DGB Group « Terug naar discussie overzicht

PREVIEW: Roto Smeets trading update KW1 woensdag voorbeurs

3 Posts
voda
0
PREVIEW: Roto Smeets trading update KW1 woensdag voorbeurs


AMSTERDAM (Dow Jones)--Roto Smeets (ROTO.AE) maakt woensdag om 08.30 uur een kwalitatieve trading update over het eerste kwartaal bekend. Bij de cijfers over 2011 gaf het drukkersbedrijf geen outlook. Roto Smeets gaf wel aan dat resultaatherstel kan worden vertraagd door stijging van loonkosten, terwijl sociale lasten, de WW-sectorpremie en de zorgpremie voor 2012 zijn verhoogd. Verbeteringen, die in 2011 werden ingezet, worden volgens Roto Smeets voor een groot deel geelimineerd. Roto Smeets zei bij de jaarcijfers dat het bedrijf voor nieuwe uitdagingen werd gesteld om ook op de lange termijn te kunnen blijven concurreren. Roto Smeets noteert maandag rond 15.00 uur onveranderd op EUR9,90. Er heeft nog geen handel in het aandeel plaatsgevonden. (ANS)


Dow Jones Nieuwsdienst: +31-20-5715200; amsterdam@dowjones.com
voda
0
Roto Smeets voelt druk bij Print Productions

Gepubliceerd op 9 mei 2012 om 08:55 | Views: 269

DEVENTER (AFN) - Drukkerijgroep Roto Smeets heeft bij het onderdeel Print Productions de situatie in het eerste kwartaal zien verslechteren ten opzichte van de tweede helft van 2011. Dat meldde de onderneming woensdag.

,,Het relatief goede tweede halfjaar van 2011 werd mede verklaard door continuïteitsproblemen bij enkele grote concurrenten. Klanten zochten daardoor de weg naar stabiele en gezonde partijen, zoals Roto Smeets Group'', zo constateerde het bedrijf. Het vrijgekomen volume is inmiddels echter geabsorbeerd door de aanbieders in de West-Europese grafische markt.

Roto Smeets constateert verder dat de signalen over dalende oplagen van mailordercatalogi voortduren. Daarnaast wordt ook gesneden in het aantal catalogi dat wordt uitgebracht.

Nieuwe titels

Binnen de uitgeefmarkt ziet Roto Smeets wel nieuwe titels op de markt verschijnen, maar nemen omvang, oplagen en verschijningsfrequenties van andere titels af. ,,Als gevolg van de afnemende vraag ontstaat wederom druk op de prijzen'', aldus de onderneming.

Roto Smeets doet geen uitspraak over de resultaatverwachting voor het lopende jaar.
voda
0
Roto CEO: We moeten ons sneller aan internationale markt aanpassen


AMSTERDAM (Dow Jones)--Roto Smeets Group nv (ROTO.AE) moet zich nog sneller aan de veranderingen in de internationale drukkersmarkt aanpassen dan het bedrijf nu al doet, wil de onderneming de weg naar winstherstel verder kunnen voortzetten. Dat zegt de eerder dit jaar aangetreden chief executive officer (CEO) Joost de Haas, woensdag op de aandeelhoudersvergadering van de drukker te Deventer.

De Haas, die zich in eerste instantie ziet als ondernemer, wijst in dit verband op volumedalingen, in weerwil van een kleine tijdelijke opleving aan het eind van 2011, en de oplopende overcapaciteit in de markt.

De trend is dat grote titels in volumes in oplages dalen, met uitzondering van Linda. De Haas verwacht dat de overcapaciteit verder zal oplopen naar 12 procent van circa 10 procent nu.

Tegenover de algemene vergadering van aandeelhouders stelt de CEO in gesprek te zijn met alle uitgevers van grote titels om meer waarde aan de uitgaven te kunnen toevoegen.

Hij betoogt dat Roto Smeets sneller moet schakelen op kostenniveau, ofschoon de grens van de flexibele schil wel is bereikt. Een verandering is dat werkprocessen steeds korter worden, waardoor Roto Smeets in toenemende mate interne krachten alleen wil laten werken wanneer er werk is. Bovendien wil De Haas sneller werken: de doorlooptijd moet korter.

De topman acht Roto Smeets niet groot genoeg om actief deel te nemen in een consolidatieslag in de internationale drukkerssector. Mocht het bedrijf dat wel willen, dan zullen de resultaten wat De Haas betreft eerst sterk moeten verbeteren.

De aandeelhoudersvergadering keurde alle agendapunten goed.

Het aandeel Roto noteert omstreeks 17.25 uur vlak op EUR9,90.


- Door Andre Sterk; Dow Jones Nieuwsdienst; +31-20-5715200; andre.sterk@dowjones.com


3 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 20 mei 2024 17:35
Koers 0,708
Verschil +0,056 (+8,59%)
Hoog 0,716
Laag 0,666
Volume 47.239
Volume gemiddeld 16.443
Volume gisteren 80.484

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront