Koffiekamer « Terug naar discussie overzicht

Financiële tegenvallers ?!

8 Posts
wijsheidinpacht
0
Leefloon
0
quote:

wijsheidinpacht schreef op 7 februari 2024 13:46:

Welke financiële tegenvallers zitten er aan te komen? Overheid informeer ons!
www.rijksfinancien.nl/sites/default/f...

HTH. Plus lopende en nieuwe verschuivingen, bijvoorbeeld richting defensie.
Willempie3
1
17 miljard wel of niet bezuinigen maakt geen bal uit voor de staatsschuld van 500 miljard Euro, 50 procent van het BNP. Nederland is het braafste jongetje van de klas van de 10 grootste eurolanden. Er zijn minder dan 10 AAA landen in de wereld en wij zijn er 1 van.
De schuld van Italie is 3 keer zo hoog, 145 procent en van Frankrijk, Belgie en Spanje is hij 2 keer zo hoog, 115 procent. Duitsland staat op 65 procent en is ook een AAA land. Van 50 procent naar 65 procent is 150 miljard. We kunnen dus een klapje van 150 miljard rustig opvangen.

Conclusie: Er is geen echt geldprobleem, maar Omtzigt wil liever met Frans Timmermans. Die gaat trouwens net zo goed teveel geld uitgeven. Nog meer zelfs, want klimaat, stikstof en asiel daar wordt dan niet op bezuinigd. Plus minder inkomsten want veel ondernemers houden er dan mee op in Nederland.
josti5
1
Omtzigt liever met Timmermans?

Nou, eens kijken:

NSC 20, GL/PvdA 25, CDA 5, SP 5, PvdA 3, CU 3, Volt 2, DENK 3, totaal 66.

Een coalitie van maar liefst 8 partijen, waarvan NSC nu al tot op het bot is verdeeld, het oproer in de oude PvdA kraait, en de rest exclusief DENK de min of meer ernstige verkiezingswonden likt.

Dit zie ik niet gebeuren, behalve als de VVD mee gaat doen of gaat gedogen, en dat is dan meteen einde VVD.

Een minderheidskabinet PVV/VVD/BBB maakt 68 zetels: een sterke, eensgezinde combinatie zonder lastpost/twijfelaar Omtzigt.

Ik verwacht ook niet, dat Omtzigt na deze rare move, en vooral de manier waarop, weer snel door de drie in genade wordt aangenomen.

Met de 7 van FvD, SGP en JA21 moet dat minderheidskabinet weliswaar alle zeilen bijzetten, maar deze combi is veel realistischer dan de club over links, waar 8 partijen van bonte linkse pluimage nog niet eens het zetelaantal van PVV/VVD/BBB halen.

Nieuwe verkiezingen?

Dat laten NSC en VVD wel uit hun hoofd!
Plein777
0
quote:

wijsheidinpacht schreef op 7 februari 2024 13:46:

Welke financiële tegenvallers zitten er aan te komen? Overheid informeer ons!
De erfenis van wanbeleid door D66, nieuw leiderschap Kaag op Financien.
Ze heeft een puinhoop achtergelaten in Den Haag en snel weer weg naar het buitenland voor een taxfree job.
objectief
1
quote:

Plein777 schreef op 7 februari 2024 21:31:

[...]

De erfenis van wanbeleid door D66, nieuw leiderschap Kaag op Financien.
Ze heeft een puinhoop achtergelaten in Den Haag en snel weer weg naar het buitenland voor een taxfree job.
De VVD bepaalt al decennia alle nationale beslissingen in Nederland. Sommige posters willen anders beweren, maar dan liegen ze.
Rutte is de boosdoener van alles in Nederland de afgelopen 10/20 jaren, maar voor zijn achterban was hij de Verlosser want zij kregen beduidend meer aan vermogen.
robrdam
0
Duimpje Objectief!

Je kunt natuurlijk feitenvrij roepen dat alles de schuld is van wanbeleid D66, maar de werkelijkheid is genuanceerder. Neem het stikstofbeleid, dat is inderdaad een wens van D66 (grappig genoeg neemt in de huidige formatie de VVD die rol over), en dat kun je op twee manieren bereiken: de stok of de wortel.
De stok in de vorm van vergunningen en heffingen, of de wortel in de vorm van riante uitkoopregelingen. De stok is het meest effectief maar was niet goed te verkopen aan de VVD achterban (of wellicht toch een pietsje geïntimideerd door die grote tractors), daarom is een mega stikstoffonds opgetuigd.
Dit mag van mij inderdaad wanbeleid heten, maar ik reken het zwaaien met de geldbuidel in de hoop dat daarmee de stikstofreductie bereikt wordt toch meer aan de VVD toe dan aan D66.
Leefloon
0
quote:

robrdam schreef op 8 februari 2024 15:06:

ik reken het zwaaien met de geldbuidel in de hoop dat daarmee de stikstofreductie bereikt wordt toch meer aan de VVD toe dan aan D66.
De elitair doende VVD is veel te theoretisch. Kretologie. Rechtse cafépraat. Buitenhof. Erelid Henk Kamp. Een paar keer iets roepen (ondernemers, hard werken, marktwerking lost het op, ...), maar daar verder weinig mee doen. Zomaar een voorbeeld is justitie. Een VVD-ministerie. Ik zou zeggen, probeer eens om nuttig en zinvol aangifte doen van iets waar slechts 4 jaar gevangenisstraf op staat. Of, iets meer on-topic, dat het een nieuwe middenpartij is die de schatkistbewaarders van financieel deugdelijk knetterrechts erop moet wijzen dat er wel flink bezuinigd dient te worden, en dat vooruitschuiven niet alles zomaar oplost.

De fanclub van D66 is niet nodig om het structurele falen van politieke VVD-idealen te onderstrepen. Juist bij Financiën was minister Kaag maar een passant, en bij dat ministerie zijn ze er zeer bedreven in om passanten overeind te houden. De uitleggerige ex-minister De Jager was bijna een echo van wat aan hem werd uitgelegd.

Laat de directeur maar denken dat 'ie op de VVD moet stemmen, want die hebben minstens 6x ondernemer gezegd en wie wil er nou niet bij een elitaire partij horen, maar het ondernemersklimaat is belabberd. Zie de hoeveelheid Nederlandse noteringen in Amsterdam, en het aantal noteringen van het kleinere België in Brussel.

Ik weet ook geen goede VVD-leider. De enige rol die de huidige leider speelt, is een toneelrol. De Brabantse kroonprins carnavalsvierder is ook te theoretisch. Uit de stal van Rutte noemde iemand hier de ex-minister Schreinemacher.

Van de nieuwe is BBB leuk als je agrariër bent ( www.bnnvara.nl/joop/artikelen/bbb-bur... ), maar dat is bijna niemand. En o.a. met NSC organiseert de kiezer ook de eigen ontevredenheid, met hun overschatte dossiertijger.

Maar goed, met hun vooral theoretische oplossingen was de VVD er wel goed in om te vertellen wat de kiezer wilde horen. En doet nog steeds zo, met een leider die het eigenlijk vooral over zichzelf heeft, en verder een randstedelijke lichtgewicht is. Net zoals Hermans, die inhoudelijk beter, maar opzichtig, haar best deed. Ze kunnen wel in een coalitie, maar dan wel ingekapseld door een partij die dichter bij de praktijk staat en die niet gelikte promotie van de VVD als doel van de VVD heeft.

Oh, dat ondernemersklimaat. Van het kleinere België, met hun Wallonië, zijn er 127 noteringen bij Euronext Brussel, tegenover slechts 88 Nederlandse bij Euronext Amsterdam (Nederlandse ISIN-code, Amsterdam als hoofdmarkt). Aan de top van de markt is er niets te merken van een jarenlang VVD-ondernemersklimaat, en het verschil is groter dan alleen DSM, Shell en Unilever.

Het had allemaal iets minder op een grot VVD gericht mogen zijn, en iets meer op de praktijk. Dat heeft met zondebok of heilig verklaarde D66 niet zoveel te maken. De VVD verprutste vele dingen op eigen kracht. Ik noemde justitie van de nieuwe leider al als voorbeeld. Wat gaat het daar goed, zeg... Law and order...
8 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Markt vandaag

 AEX
882,63  +12,36  +1,42%  26 apr
 Germany40^ 18.177,90 +1,45%
 BEL 20 3.874,87 +0,44%
 Europe50^ 5.011,70 +0,10%
 US30^ 38.211,61 0,00%
 Nasd100^ 17.698,09 0,00%
 US500^ 5.095,29 0,00%
 Japan225^ 38.345,55 0,00%
 Gold spot 2.337,95 0,00%
 EUR/USD 1,0693 0,00%
 WTI 83,64 0,00%
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer

Stijgers

EBUSCO HOLDING +9,33%
NX FILTRATION +8,77%
ASMI +7,26%
Alfen N.V. +5,89%
PostNL +3,82%

Dalers

SIGNIFY NV -11,28%
Wereldhave -7,62%
AMG Critical ... -5,77%
IMCD -4,90%
ABN AMRO BANK... -4,19%

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront