Koffiekamer « Terug naar discussie overzicht

Niet panieken om de dalende Euro.

2.464 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 117 118 119 120 121 122 123 124 » | Laatste
voda
0
Valuta: inflatiecijfer kan dollar versterken
26-feb-2024 11:18

Barclays ziet druk op de euro.

(ABM FN-Dow Jones) De dollar kan een goede week beleven, als de PCE-inflatiecijfers van donderdag de markt zouden aanmoedigen om minder agressief in te zetten op renteverlagingen door de Federal Reserve. Dat stelden valuta-analisten van ING en Barclays maandag.

De euro/dollar noteerde maandagochtend 0,2 procent hoger op 1,0844, nadat donderdag het hoogste punt in drie weken werd bereikt op 1,0891.

"We voorzien een mogelijk laatste ronde van steun voor de dollarkoers na sterke PCE-cijfers en een goede week voor de dollar", aldus Francesco Pesole van ING.

De fundamentele achtergrondsituatie voor de dollar blijft positief, vindt ook Barclays Research. De dollar kan verder aansterken als de inflatiecijfers zouden wijzen op uitstel van renteverlagingen door de Fed, bijvoorbeeld als de inflatie in februari even hoog is gebleven als in januari. Dit zou kunnen leiden tot een bredere heroverweging door de markt van de houding van de Fed. Omdat er bij andere valuta meer kans is dat de inflatie lager uitvalt dan verwacht en ruimte biedt voor een lagere rente, voorziet Barclays langdurige steun voor de dollar.

De lage volatiliteit kan de markt hebben verhinderd om de verwachte Fed-rente geheel door te vertalen naar een sterkere dollar, maar dat kan volgens Barclays alsnog gebeuren.

De euro ziet er daarentegen kwetsbaar uit, volgens Barclays. Het huidige gat van ongeveer 15 basispunten tussen de ingeprijsde renteverlagingen van de ECB en die van de Fed lijkt nog steeds aan de kleine kant, waardoor de euro verder kan verzwakken. Barclays heeft voor het eerste kwartaal een koersdoel voor de euro/dollar van 1,05, omdat de bank voorziet dat markten meer renteverlagingen van de ECB gaan inprijzen.

Andere economische cijfers, naast het PCE-inflatiecijfer voor februari op donderdag, zijn onder andere het consumentenvertrouwen door de Conference Board op dinsdag en rapporten van inkoopmanagers voor de industrie op vrijdag.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999
voda
0
Valuta: euro wacht af in smalle bandbreedte
27-feb-2024 11:10

Amerikaans consumentenvertrouwen in focus.

(ABM FN-Dow Jones) De euro noteerde dinsdag rond 1,0860 dollar in afwachting van de inflatiedata van de VS over januari, die de inkomens en bestedingen van de Amerikanen begeleiden en die voor de Fed als een belangrijke leidraad gelden voor de afstemming van het monetaire beleid. De verwachting is een stijging van de kerninflatie op maandbasis en een lichte daling ervan op jaarbasis.

"Voor vandaag is het wachten op het grote Amerikaanse consumentenvertrouwen", aldus valutahandelaar Stéphane van der Meer van valutabroker Ebury dinsdag tegen ABM Financial News. "Maar het zwaartepunt van de week ligt wel bij die PCE-inflatie van donderdag, gevolgd door nogal wat monetaire sprekers. Een tegenvallende inflatie kan een impuls voor de dollar betekenen, waarmee de euro uit de bandbreedte van 1,08 tot 1,09 dollar valt", aldus Van der Meer.

De relatief nieuwe voorzitter van de Fed van Kansas City, Jeff Schmid, stelde maandag dat de strijd tegen de te hoge inflatie nog niet is gestreden. Volgens Schmid is de daling van de Amerikaanse inflatie vooral toe te schrijven aan de prijsdaling van energie en goederen. Maar niet van dienstverlening. Volgens de nieuwe voorzitter lieten de inflatiedata over januari zien dat die nog gewoon oplopen.

Het Duitse consumentenvertrouwen steeg conform de verwachting van 29,6 negatief naar 29,0 negatief.

Het Franse consumentenvertrouwen liep een onverwachte deuk op in februari met een daling van 91 naar 89, waar 92 was verwacht.

Vanmiddag komen in de VS de orders voor duurzame goederen over januari, de huizenprijzen over december en het consumentenvertrouwen over februari, zoals dat wordt gemeten door onderzoeksbureau The Conference Board.

De euro noteerde dinsdag vlak op 1,0854 dollar. De Europese munt noteerde eveneens vlak op 0,8553 Britse pond. Het Britse pond noteerde onveranderd procent op 1,2689 dollar.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999
voda
0
Valuta: euro levert in
28-feb-2024 11:39

Amerikaanse inflatie in focus.

(ABM FN-Dow Jones) De euro daalde woensdag naar 1,0814, na het tegenvallende consumentenvertrouwen in de VS en in afwachting van wat de inflatiedata van de VS over januari donderdag gaan brengen.

"Die zijn cruciaal. De verwachting is dat de Amerikaanse kerninflatie op maandbasis is gestegen", aldus marktanalist Teeuwe Mevissen van Rabobank woensdag tegen ABM Financial News. "Wij denken dat de Fed dit jaar de rente met in totaal 75 basispunten verlaagt en zien dat ook al ingeprijsd. Voorlopig houden we nog altijd rekening met een opwaarts potentieel voor de dollar, waarmee de euro op termijn richting de 1,06 dollar kan koersen", aldus Mevissen.

Danske Bank stelde woensdag in een valutarapport dat de euro de komende maanden ten opzichte van het Britse pond kan oplopen. Danske voorziet een stijging naar 0,88 pond voor een euro op een termijn van zes tot twaalf maanden op grond van de economische vooruitzichten en het verwachte monetaire beleid. Mocht de Britse economie het beter doen dan de economie van de eurozone, dan kan dit scenario zich volgens de bank nog wijzigen.

De Reserve Bank of New Zealand liet woensdag de rente op 5,50 procent staan. Dat was tegen de verwachting in. Vooraf was gerekend op een verdere stijging van de belangrijkste rente. De centrale bank gaf wel aan dat het beleid voor langere tijd stringent blijft. De RBNZ streeft naar een inflatie van 1 tot 3 procent. In september zal de inflatie volgens de bank binnen deze bandbreedte komen en in december 2025 rond de 2 procent uitkomen.

Het consumentenvertrouwen in de eurozone kwam over februari definitief uit op 15,5 negatief tegen 16,1 negatief een maand eerder.

In de VS gaat het vandaag over de nieuwe groeiramingen voor het vierde kwartaal en de wekelijkse olievoorraden.

Verder zijn nogal wat Fed-sprekers vandaag, zoals van de Fed van New York, Atlanta en Boston.

De euro noteerde woensdag 0,3 procent lager op 1,0814 dollar. De Europese munt noteerde 0,1 procent hoger op 0,8549 Britse pond. Het Britse pond daalde 0,3 procent en noteerde op 1,2643 dollar. De Nieuw-Zeelandse dollar noteerde 1,2 procent lager op 0,6092 Amerikaanse dollar.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999
voda
0
Correctie: euro weer omhoog
29-feb-2024 11:38

Inflatiecijfers in focus.

(ABM FN-Dow Jones) De euro noteerde donderdagochtend iets hoger in afwachting van de laatste Duitse en Amerikaanse inflatiecijfers. Met name de Amerikaanse kerninflatie kan donderdag impact hebben, als deze sterk afwijkt van de verwachtingen.

"Wij denken dat de grootste beweging op de valutamarkten in de middag kan plaatsvinden", aldus valutahandelaar Stéphane van der Meer van valutabroker Ebury donderdag tegen ABM Financial News. "Op papier is er in elk geval veel beweging mogelijk, vooral in de dollar. Voor wat betreft de Amerikaanse kerninflatie zullen Fed-sprekers die daarop reageren van belang voor de valutamarkten", aldus Van der Meer.

De Franse inflatie liet over februari een enigszins teleurstellend beeld zien. De inflatie op jaarbasis viel terug van 3,1 naar 2,9 procent, maar daar was 2,8 procent voor verwacht. Op maandbasis liepen de prijzen 0,8 procent op waar gerekend was op een stijging met 0,6 procent.

De Duitse inflatie wordt verwacht uit te komen op 0,5 procent op maandbasis tegen 0,2 procent in januari. Op jaarbasis wordt een inflatie voorzien van 2,6 procent tegen 2,9 procent een maand eerder.

Voor de PCE in de VS wordt op maandbasis een plus van 0,3 procent verwacht. In december was dit 0,2 procent. Op jaarbasis komen de prijsstijgingen naar verwachting uit op 2,4 procent tegen 2,6 procent een maand eerder op jaarbasis. De kerninflatie loopt naar verwacht op maandbasis op van 0,2 procent naar 0,4 procent in januari. Op jaarbasis wordt een afname verwacht van 2,9 naar 2,8 procent.

De PCE-inflatiecomponent die woensdag de economische groei van de VS over het vierde kwartaal begeleidde, liet een stijging van 2,0 naar 2,1 procent zien in de tweede meting.

John Williams, voorzitter van de Fed van New York, zei woensdag dat het stringente rentebeleid van de Fed nog niet voorbij is. Er is meer zekerheid nodig dat het beleid ook echt leidt tot een daling van de inflatie naar het gestelde doel van 2,0 procent.

De voorzitter van de Fed van Boston, Susan Collins, wilde woensdag vooral een breedgedragen prijsdaling zien, alvorens een renteverlaging te overwegen. Zij wilde vooral aanhoudende prijsdaling zien in woonlasten en dienstverlening exclusief wonen. Collins wordt in 2025 een stemgerechtigd Fed-bestuurslid.

Bestuurslid Hajime Takata van de Bank of Japan vindt dat de Japanse centrale bank een afscheid van het ruime monetaire beleid moet bespreken. Hij deed deze uitspraak donderdag in een redevoering. Daarmee stelde hij dat de negatieve rente die de bank nu aanhoudt ter discussie moet worden gesteld. De Bank of Japan houdt op 18 en 19 maart weer een monetaire vergadering.

In de VS volgen vanmiddag met de PCE ook de inkomens en bestedingen van de Amerikanen over januari en verder de steunaanvragen, de inkoopmanagersindex van Chicago over februari en de aanstaande woning verkopen over januari.

Ook vandaag treedt weer een aantal Fed-bestuurders met een toespraak naar buiten, waaronder opnieuw Williams van de Fed in New York en Austan Goolsbee van de Fed van Chicago.

De euro noteerde donderdag 0,1 procent hoger op 1,0851 dollar. De Europese munt noteerde nog geen 0,1 procent hoger op 0,8566 Britse pond. Het Britse pond steeg krap 0,5 procent tot 1,2666 dollar. De dollar noteerde 0,5 procent lager ten opzichte van de 149,87 yen.

Correctie: om titel aan te passen.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999
voda
0
Valuta: euro levert in na scherpe Fed-commentaren
01-mrt-2024 11:34

Inflatie eurozone blijft in februari boven verwachting.

(ABM FN-Dow Jones) De euro noteerde vrijdag rond de 1,0810 dollar, lager dan een etmaal eerder, omdat diverse Fed-prominenten zich nog altijd bezorgd uitlieten over de inflatietrend.

"Raphael Bostic van de Atlanta-Fed verwacht een renteverlaging door de Fed pas deze zomer', aldus valutahandelaar Stéphane van der Meer van valutabroker Ebury vrijdag tegen ABM Financial News. "Loretta Mester van de Fed van Cleveland denkt dat de dalende trend in de Amerikaanse inflatie geen stand houdt. Dat zijn geen milde commentaren die een renteverlaging verder het jaar in sturen", aldus Van der Meer.

Voor vanmiddag gaat de aandacht wat Van der Meer uit naar nieuwe toespraken van diverse Fed-bestuurders, onder wie de genoemde voorzitters.

De inkoopmanagersindex voor de industrie in de eurozone liet in een tweede meting een iets positiever beeld zien dan in de eerste meting, maar de krimp bleef, met uitzondering van Spanje.

De inflatie in de eurozone kwam in februari in de eerste meting uit op 2,6 procent tegen 2,8 procent een maand eerder. De verwachting hiervoor lag op 2,5 procent. De kerninflatie bedroeg 3,1 procent tegen 3,3 procent een maand eerder. De verwachting hiervoor was 2,9 procent.

De werkloosheid van de muntunie daalde in januari conform de verwachting van 6,5 procent in december naar 6,4 procent.

Voor vanmiddag staan in de VS ook de inkoopmanagersindices voor de industrie op het menu, en verder de bouwuitgaven in januari en het definitieve consumentenvertrouwen, gemeten door de universiteit van Michigan. Dit vertrouwenscijfer kent ook een inflatieverwachting.

De euro noteerde vrijdag 0,1 procent hoger op 1,0810 dollar. De Europese munt noteerde vlak op 0,8560 Britse pond. Het Britse pond steeg nog geen 0,1 procent en noteerde op 1,2631 dollar.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999
voda
0
Valuta: hogere euro een verkoopkans
04-mrt-2024 11:55

Analisten voorzien sterk Amerikaans banenrapport.

(ABM FN-Dow Jones) De euro is de week begonnen aan de bovenkant van de bandbreedte tussen 1,0800 en 1,08050, wat wellicht een goed moment is om winsten te verzilveren.

De euro/dollar noteerde maandag op 1,0850, 0,1 procent hoger dan vrijdag.

Volgens Stefan Mellin, analist van Danske Bank, kan dit een kans zijn om winst te nemen op de euro, aangezien de Amerikaanse economie beter blijft presteren dan de eurozone.

"Kijk uit naar strategische verkoopkansen en verkoop bij koersstijgingen van de euro op de korte termijn, nu de trend van sterke Amerikaanse macro-economische cijfers doorgaat", aldus Mellin.

Ook ING denkt dat de dollar waarschijnlijk zal aansterken in aanloop naar het Amerikaanse banenrapport van vrijdag, dat nog steeds wijst op een solide banengroei.

Een sterk banencijfer zal de marktverwachting overeind houden dat de Federal Reserve de rente niet voor de zomer zal verlagen, volgens ING-analist Francesco Pesole. "De balans van risico's voor de dollar lijkt in aanloop naar het banenrapport licht over te hellen naar de bovenkant."

Het banenrapport zal uitwijzen of de sterke banengroei in januari een uitschieter was. ING rekent op circa 200.000 nieuwe banen in februari en een consensus van The Wall Street Journal zit op een vergelijkbaar niveau van 210.000.

Andere economische indicatoren zijn deze week de inkoopmanagersindexen voor de dienstensector in februari, op dinsdag, en Duitse fabrieksorders en productiecijfers. Op donderdag neemt de ECB een rentebesluit.

"Een renteverlaging zit er nog niet in, maar wellicht dat de [ECB-]beleidsmakers al wat kwijt willen over de toekomst. De inflatie neemt namelijk al aardig af en de markt heeft natuurlijk ook haar verwachtingen, waardoor Lagarde waarschijnlijk niet heel veel langer kan volhouden dat er niet tijdens de vergadering over renteverlagingen gepraat is", aldus Erik-Jan Harn van Rabobank.

De dollar verzwakte vorige week, nadat de inflatie in de eurozone vorige week daalde van 2,8 procent in januari naar 2,6 procent in februari.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999
voda
0
Valuta: euro in de wachtkamer
05-mrt-2024 11:22

Voor ECB en Amerikaanse banendata.

(ABM FN-Dow Jones) De euro noteerde dinsdag rond de 1,0850 dollar in afwachting van cruciale banencijfers over februari uit de VS, die vrijdag naar buiten komen, en het rentebesluit van de ECB van aanstaande donderdag.

"Het zwaartepunt ligt wat ons betreft deze week op vrijdag", zei valutahandelaar Damien Bakker van valutabroker Ebury dinsdag tegen ABM Financial News. "Wat we de afgelopen tijd zien is dat VS-gerelateerde berichten voor meer beweging zorgen, dan ECB-berichten. Wij denken dat dat deze week niet anders is, ook al staat er voor donderdag een monetaire vergadering voor de ECB gepland", aldus Bakker.

Voor de groei van het aantal banen in de VS wordt voor februari uitgegaan van 198.000 banen tegen 353.000 over januari.

Uit de eurozone en het VK kwamen diverse, herziene dienstenindicatoren over februari naar buiten. Veel indices bleken in deze tweede metingen iets beter uit te pakken dan in de eerste calculaties. De Britten moesten wat prijsgeven ten opzichte van de eerste metingen. In de eurozone spelen vooral de oplopende tarieven in de dienstverlening een rol, zeker als het om inflatie gaat.

De producentenprijzen in de eurozone daalden in januari op maandbasis met 0,9 procent en op jaarbasis met 8,6 procent. De verwachting lag op een afname met 0,2 procent op maandbasis en met 8,0 procent op jaarbasis. Zonder de effecten van energieprijzen stegen de producentenprijzen met 0,2 procent en daalden deze op jaarbasis met 1,5 procent.

Voor de Amerikaanse markt staan vandaag de twee inkoopmanagersindices voor de dienstensector van S&P en ISM over februari en de fabrieksorders over januari op de agenda.

De euro noteerde dinsdag vlak op 1,0851 dollar. De Europese munt noteerde vlak op 0,8556 Britse pond. Het Britse pond daalde 0,1 procent en noteerde op 1,2683 dollar.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999
voda
0
Valuta: euro licht in de lift
06-mrt-2024 11:36

Amerikaanse banendata en Fed in focus.

(ABM FN-Dow Jones) De euro noteerde woensdag licht hoger rond 1,0880 dollar in afwachting van banencijfers uit de VS.

"De zwakkere dollar is opmerkelijk in het licht van de nog altijd redelijk havikachtige ondertoon van diverse Fed-prominenten", aldus marktanalist Teeuwe Mevissen van Rabobank woensdag tegen ABM Financial News. "Woensdag kunnen de valutamarkten wat in beweging komen, maar het zwaartepunt van de week ligt wat ons betreft op vrijdag, wanneer het officiële banenrapport over februari naar buiten komt. Het accent daarin ligt bij de loonontwikkeling", aldus Mevissen.

Nu de voorverkiezingen van de Amerikaanse presidentsverkiezingen zo goed als afgelopen zijn, ziet Rabobank dat Donald Trump grote winsten heeft geboekt. "Daarmee zouden handelstarieven voor China weer actueel kunnen worden. Er worden met Trump in het Witte Huis al importtarieven van 60 procent genoemd. Daarom hebben we de raming voor de dollar/yuan voor het vierde kwartaal van dit jaar verhoogd van 7,10 yuan naar 7,35 yuan. Het opwaartse potentieel voor het paar is beperkt, zeker in het vierde kwartaal, omdat Biden nog in heel 2024 president van de VS blijft en de reactie in het vierde kwartaal niet al te groots hoeft uit te pakken. Tegelijkertijd is de People's Bank of China een heel aardige valutaregisseur gebleken", aldus Mevissen.

Naast de ontwikkelingen op de arbeidsmarkt in de VS gaat de aandacht woensdag ook uit naar de verklaring van de voorzitter van de Fed, Jerome Powell voor het Huis van Afgevaardigden. De Fed publiceert vandaag het Beige Book.

Goud heeft deze week de grens van 2.100 dollar overschreden en lijkt op weg naar nog een hogere koers met een aantal macro-economische data in het verschiet. In reële termen noteert goud nog altijd onder de pieken van 1980, 2011 en 2020. Goud dient vaak als veilige haven in tijden van oplopende inflatie. Eén van de redenen voor de interesse voor goud is de verwachtingen ten aanzien van de Amerikaanse rente.

De Duitse export viel in januari met een stijging van 6,3 procent op maandbasis veel hoger uit dan verwacht. Ook de import liep op maandbasis meer op dan voorzien. Op jaarbasis zag de export nog wel kans licht te stijgen, maar de import daalde met ruim 8 procent.

De detailhandelsverkopen van de eurozone stegen over januari op maandbasis met 0,1 procent tegen een daling met 0,6 procent een maand eerder. Op jaarbasis daalden de verkopen met 1,0 procent tegen een afname met 0,5 procent in december.

De euro noteerde woensdag 0,2 procent hoger op 1,0878 dollar. De Europese munt noteerde vlak op 0,8548 Britse pond. Het Britse pond steeg 0,2 procent tot 1,2726 dollar. De dollar noteerde vlak op 7,1983 yuan. Goud daalde fractioneel naar 2.126,72 dollar.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl
voda
0
Valuta: dollar omlaag na uitspraken Powell
08-mrt-2024 11:30

Amerikaanse banenmarkt eerstvolgende richtpunt.

(ABM FN-Dow Jones) De euro noteerde vrijdag behoorlijk hoger dan donderdag aan het einde van de ochtend, nadat de voorzitter van de Federal Reserve, Jerome Powell, donderdag tegenover de Senaat het moment waarop de Fed over zou kunnen gaan tot een renteverlaging net even iets meer houvast in de agenda daarvoor meegaf.

"Dat optreden was van een belangrijke betekenis voor de dollarkoers", aldus valutahandelaar Paul Erdmann van valutabroker Ebury vrijdag tegen ABM Financial News. "Daarmee komt alle aandacht vrijdag te liggen bij het Amerikaanse banenrapport over februari. Bij opmerkelijke afwijkingen aan de bovenkant bij banengroei, werkloosheid en/of loonontwikkelingen bestaat de kans dat de dollar toch weer aantrekt", aldus Erdmann.

Powell gaf donderdag tegenover de leden van de Amerikaanse Senaat aan dat de centrale bank niet ver is verwijderd van de mogelijkheid de rente te verlagen en dat de rentestanden boven het niveau liggen voor een fase waarin sprake is van een milde inflatie en gematigde groei.

Daarmee zette Powell een stap extra ten opzichte van de verantwoording die hij woensdag aflegde tegenover het Huis van Afgevaardigden, waar hij aangaf dat de Fed uitkijkt naar het moment dat het meer vertrouwen kan hebben in een inflatie die doorslaggevend naar 2,0 procent beweegt. "Als we dat vertrouwen krijgen aangereikt, zijn we niet ver meer af van een renteverlaging, ook om te voorkomen dat de economie van de VS in een recessie verzeild raakt", aldus de voorzitter.

De voorzitter van de Fed van Cleveland, Loretta Mester, zei donderdag dat de Fed geen haast hoeft te hebben om de rente te verlagen, gezien de goede staat waarin de Amerikaanse economie zich bevindt, volgens de in juni van dit jaar opstappende en dit jaar stemhebbende bestuurder. Mester herhaalde donderdag dat het een vergissing zou zijn als de Fed te snel overgaat tot verlaging van het belangrijkste rentetarief, waarbij zij verwees naar de Amerikaanse inflatie over januari. Afhankelijk van de ontwikkeling van de inflatie en de economische ontwikkelingen verwacht Mester later dit jaar wel een renteverlaging, waarna de Fed de rente geleidelijk aan verder kan verlagen.

De Europese Centrale Bank lijkt zich ondertussen op te maken voor een eerste renteverlaging in juni. Hierop leek voorzitter Christine Lagarde te hinten in haar toelichting op het rentebesluit donderdag.

"We weten iets meer in april, maar veel meer in juni", zei Lagarde, doelend op de macro-economische cijfers die tot die tijd nog binnenkomen. In juni komt de ECB bovendien met nieuwe economische ramingen.

De centrale bank deed dat donderdag ook al. De inflatie in de eurozone zal dit jaar uitkomen op 2,3 procent, tegen een raming van 2,7 procent in december. Ook de kerninflatie koelt verder af, maar de ECB blijft voorzichtig.

Volgens Lagarde sprak de ECB donderdag tijdens haar vergadering niet over renteverlagingen en begint de discussie over eventuele aanpassingen in het monetaire beleid pas net.

Lagarde gaf ook aan dat de centrale bank niet afhankelijk is van de Amerikaanse Fed bij het bepalen van zijn monetaire beleid. "We zullen onafhankelijk van de Fed handelen indien nodig", aldus Lagarde, die verder benadrukte dat de ECB "zal doen wat we moeten doen wanneer we het moeten doen."

Voor de banengroei over februari in de VS wordt uitgegaan van 198.000 banen tegen 353.000 in januari. De lonen worden verwacht met 0,2 procent op maandbasis te zijn opgelopen. In januari kwam de stijging op maandbasis uit op 0,55 procent. Op jaarbasis wordt een uurloonstijging verwacht van 4,4 procent tegen 4,48 procent een maand eerder op jaarbasis.

De Duitse producentenprijzen lieten over januari op jaarbasis een daling met 4,4 procent zien en daarmee daalden deze prijzen minder hard dan in december op jaarbasis toen de afname uitkwam op 5,1 procent. De Duitse industrie produceerde in januari op jaarbasis 5,5 procent minder. De verwachting hiervoor lag op een afname met 6,0 procent.

De groei van de economie van de eurozone kwam over het vierde kwartaal in een definitieve meting uit op 0,1 procent op jaarbasis. Dit was gelijk aan de voorlopige meting. De groei van de economie van de muntunie over 2023 onderging wel een wijziging: die ging van 0,5 procent naar 0,4 procent, terwijl voor het derde kwartaal de groei op jaarbasis werd gewijzigd van ongewijzigd naar een groei met 0,1 procent.

De euro noteerde vrijdag 0,1 procent lager op 1,0935 dollar. De Europese munt noteerde 0,3 procent lager op 0,8524 Britse pond. Het Britse pond steeg 0,1 procent en noteerde op 1,2827 dollar.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999
voda
0
Valuta: inflatiecijfer kan daling dollar stoppen
11-mrt-2024 11:24

Belangrijke data later in de week.

(ABM FN-Dow Jones) De dollar is stabiel begonnen aan de nieuwe week, na een sterke daling vrijdag na het Amerikaanse banenrapport.

De euro/dollar noteerde maandag op 1,0938, gelijk aan de 1,0938 vrijdagavond.

Het banenrapport liet zien dat er in februari meer banen bijkwamen in de VS dan was voorzien, maar de sterke toename van januari werd aanzienlijk neerwaarts bijgesteld.

De dollarindex verloor vorige week 1,10 procent en de euro steeg met 0,92 procent tegenover de Amerikaanse dollar. Dit was de derde week op rij dat de euro sterker werd.

De Amerikaanse inflatiecijfers van aanstaande dinsdag zouden de recente daling van de dollar een halt kunnen toeroepen, denkt analist Francesco Pesole van ING.

De inflatiecijfers zullen naar verwachting laten zien dat de inflatie hoog genoeg blijft om te suggereren dat er nog geen renteverlaging aanstaande is, aldus Pesole.

Gerekend wordt op een inflatie van 3,1 procent in februari, volgens een peiling onder economen door The Wall Street Journal. In januari stond de inflatie ook op 3,1 procent en de kerninflatie op 3,9 procent.

De dollar daalde vanochtend 0,3 procent ten opzichte van de Japanse yen, tot 146,58. Vanochtend werd bekend dat de Japanse economie afgelopen kwartaal niet in een recessie is beland. Daardoor stijgt de kans dat de Bank of Japan de rente gaat verhogen.

Intussen zou de Zwitserse frank kunnen stijgen tegenover de euro, in aanloop naar een rentebesluit van de Zwitserse nationale bank, denken analisten van Morgan Stanley. Zij adviseren beleggers om tactisch short te gaan op de euro/frank voor de beleidsvergadering van 21 maart.

De optieposities wijzen erop dat veel beleggers een longpositie hebben in EUR/CHF die relatief groot is. Mocht de SNB besluiten om de rente niet te verlagen, zou de frank kortstondig sterk kunnen stijgen, vermoeden de analisten.

De markt blijft een kans op een renteverlaging in maart inprijzen maar met hardnekkige inflatie van de prijzen van diensten van 1,9 procent en zwakke stabiele groei denkt de Amerikaanse bank dat die verlaging er niet komt.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999
voda
0
Valuta: markt wacht op inflatiecijfers
12-mrt-2024 11:18

Euro en dollar onveranderd.

(ABM FN-Dow Jones) De euro maakte dinsdag, in afwachting van de Amerikaanse inflatiecijfers over februari, een pas op de plaats.

"Die cijfers zijn voor vandaag en waarschijnlijk voor de dagen erna bepalend voor de belangrijkste valutaparen", aldus valutahandelaar Stéphane van der Meer van valutabroker Broker dinsdag tegen ABM Financial News. "Later in de week treedt een aantal ECB-prominenten, onder wie Philip Lane, aan, die wellicht het monetaire beleid van de ECB nog wat meer kleur kunnen geven", aldus Van der Meer.

Voor de Amerikaanse inflatie over februari wordt 0,4 procent op maandbasis verwacht. Een maand eerder was dit 0,3 procent. Op jaarbasis ligt de prognose op 3,1 procent, gelijk aan de inflatie in januari. De kerninflatie komt naar verwachting uit op 0,3 procent op maandbasis tegen 0,4 procent een maand eerder, en op 3,7 procent op jaarbasis tegen 3,9 procent in januari.

Na de publicatie van de inflatiedata staan er in de VS dinsdag verder geen cijfers meer op de agenda.

Volgens de Japanse minister van financiën Shunichi Suzuki is het nog niet helemaal gedaan met de deflatie. Wel zag hij enkele positieve prijsontwikkelingen, zoals in de lonen en investeringen, maar is het risico op een terugval nog niet geweken. De Bank of Japan komt volgende week op 18 en 19 maart weer ter vergadering bijeen voor een rentebesluit. De verwachting is dat de bank het huidige beleid met een negatieve rente dan achter zich laat.

De euro noteerde dinsdag iets hoger op 1,0929 dollar. De Europese munt noteerde 0,2 procent hoger op 0,8545 Britse pond. Het Britse pond daalde 0,2 procent en noteerde op 1,2789 dollar. De dollar steeg 0,3 procent naar 147,46 yen.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999
voda
0
Valuta: nauwelijks beweging
13-mrt-2024 11:18

Fed feitelijk nu al eerstvolgende richtpunt.

(ABM FN-Dow Jones) De euro/dollar noteerde woensdag vrijwel onveranderd ten opzichte van 24 uur geleden, een teken dat de tegenvallende inflatiecijfers uit de VS per saldo vrijwel geen effect hadden op de koersvorming.

"Wij denken dan ook dat de Fed nog altijd in juni de rente verlaagt", aldus marktanalist Teeuwe Mevissen van Rabobank woensdag tegen ABM Financial News. "Wat de ECB betreft hebben we onze visie aangepast. Wij denken op basis van het commentaar van de ECB bij het laatste rentebesluit en de nieuwe projecties, dat de centrale bank nu ook in juni de rente verlaagt, gevolgd door verlagingen in september en december. Juni is er in dit rijtje dus bijgekomen", aldus Mevissen, die rekent op verlagingen van 25 basispunten per keer.

De analist verwacht voor woensdag en eigenlijk ook voor de rest van de week weinig echte bewegingen in de euro/dollar. "Daarvoor lijkt het rentebesluit van de Fed van volgende week woensdag met de dot plot en nieuwe ramingen dominant genoeg om al hetgeen dat daarvoor staat geagendeerd ondergeschikt daaraan te maken", aldus Mevissen.

De industriële productie in zowel het Verenigd Koninkrijk als de eurozone bleek in januari gedaald. Vooral in de eurozone viel de productie flink tegen.

Voor vanmiddag staan in de VS alleen de wekelijkse olievoorraden op de agenda.

De euro noteerde woensdag vlak op 1,0924 dollar. De Europese munt noteerde 0,1 procent hoger op 0,8551 Britse pond. Het Britse pond daalde 0,1 procent en noteerde op 1,2777 dollar.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999
voda
0
Valuta: weinig beweging in afwachting van macrocijfers
14-mrt-2024 11:26

Amerikaanse macrodata en ECB-sprekers in focus.

(ABM FN-Dow Jones) De euro noteerde donderdag min of meer onveranderd in afwachting van een aantal bankiers van de ECB die het woord nemen en een serie Amerikaanse macrocijfers, waaronder de producentenprijzen en de detailhandelsverkopen.

"In de markt is weinig volatiliteit merkbaar", aldus valutahandelaar Stéphane van der Meer van valutabroker Ebury donderdag tegen ABM Financial News. "De euro houdt zich wat ons betreft opmerkelijk sterk, ofschoon de 1,10 dollar wel een erg stevige horde blijkt te zijn. Afhankelijk van de macrocijfers uit de VS zien wij de euro nog wel kans maken op een notering op 1,0955 dollar. Wij denken verder dat de markt een renteverlaging door de Fed in juni voor 85 procent heeft ingeprijsd", aldus Van der Meer.

De yen zou volgens Société Générale de komende tijd nog wel eens flink kunnen opveren nu de Bank of Japan, volgende week aan bod voor een rentebesluit, op het punt lijkt te staan het ruime, monetaire beleid achter zich te laten en de huidige negatieve rente vaarwel te zeggen. Société Générale verwacht dat dit aanstaande dinsdag het geval is, maar vond het lastig in te schatten hoe groot het effect op de koers van de yen dan is. De yen is sinds het huidige beleid van de BoJ van kracht is, een derde van zijn waarde kwijtgeraakt.

Namens de ECB spreken vandaag Frank Elderson, Isabel Schnabel en Luis de Guindos. Volgens van der Meer is de verwachting dat Schnabel donderdag de meeste aandacht trekt.

De euro noteerde donderdag 0,1 procent lager op 1,0940 dollar. De Europese munt noteerde 0,2 procent lager op 0,8536 Britse pond. Het Britse pond steeg 0,1 procent en noteerde op 1,2816 dollar. De dollar noteerde nog geen 0,1 procent hoger op 147,82 yen.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999
voda
0
Valuta: euro in de min
15-mrt-2024 12:22

Drukke vrijdagmiddag voor de boeg.

(ABM FN-Dow Jones) De euro noteerde vrijdag zichtbaar lager dan een etmaal eerder, in afwachting van vier Amerikaanse macropublicaties en de toespraak van ECB-bestuurder Philip Lane vanmiddag.

"De dollar kreeg donderdag de wind in de zeilen na de tegenvallende producentenprijzen in de VS", aldus valutahandelaar Paul Erdmann van valutabroker Ebury vrijdag tegen ABM Financial News. "We zien dat de kans dat de Fed in juni de rente verlaagt, is gedaald van circa 90 procent naar ongeveer 70 procent vandaag. De markt zal de komende tijd zeer gespitst zijn op Amerikaanse inflatiedata in het bijzonder. Voor vandaag zal dat ook het geval zijn, ofschoon we voor nu niet op al te veel beweging meer rekenen. Zo pittig is de macroagenda van vrijdag niet", aldus Erdmann.

Na vandaag verschuift de aandacht naar volgende week dinsdag tot en met donderdag met rentebesluiten van de Bank of Japan, de Fed en Bank of England en de inkoopmanagersindices.

Fed-voorzitter Jerome Powell stelde onlangs meer zekerheid te willen dat de inflatie inderdaad daalt naar het gewenste niveau. Tegen de verwachtingen in liepen de producentenprijzen in februari op, nadat de consumentenprijzen eerder deze week ook al teleurstelden. Tegen de traditie in hadden de producentenprijzen nu wel invloed op de valutamarkt, gezien de scherpe stijging van de dollar.

De Franse inflatie kwam in februari zowel op jaar- als op maandbasis hoger uit dan eerder was berekend, zo bleek vrijdag uit de definitieve calculaties bij Insee, het Franse bureau voor de statistiek. De prijzen stegen nu met 3,0 procent op jaarbasis en 0,9 procent op maandbasis tegen respectievelijk met 2,9 en 0,8 procent in de eerste berekening en met 3,1 procent en een daling met 0,2 procent een maand eerder. De cijfers lijken vrijdag de euro enige steun te verschaffen.

De centrale bank van China, de People's Bank of China, heeft vrijdag de rente ongemoeid gelaten. De bank hield daarmee de zogeheten medium-term lending rate op 2,5 procent. Daarnaast werd er door de bank 387 miljard yuan in de economie gepompt.

Vanmiddag staan in de VS nog de importprijzen, de Empire State index, de industriële productie en het voorlopige consumentenvertrouwen van de universiteit van Michigan op het menu. In dat laatste rapport zitten ook weer inflatiecijfers.

De euro noteerde vrijdag op 1,0899 dollar. De Europese munt noteerde op 0,8547 Britse pond. Het Britse pond noteerde vlak op 1,2752 dollar. De dollar kostte vrijdag 7,1950 yuan, een onveranderde notering.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999
voda
0
Valuta: dot plot Fed kan dollar hoger zetten
18-mrt-2024 11:35

Indien verwachting daalt naar twee renteverlagingen.

(ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse dollar zou deze week een positieve impuls kunnen krijgen van de Federal Reserve, bij het rentebesluit woensdagavond, wanneer blijkt dat de beleidsmakers nog maar twee renteverlagingen dit jaar verwachten. Dat stelde analist Lee Hardman van MUFG maandag.

De Fed zal de rente woensdag naar verwachting ongemoeid laten, maar er is een mogelijkheid dat de 'dot plot', of de doorsnee verwachting van het aantal renteverlagingen door verschillende leden van de monetaire beleidscommissie, verschuift naar slechts twee renteverlagingen voor het einde van het jaar, in plaats van drie.

Deze mogelijke verschuiving is het "belangrijkste opwaartse risico voor de dollar deze week, als de Amerikaanse rentemarkt daardoor zijn verwachtingen voor het aantal renteverlagingen door de Fed dit jaar verder omlaag schroeft", aldus Hardman. "Er hoeven maar twee leden te veranderen van drie naar twee verlagingen om de doorsnee dot te laten verschuiven."

Hardman denkt zelf overigens dat de dot plot op 3 renteverlagingen zal blijven staan.

De euro steeg maandag 0,16 procent tegenover de dollar op 1,0899.

Maandagochtend waren er meevallende economische cijfer over de detailhandel en de industriële productie in China. De dollar noteerde maandag op 7,1980 Chinese yuan.

Later in de week volgt een salvo rentebesluiten door de centrale banken van Japan, Australië, Turkije en het Verenigd Koninkrijk, naast die van de Fed.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999
voda
0
Valuta: euro onder druk
19-mrt-2024 11:27

In Fed-week.

(ABM FN-Dow Jones) De euro noteerde dinsdag lager in de markt die de solide verwachting dat de Fed woensdag ongemoeid laat en dus zeker niet verlaagt, interpreteert als een verkapte renteverhoging.

"Dat zorgt even voor wat opwaartse druk voor de dollar", zei valutahandelaar Stéphane van der Meer van valutabroker Ebury dinsdag tegen ABM Financial News. "Wij denken dat de dollar tot kort voor het moment van het rentebesluit door de Fed nog wat verder kan stijgen, waarmee de euro richting de 1,08 dollar kan worden geduwd. De kans dat de euro daar ook doorheen gaat, achten we daarbij niet zo groot", aldus Van der Meer.

Van der Meer wees dinsdag ook op de toespraak van ECB-bestuurder Luis de Guindos die aangaf dat de ECB bij de monetaire vergadering in juni de mogelijkheid van een renteverlaging bespreekt.

De Fed brengt woensdag niet alleen het rentebesluit naar buiten, maar ook nieuwe ramingen en de dot plot.

In aanloop daarnaar komen in Frankfurt diverse ECB-bestuurders aan het woord, waar onder voorzitter Christine Lagarde, en verder Isabel Schnabel en Philip Lane. Dit ter gelegenheid van de 24ste editie van de ECB and its Watchers 2024 Conference, georganiseerd door het instituut voor monetaire en financiële stabiliteit op de Goethe Universiteit in Frankfurt.

Blikvanger onder de centrale banken is zonder twijfel de Bank of Japan die vandaag na acht jaar het beleid van negatieve rente losliet en het kortetermijntarief nu laat bewegen tussen 0 procent en 0,1 procent. De markt zag het vooral als een symbolisch gebaar.

De Reserve Bank of Australië liet dinsdag de rente ongemoeid.

De Duitse vertrouwensindex ZEW kwam over maart uit op 31,7 tegen 19,9 over februari. De verwachting lag op een index van 20,4.

In de VS gaat het vandaag alleen over de woningbouwcijfers over februari.

De euro noteerde dinsdag 0,3 procent lager op 1,0840 dollar. De Europese munt noteerde 0,1 procent hoger op 0,8554 Britse pond. Het Britse pond daalde 0,4 procent en noteerde op 1,2672 dollar.

De dollar steeg 1,0 procent naar 150,62 Japanse yen.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999
voda
0
Valuta: markt wacht op Amerikaans rentebesluit
20-mrt-2024 11:40

Fed met dot plot in focus.

(ABM FN-Dow Jones) De euro noteerde woensdag vlak rond de 1,0840 dollar in afwachting van een vol Fed-programma met het rentebesluit, de dot plot en nieuwe economische ramingen van de centrale bank.

"Vooral de dot plot zal de aandacht trekken", aldus marktanalist Stefan Koopman van Rabobank woensdag tegen ABM Financial News. "De kans dat een verlaging in juni wordt doorgevoerd is nu circa 68 procent. Als Fed-voorzitter Jerome Powell minder dovish wordt dan in het Congres eerder deze maand, voorzien we niet al te veel beweging, omdat wij denken dat die verwachting de afgelopen dagen al in de koers is verwerkt. Mocht de Fed juist milder van toon blijken, dan zou de euro nog wel eens kunnen opveren naar 1,09 dollar en wellicht hoger."

De Britse inflatie kwam in februari lager uit dan verwacht. De Bank of England brengt donderdag het rentebesluit naar buiten.

"Wij denken dat de Britse centrale bank donderdag niets doet. De bank kijkt aan tegen een flinke loonstijging in de dienstensector en dat maakt het lastig om een renteverlaging te faciliteren. Koopman denkt dat de Bank of England wacht totdat de Fed voor een renteverlaging kiest.

In Frankfurt is de voorzitter van de ECB, Christine Lagarde, al aan het woord geweest. "Zij laat zich nog altijd leiden door data en ze zal dan ook vooral letten op de looncijfers uit de eurozone over het eerste kwartaal. Die komen in mei naar buiten. De kans is in ieder geval toegenomen dat de ECB eerder met een renteverlaging naar buiten treedt dan de Fed", aldus Koopman.

De koersreactie van dollar en euro ten opzichte van de yen na het rentebesluit van de Bank of Japan van dinsdagochtend schreef Koopman toe aan het gebrek aan verder perspectief voor het komende rentebeleid van de centrale bank. "De Japanse centrale bank kwam met een verlaging, maar niet met een indicatie voor hoe het beleid er verder uit gaat zien. Het lijkt er een beetje op dat de markt koos voor 'sell the rumour'."

Voor vanmiddag is de macro-agenda, op de olievoorraden na, leeg en is het wachten op half acht, wanneer de Fed met het rentebesluit naar buiten treedt.

Sprekers zijn namens de ECB Isabel Schnabel en Philip Lane. Verder neemt Bundesbank-voorzitter Joachim Nagel deel aan een paneldiscussie.

De euro noteerde woensdag 0,2 procent lager op 1,0839 dollar. De Europese munt noteerde vlak op 0,8537 Britse pond. Het Britse pond daalde 0,2 procent tot 1,2695 dollar.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999
voda
0
Valuta: euro boven 1,09 dollar
21-mrt-2024 11:26

Bank of England in focus.

(ABM FN-Dow Jones) De euro noteerde donderdag weer dicht op de 1,09 dollar, in reactie op de dot plot van de Fed woensdagavond en op de inkoopmanagersindices uit de eurozone vanochtend.

"Wat de markt nu weet is dat de Fed dit jaar de rente drie keer verlaagt en in 2025 nog eens drie keer", aldus valutahandelaar Stéphane van der Meer van valutabroker Ebury donderdag tegen ABM Financial News. De verwachtingen voor dit jaar waren voorafgaand aan het rentebesluit door de Fed van woensdag langzaamaan gedaald naar twee renteverlagingen, terwijl de prognose voor volgend jaar op vier stond. "Voor de bijeenkomt van de Fed in juni lijkt de eerste renteverlaging weer omgeven met iets meer zekerheid", aldus Van der Meer.

De Fed liet woensdagavond de rente onveranderd op 5,25 tot 5,50 procent. De Fed zei in een verklaring opnieuw dat de centrale bank meer vertrouwen wil hebben dat de inflatie richting 2 procent zal dalen. De dot plot signaleerde dat de Fed-functionarissen er nog steeds rekening mee houden dat er dit jaar drie dalingen van een kwart procentpunten zullen plaatsvinden.

De inkoopdata uit de eurozone zagen er voor Frankrijk somberder uit dan gevreesd. De Duitse industrie liet een verdere krimp zien.

Van der Meer verwacht dat het rentebesluit van de Bank of England van vanmiddag het belangrijkste richtpunt voor donderdag is. "Daarmee zijn we op monetair vlak wel bij, maar er is nog een EU-top en vrijdag zijn er nog optredens van Fed-voorzitter Jerome Powell en ECB-bestuurder Philip Lane", aldus de handelaar van Ebury donderdag.

De centrale bank van China hintte op meer monetaire verruimingen. Xuan Changneng van de centrale bank gaf donderdag aan dat er nog altijd ruimte is om de reserve-eisen die aan banken worden gesteld terug te schroeven. Daarnaast zou de centrale bank volgens Xuan een herfinancieringsfaciliteit lanceren om de eindmarkten voor de maakindustrie en de digitale sector te stimuleren.

De Zwitserse centrale bank, de SNB, verlaagde de rente donderdag verrassend met 25 basispunten naar 1,50 procent, nu blijkt dat de inflatie van het land al enkele maanden onder de 2,0 procent noteert en naar verwachting van de bank daar de komende tijd ook onder blijft.

Vanmiddag komen in de VS steunaanvragen, de activiteitenindex van de Fed van Philadelphia over maart, de samengestelde inkoopmanagersindex over maart, de verkopen van bestaande woningen over februari en de leidende indicatoren over februari naar buiten.

De Amerikaanse minister van financiën Janet Yellen legt vandaag verantwoording af tegenover het Congres voor de begroting.

Vicevoorzitter van de Fed, Michael Barr, houdt vandaag een toespraak.

De euro noteerde donderdag 0,1 procent lager op 1,0918 dollar. De Europese munt noteerde vlak op 0,8546 Britse pond. Het Britse pond daalde 0,2 procent tot 1,2774 dollar. De euro steeg 0,7 procent naar 0,9750 Zwitserse frank. De dollar noteerde onveranderd op 7,1985 yuan.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999
voda
0
Valuta: euro toch weer onder druk
22-mrt-2024 11:23

En dollar in herstel.

(ABM FN-Dow Jones) De euro noteerde vrijdag weer ruim onder de 1,0850 dollar en koerste zelfs richting de 1,08 dollar, waarmee het uitstapje boven de 1,09 dollar ook nu weer heel tijdelijk bleek.

"Zowel de euro als de dollar lieten een beweging zien", aldus valutahandelaar Paul Erdmann van valutabroker Ebury vrijdag tegen ABM Financial News. "Het lijkt er op dat de Amerikaanse PMI de dollar een herstel bezorgde, terwijl de Europese varianten de Europese munt juist parten speelden", aldus Erdmann.

De Chinese president Xi Jinping zou volgende week een bijeenkomst willen beleggen met Amerikaanse bedrijven vanwege een uitstroom van buitenlands kapitaal. De bijeenkomst zou gepland staan voor volgende week woensdag 27 maart. Onder de genodigden bevinden zich naar verluid organisaties als National Committee on U.S.-China Relations en de U.S.-China Business Council. In aanloop naar woensdag vindt in China dit weekend al het jaarlijkse China Development Forum plaats. Daar ontmoeten topmensen uit het internationale bedrijfsleven Chinese politici. Deze start zondag, duurt twee dagen en heeft op agenda kunstmatige intelligentie, de groei van de Chinese economie en klimaatverandering staan, zo meldde de Amerikaanse zakenkrant The Wall Street Journal.

Erdmann verwacht dat de markt vrijdag vooral uitkijkt naar het optreden van de voorzitter van de Fed Jerome Powell en Fed-bestuurder Michell Bowman, beiden aanwezig op een bijeenkomt onder de noemer 'Fed Listens'. ECB-bestuurder Philip Lane houdt vrijdag een toespraak op een onderwijsinstituut.

Na vrijdag verschuift de aandacht naar volgende week. Het belangrijkste richtpunt is wat Erdmann betreft de Amerikaanse PCE-kerninflatie die volgende week vrijdag, op Goede Vrijdag, tegelijk met de inkomens en bestedingen naar buiten wordt gebracht. Die PCE-inflatie geldt als de favoriete inflatiebarometer van de Fed. Op Goede Vrijdag zijn de financiële markten in Europa en de VS overigens gesloten.

De euro noteerde vrijdag 0,4 procent lager op 1,0815 dollar. De Europese munt noteerde 0,1 procent hoger op 0,8592 Britse pond. Het Britse pond daalde 0,5 procent en noteerde op 1,2587 dollar. De dollar steeg vrijdag 0,4 procent naar 7,2283 yuan.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999
Willempie3
0
Ik denk dat wereldwijde hyperinflatie nu onvermijdelijk aan het worden is:

1. De Amerikaanse begroting/staatsschuld worden op dit moment steeds sneller onhoudbaar. Begrotingstekort is meer dan 10 procent GDP en jaarlijkse rente over de staatsschuld is nu bijna 1000 miljard Dollar. Dit is allebei verdubbeld de afgelopen 2 jaar en het loopt dus heel snel uit de hand. Daarom wil de FED ook de rente verlagen, inflatie of niet.

2 In alle grote Westerse landen is de staatsschuld gemiddeld ruim boven de 100 procent, of het nu USA, Japan, Eurozone of UK is.
Bezuinigen is politiek nergens haalbaar. Het alternatief is bijdrukken van nog meer geld en schuldpapier.

3. Beurzen en huizen blijven maar stijgen in prijs. De renteverhoging maakt niet meer uit. Dit wijst er op dat veel mensen geen enkel vertrouwen meer hebben in het vermogen en de wil van de politiek om de inflatie te bestrijden. Men vertrouwt liever op het bezit van assets dan op het bezit van geld, dat immers constant gedevalueerd wordt door de overheid. Dit verschijnsel noemt men ook wel: " The crack-up boom"

4 Centrale banken kopen veel goud op. Zij weten wat er te gebeuren staat.

5 Oorlog. Dit werkt altijd inflatoir omdat het heel veel geld kost. Om Napoleon te verslaan moest Engeland veel schulden maken. Net als bij WO1 en WO 2. Altijd kreeg je daarna periodes van hoge inflatie.

Waarom zou goud dan het beste antwoord zijn ?

Door hyperinflatie zal de economie volledig instorten. Dit omdat er dan geen goed ruilmiddel meer is om handel te drijven als Dollar en Euro waardeloos worden. Als de economie ingestort is zullen ook de bedrijven slecht draaien. Dus geen aandelen.

Obligaties vallen natuurlijk ook af, want die zijn bij hyperinflatie in waardeloos geld, hoe hoog de rente ook is.

Huizen worden nu meestal gekocht met een enorme hypotheek. Bij Hyperinflatie zal niemand jou 10 jaarsalarissen willen lenen om een huis te kopen. Omdat deze schuld binnen een paar jaar hooguit een tas boodschappen waard zal zijn als het geld snel waardeloos wordt. Dus ook huizen vallen af als vluchthaven, al blijven ze natuurlijk altijd iets waard om in te wonen.

Dus de 4 grootste asset classes vallen af: Huizen, aandelen en obligaties en cash. Blijft over goud. Goud is in feite de ultieme vorm van cash als al het andere dus in elkaar stort. Ook zilver zal in deze situatie een monetaire come-back maken.

Dan heb je natuurlijk nog Bitcoin. Zolang de centrale banken goud kopen en geen Bitcoin geloof ik daar niet in. Het zwakke van Bitcoin is dat een overheid een eigen crypto kan programmeren. Ze zijn daar in bijna elk land al mee bezig.
2.464 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 117 118 119 120 121 122 123 124 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Markt vandaag

 AEX
882,63  +12,36  +1,42%  26 apr
 Germany40^ 18.177,90 +0,09%
 BEL 20 3.874,87 +0,44%
 Europe50^ 5.011,70 +0,10%
 US30^ 38.211,61 0,00%
 Nasd100^ 17.698,09 0,00%
 US500^ 5.095,29 0,00%
 Japan225^ 38.345,55 0,00%
 Gold spot 2.336,39 -0,07%
 EUR/USD 1,0705 +0,10%
 WTI 83,64 0,00%
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer

Stijgers

EBUSCO HOLDING +9,33%
NX FILTRATION +8,77%
ASMI +7,26%
Alfen N.V. +5,89%
PostNL +3,82%

Dalers

SIGNIFY NV -11,28%
Wereldhave -7,62%
AMG Critical ... -5,77%
IMCD -4,90%
ABN AMRO BANK... -4,19%

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront