Vooruitblik: 'Stijgende lijn voor AkzoNobel'
Gepubliceerd op 13 apr 2012 om 15:34 | Views: 7

AMSTERDAM (AFN) - AkzoNobel heeft in het eerste kwartaal van 2012 de resultaten waarschijnlijk iets weten te verbeteren ten opzichte van de moeilijke laatste 3 maanden van vorig jaar. In vergelijking met het begin van 2011 daalde de winst echter flink, zo verwachten analisten. Alleen de omzet ging omhoog, onder meer als gevolg van een verhoging van de prijzen. AkzoNobel publiceert donderdag 19 april voorbeurs de cijfers over het eerste kwartaal.

Volgens analist Micha Tiekink van Rabobank zijn voor AkzoNobel vooral de marktomstandigheden in de Verenigde Staten de afgelopen tijd duidelijk verbeterd. De consumentenbestedingen gaan omhoog en daar profiteert de verfspecialist van.

Europa blijft voor AkzoNobel een zeer moeilijke markt. Maar ook hier zal het bedrijf waarschijnlijk de eerste positieve gevolgen beginnen te zien van de herstructureringsmaatregelen die het vorig jaar heeft genomen, denkt Tiekink. Dat geldt ook voor de prijsverhogingen die de onderneming heeft doorgevoerd.

Hieronder volgt de gemiddelde verwachting van analisten. De gegevens zijn in het Engels en in miljoenen euro, behalve de winst per aandeel en dividend.