Koffiekamer « Terug naar discussie overzicht

Regering Rutte IV: wordt dit een succes of een ramp?

rationeel
7
quote:

jonas schreef op 2 mei 2023 21:45:

Waar is trouwens moderator Henk? Waarom treedt hij niet op tegen Luchtschip? Wel kreeg ik van Henk een schorsing toen ik een pleidooi had voor diplomatie op dat Rusland draadje. Zou daar Luchtschip met Putin als veroorzaker van de ellende hebben aangewezen. Sloeg werkelijk nergens op.

Henk deelde me mee dat onder omstandigheden mijn mening niet was geoorloofd en dat hij al die bagger van me niet meer wilde.
Dat was dus dank je wel Jonas aan iemand die al 20 jaar mee doet op dit forum. Objectieve moderatie?

Moet je opletten. Binnen no time krijg ik weer een ban. Waarom? Omdat ik gewoon meld hoe het is gegaan met mijn schorsing,

Groet, Jonas
Denk niet dat je een ban krijgt Jonas:)

Te veel van de hier aanwezigen hebben gewezen op de onfeitelijke en onfatsoenlijke betoogtrant van Luchtschip.
GakGak
3
objectief
2 mei 2023 10:38

(Geldzaken schreef op 2 mei 2023 10:31:
Slecht nieuws !
Brussel geeft groen licht om 3.000 boerenbedrijven bij natura 2000 gebieden uit te kopen:
nos.nl/collectie/13901/artikel/247356...)
.
Slecht nieuws voor de vele burgers die de miljarden moeten betalen van hun zuurverdiende centen. De grote boeren zijn spekkoper en winnen de hoofdprijs, met hun miljoenen gaan ze elders weer de boel vervuilen.
.................................................................................
objectief
2 mei 2023 12:34

josti5 schreef op 2 mei 2023 12:16:
De verarming, die de lage en middenklasse in het hele Westen treft, bespoedigt de (behoefte aan) verandering: zie BBB!
Ja, burgers hopen altijd op MEER en MEER, dat is menselijk
.
Maar om dan op de BBB te stemmen, dat lijkt me oliedom want dat is een belangenpartij die de gewone burger miljarden extra kost
.
.
Er is hier heel veel aan onzin, kromme quotes en dramatische aannames te lezen op dit forum.
Maar tegelijkertijd zeggen dat op BBB stemmen de burger miljarden extra kost en dat
het overheidsbeleid van het uitkopen van al die boerenmiljonairs miljarden kost...

dat slaat toch wel alles aan realisme.
josti5
2
quote:

leek2018 schreef op 3 mei 2023 07:50:

[...]
Daar is toch helemaal niets mis mee. Zolang de portemonnee gebruikt mag worden en ook gevuld blijft zorgt het voor een vrij stabiele relatie. Misschien wel stabieler dan die, in 1e instantie op "houden van" gebaseerd zijn, gezien het aantal echtscheidingen.
Da's een leuke.

Ik heb eens een psycholoog horen zeggen, wat de wérkelijke, onderliggende argumenten van 'ik hou van jou' veelal zijn, in willekeurige volgorde: 'zekerheid', vluchten, erbij willen horen, levensverzekering, status, rijkdom, luisterend oor, kinderwens, willen zorgen voor, etc.
luchtschip
1
quote:

josti5 schreef op 3 mei 2023 13:23:

[...]

Da's een leuke.

Ik heb eens een psycholoog horen zeggen, wat de wérkelijke, onderliggende argumenten van 'ik hou van jou' veelal zijn, in willekeurige volgorde: 'zekerheid', vluchten, erbij willen horen, levensverzekering, status, rijkdom, luisterend oor, kinderwens, willen zorgen voor, etc.
"Ik ook van jou"

Misschien kun je bij het volgende consult bij deze deskundige vragen wat daarvan de werkelijke, onderliggende argumenten van zijn
josti5
3
quote:

luchtschip schreef op 3 mei 2023 13:39:

[...]

"Ik ook van jou"

Misschien kun je bij het volgende consult bij deze deskundige vragen wat daarvan de werkelijke, onderliggende argumenten van zijn
'consult'?

Tis gewoon een vriend.
rene l
7
Het is vandaag een stralende dag ondanks dat het maar niet lukt om de temperatuur boven de 20 graden te krijgen.
Tja, het is 's morgens gewoonweg nog koud en handschoenen zijn geen overbodige luxe.

En dan te bedenken, ik weet het nog goed, ergens in de jaren 80 vorige eeuw lag ik eind april al in mijn zwembroek op het stretchbed in de achtertuin en liet ik mij bruinbakken.

Gisteren ging de Aisniks ook voorspoedig uit de startblokken, ik dacht nog, het gaat een mooie dag worden, maar wat er precies gebeurde, blijkbaar toch ondergronds gerommel bij banken, aan het eind van de dag was er in ieder geval weer het nodige geld verbrand.
Vandaag is het niet veel beter, en valt vanavond het kwartje in de States, en morgen in Europa.
Het zou dom zijn, heel erg dom, een kwartje bij ons zal namelijk een aardschok veroorzaken bij de huizenprijzen, een stijging van een kwartje zal namelijk hand in hand gaan met een prijsdaling van een slordige 10% en daar zal het niet bij blijven.
Kijk maar terug, de geschiedenis herhaalt zich altijd, een piek in 2008 en uiteindelijk bodemvorming in 2014.

Vanmorgen ben ik op de fiets naar de COOP gefietst, de koffie was op en ze hadden daar de koffiepads in de aanbieding.
Nou ja, goedkoop is het tegenwoordig niet meer, vroeger hadden ze nog wel eens een actie van 4 zakken halen, 2 betalen.
Maar nu had je 3 zakken voor de prijs van 2, en de bruto prijs is ook al flink opgelopen.
Wel heb er als compensatie nog een beker met gratis koffie gedronken, verse koffie, gemalen van echte bonen.
Ik loop dan eens door de winkel heen, het viel mij op, de schappen waren daar wel normaal gevuld, maar de prijzen, werkelijk schrikbarend.

Bij Signify is het licht uitgegaan, maar Niels Koers ziet op de huidige koers de nodige lichtpuntjes.
Eigenlijk ligt dit fonds niet bij mij onder de radar, maar veel slechter kan het volgens mij niet, ik heb maar wat puts geschreven en ik zal Niels er t.z.t. op aanspreken.

Zelf zie ik echter geen enkel lichtpuntje meer in Nederland, het licht is ook uitgegaan voor de normale Nederlanders, geen hoop meer op een normale toekomst, en nu hoor ik ook dat het vanaf 2026 verboden wordt om nog een normale cv-ketel te plaatsen.
Je word verplicht om een hele dure warmtepomp te kopen.
Ik denk dan ook, hoe moet dat bij mij thuis, ik moet een extra leiding trekken vanuit de meterkast naar de zolder.
Maar als ik bovenin de meterkast een gat naar boven boor dan kom ik uit in de toiletpot.
En bovendien, in de oplevermap van onze woning staat uitdrukkelijk vermeld, er mag niet geboord worden in vloeren, er zitten namelijk diverse leidingen in verwerkt en er kan ernstige schade ontstaan.

Ja, Robbie denkt er heel makkelijk over, doe het maar gewoon zal hij wel denken, overal is wel een oplossing voor, en als het toch misgaat, mij zal het niet boeien.
Types de denkwijze van D66, hun boeit het niks als Nederland naar de Filistijnen gaan.

Gisteravond laat zag ik op tv nog wat mensen die het over het nu nog vrijwillig uitkopen van boeren hadden.
Het moet snel gebeuren, en de piekbelasters zijn het eerst aan de beurt.
Maar ja, ze hebben eigenlijk totaal nog geen overzicht wie er als piekbelasters aangewezen moeten worden.
En ja, een boer zal zich niet zo snel uit laten kopen, het is ook een stuk gezichtsverlies richting hem, hij raakt zijn land kwijt.
Wat er daarnaast vergeten wordt, zeker de grote boeren hebben vaak nog flinke leningen lopen bij de Rabobank die over nog vele jaren afgelost moeten worden.
En ja, je land kwijt, geen inkomsten, hoe ga je dan deze lening ooit terugbetalen.
Bepaalde types zeggen dat de Rabobank ook haar verantwoordelijkheid moet nemen en deze leningen maar kwijt moet schelden.
Hoe wereldvreemd ben je in vredesnaam als je zoiets bedenkt, deze types zijn knettergek.

Waarom krijgen de boeren niet meer tijd, persoonlijk zou ik zeggen, ga juist investeren in innovatieve technieken, deze zijn er namelijk.
De boeren kunnen dan blijven bestaan, ze kunnen ons dagelijkse voedsel blijven produceren tegen een betaalbare prijs.
ffff
5
Adriaaan,

Hoe is het met jouw gazon? Vanmorgen een paar keer aan je gedacht: Het gras stond bij mij al veel te hoog en ongeveer een 35 ( vijfendertig) bakken gras afgereden.
Heel even geaarzeld of ik wel zou "afrijden" vanwege de bijensterfte en het advies om het gazongras minder vaak af te rijden. Maar..... Ze vertellen je er dan niet bij dat het gras dan zo hoog wordt dat je er met de Honda-motor zelfs niet meer door komt. En nu zie ik een schitterend veld waarop allerlei vogeltjes driftig in het gazon pikken die ik de afgelopen weken geen seconde gezien heb....Dus dat afmaaien bevoordeelt dan weer andere schepsels....... Verder Adriaan: Ik ga dus nooit meer sproeien. Na al die regen van de afgelopen maanden: Prachtig groen en als straks de zon even fel schijnt als nu bij Hirshi en DZR, nou dan wordt het maar geel......

Jonas.......JOUW ervaring had ik afgelopen weekend op de Rusland draad. Je kunt mij niet giftiger maken dan wanneer postings, waarover ik van tevoren al héél goed nadenk, geen woord verkeerd te zeggen, toch volledig worden weggehaald. Kunnen andere bezoekers hier dus ook niet meer lezen wat je nu eigenlijk gepost hebt. Ik vind dat schandalig.

En dan had ik het waarachtig op een bewonderende manier over het kwaliteitsprogramma Buitenhof van afgelopen zondag.. Maar volgens de goeroe alhier in de KK deugen die ook al niet ( meer) en moesten twee van Peters postings in zijn geheel weg. Ik heb nog een vraag achtergelaten voor de weghalende moderator, maar die was allang weer naar zijn moeder. Zouden al die ongevraagde vreemdelingen ook eens moeten doen: Gewoon terug naar hun moeder. Lang leve de rebus methode.

Peter
rationeel
1
quote:

josti5 schreef op 3 mei 2023 13:50:

[...]

'consult'?

Tis gewoon een vriend.
Om onzin kan je maar het beste lachen.
rationeel
3
quote:

ffff schreef op 3 mei 2023 15:03:

Adriaaan,

................................

Jonas.......JOUW ervaring had ik afgelopen weekend op de Rusland draad. Je kunt mij niet giftiger maken dan wanneer postings, waarover ik van tevoren al héél goed nadenk, geen woord verkeerd te zeggen, toch volledig worden weggehaald. Kunnen andere bezoekers hier dus ook niet meer lezen wat je nu eigenlijk gepost hebt. Ik vind dat schandalig.

En dan had ik het waarachtig op een bewonderende manier over het kwaliteitsprogramma Buitenhof van afgelopen zondag.. Maar volgens de goeroe alhier in de KK deugen die ook al niet ( meer) en moesten twee van Peters postings in zijn geheel weg. Ik heb nog een vraag achtergelaten voor de weghalende moderator, maar die was allang weer naar zijn moeder. Zouden al die ongevraagde vreemdelingen ook eens moeten doen: Gewoon terug naar hun moeder. Lang leve de rebus methode.

Peter
Weg is weg;)

Maar dan een denigrerende nergens op slaande opmerking erbij, waarom deze posting echt wel verwijderd moest worden.

Ik reageer er maar niet op, want dat mag nl niet.
josti5
4
Schrale troost Peter: van mij zijn afgelopen weekeinde 3 bijdragen verwijderd.
En natuurlijk meteen een waarschuwing erbij.

Maar gelukkig: met de persvrijheid in Nederland gaat het uitstekend, aldus Teletekst:

NL weer in top-10 persvrijheidlijst 106

:-)

Tip: sinds vorig jaar april sla ik al mijn IEX-bijdragen op in Word.
Bij verwijdering is dan de inhoud terug te lezen.
rationeel
2
digitalekrant.telegraaf.nl/static/cci...

Onze energietransitie is verwaarloosbaar

LEON DE WINTER

Op de site van World in Data staat een mooie werkgrafiek van de wereldwijde uitstoot van CO2. Je kunt er afzonderlijke landen in oproepen, en dat ook nog eens in de loop van de tijd. Het jaar 2022 is nog niet opgenomen, maar de data van 2021 geven een goed inzicht in de staat van de CO2-uitstoot.

Wereldwijd bedroeg die 37,7 miljard ton. China was daarvan de grootste leverancier: 11,5 miljard ton. Dat was meer dan de EU en de VS samen: die waren goed voor bij elkaar 7,8 miljard ton. Het hoogtepunt van de EU-uitstoot lag in 1980; toen stootte de EU 4 miljard ton uit. Nu is het 2,9 miljard, wat een forse reductie is. Nederland droeg in 2021 141 miljoen ton bij, ofwel een... verwaarloosbare... hoeveelheid in de totaliteit van de werelduitstoot van 37,7 miljard ton.
rationeel
3
Deze data laten zien dat de Nederlandse energietransitie, ofwel het reduceren van het gebruik van fossiele brandstoffen, geen enkel effect heeft op het klimaat. Als je vindt dat de mensheid en de aarde verloren zijn wanneer de CO2-uitstoot niet wordt geëlimineerd, dan moet je niet alleen de Nederlandse maar bovenal de Chinese uitstoot beperken. En die van India moet daarbij worden opgeteld. Azië als geheel is goed voor 21,7 miljard ton, bijna drie keer zoveel als de EU en de VS samen. Je kunt er niet omheen: als het waar is dat CO2 de aarde vermoordt, dan moet vooral Azië direct stoppen met fossiel.
rationeel
2
Meer steenkool

Maar wat las ik vorige week op de site van Bloomberg? „In de eerste drie maanden van dit jaar keurden Chinese provincies meer nieuwe steenkolencentrales goed dan in heel 2021, terwijl Beijing voortgaat met een snelle uitbreiding van het uitbreiden van de capaciteit van fossiele brandstoffen in een poging om betrouwbare elektriciteitsvoorziening te garanderen.”

Dankzij de globalisering is China de werkplaats van het Westen geworden, zo beseften we tijdens de pandemie. In China vindt een gigantische productiviteit plaats van alle spullen die we goedkoop willen importeren, zoals mondkapjes. Maar niet alleen die spullen: China moet ook onze energietransitie mogelijk maken, denk aan zonnepanelen, batterijen en grondstoffen voor elektrische apparaten, denk ook aan communicatieapparaten zoals telefoons en modems, en in toenemende mate elektrische auto’s, waarmee China wereldleider wil worden. En bij dat alles stoot de Chinese industrie enorme hoeveelheden CO2 uit.
rationeel
3
Belazeren

We hebben de uitstoot dus verplaatst, maar CO2, anders dan stikstof, is een globaal fenomeen en is overal in de atmosfeer in gelijke mate aanwezig. Wat we qua CO2-uitstoot naar China hebben verplaatst, komt dus onafwendbaar naar ons terug. Ofwel: we belazeren onszelf. Zolang wij spullen nodig hebben die zij goedkoper willen produceren dan wij, zal China blijven produceren, en als ze daarvoor steenkolencentrales nodig hebben, dan hebben ze geen enkele schroom om die te bouwen, net als India. En je kunt ze geen ongelijk geven. Ook Aziaten willen comfort en consumeren en naar een vakantiestrand vliegen.

Goedkope fossiele brandstoffen hebben bijgedragen aan de ontwikkeling van de meest vrije, meest gezonde, meest welvarende samenlevingen in de menselijke geschiedenis, en we hebben geen enkel argument om Aziaten te vragen daarvan af te zien. Terwijl wij onszelf, onder leiding van Rob Jetten, die geen benul heeft van de wetenschap rond CO2, op de knieën dwingen om ons te bevrijden van fossiel, gooien ze in Azië nog een extra schep kolen op het vuur. Ook al is de Nederlandse energietransitie zinloos, onze elites weten niet van wijken. Ze zijn bereid tientallen miljarden over de balk te gooien – niet omdat het zin heeft maar omdat het goed voelt. Wat nu ultiem urgent zou zijn, is het staken van het bestellen van spullen in Azië. Zien we onze elites dat doen?
rationeel
2
Het rituele reduceren van CO2-uitstoot is het droomproject waarmee de elites hun leven een vorm van religieuze verdieping geven: er is geen sterker ideologisch en politiek wapen dan het dodelijke globale gevaar van CO2. Ik lees de toekomstrapporten van bevlogen klimaatgroepen, en ze bepleiten het afschaffen van scheepsverkeer, luchtverkeer, autoverkeer. Het bakje druiven uit India dat in mijn keuken staat, zal over enige tijd niet meer mijn supermarkt bereiken. Zuurkool zullen we eten. In dikke truien de wintermaanden doorstaan. Digitaal geld zal ons koopgedrag reguleren en reduceren. Terug naar vrome, nederige eenvoud omdat de aarde gered moet worden.

De Belgische chemicus Ferdinand Meeus schreef vorig jaar op de opiniesite Opiniez: „Om de groene energietransitie, met als einddoel nul CO2-uitstoot, te bereiken tegen 2050 moeten we volgens [klimaatwetenschapper] prof. Pielke vanaf vandaag, wereldwijd, elke dag een kerncentrale bijbouwen of elke dag 1500 windmolens.” En hij voegt daaraan toe: „Dat gaat natuurlijk niet gebeuren.”
rationeel
5
Paniek

Viruspaniek, stikstofpaniek, droogtepaniek, waterpaniek, Ruslandpaniek, en de ergste: CO2-paniek. De paniek wordt aangejaagd en uitvergroot, zo lijkt het, opdat we blind de opdrachten van onze elites gaan opvolgen. De enige juiste houding ten aanzien van de agenda’s van onze leiders is momenteel wantrouwen. En dat is eigenlijk om te janken.
rene l
4
quote:

ffff schreef op 3 mei 2023 15:03:

Heel even geaarzeld of ik wel zou "afrijden" vanwege de bijensterfte en het advies om het gazongras minder vaak af te rijden. Maar..... Ze vertellen je er dan niet bij dat het gras dan zo hoog wordt dat je er met de Honda-motor zelfs niet meer door komt. En nu zie ik een schitterend veld waarop allerlei vogeltjes driftig in het gazon pikken die ik de afgelopen weken geen seconde gezien heb....Dus dat afmaaien bevoordeelt dan weer andere schepsels....... Verder Adriaan: Ik ga dus nooit meer sproeien. Na al die regen van de afgelopen maanden: Prachtig groen en als straks de zon even fel schijnt als nu bij Hirshi en DZR, nou dan wordt het maar geel......

Peter, je moet maar zo denken, het gras is bij de buren altijd groener, wel vanaf een afstand.

Ik ben de afgelopen week flink bezig geweest in de tuin, het gazon lag er brak bij en er zat gigantisch veel mos in.
Het gevolg van de zeer natte winterperiode.
Zwoegen met een verticuteerhark, ik heb het gras inmiddels al 3 keer gemaaid, het meeste mos is er uit en het herstelt zich redelijk goed.
Wel moet ik her en der nog wat bijzaaien.
En schoffelen, wat een onkruid zo na de winter, het is nu een kwestie van bijhouden.

Ik maai het gras regelmatig, ik hou het kort, en laat het gemaaide gras ook altijd liggen, er zitten namelijk voedingsstoffen in en daardoor hoef ik ook niet zoveel koemestkorrels te gebruiken.

En ja, de merels zijn bij ons ook flink bezig op het gazon, ze zoeken wormen voor hun jongen, verbazingwekking, zo'n merel huppelt over het gras, het hoofd een beetje schuin, en vervolgens pikken ze een worm uit de grond.

Bijen zijn er inmiddels ook weer voldoende, de appelboom die inmiddels bloeit zit er vol mee, en als ik het zo bekijk dan komen er dit jaar extreem veel appels aan.
We hebben ook nog een perenboom, niet echt een succes, wespen zijn gek op peren, de druif lijkt het ook goed te doen, een Griekse olijfboom die inmiddels 2 meter hoog is geeft oneetbare olijven, de framboos begint binnenkort te bloeien en daarna de bramen.
Aardbeien hebben we ook, maar die worden meestal door de vogels opgegeten.

Een dropplant trekt ook heel veel bijen en daarnaast hommels aan.
Gek eigenlijk, ze noemen het een dropplant, maar hij ruikt naar King-pepermunt.
En een vlinderstruik, in de zon en uit de wind, massa's vlinders vooral in de nazomer.

Ook ga ik dit jaar zelf groente verbouwen en aardappels planten, ik ben benieuwd, ik heb niet echt groene vingers.

En Peter, als je een spade hebt, en dit geldt ook voor anderen hier op het forum, en je moet ook een tuin hebben, graaf eens een gat in de grond van zo'n 25 bij 25 cm. en ca. 30 centimeter diep, en laat maar eens horen wat jullie binnen enkele dagen waarnemen.
De dagkoers
3
[quote alias=rene l id=14797725 date=202305031612]
[...]

Peter, je moet maar zo denken, het gras is bij de buren altijd groener, wel vanaf een afstand....

---

Hihi, je zou toch maar als argeloze forumbezoeker denken hier een mening of nieuws over Rutte IV tegen te komen.

Blijk je in een bejaardensoos annex extreemrechtse complottenclub te zitten.

Wat wil IEX hier mee?
JP Samosa
4
quote:

De dagkoers schreef op 3 mei 2023 16:27:

[quote alias=rene l id=14797725 date=202305031612]
[...]

Peter, je moet maar zo denken, het gras is bij de buren altijd groener, wel vanaf een afstand....

---

Hihi, je zou toch maar als argeloze forumbezoeker denken hier een mening of nieuws over Rutte IV tegen te komen.

Blijk je in een bejaardensoos annex extreemrechtse complottenclub te zitten.

Wat wil IEX hier mee?
wat wilt u hier mee?
26.158 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 1130 1131 1132 1133 1134 1135 1136 1137 1138 1139 1140 ... 1304 1305 1306 1307 1308 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Markt vandaag

 AEX
882,63  +12,36  +1,42%  26 apr
 Germany40^ 18.177,90 +0,09%
 BEL 20 3.874,87 +0,44%
 Europe50^ 5.011,70 +0,10%
 US30^ 38.211,61 0,00%
 Nasd100^ 17.698,09 0,00%
 US500^ 5.095,29 0,00%
 Japan225^ 38.345,55 0,00%
 Gold spot 2.336,46 -0,06%
 EUR/USD 1,0705 +0,10%
 WTI 83,64 0,00%
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer

Stijgers

EBUSCO HOLDING +9,33%
NX FILTRATION +8,77%
ASMI +7,26%
Alfen N.V. +5,89%
PostNL +3,82%

Dalers

SIGNIFY NV -11,28%
Wereldhave -7,62%
AMG Critical ... -5,77%
IMCD -4,90%
ABN AMRO BANK... -4,19%

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront