Koffiekamer « Terug naar discussie overzicht

Corné van Zeijl - Even geen Shell

28 Posts, Pagina: 1 2 » | Laatste
[verwijderd]
0
Even geen Shell

Corné van Zeijl - 10 nov, 08:45

"Shell was de afgelopen tijd een veilige oliehaven, maar het lijkt nu tijd om even weg te wezen..."

www.iex.nl/columns/columns_artikel.as...
[verwijderd]
1
Beste Corne,

Zelfs als de olieprijs op 60 dollar per vat blijft steken, dan zal Shell nog een significante winst maken. In de jaren 2005, 2006 en het begin van 2007 schommelde Shell rond de 26 euro, bij gelijkwaardige olieprijzen. Ik zie daarom geen enkele reden dat Shell ver zal gaan dalen. Neem een opwaarts potentieel van een euro of vijf, een goed dividendrendement en een stabiele koers, dus ik blijf eigenaar van Shell.

Natuurlijk kun je beter in technologie, uitzenders of financials zitten als de economie weer hard aantrekt, maar dan zal ik helaas de aloude discussie omtrent het markt voorspellen weer moeten oprakelen.
[verwijderd]
1
Beste Corné,

Juist omdat het zo'n stabiel aandeel is, en met een keurig kwartaaldividend, is blijft dit aandeel juist in deze economische onzekere tijd een geweldig aandeel. Zeker om nu goedkoop te kopen, en op de iets langere termijn dikke winsten mee te maken. Deze week nog werden er prognose voor een toch niet zo heel verre toekomst bekent van $200 per vat, en ook als er alternatieve energiebronnen beschikbaar komen, wat we toch allemaal hopen, zal deze eindige bron nodig blijven, al was het alleen maar voor alle soorten kunststoffen die wij in het moderne leven nodig hebben.
Volgens mij zit je er een beetje naast, en ik verwacht de komende weken een spectaculaire stijging, nu er met het bekend worden van de nieuwe president in de US enige stabilisering in de markt optreed.
Ach, geeft niet hoor, we hebben allemaal wel eens een missertje op maandagmorgen, moet je maar denken.
[verwijderd]
0
Zulke aandelen verkoop je niet, die berijken altijd weer topkoersen en dan zit je er naast.
Corne´ begrijpt dat waarschijnlijk niet.
[verwijderd]
0
Inderdaad conny
Het alternatieve energie zal geweldig door groeien met obama en swarzenegger aan het roer
De wereld heeft genoeg van de uitstoot van co2
Shell weet dat en zoekt alternatieve manieren om mee te groeien op deze hypte

Voor de goede orde
deze link bevestigt mijn visie

Shell speurt de markt voor biobrandstoffen af, op zoek naar potentiële opvolgers voor olie en gas. Jongste loot: de kweek van algen die bio-olie produceren.
door deze zet werkt men niet mee aan de uitstoot co2 te reduceren

www.z24.nl/analyse/artikel_7842.z24

Groet,
[verwijderd]
0
Ik vind zo'n grafiekje ietwat vertekenend werken, het gaat hier om de relatieve prestatie tov de AEX, niet om de absolute performance. Ik kan mij idd voorstellen dat andere fondsen als Shell de komende tijd beter gaan presteren, hiermee zal dat zwarte lijntje automatisch weer wat zakken. Om Shell meteen uit je portefeuille te schoppen vind ik ook weer ietwat overdreven. zaken als dividend en iets met toekomstige olieprijsontwikkelingen zijn voor mij overtuigend genoeg om De Koninklijke te laten zitten waar ze zitten. Met de redenering dat dat zwarte lijntje wel naar beneden zal gaan, kun je ook het rode lijntje weer naar boven redeneren
CeesvanDijk
0
Kijkende naar de daggrafiek van RD zie ik een nieuwe opgaande trend. Recentelijk weer een hogere bodem neergezet. Dus technisch gezien op naar de >€24 voor een nieuwe hogere top.
Beperktedijkbewaking
0
Echt geen idee hoe ik die grafieken van Corné moet lezen. Assen en schalen die niet precies gedefinieerd zijn, althans voor mij als simpele ziel niet direkt te doorgronden zijn.
Graag enige verdere toelichting in de toekomst graag, voordat ik überhaupt kan gaan interpreteren...

Verder ben ik het eens met eerdere fundamentele commentaren. Shell is wat zij is: een olie-moloch, met vele vaste stromen, onaangetast door economische recessies. Wel wat onzeker op het gebied van de l.t. energie voorziening. Maar daar gaan C's grafieken niet over, geloof ik.
[verwijderd]
0
ik was negatief over Shell, maar nu Corne ook negatief is moet ik dus gaan kopen ;)
[verwijderd]
0
Niet mee eens,dit is een van de betere aandelen op dit moment in een stijgende lijn,dividend + 11% en aandelen inkoopprogramma gaat vrolijk verder.OPEC zorgt er de komende jaren wel voor dat de olieprijs hoog blijft.
Beperktedijkbewaking
0
Ik bedoel:
C. zegt dat de rode lijn de olieprijs is in euro's. Ik zie dat die in zijn plaatje niet boven de 61 € komt. Rara.
De verklaring zal wel simpel zijn... Zeg het er dan ook bij!
[verwijderd]
0
"Shell was de afgelopen tijd een veilige oliehaven, maar het lijkt nu tijd om even weg te wezen..." Ben het principieel meestentijds niet eens met Corne, maar nu zou ik zeggen, luister nu maar 1xtje naar meneer van Zeijl, OF vasthouden OF verkopen, maar niet aankopen nu. Even geen Shell meer en wat mij betrft overigens de komende 100 jaar geen Shell meer, ook niet aan de pomp.
[verwijderd]
0
Wat wil een belegger nog meer??
Dat er hier eens goede Columnisten komen die verstand hebben van Handelen en niet met hun snufferd in boekjes zitten.........

Dank U
[verwijderd]
0
@0,01

Held! Jeetje een maand lid en nu al een overweldigende gefundeerde mening.

En de boekjes hebben altijd gelijk! Alleen het momentum is altijd een gevoelig kwestie.

Groetjes.
hajo
0
Kom nou Corne, eerst voor je kleinkinderen RD kopen en nu weer verkopen??
Wat ga je dan kopen ????? Welke aandelen hebben deze crash doorstaan ???? Enige zekerheid is RD vanwege hoog Dividend en bijna schuldenvrije balans
Gewoon houden en OTM calls schrijven en een dividend van maar dan 10% realisren
Is toch niet verkeerd in deze tijd ??
[verwijderd]
1
Sinds dhr van Zeijl 1.5 jaar geleden Aegon de hemel in prees, en ik hem na dit debacle nooit heb horen zeggen, dat hij daarmee 100% fout zat, neem ik dhr van Zeijl gewoon niet meer serieus, vooral niet na dit stompzinnige stukje over RD.
[verwijderd]
0
@Juh
ben net opnieuw lid geworden. Ben paar jaar ziek geweest van deze Kolomistjes. In een Bull Markt kan elke gek gekd verdienen. Maar als het zakt...mmwwwaaahhh, dan weten ze het niet.....

Trusten
[verwijderd]
0
quote:

beurswatcher schreef:

Sinds dhr van Zeijl 1.5 jaar geleden Aegon de hemel in prees, en ik hem na dit debacle nooit heb horen zeggen, dat hij daarmee 100% fout zat, neem ik dhr van Zeijl gewoon niet meer serieus, vooral niet na dit stompzinnige stukje over RD.
je vergeet ING en volgens mij nog een klein aantal. Zou hem idd. sieren om gewoon schuld te bekennen, zodat we hem weer opnieuw kunnen vertrouwen.

Fouten maken we allemaal, alleen heb ik bij Dhr. Zeijl beetje de indruk dat hij ze graag onder het tapijt houdt door er gewoon nooit meer over te hebben, dat vind ik jammer.
28 Posts, Pagina: 1 2 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Markt vandaag

 AEX
924,75  +1,39  +0,15%  11:05
 Germany40^ 18.524,60 -0,69%
 BEL 20 3.913,79 -0,08%
 EURO50 5.049,63 -0,41%
 US30^ 38.893,00 +0,06%
 Nasd100^ 19.045,20 +0,14%
 US500^ 5.354,11 +0,02%
 Japan225^ 38.608,70 -0,07%
 Gold spot 2.343,53 -1,36%
 EUR/USD 1,0892 +0,01%
 WTI 75,29 -0,37%
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer

Stijgers

VIVORYON THER... +2,51%
BESI +1,84%
Alfen N.V. +1,72%
FASTNED +1,36%
Nedap N.V. +1,30%

Dalers

Arcadis -2,90%
Vastned -1,77%
UMG -1,33%
JUST EAT TAKE... -1,27%
RENEWI -1,15%

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront