Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Boskalis Westminster... Fugro!

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Auteur: Arend Jan Kamp

Arend Jan Kamp is 24/7 van de vroege uurtjes voorbeurs tot de late uurtjes after hours uw gastheer op IEX, als hij in geheel eigen stijl (bondig, maar toch uitbundig) de beursdag met u doorneemt. Van aandelen en indices, via commodities, langs de rentemarkten, naar haute finance tot politiek en centrale banken. Arend Jan is ...

Meer over Arend Jan Kamp

Recente artikelen van Arend Jan Kamp

  1. 19 dec Het is een beetje anders dan anders voorbeurs 48
  2. 18 dec Voorbeurs houdt het niet over, maar er is nog genoeg te doen 2
  3. 15 dec Het ziet er aardig uit voorbeurs en wie weet wordt het heksenketel 3

Reacties

36 Posts
Pagina: 1 2 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 7 november 2014 19:55
    R0ME0 29 okt 2014 om 11:27
    1


    Al dat aandelen inkopen en zelfs bedrijven die geld lenen om daarmee aandelen in te kopen, alles om die koers maar hoog te houden en op korte termijn jezelf zoveel mogelijk vol kunnen proppen met opties/aandelen en andere bonussen.
    Ik dacht met mij afscheid van alles kleiner dan de AEX wel in wat veiliger vaarwater te zijn gekomen maar zelfs Fugro kan van rijkelijke bonussen en bonus dividenden in 1 jaar omklappen naar bijna tegen de convenanten aan hangen en dus qua koers compleet geslacht worden want zo werkt een beursnotering ook weer.
    Misschien dat ze maar ff bij HAL moeten aankloppen voor een injectie, die hebben dadelijk met de beursgang van GV nog wat geld over, dan is dat convenanten probleem ook opgelost en hang je niet op termijn helemaal aan een touw bij de banken en shorters incl betaalde media slacht campagne.
    Kan mij niet voorstellen dat HAL op ruim 10 euro eerder SBM gaat bijkopen als ze voor 15 ook Fugro kunnen kopen en het rustig de tijd kunnen geven.


    ================
    Gelukkig weer een keer wind mee al ligt mijn gemiddelde nog steeds op 17.50, maar dat is op termijn een koopje in Fugro als ze de tijd maar zouden krijgen en dat krijgen ze nu.

    =================

    Zou het zo zijn dat Boskalis in een paar dagen gewoon 14.8% uit de markt heeft gekocht van Fugro?, er ging vandaag om 9:51 een pluk van 2.8 miljoen maar die leek later op de dag geschrapt want het totaal volume was eerst boven de 10 miljoen en toen ineens weer net onder de 8 miljoen.
    Ik dacht eventjes dat dat Kramer zijn stukken zouden zijn maar bij zijn laatste melding had hij er nog 2.4 miljoen en 2.8 kan niet want dan had hij 3%+ moeten melden, of de crosstrade was een aantal van die van Kramer en die van nog iemand anders samen vs 1 koper, als dat al kan om plukken aandelen van verschillende partijen samen te crossen.

    Heb ook al zitten kijken of Fugro mogelijk aandelen had uitgegeven op bijvoorbeeld 14 euro, dat mag tot 10% dus dat zou dan al 10% verklaren en de koers was vandaag een aardige flatline rond de 14 euro vanaf half 11 vanmorgen, maar ik kan op de pagina van Fugro niets vinden en dat lijkt mij wel een per direct persbericht waard anders.

    ===============
    We zullen maandag zien wat de reactie is, ik kan er niets aan doen dan te hopen dat de grote shorters in Fugro vandaag nog een keer uitgebreid hebben want die voelen nu zeker nattigheid, grote kans namelijk dat Boskalis ook gewoon door blijft kopen tot bijna 30% nu de koers toch zo ontzettend laag staat.

    We zullen het maandag zien.
  2. [verwijderd] 7 november 2014 20:08
    Thx en graag gedaan Voda. Ik weet wat het is als er -60% of meer in je porto staat en hoe je dan hongert naar nieuws, opinie, houvast en hoop.

    Als je t niet erg vindt paas ik de complimenten wel door aan Mevrouw BeursVandaag, want die laat ik voor de zoveelste keer weer met het eten zitten. Of aan Gert-Jan Kramer. Hoe zou die zich nu voelen?

    Gr
    Arend Jan
  3. pro-zen 7 november 2014 20:14
    Wat een geweldige soap... Het heeft alles, de misère, dalingen waar je u tegen zegt, shorters en een vertrekkende topman, op het randje vd banconvenanten, en dan " boem" Boskalis als lachende derde... Jammer dat ik geen fugrootjes heb opgepikt, dus hulde aan de zittenblijvers.. Ik hoop dat jullie als nog beloond worden :)

    Grtzzz
  4. [verwijderd] 7 november 2014 20:23
    Bizarre ontknoping van een weekje Fugro. Gezien het persbericht van Boskalis is er idd geen contact geweest en zijn er dus ook geen stukken van Fugro zelf (ze hebben nog 4.2% op de plank liggen) verkregen. Misschien wel van andere grootaandeelhouders, dat zien we binnenkort wel op de Fugro site.

  5. [verwijderd] 7 november 2014 20:34
    Ha.ha,en daarom hebben topmannen van fugro alvast aandelen gekocht dit duidt op voorkennis diegene die fugro verkocht hebben denken natuurlijk dat maandag
    de aandelen niet zijn aan te slepen dus vasthouden geblazen Eerst natuurlijk een welles nietes spelletje spelen om de kleine beleggers op het verkeerde spoor te brengen zoals vandaag weer
    Deze top van fugro blijkt dan ook al weer niet clean te zijn zoals bij imtech,om daarna lachende derde te worden
    Ik zou zeggen weet wat je doet maandag want het kan gaan vriezen en dan zit je vast aan het......!
  6. Ruud100 7 november 2014 22:24
    Tsja, had er wel op gerekend:
    www.iex.nl/Column/141365/Bodemvissen-...
    quote:

    Ruud100 schreef op 5 november 2014 15:47:

    Komt voor Fugro toch vanzelf een koper die wereldwijd marktleider wil worden in zeebodem onderzoek? Nu flink inslaan op 10 euro en dan ergens eind dit jaar overnamebod. Beetje dezelfde aanpak als bij Nutreco, flink belang opbouwen voor weinig en dan toeslaan tegen een ongekend lage prijs.

    Vraag is alleen: Wie heeft interesse?
    Vanmiddag plukje van de al flink gestegen calls verkocht om de kosten van de aanschaf af te dekken, maar gelukkig nog ca 3/4 van mijn positie over...

    Had niet verwacht dat zoiets als dit al zo snel zou komen. Maar vond Fugro toch heel ander verhaal als Imtech en dus woensdagmorgen ingestapt.
  7. steelfighter72 7 november 2014 23:59
    Ik hoop dat de meesten wel een beetje naar me geluisterd hebben..... Verkooporder +30 euro, niks in portefeuille ivm fictief uitlenen

    Verander je verkooporder naar +40 en handen op de knop

    Boskalis en Fugro...... prachtig huwelijk, zeker voor een lange termijn belegging als je het geld een tijdje kan missen

    Ik heb dit totaal niet zien aankomen, maar had wel sterk het gevoel dat fugro op eigen kracht al naar de 30 zou kunnen. Met Boskalis als partner is dat een makkie
36 Posts
Pagina: 1 2 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links