Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Hoe de stier een koers vangt

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Auteur: Arend Jan Kamp

Arend Jan Kamp is 24/7 van de vroege uurtjes voorbeurs tot de late uurtjes after hours uw gastheer op IEX, als hij in geheel eigen stijl (bondig, maar toch uitbundig) de beursdag met u doorneemt. Van aandelen en indices, via commodities, langs de rentemarkten, naar haute finance tot politiek en centrale banken. Arend Jan is ...

Meer over Arend Jan Kamp

Recente artikelen van Arend Jan Kamp

  1. 19 dec Het is een beetje anders dan anders voorbeurs 48
  2. 18 dec Voorbeurs houdt het niet over, maar er is nog genoeg te doen 2
  3. 15 dec Het ziet er aardig uit voorbeurs en wie weet wordt het heksenketel 3

Reacties

5 Posts
| Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 23 december 2015 14:24
    Heel mooi stuk, AJK. Helemaal mee eens. Eigenlijk heeft een particulier niks te zoeken op de beurs. Met mijn familieportefeuille (van vrouw en kinderen) rustig belegd in fondsen, rabocertificaten en een paar kersjes op de taart (USG, Accell)gaat het uitstekend. Met mijn eigen rommeltje is het al jaren een bende. Dit jaar weliswaar positief, maar toch. Maar precies zoals je zegt: de hele week Langs de lijn.

    GW
  2. dumpy 23 december 2015 15:16
    Zeker voor het eggie want het is mijn enige bron van inkomsten. Ik heb over de laatste zes jaar gemiddeld 8 % gemaakt. Daar kunnen we het goed mee doen. Ik heb geen fondsen, op het ogenblik ook geen ETF's. Alleen nog 1 obligatie die mij 7 3/4% oplevert en 1 Ing memory note die lp winst staat en 9 % belooft. Voor de rest aandelen verdeeld voornamelijk over west Europa en VS. En ik slaap meestal ook goed en als ik niet kan slapen komt dat niet door beurszorgen. Maar soms is het wel moeilijk om rustig te blijven. Geduld is het belangrijkste op de beurs. Nu ik ouder ben is een jaar zo om. Toen ik 35 jaar geleden voor het eerst handelde duurde 3 maanden 'n eeuwigheid. Dat is nu voor mij 'n stuk verbeterd. Soms schrijf ik opties, puts of calls. Nu is tijd mijn grootste vriend. Vroeger kocht ik opties en was tijd mijn grootste vijand.
5 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links