Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Waarom daalt Aegon zo hard?

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Auteur: Redactie IEX

Het redactieteam van IEX bestaat uit content managers, journalisten en analisten, met opgeteld meer dan 100 jaar ervaring in het produceren en publiceren van beleggingsinformatie en -opinies. De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse inhoud op de diverse beleggersplatforms van IEX Media, zoals IEX.nl, Belegger.nl, B...

Meer over Redactie IEX

Recente artikelen van Redactie IEX

  1. 05 jun Wat is het geheim van Buffett? Ontdek het in een van deze 6 masterclasses
  2. 04 jun Hoe 'Visie & Tips' een beleggingsbegrip werd
  3. 30 mei Kijktip: een nieuw seizoen Visie & Tips

Reacties

13 Posts
| Omlaag ↓
  1. gerrit 69 5 juli 2016 17:42
    Aegon zou vanaf vandaag eigen aandelen inkopen, maar ik heb er niet veel van gemerkt.
    Blijkbaar is er tot nu toe geen enkele steun voor de koers als het zo doorgaat.
    Op de beurs zijn er nog twee vluchthavens zoals Shell en Unilever en eventueel nog wat andere defensieve fondsen zoals Ahold en Heineken, maar de rest was vandaag brandhout.
    Het is niet te hopen dat Wall Street vanavond nog een schuiver naar beneden gaat maken, want dan is een AEX op 426 geen steun meer en word het drama voor beleggers nog een graadje erger.
  2. Henkyfou 5 juli 2016 20:39


    Aegon will repurchase 29,258,662 common shares to neutralize the dilutive effect of the 2015 final stock dividend. These shares will be held as treasury shares and will be used to pay future stock dividends.

    Aegon is committed to the repurchase of the common shares by engaging a third party to execute the transactions on its behalf.

    These transactions will commence on July 4, 2016, and are expected to be completed on or before August 12, 2016. The common shares will be repurchased at a maximum of the daily volume-weighted average price.

    Aegon will provide weekly updates regarding the transactions on aegon.com/sharebuyback.

    Dit is alleen om het dividend te neutraliseren...
    Hebben ze toch geld voor nog ;)
  3. FairValue 6 juli 2016 00:22
    Op 23 mei maakt Aegon bekend een Brits onderdeel verkocht te hebben met een boekverlies van 215 miljoen pond. Hierdoor zal de Solvency II ratio totaal met 20 procentpunt stijgen. Bij Q1 zaten ze op 155% wat middenin de eigen bandbreedte lag, tussen 140 en 170. De Solvency ratio zal, buiten andere gebeurtenissen hierdoor toenemen tot 175%, boven de eigen bandbreedte. De Solvency ratio is alleen in Nederland laag, in de VS staat deze op 480%! Zie rapportage Q1 2016. Daarnaast heeft Aegon net 2 aandeleninkoopprogramma's voltooid en is een derde kleinere vandaag gestart. Iedere bestuurder met een beetje verstand gaat geen aandelen inkopen als er geen financiële ruimte zou zijn kijkend naar het Solvency ratio. Dit lijkt dan ook geen issue meer te zijn en de koers zou hierdoor weer op moeten lopen.

    Dan de Amerikaanse rente. Amerikaanse verzekeraars zijn vandaag ook gedaald maar bij lange na niet zoveel als Aegon. De Amerikaanse verzekeraars zullen waarschijnlijk net als Aegon een flink deel van hun beheerd vermogen in bonds hebben zitten. Opmerkelijk dus dat juist Aegon zo hard geraakt wordt. Volgens de gegevens uit Q1 2016 rapportage is nog geen 18 miljard euro in overheidsleningen geïnvesteerd. De daling van 0,4% op de 10 jaars rente zou maximaal 72.000.000 euro aan gederfde inkomsten (per jaar) met zich mee brengen. Dit is echter alleen het geval als er daadwerkelijk voor 18 miljard is geïnvesteerd in bonds en als ze allemaal nu worden afgesloten. Dit is zeker niet het geval want de bonds zijn langjarige producten. En nogmaals andere verzekeraars hebben hier ook last van en de koersen van deze verzekeraars gaan geen 8% naar beneden. Uiteindelijk zullen bij nieuw af te sluiten verzekeringen, sector breed rekening gehouden worden met de lagere rente standen en dan zal de klant minder uitgekeerd krijgen. Tegelijkertijd hoeft de uitkering ook niet zo hoog te zijn omdat de inflatie de afgelopen periode, net als de rente, laag is geweest.

    De verkopen in bijvoorbeeld de VS nemen toe en de dollar koers is t.o.v. de euro gestegen. Geen exposure, volgens factsheet Q1 2016 in Italië. Het lijkt dus allemaal een storm in een glas water. Ik verwacht dat Aegon zijn dividend beleid handhaaft want er is geen enkele reden om hier wijzigingen in aan te brengen. Er is nog geen analist geweest die een goede verklaring heeft gehad voor de daling van vandaag. Het lijkt op paniekverkopen want uitgaande van de gegevens van Aegon lijkt er weinig tot niets aan de hand.

  4. B_Madoff 6 juli 2016 08:26
    Als het dividend zou halveren (zeer kleine kans naar mijn idee), dan nog heb je een heel aardig rendement op het geinvesteerde bedrag. Toch ongeveer 3,5% en deelname in een solide verzekeraar. De intrinsieke waarde ligt boven de € 12, dus 4x zoveel als de beurskoers. Wel interessant om te weten hoe de opbouw van de IW is. Iemand?
  5. FairValue 6 juli 2016 08:47
    quote:

    up or down schreef op 6 juli 2016 07:33:

    banken maken absoluut geen winsten meer op hun renteprodukten, al heel lang niet meer en dat komt voorlopig ook niet meer goed.
    effect van die neergang komt nu naar buiten: dalende koersen en twijfel aan houdbaarheid van dividenden.
    Aegon is hoofdzakelijk een verzekeraar.
13 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links