Fondsmanager Gezocht « Terug naar discussie overzicht

EBAH

16 Posts
GJH
0
EBAH belegt in aandelen waarvan het verwacht dat ze meer dan gemiddeld zullen profiteren bij een herstel van de Europese economie. Deze strategie wordt aangevuld met aandelen van bedrijven waarvan een overname niet ondenkbaar is.
GJH
0
Vanavond Q3 resultaten van retailer Macintosh. Ik vind ze niet slecht. Natuurlijk zit het economisch tegen maar de online omzet groeit en op het vlak van fashion weet de online groei het verlies van winkelomzet volledig te compenseren. Aanvullend heeft Macintosh een zeer gezonde balans. Dit beperkt het neerwaarts risico terwijl het bedrijf wel zal profiteren van een economisch herstel.
Pieter Kort
0
Beste GJH,

Waar staat EBAH eigenlijk voor?
En felicitaties met Macintosh vandaag :-)

PK
GJH
0
Beste Pieter,
EBAH zijn de initialen van mijn, toen nog ongeboren, dochter; Elie Bette Anna Holstege. Dit vond ik toepasselijk omdat de gelden uiteindelijk haar ten goede komen. ;-)

Wat betreft Macintosh, volumes blijven dun, één verkoop en het fonds staat weer -4%.

GJH

Turnaround_Manager
0
GJH
0
@ Turnaround Manager,
Bij buy and hold zou ik toch voor andere aandelen gegaan zijn. In elk geval aandelen die meer dividend uitkeren.
GJH
[verwijderd]
0
GJH
0
@ Gig Manager,
Neen maar nu lees ik toch echt overal dat die Lumia uitverkocht begint te raken en tech critics hoor ik zeggen "beter dan de I-phone". Zou Nokia de bladzijde hebben omgeslagen?
GJH
0
Doel van EBAH is om te profiteren van economisch herstel. Een zwaar geraakte sector in de crisis is de automobiel industrie. FIAT reageert op de crisis door te snijden in de kosten. Hoewel ze daardoor problemen ondervinden met vakbonden en politici kan het bedrijf zich hervormen. De Franse autoproducenten worden door de Franse overheid overeind gehouden ten gunste van werkgelegenheid. Dit houdt echte hervorming tegen en is op lange termijn problematisch voor FIAT's Europese concurrenten. FIAT kan het buitensluiten van overheid en vakbonden permitteren omdat het een 59% belang heeft in het Amerikaanse Chrysler wat momenteel redelijk draait. Met dit Chrysler belang heeft FIAT tevens een betere risico spreiding over de wereldwijde automobielmarkt. Daarnaast is een shift in de wereld gaande naar compactere auto's, een segment waar FIAT goed vertegenwoordigd is.
Helaas heeft FIAT zelf aangegeven dat ze 22% minder auto's verwachten te verkopen in 2014 dan eerder voorspeld. Dit heeft het aandeel, en dus ook EBAH, geen goed gedaan. Ik ben de positie in FIAT momenteel niet aan het heroverwegen maar ik houd het bedrijf wel in de gaten.
GJH
0
Leuk stukje over EuroDisney:

www.guardian.co.uk/business/2012/dec/...

Het gaat langzaam de goede kant op maar zoals altijd bij Franse ondernemingen zit de vakbond er bovenop. Moet Mickey Mouse een bonus hebben voordat er winst wordt gemaakt of pas daarna? 2013 worden leuke maar spannende tijden voor dit fondsje.
GJH
0
De aandelen FIAT zijn vandaag verkocht. Wat begon als een blok aan het been eindigde met 46,9% rendement sinds oktober. FIAT is de laatste tijd sterk opgelopen doordat ze vruchtbare gesprkekken voeren met banken om 10 miljard euro te herfinancieren. Een deel van dit geld gaat gebruikt worden om de Fiat-Chrysler fusie te finaliseren. Mogelijk komt er een aandelen emissie aan op de beurs van NY. EBAH gaat een emissie niet afwachten en maakt gebruik van het positieve sentiment om de winst zeker te stellen.
GJH
0
Ik lees nu een en ander over de slimste belegger competitie. Bemerk wel dat het met echt geld toch een volkomen andere competitie is. Uiteraard feliciteer ik Ivo Jeuken met een prachtige overwinning maar tegelijkertijd nodig ik hem graag uit om het gewonnen bedrag in deze competitie te beleggen. Hoop dat meer mensen volgen, zeker na de aangekondigde facelift.
Fijn weekend allen!
GJH
am1993
0
Mededeling die eigenlijk bestemd is voor alle traders:
Het lijkt misschien gelet op alle posts, dat er weinig reactie is, maar gelezen worden jullie wel veel denk ik.
Ik verheug me over de diverse strategiën die voorbijkomen.
Van TF met dagelijkse handel (volle dagtaak lijkt mij) tot Slapend Rijk, die (m.i. even te vroeg, want ik denk dat we weer een stijgertje krijgen, maar wel heel herkenbaar voor mijn eigen handelen destijds) een langlopende positie inneemt omdat hij een daling voorziet.
En alles daartussenin, zal ik maar zeggen.
Knap en vooral zo doorgaan, dames en heren.
Jammer dat er geen algemene reactie gegeven kan worden, want dan kon iedereen kennis nemen van dit soort algemene opmerkingen en aanmoedigingen.
Zegt het voort en veel succes allen.
AM1993
GJH
0
Prima dag gehad vandaag. De winst van Fiat had ik in juni veiliggesteld in GDF Suez. Energie vind ik altijd een stabiele haven voor geld dat je over hebt. Het heropenen van de Doel 3 en Tihange 2 kerncentrales in België vond ik een mooie ommekeer in de nieuwsstroom van GDF Suez. Vandaar dat ik aandelen in deze energie reus heb gekocht. Vandaag werd ik op mijn wenken beloond als gevolg van meevallende cijfers: www.bloomberg.com/quote/GSZ:FP
GJH
0
Vandaag afscheid genomen van 2 fondsen. Macintosh en EuroDisney.

EuroDisney steeg vandaag ca 8%. Op mijn zoektocht naar nieuws kwam ik een bericht tegen dat de bezoekers van het park in opstand komen tegen de verpaupering van het park. Zelf ben ik er nog nooit geweest maar voor mij is dit geen goed teken. ( www.change.org/petitions/mr-bob-iger-... ) Ik maak gebruik van deze uptick en verkoop mijn aandelen. Wellicht te vroeg want morgen komt ED met sales figures.

Macintosh kwam 25 juli met H1 cijfers. De cijfers waren neutraal. Wat ik wel teleurstellend vond is dat de online omzet beperkt blijft t.o.v. de totale omzet. M.i. heeft Macintosh lang de kans gehad om een grote speler te worden in de online (schoenen)verkoop maar een Zalando-achtige campagne blijft uit. Om deze reden verkoop ik. Ik houd het bedrijf in de gaten en zodra ze alsnog met een meer agressieve online campagne komen koop ik ze wellicht terug.

Nu op zoek naar nieuwe kansen…
16 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Markt vandaag

 AEX
882,63  +12,36  +1,42%  26 apr
 Germany40^ 18.177,90 +1,45%
 BEL 20 3.874,87 +0,44%
 Europe50^ 5.011,70 +0,10%
 US30^ 38.211,61 0,00%
 Nasd100^ 17.698,09 0,00%
 US500^ 5.095,29 0,00%
 Japan225^ 38.345,55 0,00%
 Gold spot 2.337,95 0,00%
 EUR/USD 1,0693 -0,34%
 WTI 83,64 0,00%
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer

Stijgers

EBUSCO HOLDING +9,33%
NX FILTRATION +8,77%
ASMI +7,26%
Alfen N.V. +5,89%
PostNL +3,82%

Dalers

SIGNIFY NV -11,28%
Wereldhave -7,62%
AMG Critical ... -5,77%
IMCD -4,90%
ABN AMRO BANK... -4,19%

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront