Branco P schreef op 1 april 2020 17:54:
[...]
Maar dan nog zie ik nog steeds niet waarom het URW zo wordt afgestraft.
3 maanden geen huur is voor URW € 700 mio voor belasting.
Dan betaald niemand huur ook de kantoren niet ( wat niet het geval is )
Als er een huur korting komt van 20 % in de komende jaren, dan nog ga je naar een Brutowinst in 2020 van rond de 1 miljard en in 2020 zo rond de 1,4 miljard in 2021
De financiering is voor de komende jaren redelijk gedekt, dus fundingskosten nauwelijks stijging.
De de waarde van het OG kan met gemak afgewaardeerd worden, blijf je nog met een discount zitten t.o.v de beurskoers.
Of zie ik dit te simpel en rooskleurig ??
Goede inzichten. Daarbij een opmerking of twee:
Een partij als HEMA is doelbewust met schulden overladen uit fiscale overwegingen. HEMA zelf maakt verlies of nauwelijks winst doordat de aandeelhouders/begunstigden middels "interne" leningen, waarop een zeer hoge rente betaald wordt door HEMA, het hele resultaat van HEMA afromen. Geen vennootschapsbelasting te betalen daardoor dus. Tevens kan er hard in de kosten gesneden worden (personeelskosten/afspraken met leveranciers) omdat het voor de buitenwereld lijkt of de toko bijna failliet is. Standaard Private Equity trucjes. In de basis is HEMA een winstgevende onderneming dus al zou het onverhoopt tot een faillissement komen, dan is linksom of rechtsom een doorstart altijd voor de hand liggend.
Ik maak me niet zo'n zorgen over het winkel- en uitgaansgedrag van consumenten post Corona. Heel veel mensen, mijzelf incluis, willen eigenlijk zo snel mogelijk weer shoppen, uitgaan, naar de bioscoop, terrasje gaan pakken. Ik denk ook niet dat er op grote schaal werkloosheid ontstaat... en dan nog zal de werkloosheid tijdelijk zijn. En bovendien moeten mensen met een uitkering ook zo nu en dan een nieuwe broek en een nieuw paar schoenen kopen. Kortom, ik zie de omzetten voor de Retail en de Horeca nagenoeg of volledig herstellen. Hoe korter de lockdown duurt, hoe sneller we weer op het oude niveau zitten.
Het enige waar ik me wat zorgen over maak is de manier waarop beleggers en banken in de toekomst de beleggingscategorie "winkelcentra" beoordelen. Kennelijk is het zo dat bij een crisis zoals Corona de winkels zo maar gesloten kunnen worden en een verhuurder dan zo maar een paar maanden huur zou kunnen mislopen (ook al staat er in het huurcontract iets anders). Dit nieuwe risico, het "virusrisico" zal er de eerstkomende jaren misschien voor zorgen dat institutionele partijen nog niet in winkelvastgoed durven stappen. En de risico-opslag gaat omhoog en daarmee de yields ook. Als ook banken bij het verstrekken van een nieuwe hypotheek ook nog eens een extra risico-renteopslag in rekening gaan brengen dan heb je aan twee kanten pijn.