Koffiekamer « Terug naar discussie overzicht

Aanslagen Hamas in Israël, oktober 2023

4.947 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 226 227 228 229 230 231 232 233 234 235 236 ... 244 245 246 247 248 » | Laatste
benbelegger
1
Joe Biden heeft opnieuw met Benjamin Netanyahu gesproken en zijn ‘duidelijke standpunt’ herhaald tegen Israëlische plannen om de zuidelijkste stad Rafah van Gaza binnen te vallen, terwijl de druk op Israël en Hamas toeneemt om tot een staakt-het-vuren te komen.

De Amerikaanse president benadrukte tegenover de Israëlische premier ook dat de vooruitgang bij het leveren van humanitaire hulp aan Gaza “versterkt” moet worden, zei het Witte Huis zondag.

De oproep van de leiders kwam voorafgaand aan de aankomst van de Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken maandag in Saoedi-Arabië om te proberen de onderhandelingen over een wapenstilstand en de vrijlating van gijzelaars opnieuw op te starten en de inspanningen te bespreken om een ??spiraalvormig regionaal conflict te voorkomen. Antony Blinken zal later zijn reis naar Jordanië en Israël voortzetten tijdens zijn laatste bezoek aan de regio sinds de aanvallen van Hamas op Israël op 7 oktober.

Hamas zei ondertussen dat het geen “grote problemen” had na beoordeling van Israëls laatste wapenstilstandsvoorstel, vertelde een hoge Hamas- functionaris aan Agence France-Presse. “De sfeer is positief tenzij er nieuwe Israëlische obstakels zijn.” Een delegatie van de islamistische groepering zal maandag in Caïro aankomen om het antwoord van de groep te geven.
--------
Het Israëlische leger is ondertussen, ondanks aanhoudende diplomatieke inspanningen om verdere gevechten te voorkomen, nog steeds bezig met het voorbereiden van troepen aan de grens met Gaza , schijnbaar om Rafah en het zuiden van de Gazastrook binnen te dringen, waar naar schatting een miljoen ontheemden schuilen.

Gisteren zei IDF-woordvoerder Daniel Hagari in een briefing: “We zullen Hamas overal in Gaza blijven achtervolgen . We zullen alles blijven doen wat in onze macht ligt om onze gijzelaars terug naar huis te brengen. We zullen onze missie blijven vervullen: onze gijzelaars bevrijden van Hamas en Gaza bevrijden van Hamas.”
www.theguardian.com/world/live/2024/a...
benbelegger
1
Gevraagd naar pro-Palestijnse demonstraties die Amerikaanse universiteitscampussen hebben overspoeld en tot tientallen arrestaties en confrontaties hebben geleid, zei de Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken Antony Blinken dat hij de ‘diepe emoties’ die mensen voelden over het menselijk lijden in Gaza respecteerde en begreep, maar ook uitte frustratie dat de rol van Hamas schijnbaar werd ‘gehoord’.

Hij vertelde het publiek op het World Economic Forum in Saoedi-Arabië:

II think what we’re seeing in my own country, and in the region, and many other places, reflects the deep emotions, the profound feelings, that many people have at the suffering that so many people are enduring, and in particular the innocent children, women, and men in Gaza.

It’s a profound thing. I not only understand it, I understand why people are speaking out and speaking up. And I think this is something that generation to generation, people find things to be galvanised by, and I understand it profoundly.

At the same time, I have to say that I would wish that other elements were reflected in what people are saying what they’re doing. I don’t hear anything said about Hamas.

I don’t hear anyone reflecting on the fact that obviously, the atrocity of 7 October never should have happened, but once it happened, everything could have been over in an instant if Hamas had stopped hiding behind civilians, put down its weapons, given back the hostages, and surrendered. None of the suffering that we’ve seen since would have happened.

So where is the demand on Hamas? There’s been silence. It’s almost as if it has been erased from the story. That’s something that I think we also need to reflect on. Even as I say, I profoundly understand the deep emotion that that people are expressing, whether it’s on our campuses or other places.

www.theguardian.com/world/live/2024/a...
benbelegger
1
De Britse minister van Buitenlandse Zaken Cameron: een staakt-het-vuren van veertig dagen ligt op tafel als Hamas de deal accepteert

Het huidige voorstel dat aan Hamas is gedaan in verband met de Gaza-oorlog omvat een langdurig staakt-het-vuren van veertig dagen en de vrijlating van duizenden Palestijnse gevangenen in ruil voor de vrijlating van Israëlische gijzelaars, zei de Britse minister van Buitenlandse Zaken David Cameron maandag.

“Ik hoop dat Hamas deze deal accepteert en eerlijk gezegd zou alle druk in de wereld en alle ogen van de wereld vandaag op hen gericht moeten zijn en zeggen: ‘Neem die deal’,” voegde Cameron eraan toe tijdens een speciale bijeenkomst van het World Economic Forum in Riyadh. in navolging van eerdere woorden van de Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken Antony Blinken, die het voorstel “zeer genereus” noemde.

Cameron voegde eraan toe dat hij geloofde dat de Hamas- leiding en degenen die deelnamen aan de aanval van 7 oktober in Israël Gaza moeten verlaten voordat een politieke tweestatenoplossing haalbaar is.

De voormalige Britse premier zei dat het conflict pas zal eindigen als alle op 7 oktober ontvoerde gijzelaars zijn vrijgelaten.
www.theguardian.com/world/live/2024/a...
benbelegger
1
Antony Blinken is vandaag in Tel Aviv en heeft al een ontmoeting gehad met de Israëlische president Isaac Herzog . In een toespraak tot de media zei de Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken: “Zelfs in deze zeer moeilijke tijden zijn we vastbesloten een staakt-het-vuren te bereiken dat de gijzelaars naar huis brengt – en wel nu. En de enige reden dat dat niet zou worden bereikt, is vanwege Hamas.”

“We moeten ons ook concentreren op mensen die lijden onder dit kruisvuur”, meldt AFP Blinken tegen Herzog. “Gefocust op het geven van de hulp die ze nodig hebben, het voedsel en de medicijnen, het water of onderdak is ook wat onze volledige aandacht heeft” zei Blinken.

Blinken zal later op woensdag premier Benjamin Netanyahu ontmoeten en stops maken onder meer in Ashdod, de haven bij Gaza die onlangs door Israël is heropend om de aanvullende levering van humanitaire hulp te vergemakkelijken. NGO's en VN-agentschappen hebben herhaaldelijk verklaard dat de hoeveelheid hulp die Israël de Gazastrook binnen laat, veel minder is dan nodig is. Israël geeft de schuld aan logistieke tekortkomingen van degenen die de hulp verlenen.
www.theguardian.com/world/live/2024/m...
benbelegger
1
De leider van Hamas in de Gazastrook Yahya Sinwar heeft nog drie eisen voor een bestand in de Gazastrook. Dat heeft een bron dicht bij de Hamasleider donderdagavond gezegd aan de Israëlische televisiezender Channel 12.

Sinwar wil naar verluidt een schriftelijke toezegging voor een "onvoorwaardelijk einde van de gevechten." Volgens de omroep eist de Hamasleider in de Gazastrook ook dat Israël niet verhindert dat de Palestijnse gevangenen die in ruil voor Israëlische gijzelaars zouden worden vrijgelaten, terugkeren naar de Westelijke Jordaanoever. Volgens het laatste ontwerp van een deal wil Israël de gevangenen die levenslang hebben gekregen naar de Gazastrook of naar het buitenland sturen.

De Hamasleider zou daarnaast meer details willen over materialen die Israël wil toestaan om aan het kustgebied te leveren voor de wederopbouw. De Israëlische omroep vermoedt dat Sinwar ervoor wil zorgen dat Hamas zijn tunnels en andere militaire infrastructuur kan heropbouwen.

De extremistische Palestijnse beweging moet officieel nog reageren op een nieuw voorstel voor een wapenstilstand. Egyptische media berichten eerder dat de delegatie van Hamas in de komende twee dagen wordt verwacht in Caïro, waar de gesprekken over een bestand in de Gazastrook plaatsvinden. (belga)
www.standaard.be/cnt/dmf20240413_9422...
benbelegger
1
Erdogan en Hamas.....

Turkije zal de handel met Israël, met een waarde van ongeveer 7 miljard dollar per jaar, pas hervatten als er een permanent staakt-het-vuren in Gaza is en er ongehinderd humanitaire hulp naar de Palestijnen daar kan stromen, zei de Turkse minister van Handel vrijdag.

De compromisloze houding van Israël en de verslechterende situatie in Gaza hebben Turkije ertoe aangezet om de handel stop te zetten, zei Omer Bolat in een toespraak in Istanbul, terwijl hij de handelscijfers van april bekendmaakte.

Turkije's besluit die donderdag laat werd aangekondigd, maakte het de eerste van Israëls belangrijkste handelspartners die de export en import stopzette vanwege zijn militaire campagnin Gaza.

De Israëlische minister van Buitenlandse Zaken, Israël Katz, bekritiseerde de beslissing van de Turkse president Tayyip Erdogan door te zeggen dat het internationale handelsovereenkomsten schendt en "de manier is waarop een dictator zich gedraagt".

De militante groep Hamas, die de Gazastrook controleert, prees de beslissing als moedig en ter ondersteuning van de Palestijnse rechten.

Vorige maand legde Turkije de uitvoer van onder andere staal, kunstmest en vliegtuigbrandstof aan banden voor 54 productcategorieën vanwege de naar eigen zeggen Israëlische weigering om Ankara te laten deelnemen aan luchtdroppingsoperaties voor hulpverlening aan Gaza.

Alle resterende handel, die vorig jaar 5,4 miljard dollar aan Turkse export en 1,6 miljard dollar aan Israëlische import bedroeg, zal nu worden stopgezet.
nl.marketscreener.com/beursnieuws/laa...
benbelegger
1
Moskeeën aan Halsema: noem Gaza in speech

Meer dan tweehonderd moskeeën, die zijn verenigd in het regionale samenwerkingsverband K7, doen een oproep aan de Amsterdamse burgemeester Femke Halsema om in haar toespraak op de Dam op 4 mei het geweld in Gaza te benoemen. ‘Het is nu dat er een oorlog wordt gevoerd tegen de Palestijnse bevolking’, zo meldt K7 in een statement. ‘Het is nu dat er vele duizenden kinderen sterven door de honger en het is nu dat de verantwoordelijke leiders wegkomen met hun misdaden. Wij vragen de burgemeester van Amsterdam daarom de link te leggen tussen toen en nu.’ <
www.nd.nl/varia/varia/1222786/article...
...........

Moskeeën aan Halsema: noem Gaza in speech

Zou Halsema toch gewoon kunnen doen?

"Op deze dag gedenken wij ook het antisemitisme. Het is betreurenswaardig dat dit heden ten dage nog steeds voorkomt, zoals we in oktober vorig jaar gezien hebben toen leden van Hamas uit Gaza Israël binnendrongen en daar joden verkrachtten, verminkten, vermoordden en ontvoerden."

Aan het verzoek voldaan - Gaza genoemd.
www.geenstijl.nl/5176033/Meer-dan-200...
Cash collector
2
quote:

benbelegger schreef op 4 mei 2024 13:25:

Moskeeën aan Halsema: noem Gaza in speech

Meer dan tweehonderd moskeeën, die zijn verenigd in het regionale samenwerkingsverband K7, doen een oproep aan de Amsterdamse burgemeester Femke Halsema om in haar toespraak op de Dam op 4 mei het geweld in Gaza te benoemen. ‘Het is nu dat er een oorlog wordt gevoerd tegen de Palestijnse bevolking’, zo meldt K7 in een statement. ‘Het is nu dat er vele duizenden kinderen sterven door de honger en het is nu dat de verantwoordelijke leiders wegkomen met hun misdaden. Wij vragen de burgemeester van Amsterdam daarom de link te leggen tussen toen en nu.’ <
www.nd.nl/varia/varia/1222786/article...
...........

Moskeeën aan Halsema: noem Gaza in speech

Zou Halsema toch gewoon kunnen doen?

"Op deze dag gedenken wij ook het antisemitisme. Het is betreurenswaardig dat dit heden ten dage nog steeds voorkomt, zoals we in oktober vorig jaar gezien hebben toen leden van Hamas uit Gaza Israël binnendrongen en daar joden verkrachtten, verminkten, vermoordden en ontvoerden."

Aan het verzoek voldaan - Gaza genoemd.
www.geenstijl.nl/5176033/Meer-dan-200...
Ze zou de religieus geïnspireerde onverdraagzaamheid kunnen benoemen die aan de basis ligt van het geweld tegen etnische groepen.

Burgemeesters moeten verbinden. Zodra Halsema zich op een specifiek conflict richt werkt dat polarisering in de hand.
closer
0
quote:

benbelegger schreef op 4 mei 2024 13:25:

Aan het verzoek voldaan - Gaza genoemd.
Waarom verspreid je nepnieuws?
benbelegger
1
quote:

closer schreef op 4 mei 2024 13:45:

[...]
Waarom verspreid je nepnieuws?
Ik verspreid geen nepnieuws ( zie het bericht en de reacties Geenstijl).

Dat doen de 200 moskeeën ( K7) wel.

Zij geven een andere voorstelling van zaken dan de werkelijkheid is.
( Zie ook: turksemedia.nl/moskeeen-aandacht-gaza... )

Ze wilden burgemeester Halsema vertellen hoe zij haar speech moest schrijven, om haar nadrukkelijk de sitiatie in Gaza te laten benoemen en ook dat Israël de aanstichter van de oorlog is.

Burgemeester Halsema heeft Gaza niet benoemd.
www.amsterdam.nl/bestuur-organisatie/...

En geheel terecht: want wanneer heeft de K7 Hamas benoemd? Of Hezbollah? Of Iran? Of de Houthi's?
Of Jemen? Of Niger? Of Sudan? Of Afghanistan? Of.... enz.
Cash collector
2
quote:

benbelegger schreef op 3 mei 2024 09:08:

De leider van Hamas in de Gazastrook Yahya Sinwar heeft nog drie eisen voor een bestand in de Gazastrook.
...
Er valt weinig te eisen voor Hamas.

Vandaag werd duidelijk dat Israël de vernietiging van de terroristische organisatie Hamas onverminderd voortzet.
closer
0
quote:

benbelegger schreef op 5 mei 2024 09:48:

Ik verspreid geen nepnieuws ( zie het bericht en de reacties Geenstijl).

(...)

Burgemeester Halsema heeft Gaza niet benoemd.
Het was een verzoek (wat mag) en met "Aan het verzoek voldaan - Gaza genoemd" suggereerde jij dat het was ingewilligd. Kortom: nepnieuws. Je probeert het nu te verdraaien maar er staat wat er staat.
benbelegger
1
quote:

closer schreef op 5 mei 2024 16:08:

[...]
Het was een verzoek (wat mag) en met "Aan het verzoek voldaan - Gaza genoemd" suggereerde jij dat het was ingewilligd. Kortom: nepnieuws. Je probeert het nu te verdraaien maar er staat wat er staat.
Als jij de link+reacties daarop niet wilt lezen, dan kan ik je niet verder helpen en mag je er over denken wat je wilt. Zou je even hebben doorgescrold dan had je het volgende kunnen lezen:
.....................................................................................................................
Zou Halsema toch gewoon kunnen doen?

"Op deze dag gedenken wij ook het antisemitisme. Het is betreurenswaardig dat dit heden ten dage nog steeds voorkomt, zoals we in oktober vorig jaar gezien hebben toen leden van Hamas uit Gaza Israël binnendrongen en daar joden verkrachtten, verminkten, vermoordden en ontvoerden."

Aan het verzoek voldaan - Gaza genoemd.
Anomiemus
| 03-05-24 | 20:23
....................................................................................................................

Gewoon C+P, alleen heb ik het "tussen haakjes" gecursiveerd.
benbelegger
2
Israël zegt tegen Hamas dat het de voorwaarden voor een staakt-het-vuren moet aanvaarden, anders riskeert het een nieuwe aanval ‘in de nabije toekomst’

Hoge Israëlische functionarissen voerden zondag de druk op Hamas op door te zeggen dat Israël elk permanent einde aan de vijandelijkheden zou weigeren en dreigde met een nieuwe aanval “in de zeer nabije toekomst” als de militante organisatie de onlangs voorgestelde voorwaarden voor een staakt-het-vuren niet zou aanvaarden.

In een televisietoespraak verwierp Benjamin Netanyahu nogmaals de eisen van Hamas voor een definitief einde aan de oorlog in Gaza , waarbij hij zei dat een permanent staakt-het-vuren de groep in staat zou stellen aan de macht te blijven en een voortdurende bedreiging voor Israël zou vormen.

Netanyahu sprak een dag nadat duizenden mensen zich opnieuw hadden verzameld in Tel Aviv en een overeenkomst eisten om de resterende Israëlische gevangenen te bevrijden. Hij zei ook dat zijn regering “de klok rond had gewerkt om een overeenkomst te formuleren die onze gijzelaars zou teruggeven”.
Lees verder: www.theguardian.com/world/article/202...
benbelegger
2
De Israëlische politie is een geïmproviseerde redactieruimte van de Qatarese nieuwszender Al Jazeera binnen gevallen nadat eerder vandaag bekend werd dat het land de kantoren van de nieuwszender gaat sluiten.

De politie deed de inval bij een kantoor van Al Jazeera in een hotel in Jeruzalem. Volgens de nieuwszender is de redactie gehuisvest in Oost-Jeruzalem, wat de internationale gemeenschap als bezet Palestijns gebied ziet.

Op videobeelden is te zien dat inspecteurs en agenten een redactieruimte in een hotelkamer binnen zijn getreden om uitzendapparatuur in beslag te nemen. Inmiddels is de zender op zwart gegaan in Israël.
Lees verder: nos.nl/artikel/2519326-israel-valt-ka...
closer
0
quote:

benbelegger schreef op 5 mei 2024 19:01:

Als jij de link+reacties daarop niet wilt lezen, dan kan ik je niet verder helpen en mag je er over denken wat je wilt. Zou je even hebben doorgescrold dan had je het volgende kunnen lezen:

(...)

Gewoon C+P, alleen heb ik het "tussen haakjes" gecursiveerd.
Iemand die verwijst naar een specifieke passage, kan dat duidelijk aangeven zodat de lezer niet een hele pagina hoeft te doorzoeken.
Iemand die drie berichten nodig heeft om zijn punt te maken, kan zich afvragen of hij zich wel duidelijk uitgedrukt heeft.
Iemand die berichten van een ander forum (in wezen) nodig heeft om zijn punt te maken, kan zich afvragen of hij zijn tijd niet aan het verdoen is.
Iemand die bronnen als geenstijl gebruikt, neemt zichzelf en de discussie kennelijk weinig serieus.
Een streng-gelovig persoon die bronnen als geenstijl gebruikt, kan zich afvragen of hij wel op de juiste weg zit.
Cash collector
2
quote:

closer schreef op 6 mei 2024 12:47:

[...]
Iemand die verwijst naar een specifieke passage, kan dat duidelijk aangeven zodat de lezer niet een hele pagina hoeft te doorzoeken.
Iemand die drie berichten nodig heeft om zijn punt te maken, kan zich afvragen of hij zich wel duidelijk uitgedrukt heeft.
Iemand die berichten van een ander forum (in wezen) nodig heeft om zijn punt te maken, kan zich afvragen of hij zijn tijd niet aan het verdoen is.
Iemand die geenstijl als bron gebruikt, neemt zichzelf en de discussie kennelijk weinig serieus.
Een streng-gelovig persoon die geenstijl als bron gebruikt, kan zich afvragen of hij nog wel op de juiste weg zit.
Je maakt een bijterige indruk.

Ben jij ook weleens aardig voor mensen?
closer
1
quote:

Cash collector schreef op 6 mei 2024 12:51:

Je maakt een bijterige indruk.
Bravo, je hebt weer beet!
Cash collector
3
quote:

closer schreef op 6 mei 2024 12:54:

[...]
Bravo, je hebt weer beet!
Het is hier soms net of ik op makreel aan het vissen ben, dat zijn actieve, onnozele en bijtgrage beestjes. Gooi een lijntje met wat haken met een stukje aluminiumfolie eraan overboord en je hebt binnen no time een emmer verse makreel. Lekker op de bbq.

Wat ondermaats is gooi ik natuurlijk weer netjes terug. Zo ook nu.
4.947 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 226 227 228 229 230 231 232 233 234 235 236 ... 244 245 246 247 248 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Markt vandaag

 AEX
910,63  0,00  0,00%  14 mei
 Germany40^ 18.760,90 +0,24%
 BEL 20 3.968,81 0,00%
 Europe50^ 5.091,66 +0,22%
 US30^ 39.574,50 +0,06%
 Nasd100^ 18.323,10 +0,03%
 US500^ 5.248,61 +0,07%
 Japan225^ 38.404,00 -0,46%
 Gold spot 2.357,99 0,00%
 EUR/USD 1,0825 +0,07%
 WTI 78,09 +0,49%
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer

Stijgers

AALBERTS NV 0,00%
ABN AMRO BANK... 0,00%
Accsys 0,00%
ACOMO 0,00%
ADYEN NV 0,00%

Dalers

AALBERTS NV 0,00%
ABN AMRO BANK... 0,00%
Accsys 0,00%
ACOMO 0,00%
ADYEN NV 0,00%

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront