Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Fed geeft Wall Street impuls

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

5 Posts
| Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 21 september 2016 22:40
    Eigenlijk is het signaal duidelijk. De PhD's en kamergeleerden in de Eccles Building te Washington zijn besluiteloos. Vastgelopen in hun eigen fuik. De ZIRP en QE hebben de middenklasse in de V.S. nooit bereikt. Het gratis geld stroomde direct via crimele banken als Goldman Sachs zo in de diepe zakken van Wall Street. En de S&P500 explodeerde in korte tijd. Verder zijn de bestuurskamers van multinationale bedrijven niet meer de plaats waar innovatie van het product voorop staat. Nee, financial engineering is de nieuwe voodoo. Aandeleninkoop, goed voor de koers en de bonus van de CEO. En megalomane M&A's zoals Inbev met SAB, Dow met Dupont en deze week Bayer met Monsanto. Meer van hetzelfde, synergie effecten en vooral veel werknemers speed to street.
    Daarnaast heeft de massale opkoop van staatsobligaties door de FED (en ECB) geleid tot de instorting van de renten. Zo is de rente die de ECB hanteert -0.4%, in de V.S. net onder de 2% en in Zwitserland op 40 jaars obligaties inmiddels onder nul. Duitse bunds zijn bijna op, Draghi heeft ze bijna allemaal. Deze kolossale ECB idioot is nu begonnen om bedrijfsobligaties op te kopen. De CEO's lachen zich kapot, gratis geld om verder te experimenteren met financiele speeltjes.
    Wanneer de FED de rente verhoogt is er slechts een psychologisch effect. Net als in februari stortte de beurzen wereldwijd in, de dollar sterkte aan, olie ging omlaag, de yen en euro verzwakten. De schade voor amerikaanse export was aanzienlijk.
    Terwijl volgens de BLS de werkloosheid 4.9% is, de groei volgens de GDPNow van de AtlantaFED 2-3% is, en de kerninflatie rond de 2,3% hangt is de FED schijnbaar nog steeds niet overtuigd van het economisch herstel. Maar met de theorieën van Krugman, Summers en Yellen run je een grote economie niet. De vrije markt en zijn regulerende werking kan dat wel. De FED is aldus verst(r)ikt in haar eigen fuik.
  2. De Centenjager 22 september 2016 08:25
    Goed stuk Michiel, ik denk niet eens dat er een rally zal komen nav de toneelstuk gisteren. Mensen denken even een rally pakken in oktober, november kwakkelen en december dumpen. Lekker makkelijk allemaal. Denk eerder dat niemand er deze keer in gaat trappen, de crash gaat komen. Vraag is alleen wanneer? Ik denk veel eerder dan mensen hem hier verwachten of aan zien komen. Vergeet niet dat de ratten ons altijd een grote stap voor zijn. Wanneer de meeste hier in de euforie van een rally ziten, zijn zij al een crash aan het plannen.
    Veel wijsheid iedereen.

    Groet dcj
5 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

NY-DJ-Industrial Avg

0,00 nov '18
0,00 0,00%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links