Koffiekamer « Terug naar discussie overzicht

Michiel Pekelharing - Fortis: geen nieuws, slecht nieuws

33 Posts, Pagina: 1 2 » | Laatste
[verwijderd]
0
Fortis: geen nieuws, slecht nieuws

Michiel Pekelharing - 26 sep, 13:00

"Niks nieuws in het persbericht. Als geruchten aanhouden, halen straks grote partijen hun geld weg..."

www.iex.nl/columns/columns_artikel.as...
[verwijderd]
0
MARKET TALK: Fortis mogelijk fuseren met sectorgenoot - Iris

26-09-2008 13:12:00

AMSTERDAM (Dow Jones)--Fortis zal volgens Iris analist Juriaan Hofman moeten fuseren met een financieel sterkere Europese sectorgenoot wanneer de huidige financiele onzekerheid aan blijft houden. "Zowel BNP Paribas als HSBC zouden een goede partner kunnen zijn", aldus Hofman. De analist wijst er echter wel op dat het op dit moment het meest waarschijnlijk is dat Fortis meer activa gaat verkopen om zo zijn financiele positie te versterken. Hofman heeft een hold advies op Fortis. Omstreeks 13.05 uur noteert het aandeel 12,2% lager op EUR5,75, terwijl de AEX met 2,8% daalt. (AMV)

[verwijderd]
0
Het gaat maar door, uit de newsfeed:

DNB zal integratie ABN in Fortis willen stoppen

AMSTERDAM (Dow Jones)--Fortis zal volgens Keijser Capital analist Nico van Geest na de verklaring van vrijdag geen toestemming krijgen van De Nederlandsche Bank voor de verdere integratie van de ABN Amro activiteiten. In het persbericht gaf Fortis aan meerdere activiteiten te willen verkopen.

Van Geest verwacht verder geen aandelenemmissie en denkt dat de verzekeringsactiviteiten veel geld kunnen opleveren mocht tot verkoop daarvan worden besloten. Van Geest heeft een hold advies op Fortis. Omstreeks 12.50 uur noteert het aandeel 13,9% lager op EUR5,65, terwijl de AEX met 3% daalt.

AJK

ffff
0
[verwijderd]
0
quote:

ffff schreef:

Dat schat Nico dan verkeerd in ! Daar wil een weddenschap met hem op doen!

Peter
Die wil ik ook wel met je aangaan Peter, voor een goeie maaltijd?
DickSr
0
lang leve het kapitalisme ! als we nog even doorgaan met zeuren over Fortis hebben weinig mensen heel veel verdiend en veel mensen heel veel verloren, o.a. hun baan.
ffff
0
Ben,

Helemaal akkoord: Voor een goede maaltijd!

Dus lees goed wat Nico schrijft hè. Onzin in mijn ogen!

Peter
[verwijderd]
0
quote:

ffff schreef:

Ben,

Helemaal akkoord: Voor een goede maaltijd!

Dus lees goed wat Nico schrijft hè. Onzin in mijn ogen!

Peter
Dus jij denkt dat de verzekeringsactiviteiten niet veel zullen opleveren bij verkoop? ;-)
[verwijderd]
0
quote:

ffff schreef:

Ben,

Helemaal akkoord: Voor een goede maaltijd!

Dus lees goed wat Nico schrijft hè. Onzin in mijn ogen!

Peter
Dat DNB geen toestemming zal geven voor integratie/overname ABN AMRO aan Fortis (in huidige zelfstandig vorm, als ze samengaan met kapitaalkrachtige partner wordt het verhaal anders natuurlijk).
ffff
0
Inderdaad, akkoord en we zullen wel zien over pakweg een half jaar, een jaar, hoe het uitgepakt is!
[verwijderd]
0
Iris ook al tussen de schuifdeuren:

Fortis mogelijk fuseren met sectorgenoot - Iris

AMSTERDAM (Dow Jones)--Fortis zal volgens Iris analist Juriaan Hofman moeten fuseren met een financieel sterkere Europese sectorgenoot wanneer de huidige financiele onzekerheid aan blijft houden. "Zowel BNP Paribas als HSBC zouden een goede partner kunnen zijn", aldus Hofman.

De analist wijst er echter wel op dat het op dit moment het meest waarschijnlijk is dat Fortis meer activa gaat verkopen om zo zijn financiele positie te versterken. Hofman heeft een hold advies op Fortis. Omstreeks 13.05 uur noteert het aandeel 12,2% lager op EUR5,75, terwijl de AEX met 2,8% daalt.
[verwijderd]
0
quote:

ffff schreef:

Inderdaad, akkoord en we zullen wel zien over pakweg een half jaar, een jaar, hoe het uitgepakt is!
kan in ieder geval een genoeglijke maaltijd in de agenda schrijven van 2009.
ffff
0
Fortis benadrukt sterke solvabiliteit
Herman Verwilst, de gedelegeerd bestuurder van Fortis, op de druk bijgewoonde persconferentie. (foto: reuters)
ReageerMailShare / Save Bent u nog niet geregistreerd? Registreer nu!
Bent u uw wachtwoord vergeten? Klik hier.
Aanmelden
Onvoldoende rechten
Gebruiker niet gevonden
E-mail of login: Foutief wachtwoord
Wachtwoord: Wachtwoord onthouden ?
Aanmelden
gelieve uw naam in te vullen
Uw naam *
Geldige email invullen
Uw email *
Gelieve een reactie te geven
Uw boodschap
Geldige email invullen
Email ontvanger*
Spam protection: * Gelieve de som in te vullen
is de som van 1 + 3
Verzend LETTERLIJK: Het persbericht'Kwetsbaarder voor overname'Inschatting obligatierisico Fortis…Ping An keldert 10 procent door zo…Een kapitaalverhoging is momenteel niet aan de orde bij Fortis. De bank-verzekeraar is dit jaar wel reeds 3 procent van zijn klanten kwijtgespeeld. Dat meldt het bedrijf in een poging de gemoederen te bedaren. De Belgische regering mengt zich eveneens in de kwestie en laat weten dat 'ze geen enkel spaarder in de kou laat staan'.
(tijd) - Fortis onderstreept in een persbericht en op een persconferentie dat de 'bank nog steeds in een solide positie verkeert'. Fortis wijst er ook nadrukkelijk op dat zijn solvabiliteit een pak sterker blijft dan vereist is. Desinvesteringen in het kader van de financiering van de overname van ABN AMRO kunnen naar schatting 5 tot 10 miljard euro opbrengen.

De liquiditeit stelt ook geen problemen. Fortis beschikt momenteel over een gediversifieerde financieringsbasis van meer dan 300 miljard euro. Daarnaast heeft Fortis een collaterale buffer.

Kernkapitaal

De solvabiliteit is solide en blijft een heel eind boven het wettelijk vereiste minimum. Eind juni lag het kernkapitaal van Fortis 4 miljard euro boven de doelstelling. Het kapitaalplan voor de overname en consolidatie van ABN AMRO wordt verder uitgebouwd. Pas over 12 tot 18 maanden zal er nood zijn aan bijkomend kapitaal, voor de integratie van het grootste deel van de activiteiten van ABN AMRO.

Gelet op de moeilijke marktomstandigheden heeft Fortis een grotere waaier van activiteiten of activa gedefinieerd die kunnen worden verkocht. Tot dusver werden 10 'files' voor eventuele verkoop gemerkt, zowel in de bank- als de verzekeringsactiviteit en zowel in de Benelux als daarbuiten. Samen kunnen deze activiteiten naar schatting 5 tot 10 miljard euro opbrengen. Tot dusver was er voor elke 'file' concrete interesse van potentiële kopers en er werden al vertrouwelijke overeenkomsten gesloten. Een nieuwe kapitaalverhoging wordt niet overwogen, beklemtoont de groep.

De integratie van ABN AMRO zit intussen op schema en Fortis wacht op de goedkeuring van het integratieplan door De Nederlandsche Bank en de afronding van de door de Europese Commisie gevraagde desinvesteringen.

Koersval

Op een persconferentie verklaarde topman Herman Verwilst dat de koersval van het aandeel niet de waarde van de groep weerspiegelt. Hij verwees daarbij naar analistenrapporten die de som van de onderdelen van de retailbank, private bank, asset management, enz. een waarde toeschrijven die veel hoger ligt dan de huidige 13,9 miljard euro.

Fortis moet wegens de overname van ABN AMRO nog 5,5 miljard euro kapitaal ophalen. Verwilst beklemtoonde dat de plannen van juni onveranderd blijven, behalve dat de bank meer niet-kernactiviteiten gaat verkopen. 'Maar deze verkoop vraagt tijd. We zullen tegen eind december, zoals eerder beloofd, met details komen.'

Verwilst zei verder dat Fortis geen liquiditeitsproblemen kent en dat de spaarders zich geen zorgen moeten maken. De 'commitment' met de klanten staat volledig los van de koersval, luidde het. Het is met andere woorden niet omdat het aandeel fors terrein verliest, dat de spaarders zich zorgen moeten maken over hun spaarcenten. Sinds 1 januari zag Fortis 3 procent van zijn klanten overstappen naar een andere bank.

Geruchten
De communicatie van Fortis vrijdag heeft de bedoeling de geruchtenmolen te stoppen die het aandeel fors lager stuurt. Daardoor kreeg Fortis gisteren in de loop van de dag zelfs een klop van meer dan 20 procent en sloot 6 procent lager. Het aandeel krijgt vandaag opnieuw een pandoering. Omstreeks 12.55 uur verliest het aandeel 14 procent.

Dat er twijfels zijn over de solvabiliteitspositie van Fortis is niet onlogisch. Fortis kondigde in juni namelijk een plan aan om zijn kapitaalstructuur met 8,3 miljard euro te versterken maar dat plan loopt niet zo goed.

Een groot deel van dat bedrag moest komen uit de verkoop van niet-strategische activa. Maar door de bar slechte marktomstandigheden loopt dat niet vlot. Fortis zou volgens een bron van De Tijd nu zelfs de verkoop van kernactiva overwegen.

13:43 - 26/09/2008 Copyright © De Tijd
[verwijderd]
0
Wat dacht je hier van, Beleggersbelangen vandaag.....

Markt in onzekerheid – koersverloop Fortis toont gelijkenis met gevallen banken

Na de forse koersstijging van afgelopen vrijdag heeft de beurs deze week de weg omlaag weer gevonden. Hard zoeken was het niet want de trends waren neerwaarts gericht. Fortis heeft een koersbeeld dat doet denken aan omgevallen Amerikaanse instituten.

Fortis op gevaarlijk terrein
Fortis staat dagelijks in het nieuws en moet dagelijks geruchten ontkennen dat het slecht gaat met de financiële positie van het bedrijf. Beleggers hebben het blijkbaar allemaal mis.

Eens kijken hoe het de verschillende Amerikaanse instituten is vergaan voordat zij de handdoek in de ring hebben moeten gooien. In de grafieken 2, 3, 4 en 5 zijn de grafieken van AIG, Fannie Mae, Lehman Brothers en Merrill Lynch afgebeeld. Ter vergelijking in grafiek 6 de weekgrafiek van Fortis.

www.beleggersbelangen.nl/web/Nieuws/A...,%20koersverloop%20Fortis%20toont%20gelijkenis%20met%20gevallen%20banken&WT.mc_id=mail_belbel_dagelijks_26%20september%202008
[verwijderd]
0
Ik beschouw Fortis al langer als verloren. Als de "fire sale" maar op een ordelijke manier wordt uitgevoerd, zonder het fin. systeem in gevaar te brengen, is het mij best.

Ook ik heb enkele duizenden euro's verloren door als Pavlov na de claimemissie te kopen. Heb het zinkende schip echter al lang verlaten.

De spaarders hoeven zich mi geen zorgen te maken, een overnemende partij voor de retail-tak (uiteraard voor een prikkie) is zo gevonden. Voor een eventuele restschuld kan de overheid wel opdraaien, vrees ik. Voor de optimisten die nog bazelen over de boekwaarde; Die van Lehman bedraagde voor de val ook iets van $28 p.a. Wamu soortgelijk. Jammer..

Weg met Fortis, dit zal een hoop wantrouwen en onzekerheden wegnemen!!
[verwijderd]
0
33 Posts, Pagina: 1 2 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Markt vandaag

 AEX
913,61  +0,22  +0,02%  09:01
 Germany40^ 18.850,10 -0,10%
 BEL 20 4.016,54 -0,32%
 Europe50^ 5.099,52 -0,03%
 US30^ 39.938,40 +0,06%
 Nasd100^ 18.630,30 +0,20%
 US500^ 5.314,82 +0,14%
 Japan225^ 38.885,60 +0,48%
 Gold spot 2.387,58 +0,05%
 EUR/USD 1,0879 -0,05%
 WTI 78,58 +0,24%
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer

Stijgers

AEX +0,01%
AALBERTS NV 0,00%
ABN AMRO BANK... 0,00%
Accsys 0,00%
ACOMO 0,00%

Dalers

AMX -0,11%
AALBERTS NV 0,00%
ABN AMRO BANK... 0,00%
Accsys 0,00%
ACOMO 0,00%

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront