Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

'Eén belastingstelsel EU tegen ontwijking'

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

10 Posts
| Omlaag ↓
  1. forum rang 6 pietje-2005 17 januari 2015 08:28
    Grapjassen.
    Eerst alle politici, ook regionaal en per stad, vastbinden, en dan door buitenstaanders deze regels laten invoeren en controleren.
    Hebben we weer corrupte buitenstaanders!
    Wat is dat toch, met geld, haha, wat van zogenaamd integere mensen stiekume boeven maakt.
    Op vergaderingen zitten ze elkaar nog toe te lachen ook, haha.
  2. [verwijderd] 17 januari 2015 13:32
    quote:

    z0n0p schreef op 17 januari 2015 12:38:

    EU de grote grijze egalisator. Op deze manier elimineer je alle intelligentie die door de jaren heen landen een concurrerende positie hebben opgeleverd. EU: iedereen zich conformeren aan de middelmaat. Zo ga je dus in de slag met de rest van de wereld ten onder.
    Roep ik al jaren idd, stabiele import/exportstructuren in 1 klap om zeep geholpen.
    AB.
  3. Bas2012 17 januari 2015 13:45
    quote:

    z0n0p schreef op 17 januari 2015 12:38:

    EU de grote grijze egalisator. Op deze manier elimineer je alle intelligentie die door de jaren heen landen een concurrerende positie hebben opgeleverd. EU: iedereen zich conformeren aan de middelmaat. Zo ga je dus in de slag met de rest van de wereld ten onder.
    Natuurlijk intelligentie om grote multinationals te helpen met fiscal engineering. Nee top laten we nu ook weer de EU afzeiken....jezus ze hebben eindelijk Een goed idee om die ongeloofelijke misstand aan te pakken en natuurlijk is het niet goed. Top eindelijk egalisering op fiscaal gebied en dan kan intelligentie gebruikt worden voor echt nuttige innovatie.
  4. WijHetVolk 17 januari 2015 23:35
    Er is veel te doen om "belastingverzachting" aan te pakken maar er is niemand die met cijfers komt. Als dat wel zou gebeuren zou iedereen tot de conclusie komen dat elke uitspraak en/of belofte hier iets aan te doen een utopie is.
    Het volgende copy/paste is een samenvatting van mijn reactie op een stuk dat Ewald van Engelen vorig jaar juni schreef naar aanleiding van de berichten dat de NL ambassade actief (rijke) Oekrainers aan het benaderen was om hun geld onder te brengen in NL "brievenbussen" Ik heb geen reactie mogen ontvangen (en waarom zou er ook maar iemand op mijn reacties reageren?)

    Het Holland Finance Centre onder leiding van www.hollandfinancialcentre.com/item.p... en met participatie van www.hollandfinancialcentre.com/item.p... heeft de Stichting Economisch Onderzoek opdracht gegeven tot onderzoek wat heeft geleid tot het rapport, ‘Uit de schaduw van het bankwezen’ gepubliceerd op 11 juni 2013. Oxfam Novib kwam op 20 mei 2013 al met een soortgelijk rapport.

    Afgezien van het opmerkelijke feit dat uitgerekend het HFC deze opdracht aan het SEO geeft, komt er uit beide rapporten wel iets duidelijk bovendrijven. Het gaat om aanzienlijke bedragen en dat “wij” hier dan maar 3 miljard aan over zouden houden is op z’n minst ongeloofwaardig.
    Het Oxfam Novib rapport haalt een citaat aan van Nicholas Shaxson, uit zijn boek Treasure Islands (2011),– Tax havens and the men who stole the world.

    “If we consider that $18 trillion flowed in 2008 through the Netherlands, just one of many conduit havens, it is not unreasonable to imagine that tens or even hundreds of billions of dollars of tax revenue are at stake…”

    Voor de niet-Engelstaligen onder ons, in 2008 schijnt er dus 18 biljoen (18.000.000.000.000) dollar door Nederland fiscaal gemodificeerd te zijn.
    Corrigeer me a.u.b. als ik het fout heb, maar is dat niet 30x het BBP van Nederland? , 4.5 biljoen meer dan het BBP van Europa? en 8 biljoen meer dan het BBP van de VS?

    Wie is deze meneer Nicholas Shaxson?:

    Nicholas Shaxson (born 1966) is a British author, journalist, full-time writer and researcher for the Tax Justice Network, and an Associate Fellow of Chatham House.
    Chatham House, also known as the Royal Institute of International Affairs, finds its origins in a meeting, convened by Lionel Curtis, of the American and British delegates to the Paris Peace Conference on 30 May 1919.
    Lionel George Curtis (1872–1955) was a British official and author. He advocated British Empire Federalism and, late in life, a world state.

    Conclusie:
    (sarcasme mode aan) Wij zijn voortreffelijk! En kunnen dus baden in het licht daarvan! Met dit spelletje, wat zelfs door het IMF wordt bevestigd, zijn wij toonaangevend op deze planeet. (in 2009 zelfs de nr. 1 met de VS op nr. 2) Wij houden meer dan 3 miljard/jaar over aan dit spelletje. Dat gaat natuurlijk niet allemaal de Staatskas in, daar zijn wij nu eenmaal Nederlanders voor.
    Het niet willen morrelen aan deze constructie door onze Politici, de opdracht van HFC aan het SEO, de vermenging van Oxfam Novib met het Chatham House, zijn al voorbeelden die dit bevestigen. (sarcasme mode uit)
    Afsluitend met een citaat van een man wiens ideeën nogal eens gebruikt worden:
    “Men are so simple and so much inclined to obey immediate needs that a deceiver will never lack victims for his deceptions.”
    Niccolo Machiavelli "

    Aanvullende opmerking: Er komen meer en meer aanwijzingen "bovendrijven" dat minimaal 1 derde (33%) van dit geld uit derde wereld landen komt.

    Laatste opmerking: Dit artikel is geplaatst 17 jan 2015 om 11:16 terwijl pietje-2005 17 jan 2015 om 08:28 en carnica 17 jan 2015 om 08:51 gereageerd hebben?
  5. Miskoop 18 januari 2015 23:57

    En daar is het spel voor Eén Groot Europees Belastingstelsel

    Europese Belastingen, u zit daar zeer zeker niet op te wachten! Naast verhogende gemeente belastingen, verhogende rijksbelastingen nu dan ook Europese belastingen? Europese belastingen die vervolgens voor allerlei frauduleuze zaakjes (luxe borrels, omkoping en landjepik, de strijkstok van het criminele mannetjes netwerk, de anti-democratische maatregelen als TTIP en de Bankenunie, etc, etc) worden ingezet zonder enige democratische verantwoording en inspraak?

    De EU zit er om precies diezelfde redenen dus juist wel op te wachten! Geld dat ze zelf kunnen innen, EU-breed, en geld dat zonder inspraak, zonder democratisch toezicht, zonder verantwoording af te hoeven leggen volgens gewoon lekker kunnen verbrassen! Klinkt als een hemel op aarde voor elke foute EU-politicus. Taxation Without Representation. En nu is hun spel dus begonnen precies daarvoor:

    Voor grote bedrijven die actief zijn in meer dan één lidstaat moet er in de hele Europese Unie een uniform belastingstelsel komen. Op die manier wil de Europese Commissie belastingontwijking tegengaan.

    Het introduceren van Europese Belastingen, zogezegd om belastingontwijking te voorkomen. Was de keizer van de EU nu juist niet de grootste enabler van belastingontwijking? Lux-leaks anyone? De ongekozen EU-keizer Juncker zit in de zak van de grote bedrijven:

    Lees hier verder,
    langleveeuropa.nl/2015/01/en-daar-is-...
10 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links