ageas « Terug naar discussie overzicht

a g e a s in juli

217 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 » | Laatste
FORT1944
0
@D , AGEAS behoud zijn div voor 2014 (5,4%) en inkoopprogramma loopt gewoon door , de schade vergoeding van dit vonnis zou na belastingen 1,75 MILJARD € kosten .
Deze som kan AGEAS goed aan , alhoewel het niet prettig is voor Bart .
FORT1944
0
@DULIEU , het div 2014 ZAL BEHOUDEN BLIJVEN 5,4% en het inkoopprogramma blijft lopen ; DE KOSTEN VAN HET VONNIS ZOU 1,75 MILJARD EURO zijn na belastingen . Dit kan AGEAS perfect aan . NATUURLIJK NIET PRETTIG , maar als oud aandeelhouder deel je mee in de prijzen , gewoon een maat voor niks , want het geld gaat van de broekzak naar de vestzak .
[verwijderd]
0
Bart zijn salaris loopt gewoon door.dus met Bart hoeven we geen medelijden te hebben.
Voor beleggers is het n slagje anders. Dit is niet leuk!
De koers swingt op en neer nu. Ben benieuwd waar dit naar toe gaat.
Ik blijf nog ff aan de zijlijn

Zittenblijvers:sterkte!
Jeliazkov
0
Ik ga eens effe wat geks zeggen. Recente ontwikkelingen zijn zo gek nog niet voor ageas. Het heeft er alle schijn van dat de claim van gedupeerden binnen de mogelijkheden ligt van ageas. Laat het totale bedrag nou eens 2.5 miljard zijn. Belasting betaalt mee, oud bestuursleden betalen mee, verzekeringen (?) betalen mee, wellicht dat de overheden etc ook nog wel deels aansprakelijk worden gesteld. In kas 2 miljard. Effe aftikken en weer verder.
torro
0

AMSTERDAM (Dow Jones)--De schadeclaims die Ageas (AGS.AE) tegemoet kan zien vanwege misleiding van beleggers eind september 2008 zijn zelfs in het meest ongunstige geval te behapstukken voor de verzekeraar, denkt analist Matthias de Wit van KBC Securities. Bovendien zal het nog jaren duren voordat ze eventueel worden uitbetaald, omdat Ageas alle mogelijkheid van appel zal gebruiken. Als de helft van de aandeelhouders een claim indient - wat veel meer zou zijn dan de 20% in het eerdere vergelijkbare geval van Lernout en Hauspie - zou bij een maximale schade de totale claim uitkomen op EUR2,5 miljard, of een verlies voor Ageas van EUR1,75 miljard na belastingen. Omdat uitbetaling nog jaren weg is, zijn het dividend en aandeleninkoopprogramma niet in gevaar, meldt De Wit, op basis van uitspraken van Ageas' CEO. Toch zorgt de uitspraak voor meer onzekerheid rond andere claimzaken tegen Ageas. De analist verlaagt daarom het koersdoel naar EUR38 van EUR40,40, op basis van een verdubbeling van de raming van de juridische claimkosten tot EUR1 miljard. Het advies blijft buy. Het aandeel Ageas noteert woensdag rond 11.20 uur 8,2% lager op EUR25,50. Sinds maandag bedraagt het koersverlies ongeveer 15%. (AVR)
zilvermeeuw
0
Wat vinden de producenten van koersadviezen. Hier alvast een paar....

Bank Degroof handhaaft koopadvies voor Ageas ondanks koersval

De Europese beurzen noteren nog steeds in het rood, waarbij de BEL 20 bijna een half procent moet prijsgeven. De affaire Ageas heeft op de beurs van Brussel heel wat stof doen opwaaien. Bank Degroof laat zich niettemin niet van haar stuk brengen en handhaaft een koopadvies voor Ageas, met een koersdoel van 37 euro

moneytalk.knack.be/economie/geld-en-b...

Ageas krijgt opnieuw oplawaai

Hoe hoog die schadeclaims kunnen oplopen, valt nu onmogelijk te becijferen. Analisten nemen wel al hun voorzorgen. Bank Degroof-analist Dirk Peeters had eerder al 1 miljard euro afgetrokken van zijn som-der-delenwaardering om een eventuele forse schadeclaim op te vangen. Hij wijst er echter op dat heel wat analisten die oefening nog niet hebben gemaakt.

Zijn collega bij Rabobank, Cor Kluis, had tot dusver al 540 miljoen euro afgetrokken van zijn 'fair value'. Hij trekt dat bedrag op tot 651 miljoen euro, maar wijst erop dat het uiteindelijke bedrag veel hoger, maar ook veel lager kan uitvallen. Vanwege die onzekerheid handhaaft hij zijn 'bijhouden'-advies en verlaagt hij zijn koersdoel met 1 euro tot 33 euro.

www.tijd.be/nieuws/ondernemingen_fina...
mercedes
0
Heb zelf 28oo rights 42 fortis ook al zeggen ze dat deze coupon niets waard is maar hoe je het wendt of keert ik had ze wel. Laten ze nu maar eens over de brug komen.
Ben benieuwd
FORT1944
0
LELEUX broker , geeft een houdadvies .

De koersdoelen blijven overeind op 37 à 38 € en iedereen gaat ervan uit dat er
morgen nog niet betaald zal moeten worden als er betaald moet worden zal het van de werkmiddelen van ons eigen aandeel afgetrokken worden .
[verwijderd]
0
Volg dit al een hele tijd, nu maar eens aangemeld. Ik heb zelf ook een boel Coupon42. Wel flink bijgekocht enkele jaren terug, dus mijn verliezen had ik al goedgemaakt. Tot de koersval van gisteren... In reactie opnieuw bijgekocht. Ik blijf vertrouwen houden in dit aandeel. Koersval lijkt me ook schromelijk overdreven, dit liep al een tijdje en had m.i. allang ingeprijsd moeten zijn
[verwijderd]
0
Ik merk op dat Kbc al erg lang een erg hoge koersdoelen hanteert die er totaal niet zijn uitgekomen.
Dus die moet je niet serieus nemen
[verwijderd]
0
Die koersdoelen van boven de € 40 heb ik al een tijdje met argwaan bekeken, maar er is genoeg potentie. Eerst maar weer eens terug naar de € 33.-, maak ik met de bijgekochte stukken weer een mooi ritje
dulieu
0
Wat een omzetten, gisteren en vandaag. Echt een trader deze dagen.Maar voorlopig is er een behoorlijk stuk verdampt, ook van mij. Niet dat ik afgevallen ben, maar wel teleurgesteld, dat zo,n nog jaren durende kwestie het aandeel in onbalans brengt en dus ook ons als aandeelhouder. En niemand, die het geheel omhoogpraat.Nee, Bart zal met goede argumenten moeten komen, om die rechterlijke uitspraak te nuanceren.
zilvermeeuw
0
Advies van Kepler Cheuvreux over Ageas

Op 30 juli 2014 brengen de analisten van Kepler Cheuvreux het beleggingsadvies "houden" uit voor Ageas.
Het koersdoel wordt door de analisten vastgelegd op 31,00 EUR

www.trivano.com/aandeel/advies-kepler...

Advies van KBC Securities over Ageas

Op 30 juli 2014 hebben de analisten van KBC Securities hun beleggingsadvies voor Ageas (ex-Fortis) herhaald.
Het advies van KBC Securities voor Ageas (ex-Fortis) blijft "kopen".
Het koersdoel wordt door KBC Securities verlaagd van 40,40 EUR naar 38,00 EUR.

www.trivano.com/aandeel/advies-ageas....

zilvermeeuw
0
Vraaggesprekje met Bart.
Let vooral op het laatste antwoord....

Artikeltje vertaalt door google....

Bart De Smet: "Ageas is in het belang van de aandeelhouders"

CEO van Ageas keert terug naar het oordeel ten aanzien van de vroegere Fortis dinsdag, Nederland.

Bart De Smet, CEO van Ageas, zorgt ervoor dat de groep geboren uit de as van Fortis over voldoende liquiditeiten beschikt om de gevolgen van het arrest in Amsterdam op te vangen. Het moet geen invloed hebben op het dividendbeleid van de Groep.

Wat Ageas heeft de financiële buffers om het effect van dit arrest te beperken?

Wij hebben, in dit stadium, geen voorzieningen maar we hebben een grote cash positie in de Algemene Rekening (€ 1,8 miljard eind maart 2013). De beslissing om bepalingen vast te stellen of niet, is de verantwoordelijkheid van de Raad van Bestuur en het Uitvoerend Comite, op basis van IFRS-boekhoudregels.

Ageas is weer gevangen in een spel van juridisch touwtrekken dat een paar jaar kan duren. Er zijn twee jaar, heb je in een schikking met ABN Amro en de Nederlandse Staat is aangegaan om een einde te maken aan een strafblad van soortgelijke aard. Zou je hetzelfde doen deze keer?

Ageas is in het belang van de bestaande aandeelhouders. Minnelijke regelingen met ABN Amro en de Nederlandse Staat werden gecompromitteerd met een duidelijke overweging en financiële kader, voor een feestje, een einde aan de financiële geschiedenis van Fortis.

Zaken zoals FortisEffect worden beslist door een rechter. We maken gebruik van alle mogelijke middelen om het te dragen aan een gunstig einde te maken aan de huidige aandeelhouders. Echter, het arrest van vandaag (gisteren, red.) geen mening over de aard van de schade of de omvang daarvan.

Deze uitspraak heeft wel een impact hebben op uw dividendbeleid, op uw projecten op een mogelijke inkoop van eigen aandelen of op uw acquisitiestrategie?

Op dit moment hebben we geen invloed te zien, hetzij op ons dividendbeleid, acquisities of inkoop van eigen aandelen.

Als CEO, ga je niet frustrerend om opnieuw te worden geconfronteerd met het verleden Fortis-groep te vinden? Een groot deel van de Fortis-huis werd schoongemaakt, maar de opeenvolging van rechtszaken moet je voorkomen, als verzekeraar, richt je je 100% op je strategie op lange termijn.

Als CEO, ik weet heel goed van deze gerechtelijke dossiers. Deze worden gevolgd door een klein aantal mensen binnen het bedrijf, in samenwerking met externe advocaten. De aandacht van het management van Ageas blijft vooral gericht op de verzekeringsactiviteiten. Al onze operationele verzekeringsactiviteiten zijn ondergebracht in afzonderlijke juridische entiteiten die niets te maken met de rechtszaken tegen Ageas hebben.

Voor diegene die wel goed frans kunnen,

www.lecho.be/actualite/entreprises_fi...

roleo
0
Daar zakt mijn broek van af.
De boys van Kepler,KBC houden de moet er in,kennen zij de hoogte van de as claims??
M.i is dit een miljarden kwestie(rekenen)maar wie het weet mag het zeggen!
Ga maar eens buurten bij Aegon met de claims zoals "koersplan de weg kwijt" etc etc

dulieu
0
Ik lees van Bart, dat er binnen Ageas afzonderlijke juridische entiteiten zijn, dwz, die niets met Fortis te maken hebben. Daarmee dekt hij de eventuele claims op Fortis grotendeels af. Knap.Er zal wel wat betaald moeten gaan worden, maar dat kan jaren duren. Helaas is Ageas wat in onb alans geraakt. Dat zal wel weer bijtrekken zodra men dat doorkrijgt. Ik ben benieuwd of Bart dinsdag nog wat meer sluiers kan oplichten. Paniek heb ik bij hem nog niet ontdekt. Wel bij de kopers/verklopers, behoudens de traders.
mickey1399
0
Ik mag hopen indien er een bedrag(je) betaald wordt dat iedere oud(fortis) aandeelhouder dan profiteert. Er zijn waarschijnlijk veel mensen die in 2008 definitief afscheid hebben genomen van Fortis (dus veel schade). Zelf heb ik niks verkocht (bijgekocht). De banken moeten in staat zijn precies te bepalen wie/wanneer en hoeveel stukjes men heeft gehad in 2008.

Shell heeft in 2011 ook een claim uitbetaald over de schade na herwaardering oliereserve 2004
Mijn Rabobank wist mij precies te vertellen hoeveel stukjes olie ik had in 2004 (zelf wist ik dit niet meer) Daarom denk ik dat de banken precies kunnen nagaan wie er Fortis stukken had in 2008.
jefkedeboskabouter
0
quote:

mickey1399 schreef op 30 juli 2014 18:17:

Ik mag hopen indien er een bedrag(je) betaald wordt dat iedere oud(fortis) aandeelhouder dan profiteert. Er zijn waarschijnlijk veel mensen die in 2008 definitief afscheid hebben genomen van Fortis (dus veel schade). Zelf heb ik niks verkocht (bijgekocht). De banken moeten in staat zijn precies te bepalen wie/wanneer en hoeveel stukjes men heeft gehad in 2008.

Shell heeft in 2011 ook een claim uitbetaald over de schade na herwaardering oliereserve 2004
Mijn Rabobank wist mij precies te vertellen hoeveel stukjes olie ik had in 2004 (zelf wist ik dit niet meer) Daarom denk ik dat de banken precies kunnen nagaan wie er Fortis stukken had in 2008.
Ik had er alleszinds veel en maar bijkopen toen om te middelen...
217 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 26 apr 2024 17:35
Koers 43,420
Verschil -0,040 (-0,09%)
Hoog 43,720
Laag 43,420
Volume 235.052
Volume gemiddeld 416.743
Volume gisteren 258.924

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront