Koffiekamer « Terug naar discussie overzicht

Coronavirus echt gevaar?

leonardus65
0
quote:

pakman schreef op 21 november 2021 11:14:

[...]

wat ik me dan wel afvraag: waarom moet er in de groep v 18j/64j bijna 50 jaar verschil zitten daar in de andere groepen maar een miniem verschil in jaren is tov die groep

0-11
12-17
65-84

omdat ze zo goochelen met de cijfertjes lees goed uitkomt..?
Heel de maatschappij is vaak onderverdeeld in deze leeftijdsgroepen, wat wil jij er mee bewijzen? Lageronderwijs, middelbaaronderwijs, volwassenen, pensioen. Constant ander leeftijden maakt het moeilijker om gegevens te verzamelen/vergelijken. Als het relevant is zal men dit wel doen.
bdj
1
quote:

leonardus65 schreef op 21 november 2021 11:15:

'Nederland dreigt met coronapiek weer lachertje van Europa te worden'
www.telegraaf.nl/nieuws/1304348478/ne...
De weg met ons mentaliteit van de Telegraaf. Voorlopig zit Nederland nog in de top van het laagste aantal doden per mio in Europa.
pakman
1
quote:

leonardus65 schreef op 21 november 2021 11:33:

[...]

Heel de maatschappij is vaak onderverdeeld in deze leeftijdsgroepen, wat wil jij er mee bewijzen? Lageronderwijs, middelbaaronderwijs, volwassenen, pensioen. Constant ander leeftijden maakt het moeilijker om gegevens te verzamelen/vergelijken. Als het relevant is zal men dit wel doen.
wat ik ermee wil bewijzen dat zulke Onderverdelingen in leeftijdsgroepen gedaan word om de cijfertjes beter te laten uitkomen doen ze bij de Big pharma ook...geef mij de cijfers in elke leeftijdsgroep 0/5 5/10 10/15 etc etc en dan wil ik het nog weleens zien.

ps en bij een "Pandemie" als deze zou men dat dan ZEKERS moeten doen om geloofwaardiger over te komen ja toch. ( we worden al zoveel misleid)
Boodschappert
4
quote:

drooglegging schreef op 21 november 2021 08:32:

"Hoofd Duitse RIVM waarschuwt voor vijfde golf zonder maatregelen
Lothar Wieler, het hoofd van het Robert Koch Instituut voor ziektebestrijding (RKI), de Duitse evenknie van het RIVM, waarschuwt voor nieuwe coronagolven, tenzij meer mensen zich laten vaccineren"(Telegraaf.nl)

Dringend of dwingend? de hint is duidelijk: laat u shotten voor het eigenbelang en het algemeen belang.

Nederland moet volgen met soortgelijke acties en uitspraken, ze schreeuwen elkaar immers constant aan= de werking van de huidige politiek.

Ik geloof in de theorie dat het virus opeens zomaar weer plotseling zal verdwijnen, de natuur is immers grillig, meedogenloos en onvoorspelbaar.

Nadat het virus definitief is verdwenen gaan er weer allemaal. snel ingevoerde nieuwe wetjes teruggedraaid worden, als het ware afgestempeld worden, de noodsituatie is immers geweken.

De oude, vertrouwde situatie komt dan weer terug, de bijna dagelijkse rellen zullen ook verdwijnen en de zorg/gezondheids loonkosten zullen ook weer dalen....
Virussen verdwijnen niet als ze eenmaal in de populatie rondzwerven (zover ik weet). Normaliter ontstaat er een evenwichtssituatie als gevolg van herd immunity (momenteel hebben we een situatie met omgekeerde herd immunity).
Voor herd immunity heb je een vaccin nodig met steriliserende immuniteit of voldoende natuurlijk verkregen immuniteit in de populatie. Midden in een pandemie grootschalig vaccineren leidt tot een selectiedruk op het S-eiwit (mutanten met een spike waar het antigeen minder vat op heeft hebben een evolutionair voordeel). Als er dan op een moment een escape mutatie ontstaat die volledig aan de antigenen kan ontsnappen is de beer los en raast het virus ongeremd door de populatie. Normaliter heb je dan de jonge en gezonde mensen in de populatie die met hun (aangeboren) generieke natuurlijk afweersysteem het virus kunnen stoppen. Echter doordat men deze groep ook heeft gevaccineerd en dit systeem wordt overruled door het (niet meer goed werkende) adaptieve (aangeleerde) afweersysteem is er geen rem meer. Alleen Geert van den Bossche heeft de moed gevonden hiervoor te waarschuwen verder is er nog een zwijgende groep wetenschapper die het (mutaties op het S-eiwit) zien gebeuren maar zich niet durven uitspreken (waarschijnlijk a.g.v. peer pressure/big pharma overheid/ etc.).
Wat er komende maanden in Israël gaat gebeuren is de grote lakmoesproef voor bovenstaande Hypothese. Als daar op een gegeven moment een explosieve toename aan besmettingen gaat plaatsvinden is de theorie juist. Zo niet dan heeft het, uiteraard, gewerkt en leven we allemaal weer vrolijk verder.
pakman
1
boodschappert.......

Als er dan op een moment een escape mutatie ontstaat die volledig aan de antigenen kan ontsnappen is de beer los en raast het virus ongeremd door de populatie.

kan dit nu al niet gaande zijn.......? immers we leven met 8 Miljard mensen hier en het is een Utopie nogmaals te denken dat iedereen gevacc gaat worden/zal zijn.
leonardus65
1
quote:

bdj schreef op 21 november 2021 11:35:

[...]

De weg met ons mentaliteit van de Telegraaf. Voorlopig zit Nederland nog in de top van het laagste aantal doden per mio in Europa.
Weinig vertrouwen in de juistheid van de cijfers ivm coronaoverlijdens in Nederland . In België hield men het anders bij, bijgevolg België heel lang koploper in Europa/wereld. Kwam veel kritiek op. Maar uit de cijfers oversterfte bleek dat de methode van België de meest efficiënte was. Op de borst kloppen en dan met een grotere oversterfte zitten is mi niet de eerlijkste methode. Maar dan zal de "griep" die amper aanwezig was dit jaar voor sommigen wel de verklaring zijn
closer
1
quote:

okeanos@outlook.be schreef op 20 november 2021 21:22:

Ik begrijp niet dat je dat niet snapt.

We willen de Antivaxers geen vleugels geven. Alsof wij zitten te wachten op een verplichting om dan de boel in mekaar te slaan???
Het signaal van haat dat Decroo naar antivaxers uitstraalt is bijzonder verontrustend. Alsof wij de oorzaak zijn van wat nu gebeurt. Laat je dat toch niet wijsmaken. Denk aub na. Het is niet om dat in de media altijd hetzelfde wordt herhaald dat je dat moet gaan geloven.

Ik heb verdorie 25 jaar eerlijk mijn belastingen betaald. Als iedereen dat ook zou doen was er nu geen tekort aan bedden.
U kent ze toch ook??? Al die zelfstandigen die klagen dat ze maar een klein pensioentje hebben en dat ze meer willen.
Ze hebben tijdens hun leven verdorie 15 huizen kunnen vewerven. Mochten die eerlijk hun belastingen betaald hebben waren er nu wel bedden genoeg.
Stop met het stigmatiseren van antivaxers, die hebben er echt niets mee te maken. Kijk liever hoe de overheid wordt opgelicht door types als Decroo. Ze gebruiken de overheid als een melkkoe. Dat zij nu maar hun oneerlijk verdiende rijkdom teruggeven.

En al die mensen die niet willen werken omdat hun uitkering genoeg is om van te leven. Walgelijk.
Terwijl er zoveel handen tekort zijn. Hoe kan dat? Hoe kan je tevreden zijn met je eigen werkloosheid terwijl er overal handen tekort zijn??? Is dat verantwoordelijkheid nemen???? Door in de werkloosheid te gaan hangen op dit moment??? WAUW!!!!!!

Nog even dit : De Croo is tegen verplichting. Weet je waarom? Omdat hij zich perfect kan verzoenen met het systeem van 2de rang burgers, burgers waarvan rechten worden afgepakt.
"Tegen verplichting zijn" heeft dus niets meer met "liberaal zijn" te maken.
Ik kan die prik niet nemen. Punt. Maar ben ik daardoor een misdadiger? U mag van mij aannemen dat ik verdorie goed wat ik doe.

Vergelijk nu even met Magnette: dit is voor verplichting. Ik vermoed dat hij het moeilijk heeft met de tweedeling, en daarmee wil bereiken dat de 2deling stopt. Dat we weer allemaal 1 kunnen zijn. Dat de ruzie stopt. Hij is in ieder geval een mens.

Decroo is een monster. Een narcist van de ergste soort. Verschrikkelijk is dat om zo iemand als premier te hebben. Uitschot.
Ik stelde die vraag omdat ik me afvroeg hoe jij die uitspraak interpreteerde. Volgens mij bedoelt hij: "Een verplichting zullen de antivaxers uitleggen als nieuw bewijs om ons te wantrouwen".

Sorry, van de Belgische politiek weet ik niets. Je draagt De Croo nogal wat na en je zit tegelijkertijd vol woede over belastingen, mensen met een uitkering, klagende zelfstandigen. Bijna iedereen eigenlijk, je stapelt erop los. Zoals de "antivaxers" een onbegrijpelijke combinatie zijn van groepen die niets met elkaar gemeen hebben, maar nu verenigd worden in woede over de corona-maatregelen.
het zwaard
1
A Mao
20 november 2021 22:21
Misschien hebben ze het in Zweden dan toch beter voor elkaar?

maurice.nl/2021/11/18/hoop-uit-zweden/

Wat ik dan weer niet begrijp, de OMT loopt te piepen dat de Delta variant de grote boosdoener is de afgelopen maanden, besmettelijker enz.
Blijkbaar hebben ze in Zweden nog nooit gehoord van de Delta variant als je de grafieken bekijkt.

Als de Zweden het dan zo goed hebben gedaan, waarom hebben ze dat de meeste Corona doden onder de Scandinavische landen?
het zwaard
2
Okeanos: Ik heb verdorie 25 jaar eerlijk mijn belastingen betaald. Als iedereen dat ook zou doen was er nu geen tekort aan bedden.
U kent ze toch ook??? Al die zelfstandigen die klagen dat ze maar een klein pensioentje hebben en dat ze meer willen.
Ze hebben tijdens hun leven verdorie 15 huizen kunnen vewerven. Mochten die eerlijk hun belastingen betaald hebben waren er nu wel bedden genoeg.
Einde Quote.

Bent u een verbitterd man,zeg !
Ik heb 45 jaar gewerkt en mijn belastingen eerlijk betaald. Bezit ook geen 15 huizen en heb geen groot pensioen maar ben wel tevreden met wat ik bezit(dankzij 40 jaar lang geld te beleggen in aandelen) Had u ook kunnen doen, was u misschien zoals ik tevreden en geen verbitterd man die om de haverklap zit te zeuren over de politiek of over de samenleving met te weinig ziekenhuisbedden.Man,man wat een gezeik.
luchtschip
2
quote:

Boodschappert schreef op 21 november 2021 12:03:

[...]

Virussen verdwijnen niet als ze eenmaal in de populatie rondzwerven (zover ik weet). Normaliter ontstaat er een evenwichtssituatie als gevolg van herd immunity (momenteel hebben we een situatie met omgekeerde herd immunity).
Voor herd immunity heb je een vaccin nodig met steriliserende immuniteit of voldoende natuurlijk verkregen immuniteit in de populatie. Midden in een pandemie grootschalig vaccineren leidt tot een selectiedruk op het S-eiwit (mutanten met een spike waar het antigeen minder vat op heeft hebben een evolutionair voordeel). Als er dan op een moment een escape mutatie ontstaat die volledig aan de antigenen kan ontsnappen is de beer los en raast het virus ongeremd door de populatie. Normaliter heb je dan de jonge en gezonde mensen in de populatie die met hun (aangeboren) generieke natuurlijk afweersysteem het virus kunnen stoppen. Echter doordat men deze groep ook heeft gevaccineerd en dit systeem wordt overruled door het (niet meer goed werkende) adaptieve (aangeleerde) afweersysteem is er geen rem meer. Alleen Geert van den Bossche heeft de moed gevonden hiervoor te waarschuwen verder is er nog een zwijgende groep wetenschapper die het (mutaties op het S-eiwit) zien gebeuren maar zich niet durven uitspreken (waarschijnlijk a.g.v. peer pressure/big pharma overheid/ etc.).
Wat er komende maanden in Israël gaat gebeuren is de grote lakmoesproef voor bovenstaande Hypothese. Als daar op een gegeven moment een explosieve toename aan besmettingen gaat plaatsvinden is de theorie juist. Zo niet dan heeft het, uiteraard, gewerkt en leven we allemaal weer vrolijk verder.
citaat

Als er dan op een moment een escape mutatie ontstaat die volledig aan de antigenen kan ontsnappen is de beer los en raast het virus ongeremd door de populatie. Normaliter heb je dan de jonge en gezonde mensen in de populatie die met hun (aangeboren) generieke natuurlijk afweersysteem het virus kunnen stoppen

einde citaat

Nee ,
Dit is een onjuiste voorstelling van zaken

Het immuunsysteem zorgt ervoor dat het virus vernietigd wordt.

Virussen kunnen dan muteren en varianten ontwikkelen, om het afweersysteem te omzeilen en vrolijk verder gaan met vermenigvuldigen

1)
vaccinatie

Wordt men gevaccineerd, dan wordt het immuunsysteem geactiveerd het virus ( een nep virus dat onschadelijk is en gelijk is aan het virus ) aan te vallen.
>>het immuunsysteem gaat antistoffen maken tegen dit nep virus om ze te vernietigen
>>om de juiste antistoffen te vinden is tijd nodig , maar dat is geen probleem want het nepvirus is onschadelijk voor het lichaam
>>het immuunsysteem heeft na enige tijd de juiste ani stoffen gevonden en vernietigt het nep virus

Voordeel
>>Bij echte virus infectie door corona weet het geheugen van het immuunsysteem direct de juiste anti bodies te maken om het gevaarlijke virus uit te schakelen
>>het echte corona virus heeft niet genoeg tijd zich te vermenigvuldigen en wordt vernietigd

Opmerking : de werking is zuiver natuurlijk bij het immuunsysteem

Het immuun systeem ziet een vijandelijk lichaam en gaat antistoffen ontwikkelen en slaat dit in het geheugen op

2)
zonder vaccinatie

Wordt men geïnfecteerd door het virus
>>het immuunsysteem gaat antistoffen maken tegen dit zich vermenigvuldigende virus om het te vernietigen
>>om de juiste antistoffen te vinden is tijd nodig, en in de tussentijd vermenigvuldigt zich het kwaadaardige virus
>>het immuunsysteem heeft na enige tijd de juiste anti stoffen gevonden en vernietigt het virus

Voordeel
..geen voordeel ten opzichte van het vaccin

nadeel
>>het immuunsysteem ontdekt een onbekend virus en gaat anti stoffen ontwikkelen
>>om de juiste antistoffen te vinden is tijd nodig
>>soms is het immuunsysteem snel en kan het virus uitgeschakeld worden door vermenigvuldiging te voorkomen
>>soms is het immuunsysteem niet snel genoeg en heeft het corona virus de tijd zich te vermenigvuldigen en schade toe te brengen aan het lichaam.

Dit noemen critici natuurlijke ontwikkeling bij het immuunsysteem
Echter bij vaccinatie is er ook een natuurlijke ontwikkeling bij het immuunsysteem.
Het immuunsysteem reageert dan op natuurlijke wijze op een nep virus ( van het vaccin) maar de activiteit van het immuunsysteem blijft natuurlijk.

3)

Wat gebeurt er wanneer er een nieuwe variant komt, die de antistoffen omzeilt en dus verder kan gaan met vermenigvuldigen.

Dan zijn de gevaccineerden en niet gevaccineerden weer in dezelfde positie

A)
Een gevaccineerde heeft het virus systeem alert gemaakt op de bekende variant.
Echter nu komt er een andere variant
Het immuunsysteem heeft dan tijd nodig nieuwe antistoffen te ontwikkelen om deze nieuwe variant te vernietigen

Het immuunsysteem verkeert dan in dezelfde situatie als een niet gevaccineerde

B)
Bij een niet gevaccineerde heeft het immuunsysteem ook tijd nodig antistoffen te ontwikkelen om deze nieuwe variant te vernietigen.

Het ontstaan van een nieuwe variant betekent gewoon dat gevaccineerden en niet gevaccineerden weer in dezelfde positie zitten :

Het immuunsysteem heeft tijd nodig de juiste anti stoffen te ontwikkelen.

In die tijd kan het virus zich vermenigvuldigen en schade toebrengen aan het lichaam.

Het is maar net hoe snel het immuunsysteem is om nieuwe antibodies te maken om de nieuwe variant te ontwikkelen.



A Mao
3
Hij zou tijdelijk zijn, een jaar, maar nu lijkt hij toch te blijven. De Europese Commissie werkt aan een permanent coronacertificaat. Hij moet ook anders: twee vaccinaties zijn waarschijnlijk niet genoeg om een QR-code te behouden.

Romana Abels20 november 2021, 10:42
Het is de trots van Ursula von der Leyen, het paradepaardje van de Europese Unie. Bijna iedere dag zegt de Europese Commissie wel ergens dat het digitale covidcertificaat, de QR-code die vertelt hoeveel vaccinaties iemand heeft gehad, een eclatant succes is. “Het is de standaard geworden voor de wereld”, zei de Europese directeur-generaal voor gezondheidszaken Ana Gallego Torres donderdag nog tegen het Europees Parlement.

Lees verder, www.trouw.nl/buitenland/de-europese-c...

Slaap zacht schaapjes,
Nel
1
een natuurlijke ontwikkeling van het immuunsysteem werkt van jongs af aan al duizenden jaren als beste en een bepaalde groep kwetsbare zou het wellicht enige werking hebben.
Boodschappert
4
quote:

luchtschip schreef op 21 november 2021 13:06:

[...]

citaat

Als er dan op een moment een escape mutatie ontstaat die volledig aan de antigenen kan ontsnappen is de beer los en raast het virus ongeremd door de populatie. Normaliter heb je dan de jonge en gezonde mensen in de populatie die met hun (aangeboren) generieke natuurlijk afweersysteem het virus kunnen stoppen

einde citaat

Nee ,
Dit is een onjuiste voorstelling van zaken

Het immuunsysteem zorgt ervoor dat het virus vernietigd wordt.

Virussen kunnen dan muteren en varianten ontwikkelen, om het afweersysteem te omzeilen en vrolijk verder gaan met vermenigvuldigen

1)
vaccinatie

Wordt men gevaccineerd, dan wordt het immuunsysteem geactiveerd het virus ( een nep virus dat onschadelijk is en gelijk is aan het virus ) aan te vallen.
>>het immuunsysteem gaat antistoffen maken tegen dit nep virus om ze te vernietigen
>>om de juiste antistoffen te vinden is tijd nodig , maar dat is geen probleem want het nepvirus is onschadelijk voor het lichaam
>>het immuunsysteem heeft na enige tijd de juiste ani stoffen gevonden en vernietigt het nep virus

Voordeel
>>Bij echte virus infectie door corona weet het geheugen van het immuunsysteem direct de juiste anti bodies te maken om het gevaarlijke virus uit te schakelen
>>het echte corona virus heeft niet genoeg tijd zich te vermenigvuldigen en wordt vernietigd

Opmerking : de werking is zuiver natuurlijk bij het immuunsysteem

Het immuun systeem ziet een vijandelijk lichaam en gaat antistoffen ontwikkelen en slaat dit in het geheugen op

2)
zonder vaccinatie

Wordt men geïnfecteerd door het virus
>>het immuunsysteem gaat antistoffen maken tegen dit zich vermenigvuldigende virus om het te vernietigen
>>om de juiste antistoffen te vinden is tijd nodig, en in de tussentijd vermenigvuldigt zich het kwaadaardige virus
>>het immuunsysteem heeft na enige tijd de juiste anti stoffen gevonden en vernietigt het virus

Voordeel
..geen voordeel ten opzichte van het vaccin

nadeel
>>het immuunsysteem ontdekt een onbekend virus en gaat anti stoffen ontwikkelen
>>om de juiste antistoffen te vinden is tijd nodig
>>soms is het immuunsysteem snel en kan het virus uitgeschakeld worden door vermenigvuldiging te voorkomen
>>soms is het immuunsysteem niet snel genoeg en heeft het corona virus de tijd zich te vermenigvuldigen en schade toe te brengen aan het lichaam.

Dit noemen critici natuurlijke ontwikkeling bij het immuunsysteem
Echter bij vaccinatie is er ook een natuurlijke ontwikkeling bij het immuunsysteem.
Het immuunsysteem reageert dan op natuurlijke wijze op een nep virus ( van het vaccin) maar de activiteit van het immuunsysteem blijft natuurlijk.

3)

Wat gebeurt er wanneer er een nieuwe variant komt, die de antistoffen omzeilt en dus verder kan gaan met vermenigvuldigen.

Dan zijn de gevaccineerden en niet gevaccineerden weer in dezelfde positie

A)
Een gevaccineerde heeft het virus systeem alert gemaakt op de bekende variant.
Echter nu komt er een andere variant
Het immuunsysteem heeft dan tijd nodig nieuwe antistoffen te ontwikkelen om deze nieuwe variant te vernietigen

Het immuunsysteem verkeert dan in dezelfde situatie als een niet gevaccineerde

B)
Bij een niet gevaccineerde heeft het immuunsysteem ook tijd nodig antistoffen te ontwikkelen om deze nieuwe variant te vernietigen.

Het ontstaan van een nieuwe variant betekent gewoon dat gevaccineerden en niet gevaccineerden weer in dezelfde positie zitten :

Het immuunsysteem heeft tijd nodig de juiste anti stoffen te ontwikkelen.

In die tijd kan het virus zich vermenigvuldigen en schade toebrengen aan het lichaam.

Het is maar net hoe snel het immuunsysteem is om nieuwe antibodies te maken om de nieuwe variant te ontwikkelen.



Ik heb nog nooit zoveel onzin bij elkaar gezien. Fantasie heb je wel.
leek2018
2
quote:

pakman schreef op 21 november 2021 11:36:

[...]

wat ik ermee wil bewijzen dat zulke Onderverdelingen in leeftijdsgroepen gedaan word om de cijfertjes beter te laten uitkomen doen ze bij de Big pharma ook...geef mij de cijfers in elke leeftijdsgroep 0/5 5/10 10/15 etc etc en dan wil ik het nog weleens zien.

ps en bij een "Pandemie" als deze zou men dat dan ZEKERS moeten doen om geloofwaardiger over te komen ja toch. ( we worden al zoveel misleid)
Pakman
Als je hier kritisch bent, word je door sommige hier min of meer weggehoond. Leer er maar mee leven.
closer
0
quote:

Nel schreef op 21 november 2021 13:16:

een natuurlijke ontwikkeling van het immuunsysteem werkt van jongs af aan al duizenden jaren als beste en een bepaalde groep kwetsbare zou het wellicht enige werking hebben.
Natuurlijke immuniteit, dat betekent dat "Nel" vatbaar is voor een virus en dat haar achterkleinkinderen misschien enige immuniteit hebben opgebouwd. Daar heb jij niks aan.
leonardus65
2
quote:

leek2018 schreef op 21 november 2021 13:32:

[...]
Pakman
Als je hier kritisch bent, word je door sommige hier min of meer weggehoond. Leer er maar mee leven.
Alleen kritiek en geen oplossingen geven is ook niet de manier. Als je bij jezelf de reden van je nog niet gebeurde vaccinatie "een logistiek probleem" noemt omdat je de rijen aan het vaccinatiecentrum te lang en te gevaarlijk vind zegt dat genoeg. Het is panische angst of een uitvlucht om jouw probleem aan te pakken of zeg gewoon dat je tegen vaccineren bent.
leonardus65
2
www.nieuwsblad.be/cnt/dmf20211121_941...
Topviroloog Peter Piot: “Nog drie à vijf jaar met mondmasker in de winter”
Nee, de mondmasker zullen nog niet meteen verdwijnen als we de covid-pandemie onder controle willen krijgen. “Ik denk dat we naar een maatschappij gaan waarin we, zeker in de winterperiode in bepaalde omstandigheden, een mondmasker zullen gebruiken”, ze viroloog Peter Piot, adviseur van Europees Commissievoorzitter Ursula Von der Leyen, zondagochtend in de Zevende Dag.
Topviroloog Peter Piot: “Nog drie à vijf jaar met mondmasker in de winter”
Nee, de mondmasker zullen nog niet meteen verdwijnen als we de covid-pandemie onder controle willen krijgen. “Ik denk dat we naar een maatschappij gaan waarin we, zeker in de winterperiode in bepaalde omstandigheden, een mondmasker zullen gebruiken”, ze viroloog Peter Piot, adviseur van Europees Commissievoorzitter Ursula Von der Leyen
Om hoeveel jaren het gaat, is niet precies te voorspellen: “Ik heb mijn kristallen bol niet bij natuurlijk, maar dat zal toch nog drie à vijf jaar zo zijn”, aldus Piot. “Maar het zal steeds beter worden, dankzij vaccinatie en collectieve discipline. We hebben zowel vaccinaties als mondmaskers nodig om de crisis te bedwingen”.“Er zijn zeven keer meer ongevaccineerde mensen die gehospitaliseerd worden met Covid-19 dan gevaccineerde mensen”, stelde Piot. Voor hem is de vaccinatie van het zorgpersoneel essentieel: “Er zijn veel legale aspecten aan die uitgeklaard moeten worden, maar als arts begrijp ik niet waarom je iemand zo zou blootstellen aan het virus. Het gaat om de zwaksten, de minst weerbaren die in het ziekenhuis liggen. Als iemand die niet gevaccineerd is het virus binnenbrengt en daar de dood van die mensen veroorzaakt... Ja, dat is toch een kwestie van fundamentele ethiek.Ik ben geen jurist”, zegt Piot, “maar wel een arts en als dokter hebben wij verplichtingen. Als je iemand opereert, moet je bijvoorbeeld ook gevaccineerd zijn tegen hepatitits.” Piot erkent dat iemands job afnemen zwaar is. “We moeten eerst zien of er alternatieven zijn, maar als het echt niet anders kan, moet het zo. Het gaat om het belang van heel veel personen tegenover het belang van één persoon. Het mondmasker zal niet volstaan in de ziekenhuizen: zonder vaccinatie zie ik het niet zitten. Dan gaan we echt mensen doden, dat kan je toch niet doen in een ziekenhuizen?”
Barren Wuffet
1
quote:

luchtschip schreef op 20 november 2021 21:33:

[...]

bij Big Pharma toch alleen die bedrijven die een succesvol vaccin hebben ontwikkeld ?

Bij de rijksten der aarde zitten ook investeerders in vliegtuigmaatschappijen, toerisme, cruise liners en heb niet de indruk dat die extreem profiteerden, integendeel die hele markt stortte in.
Ik heb nog nooit zoveel onzin bij elkaar gezien. Fantasie heb je wel.

Ik hoop dat je meer verstand hehbt van vaccins en het menselijk immuumsysteem
Bijlage:
Barren Wuffet
1
quote:

luchtschip schreef op 20 november 2021 21:33:

[...]

bij Big Pharma toch alleen die bedrijven die een succesvol vaccin hebben ontwikkeld ?

Bij de rijksten der aarde zitten ook investeerders in vliegtuigmaatschappijen, toerisme, cruise liners en heb niet de indruk dat die extreem profiteerden, integendeel die hele markt stortte in.
Ik heb nog nooit zoveel onzin bij elkaar gezien. Fantasie heb je wel.
Ik hoop dat je meer verstand hebt van vaccins en het menselijk immuumsysteem
Bijlage:
59.685 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 2363 2364 2365 2366 2367 2368 2369 2370 2371 2372 2373 ... 2981 2982 2983 2984 2985 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Markt vandaag

 AEX
882,63  +12,36  +1,42%  26 apr
 Germany40^ 18.177,90 +1,45%
 BEL 20 3.874,87 +0,44%
 Europe50^ 5.011,70 +0,10%
 US30^ 38.211,61 0,00%
 Nasd100^ 17.698,09 0,00%
 US500^ 5.095,29 0,00%
 Japan225^ 38.345,55 0,00%
 Gold spot 2.337,95 0,00%
 EUR/USD 1,0693 0,00%
 WTI 83,64 0,00%
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer

Stijgers

EBUSCO HOLDING +9,33%
NX FILTRATION +8,77%
ASMI +7,26%
Alfen N.V. +5,89%
PostNL +3,82%

Dalers

SIGNIFY NV -11,28%
Wereldhave -7,62%
AMG Critical ... -5,77%
IMCD -4,90%
ABN AMRO BANK... -4,19%

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront