Koffiekamer « Terug naar discussie overzicht

Rusland

Fender bass
0
Openlijk fantaseren om Berlijn te bombarderen in een talkshow. Kan gewoon.

twitter.com/Gerashchenko_en/status/17...

@Gerashchenko_en: Attention, Germany!

Russian propagandists threaten to attack Berlin. t.co/15Lh2X07CN
het zwaard
3
Oekraïense veiligheidsdienst zat achter droneaanval Russische olieraffinaderij, schrijft 'Oekraïnska Pravda'

De droneaanval op een olieraffinaderij in de Russische stad Volgograd was het werk van de Oekraïense veiligheidsdienst SBOe. Dat zegt een bron bij de dienst tegen de Oekraïense krant Oekraïnska Pravda. Door de aanval brak vannacht brand uit bij de raffinaderij. Volgens de SBOe werd de raffinaderij geraakt door twee drones, waardoor "een significant deel van de productiecapaciteit" zou zijn uitgeschakeld.

De Russische autoriteiten erkenden eerder dat de brand in Volgograd het gevolg was van een droneaanval. De Russen stelden echter dat de drones waren neergehaald door de luchtverdediging en dat de brand werd veroorzaakt door vallende brokstukken. De Oekraïense lezing strookt met berichten van omwonenden, die volgens Russische nieuwskanalen op Telegram vannacht twee explosies hebben gehoord in de buurt van de raffinaderij.

De SBOe zegt door te gaan met aanvallen op "de infrastructuur de Rusland gebruikt om oorlog te voeren in Oekraïne". Het beoogde effect van de Oekraïense aanvallen op olieraffinaderijen is tweeledig: het Russische leger heeft veel brandstof nodig voor de oorlogsvoering, en de Russische economie is sterk afhankelijk van olie- en gasinkomsten.
Marcel H.
1
quote:

Fender bass schreef op 3 februari 2024 14:39:

Openlijk fantaseren om Berlijn te bombarderen in een talkshow. Kan gewoon.

twitter.com/Gerashchenko_en/status/17...

@Gerashchenko_en: Attention, Germany!

Russian propagandists threaten to attack Berlin. t.co/15Lh2X07CN
Je moet natuurlijk ergens beginnen.

Beekman & Beekman aan het woord.
het zwaard
3
Recordaantal Russen zou besluit terugdraaien om Oekraïne binnen te vallen
De resultaten van een recente peiling over de oorlog in Oekraïne zullen Vladimir Poetin niet blij maken. Het aandeel van de bevraagde Russische bevolking dat de invasie als een vergissing beschouwt, heeft een nieuwe recordhoogte bereikt.
Voor het eerst sinds het begin van de oorlog zegt 37 procent van de respondenten dat ze de beslissing van Moskou om de zogenaamde ‘speciale militaire operatie’ in Oekraïne te starten, zouden terugdraaien als ze terug konden gaan in de tijd. Dat blijkt uit de bevraging van het Russische peilingbureau Russian Field. De resultaten zijn gebaseerd op de antwoorden van 1.600 Russische burgers, die van 11 tot 19 januari telefonisch werden bevraagd.
Toen Russian Field diezelfde vraag voor het eerst stelde in maart 2022, was 28 procent van de respondenten voorstander van het terugdraaien van de invasie, zo meldt ‘The Moscow Times’.
Het aandeel van degenen die de oorlog niet zouden beëindigen als ze terug in de tijd konden gaan, vormt echter nog steeds de meerderheid. Volgens de peiling gaf 53 procent van de bevraagden aan dat ze niet geloven dat de beslissing om Oekraïne binnen te vallen een vergissing was, tegenover 57 procent in maart 2022.
Vrouwen en jongere respondenten (tussen 18 en 45 jaar) waren iets vaker voorstander van het terugdraaien van de beslissing om de oorlog tegen Oekraïne te beginnen. Russen ouder dan 45 en mannelijke respondenten waren “significant meer geneigd” om de militaire operatie van het Kremlin te steunen, aldus de opiniepeiling.

Groeiende afwijzing van invasie
Maar de recente resultaten komen overeen met eerdere peilingen die een groeiende afwijzing van de invasie in Oekraïne laten zien. Uit een andere enquête van Russian Field in december bleek dat ongeveer de helft van de Russen wenste dat er in het nieuwe jaar een einde zou komen aan de oorlog van Poetin. Zo krijgt de Russische president ook steeds meer tegenstand van vrouwen van soldaten die moeten vechten aan het front.
De Russische politie heeft zaterdag zeker een twintigtal journalisten opgepakt bij een betoging op het Rode Plein van vrouwen van soldaten die moeten vechten in Oekraïne. De vrouwen eisen de terugkeer van hun echtgenoten van het front.

Een videojournaliste van het Franse nieuwsagentschap AFP, die ook opgepakt werd, zegt dat ongeveer 20 à 25 journalisten, onder wie buitenlanders, bij haar zaten in een celwagen die naar een commissariaat in de hoofdstad reed.
Anti-oorlogskandidaat
De resultaten van de peiling werden donderdag, ongeveer zes weken voor de volgende Russische presidentsverkiezingen, gepubliceerd. Anti-oorlogskandidaat Boris Nadezjdin (60) wil Poetin tijdens die verkiezingen uitdagen. Hij verzamelde daarvoor al de benodigde handtekeningen.

Maar de Russische kiescommissie die daarvoor het licht op groen moet zetten, heeft ”fouten” vastgesteld in zijn kandidatuur. “Als we tientallen personen zien die niet langer in leven zijn en toch hun handtekening hebben gezet, dan stellen we ons vragen over de gebruikte ethische normen”, verklaarde Nikolaj Boelajev, de vicevoorzitter van de Russische kiescommissie, vrijdag.
De 60-jarige oppositiekandidaat verwierp de beschuldigingen. “Jullie en ik zijn levendiger dan wie dan ook”, schreef hij op Telegram bij meerdere foto’s van mensen die in de rij stonden om zijn kandidatuur te steunen. Eerder op vrijdag had hij al herhaald naar de rechter te zullen stappen als de kiescommissie zijn kandidatuur zou verwerpen. Maandag moet hij zich bij de kiescommissie melden. Woensdag kondigt die dan aan welke kandidaten officieel mogen deelnemen aan de Russische presidentsverkiezingen van 15 tot 17 maart.
Er moet vrede en vrijheid zijn in Rusland. Wat we hier de speciale operatie noemen, moet beëindigd worden

Boris Nadezjdin
“Er moet vrede en vrijheid zijn in Rusland. Wat we hier de speciale operatie noemen, moet beëindigd worden”, vertelde Nadezjdin eerder. “Het is onaanvaardbaar dat tientallen miljoenen mensen in Europa lijden en het is vreselijk dat zo veel mensen omkomen.”
Maar meer dan de helft van de respondenten in de peiling van Russian Field, die deze week werk gepubliceerd, zei dat hun belangen “het best” werden vertegenwoordigd door de huidige president. Nadezjdin kwam op de tweede plaats, maar de marge was groot: slechts 2,3 procent van de kiezers gaf aan dat de oppositiekandidaat hen het beste vertegenwoordigde.

De stembusgang van maart 2024 wordt vooralsnog gezien als een formaliteit voor Poetin, die intussen al bijna een kwarteeuw aan de macht is. In theorie kan het Russische staatshoofd aan de macht blijven tot 2036, het jaar waarin hij 84 wordt.
Fender bass
1
Helaas gaat de meerderheid van de Russen mee in het verhaal 'in oorlog te zijn tegen De NAVO en Het Westen'.

Althans volgens dit Amerikaans onderzoek.

www.norc.org/research/library/new-sur...
luchtschip
2
20 miljoen ton is via Ukrainian_corridor naar 32 landen geëxporteerd door 661 schepen. 14,3 miljoen ton daarvan zijn landbouwproducten. Oekraïne steunt de wereldvoedselzekerheid.

Nieuwe 104 schepen meldden zich aan voor aankomst om 3 miljoen ton vracht te exporteren.

Oekraïense havens vergroten de export. In januari werd 6,3 miljoen ton geëxporteerd. Het is bijna gelijk aan het niveau van voor de oorlog.

twitter.com/OlKubrakov/status/1753776...
het zwaard
7
Geert Groot Koerkamp en andere westerse journalisten opgepakt bij demonstratie in Moskou

Bij een demonstratie in Moskou zijn meer dan twintig journalisten opgepakt, onder wie correspondent Geert Groot Koerkamp. Onder hen waren ook Russische, Japanse, Franse, Amerikaanse en Duitse journalisten. Volgens het onafhankelijke Russische nieuwskanaal Sota werden alle mannelijke journalisten die aanwezig waren bij de demonstratie opgepakt. Ze werden in een politiebusje afgevoerd naar een politiebureau, waar hun identiteit is gecontroleerd. De meeste van hen zijn weer op vrije voeten.
De journalisten werden opgepakt tijdens een demonstratie tegen de mobilisatie van Russische mannen voor de oorlog in Oekraïne. De bijeenkomst was georganiseerd door de groep 'Weg naar Huis', die de echtgenotes van gemobiliseerde soldaten vertegenwoordigt. Deelnemers zouden bloemen neerleggen bij het graf van de onbekende soldaat in het centrum van Moskou, om stil te staan bij het feit dat de mobilisatie in Rusland precies vijfhonderd dagen geleden is begonnen.

Weg naar Huis eist dat de Russische president Vladimir Poetin een eind maakt aan de mobilisatie. De groep organiseert elke zaterdag bijeenkomsten. Volgens de Moskouse openbaar aanklager hadden de autoriteiten geen toestemming verleend voor de bijeenkomst en greep de politie daarom in.
O, wat is Rusland toch een heerlijk land, zeg je iets wat Poetin niet bevalt wordt je opgepakt. Onbegrijpelijk dat er nog steeds ,ook hier op dit forum Poetin believers zijn. Of komt het alleen maar door hun" mooi volkslied"? Bende idioten !
luchtschip
0
Bevestiging van Russische zijde dat de munitie die zij ontvangen nutteloos is.
Het zal veel in zijn, maar het is onbruikbaar...

video 0:33 minuut geluid aan Engels ondertiteld

twitter.com/Doktor_Klein/status/17534...

Zo vervuild en beschadigd, zijn ze onbetrouwbaar voor richten, kunnen de loop beschadigen of zelfs ontploffen in de loop bij afschieten, wanneer ze klem komen te zitten
het zwaard
1
Poolse president krijgt bakken kritiek omdat hij “twijfelt of Oekraïne Krim ooit zal terugwinnen”: “Ongelooflijk domme uitspraak”
De Poolse president Andrzej Duda (51) krijgt de wind van voren na enkele uitspraken over de oorlog in Oekraïne. Tijdens een interview zei Duda dat hij er niet zeker van is dat Oekraïne het door Rusland geannexeerde schiereiland de Krim ooit zal terugwinnen. “Historisch gezien is het eiland nu al het langst in Russische handen”, zei de president. Duda’s opmerkingen veroorzaakten al snel commotie. “Wat een ongelooflijk domme uitspraak. De Krim is van Oekraïne”, reageerden critici.
In een interview met het YouTubekanaal ‘Kanal Zero’ kreeg Duda vrijdag de vraag of Oekraïne er volgens hem in zal slagen om de Krim te heroveren. Het schiereiland werd in 2014 geannexeerd door Rusland. “Ik kan moeilijk op die vraag antwoorden”, zei de Poolse president. “Ik ben er niet zeker van dat Oekraïne de Krim zal terugwinnen, maar ik geloof wel dat het Donetsk en Loehansk zal heroveren”, ging hij verder.

In september 2022 claimde Rusland de twee oostelijke regio's Donetsk en Loehansk samen met Cherson (in het zuiden) en Zaporizija (in het zuidwesten) als Russisch grondgebied na internationaal veroordeelde schijnreferenda. Volgens Duda is de Krim “om historische redenen een speciale plaats”. “Want historisch gezien is het eiland nu al het langst in Russische handen”, beweerde hij.
“Krim is van Oekraïne”
Op de uitspraken van Duda kwamen al snel negatieve reacties. Vasyl Zvarych, de Oekraïense ambassadeur in Polen, reageerde op X dat de Krim “van Oekraïne is”. “Dat is op dit moment zo en zal ook altijd zo blijven”, schreef hij. Ook de Poolse politicus Roman Giertych trok van leer tegen Duda. “Wat een ongelooflijk domme uitspraak. Ik zou meneer Duda eraan willen herinneren dat er ook steden in ons land zijn die historisch gezien minder lang tot Polen behoren dan tot een ander land”, aldus Giertych.
Naar aanleiding van de heisa benadrukte Radoslaw Sikorski, de Poolse minister van Buitenlandse Zaken, dat Warschau “de onafhankelijkheid van Oekraïne binnen zijn internationaal vastgestelde grenzen erkent”.

Ook Duda zelf deed eerder vandaag een poging om zijn uitspraken te verduidelijken. De president verklaarde dat zijn standpunt “over de brutale agressie van Rusland” vanaf dag één duidelijk is geweest. “De aanval van Rusland op Oekraïne en de bezetting van internationaal erkende gebieden van Oekraïne, waaronder de Krim, is een misdaad. We staan allemaal schouder aan schouder voor een vrij, soeverein en onafhankelijk Oekraïne tegen agressie en bruut imperialisme!”, schreef hij op X.

Bron: Reuters, Ukrainska Pravda
Succes
2
quote:

luchtschip schreef op 3 februari 2024 18:37:

Bevestiging van Russische zijde dat de munitie die zij ontvangen nutteloos is.
Het zal veel in zijn, maar het is onbruikbaar...

video 0:33 minuut geluid aan Engels ondertiteld

twitter.com/Doktor_Klein/status/17534...

Zo vervuild en beschadigd, zijn ze onbetrouwbaar voor richten, kunnen de loop beschadigen of zelfs ontploffen in de loop bij afschieten, wanneer ze klem komen te zitten
Dat verbaast me niets ...

Hun eigen voorraden gaan terug tot de tweede wereldoorlog (80 jaar oud!) en die van Korea tot de jaren vijftig (oftewel 70 jaar oud!). Dat spul is grotendeels oud ijzer met wat springlading er tussen.

-
Analyse – Welke wapens Rusland in Noord-Korea kan kopen en hoe goed die zijn
tpo.nl/2022/09/07/analyse-welke-wapen...
-

Maar de oude artilleriesystemen, waarvan de munitie waarschijnlijk aan Rusland zal worden geleverd, hebben de reputatie weinig accuraat te zijn.

Tijdens het artilleriebombardement van Noord-Korea op het Zuid-Koreaanse Yeonpyeong-eiland in de frontlinie in 2010, waarbij vier mensen omkwamen, zegt Bennett dat slechts 80 van de 300-400 granaten die Noord-Korea heeft moeten afvuren, waarschijnlijk hun doel troffen. In zijn beoordeling zegt Lee dat ongeveer de helft van de gelanceerde Noord-Koreaanse granaten uiteindelijk in het water viel voordat ze het eiland bereikten.
Calimero
1
quote:

luchtschip schreef op 3 februari 2024 18:37:

Bevestiging van Russische zijde dat de munitie die zij ontvangen nutteloos is.
Het zal veel in zijn, maar het is onbruikbaar...

video 0:33 minuut geluid aan Engels ondertiteld

twitter.com/Doktor_Klein/status/17534...

Zo vervuild en beschadigd, zijn ze onbetrouwbaar voor richten, kunnen de loop beschadigen of zelfs ontploffen in de loop bij afschieten, wanneer ze klem komen te zitten
Gewoon even prepareren dan maar ...

pbs.twimg.com/media/FuU6ct9aAAA2Ti3?f...

www.youtube.com/embed/jo_FulaqEhE?rel...
Felix
2
Omdat het uiteindelijk gaat om het terugdrijven van de indringer, Rusland,
hier alle terreinwinsten van 3 februari
volgens de pro-Oekrainse én objectieve site deepstatemap.live

Terreinwinsten voor Rusland:
- ten Westen van Verbove (regio Zaporizhzhya), richting het Noorden: 0,3 km2 deepstatemap.live/en#14/47.4390/35.9421

Terreinwinsten voor Oekraine: geen

Aantal terreinwinsten vanaf 8 december 2023
voor Rusland: 99 x
voor Oekraine: 10 x

Totale oppervlakte terreinwinst vanaf 1 januari 2024
voor Rusland: 52,2 km2
voor Oekraïne: 3,6 km2
Beur
4
quote:

Felix schreef op 4 februari 2024 08:30:

>>Omdat het uiteindelijk gaat om het terugdrijven van de indringer, Rusland,
hier alle terreinwinsten van 3 februari
volgens de pro-Oekrainse én objectieve site deepstatemap.live

Terreinwinsten voor Rusland:
- ten Westen van Verbove (regio Zaporizhzhya), richting het Noorden: 0,3 km2 deepstatemap.live/en#14/47.4390/35.9421

Terreinwinsten voor Oekraine: geen

Aantal terreinwinsten vanaf 8 december 2023
voor Rusland: 99 x
voor Oekraine: 10 x

Totale oppervlakte terreinwinst vanaf 1 januari 2024
>>voor Rusland: 52,2 km2
voor Oekraïne: 3,6 km2
Omdat het Rusland uiteindelijk gaat om het veroveren van geheel Oekraïne hier haar totale oppervlakte :

603.628km2
DeZwarteRidder
0
NOELREPORTS
@NOELreports
·3m
Russian losses per 04/02/24 reported by the Ukrainian general staff

+810 men
+2 tanks
+13 APVs
+31 artillery systems
+12 UAVs
+1 cruise missile
DeZwarteRidder
0
Kriegsforscher
@OSINTua
Avdiivka thread. Part IX

Call 911, we have a tank accident.

This attack took part at the South of Avdiivka, village Vodiane, 27.12.23

The result of a attack:

- 9 tanks;
- 12 IFV;
- 23 KIA and 46 WIA

Achievements: ~ 200-400 metres

twitter.com/OSINTua/status/1753836960...
Beur
3
quote:

Beperktedijkbewaking schreef op 3 februari 2024 13:38:

[...]
Je snapt schoonheid niet. Je snapt wiskundige en natuurkundige schoonheid niet. Ik kreeg ooit mijn cummetje van de fysiek lelijke Nobelprijswinnaar Martin Veltman. Die begon als loodgieterleerling.
Ik begon mijn studie te betalen door te poken in de bloedhete ovens van Billiton in Arnhem. De vis wordt duur betaald.

Martin leerde mij de schoonheid van God's schepping. Hoe logisch die in elkaar zit. Dat de massa's van hadronen samen hangen met de eigenwaarden van eindige groepen:
www.bol.com/nl/nl/p/atlas-of-finite-g...

Mijn bek viel open. Meer dan die van de nazi's bij het horen van Mahler.
Je raaskalt, houdt je zoals gewoonlijk niet bij het onderhavige onderwerp. Je kunt het maar niet laten een beetje interessant te doen.
Maar ik wil je verder niet neerhalen want ik denk dat je ondanks je cummetjewaardige blabla een goeie kerel bent.
tomtom100
0
quote:

Marcel H. schreef op 4 februari 2024 11:10:

Haal wat extra cash in huis.

De dreiging van het Kremlin neemt toe.
Altijd slim om wat cash in huis te hebben maar voor dat tweederangsleger uit Rusland hoef je het zeker niet te doen.
Ze doen al maanden zo hun best om een dorp in te nemen maar tot nu toe nog niet gelukt. Felix Karels weet er alles over en post het hier dagelijks.

Het gevaar zal in de nabije toekomst vanuit Azie komen vrees ik.
Marcel H.
0
quote:

tomtom100 schreef op 4 februari 2024 11:27:

[...]

Altijd slim om wat cash in huis te hebben maar voor dat tweederangsleger uit Rusland hoef je het zeker niet te doen.
Ze doen al maanden zo hun best om een dorp in te nemen maar tot nu toe nog niet gelukt. Felix Karels weet er alles over en post het hier dagelijks.

Het gevaar zal in de nabije toekomst vanuit Azie komen vrees ik.
Er bestaat geen enkele dreiging.

De wapenindustrie viert hoogtij vanwege deze

veronderstelde ‘dreiging’.

USA is de grootste leverancier van
alle wapentuig.

Er wordt mondjesmaat geleverd.
De ‘dreiging’ moet zo lang mogelijk duren.

Na verloop van tijd wordt de USA
de vredestichter. Iedereen blij.
64.323 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 2981 2982 2983 2984 2985 2986 2987 2988 2989 2990 2991 ... 3213 3214 3215 3216 3217 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Markt vandaag

 AEX
912,23  -3,81  -0,42%  18:05
 Germany40^ 18.672,00 -0,55%
 BEL 20 3.948,08 -0,92%
 EURO50 5.036,49 -0,48%
 US30^ 38.879,10 -0,61%
 Nasd100^ 18.893,50 +0,10%
 US500^ 5.311,30 -0,10%
 Japan225^ 38.971,40 +0,04%
 Gold spot 2.361,05 +0,43%
 EUR/USD 1,0856 -0,01%
 WTI 80,13 +2,04%
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer

Stijgers

NX FILTRATION +7,07%
AZERION +2,36%
Pharming +2,18%
CM.COM +2,16%
Air France-KLM +2,07%

Dalers

VIVORYON THER... -33,33%
NN Group -4,09%
B&S Group SA -3,85%
FASTNED -2,27%
ASR Nederland -2,26%

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront