANT fund vooralsnog een grote cash positie blijft aanhouden.
[verwijderd]
0
21-april-2013

De AEX index plaatste afgelopen week een nog diepere bodem, terwijl het iWANT fund inmiddels was ingestapt met een turbo long op de AEX. Dat heeft een negatieve impact op het korte termijn rendement.
Timing in deze markt is een uitdaging, maar de visie blijft ongewijzigd.

Ook de long positie in Aegon kwam daardoor onder druk te staan en leverde niet het verwachte positieve rendement op. Het iWANT fund heeft de turbo long op Aegon nog eens onder de loep genomen en besloten deze positie te behouden in portefeuille, met handhaving van het voorheen genoemde koersdoel van de onderliggende waarde.

Het iWANT fund heeft daarnaast ING wederom bekeken. Het middenlange termijn koersdoel voor ING blijft onveranderd, maar het is niet helemaal duidelijk wat dit fonds gaat doen op korte termijn. Vooralsnog laat het iWANT fund daarom ING in de watch-list staan en houden we een ruime cash-positie aan tot bij de verwachte AEX-top boven 359.

[verwijderd]
0
26-april-2013

Het iWANT fund is nu twee maanden actief en heeft in deze periode op basis van een onveranderde visie een positief netto rendement van 12% gerealiseerd. De verwachting is dat in de tweede week van mei een voorlopige middenlange termijn top gevormd wordt voor zowel de AEX index als Aegon.

De winst op de AEX turbo long is door de iWANT fund manager verzilverd in verband met de maximaal toegestane weging van 20%. De verwachting is dat in de komende dagen enige consolidatie op de AEX index zal plaatsvinden. Volgende week zal het iWANT fund weer instappen met een turbo long op de AEX om van het laatste deel van de stijging naar boven 359 te profiteren.

Ook de turbo long op Aegon heeft de afgelopen week volgens verwachting bijgedragen, het koersdoel van de onderliggende waarde blijft ongewijzigd staan op €5,30. Door de relatief lage hefboom houden we deze positie gewoon in portefeuille tot het koersdoel wordt behaald.

[verwijderd]
0
O5-mei-2013

Sinds de start van het iWANT fund is het behaalde rendement gerealiseerd met slechts een fractie van het beschikbare kapitaal. De reden hiervoor is het moeilijk voorspelbare karakter van deze opgaande beurs. De verwachting is dat dit binnenkort gaat veranderen.

Het iWANT fund anticipeert voor de AEX index op een top nabij 359 en heeft daar deels van geprofiteert met de turbo long op de AEX. Door de spelregels met betrekking tot maximale weging is deze positie volledig verkocht, onder de aanname dat er wellicht nog een correctieve beweging zou plaatsvinden welke een goed instapmoment bood voor het laatste deel van de stijging. Deze correctie vond niet plaats, en de stijging van afgelopen week laat nog maar weinig ruimte over.

Voorlopig beperken we de posities in het iWANT fund daarom tot de long turbo op Aegon met handhaving van het koersdoel van de onderliggende waarde bij €5,30.

[verwijderd]
0
12-mei-2013

Met de stijging van afgelopen week heeft de AEX index een positie boven 359 punten bereikt. Dit koersdoel wordt sinds de start van het iWANT fund gehanteerd als indicatie voor een mogelijke top. Wereldwijd staan meerdere toonaangevende indices inmiddels op hogere posities dan ooit.

Het iWANT fund houdt daarom ernstig rekening met consolidatie en topvorming in de komende weken. In zijwaarts bewegende markten is het moeilijk rendement behalen. Het belegd vermogen wordt daarom bewust minimaal gehouden. De long positie in Aegon blijft wel in portefeuille. Ondanks de koersdaling van afgelopen week zijn de verwachtingen van het iWANT fund voor Aegon onveranderd.
[verwijderd]
0
18-mei-2013

De huidige euforie op de beurs kan op korte termijn wellicht tot nog hogere koersen leiden. Het iWANT fund verwacht binnenkort echter een top in de AEX index die hoogstwaarschijnlijk samenvalt met toppen in belangrijke buitenlandse indices. Topvorming is meestal een wat langer durend proces waarbij weinig rendement valt te behalen. Het iWANT fund blijft daarom nog even aan de zijlijn staan.

In de stijging voorafgaand aan deze verwachte top heeft het iWANT fund met slechts enkele zeer beperkte posities deelgenomen. Redenen hiervoor waren het moeilijk voorspelbare karakter van de stijgende beweging en de relatieve nabijheid van een (wereldwijde) top.

Het iWANT fund is voornemens met een bredere selectie van fondsen en een kleinere cashpositie te gaan deelnemen aan de hierop volgende daling.

[verwijderd]
0
26-mei-2013

Het iWANT fund is nu 3 maanden actief en heeft een rendement gerealiseerd boven de benchmark. Als fondsbeheerder kijk je echter naar de lange termijn, niet naar de waan van de dag. De horizon van de iWANT fundmanager is minimaal twee jaar, en deze competitie is nu net 7 maanden onderweg. Rangen en standen zijn op dit moment nog onbelangrijk. Daarvoor is wat meer hectiek en discipline nodig, zoals een aantal opeenvolgende stijgende en dalende beursperioden alsmede vasthouden aan het beleggingsbeleid en gestelde restricties binnen de categorie.

Sinds de start van de Fondsmanager Gezocht talentenjacht hebben de beurzen enkel stijging laten zien. De iWANT fundmanager gaat sinds enkele weken (zie vorige updates) uit van topvorming. Inmiddels hebben ondermeer de Japanse Nikkei, Russell 2000 en S&P500 een top geplaatst. De verwachting is dat er ook in de categorie 'Aandelen Nederland', waarbinnen het iWANT fund opereert, een correctie gaat plaatsvinden.

Nu topvorming bij belangrijke buitenlandse beurzen is bevestigd, zal het iWANT fund in de komende weken posities in portefeuille opnemen waarbij rekening wordt gehouden met een netto daling van meer dan 15%.

[verwijderd]
0
2-juni-2013

De visie van het iWANT fund, zoals weergegeven in de recente updates blijft ongewijzigd. Markten zijn wereldwijd met topvorming bezig en dat geldt ook voor de Nederlandse aandelenmarkt.

De portefueille van het iWANT fund is afgelopen week enigzins aangepast. Het sinds begin maart gehanteerde koersdoel van €5,30 voor de onderliggende waarde op de turbo long Aegon stond donderdag kort op de borden en de winst is verzilverd. Ook is een kleine positie ingenomen met een turbo short op de AEX index waarmee wordt ingespeeld op een stand nabij 355.

[verwijderd]
0
8-juni-2013

De fase van topvorming, zoals in de recente updates beschreven, mogen we wel als afgesloten beschouwen. Het iWANT fund heeft daarom het percentage cash omlaag gebracht met de aankoop van short turbo's op Royal Dutch Shell, ASML en Heineken. Deze posities zullen in portefeuille blijven tot het koersdoel van de onderliggende waarde is behaald, of de stoploss wordt getriggerd. De gehanteerde koersdoelen zijn reeds vermeld op de twitter feed.

Inmiddels heeft de AEX index een flinke daling achter de rug en daar heeft het iWANT fund van kunnen profiteren. Net voorafgaand aan de herstelbeweging die vrijdagmiddag op gang kwam, is de short turbo op de AEX index verzilverd. Volgende week verwacht het iWANT fund nieuwe kansen om in te spelen op een verdere daling.
[verwijderd]
0
16-juni-2013

Het iWANT fund gaat er vanuit dat de AEX-top van 373 punten voor langere tijd op de borden staat. De komende periode zullen ongetwijfeld opwaartse uitbraken plaatsvinden, maar de netto beweging lijkt omlaag gericht.

Het iWANT fund heeft afgelopen week geen wijzigingen aangebracht in de portefeuille. De iWANT fund manager wacht op een uitbraak ruim boven een AEX stand van 356. Dit nivo wordt als startpunt gekozen voor een volgende short positie op de index, met als koersdoel 340. Er kan best (nog) een week overheen gaan voordat het zover is.

[verwijderd]
0
21-juni-2013

Het iWANT fund is nu 4 maanden actief en het rendement bevindt zich de afgelopen 2 maanden continu boven de benchmark.

Over de actieve periode van het iWANT fund is tot en met vandaag het totale aantal transacties beperkt gebleven tot slechts 10. Zes transacties zijn afgesloten en vier staan nog open. Vijf van de 6 transacties hebben bijgedragen aan het huidige rendement van ongeveer 30%. De allereerste transactie van het iWANT fund was beperkt verliesgevend waardoor in het begin een nogal wisselend verloop van het rendement plaatsvond.

Afgelopen week heeft de beurs een flinke veer gelaten, maar met betrekking tot de visie van het iWANT fund is er niets veranderd. In principe is het wachten op een uitbraak boven 356 punten voor de AEX index. Donderdag stonden er flink lagere koersen op de borden welke het verschil tot de verwachte top aantrekkelijk genoeg maakten om op te anticiperen met een long turbo AEX 333. Verder hebben er geen wijzigingen in de portefeuille van het iWANT fund plaatsgevonden.

Zodra de index uitbreekt boven 356 punten, wordt de long turbo AEX gesloten en de reeds vorige week voorgenomen short positie op de index alsnog uitgevoerd.

U kunt automatisch op de hoogte blijven van de handelingen en resultaten van het iWANT fund als u klikt op de 'VOLGEN' knop. Ook kunt u uw interesse in het iWANT fund kenbaar maken bij de redactie van IEX, uiteraard alleen als ook u gelooft dat het iWANT fund consistent bovengemiddeld rendement weet te realiseren tegen aanvaardbaar risico. Bij voorbaat dank voor uw interesse.

24 Posts, Pagina: 1 2 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Markt vandaag

 AEX
882,63  +12,36  +1,42%  26 apr
 Germany40^ 18.177,90 +1,45%
 BEL 20 3.874,87 +0,44%
 Europe50^ 5.011,70 +0,10%
 US30^ 38.211,61 0,00%
 Nasd100^ 17.698,09 0,00%
 US500^ 5.095,29 0,00%
 Japan225^ 38.345,55 0,00%
 Gold spot 2.337,95 0,00%
 EUR/USD 1,0693 0,00%
 WTI 83,64 0,00%
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer

Stijgers

EBUSCO HOLDING +9,33%
NX FILTRATION +8,77%
ASMI +7,26%
Alfen N.V. +5,89%
PostNL +3,82%

Dalers

SIGNIFY NV -11,28%
Wereldhave -7,62%
AMG Critical ... -5,77%
IMCD -4,90%
ABN AMRO BANK... -4,19%

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront