Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Beurs Vandaag: Spektakel

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Auteur: Arend Jan Kamp

Arend Jan Kamp is 24/7 van de vroege uurtjes voorbeurs tot de late uurtjes after hours uw gastheer op IEX, als hij in geheel eigen stijl (bondig, maar toch uitbundig) de beursdag met u doorneemt. Van aandelen en indices, via commodities, langs de rentemarkten, naar haute finance tot politiek en centrale banken. Arend Jan is ...

Meer over Arend Jan Kamp

Recente artikelen van Arend Jan Kamp

  1. 19 dec Het is een beetje anders dan anders voorbeurs 48
  2. 18 dec Voorbeurs houdt het niet over, maar er is nog genoeg te doen 2
  3. 15 dec Het ziet er aardig uit voorbeurs en wie weet wordt het heksenketel 3

Reacties

11 Posts
| Omlaag ↓
  1. Belegde boterham 20 juni 2013 08:32
    Ach AJ zo gaat het al decennia, de media en beursvolgers lijken wel eens te vergeten wat de FED in het verleden allemaal wel niet uit de kast heeft gehaald voor de US economy..

    De grote jongens panikeren niet bij dergelijke ingrepen, de kleine belegger, schiet 'de broek' vol en worden uitgerookt :)

    Rustig blijven en ook de kleine belegger kan een prima rendement behalen, sterker nog (niets ten nadele van de analisten fora en de RTL Z's), maar je eigen koers varen en de info ter infotainment opslaan in het collectieve geheugen legt de particulier geen windeieren

    PS Leuke ochtendstukjes van je!
    Mv.Gr.
  2. [verwijderd] 20 juni 2013 08:51
    De grootste vraag is wat BB gaat doen als z'n (volgens mij vrij onrealistische) verwachtingen over de werkloosheid en de inflatie niet uitkomen. Blijft hij toch bij z'n standpunt om in september te beginnen met afbouwen omdat hij in januari weg gaat of neemt hij de gok dat moar QE alsnog op langere termijn wel effect gaat hebben.

    Wat ook wel apart was is dat BB niet begrijpt waarom de rente op obligaties de laatste maand aan het oplopen is. Waarschijnlijk wordt dit niet vanuit de modellen verklaard; als die werkelijk zo is zouden we nog wel eens wat spektakel kunnen verwachten.
  3. kolenboer 20 juni 2013 09:21
    quote:

    tmaster schreef op 20 juni 2013 09:12:

    De hogere rente is zeer goed nieuws voor de pensioenfondsen... Kunnen ze eindelijk die absurd hoge premies verlagen... Hou ik tenminste weer iets meer over aan het eind vd maand..
    Meer overhouden? Die mensen moet Rutte net hebben, kan hij het weer afromen.

    Ik denk dat de VVD nog linkser is dan de SP
  4. Belegde boterham 20 juni 2013 09:52
    @Steak,

    Voor de LT-belegger waar ik mezelf toe beschouw is het een goed teken dat er nu in ieder geval over 'gesproken' wordt - afbouw - ook de ontwikkelingen in Nederland Banken Service Land, afbouw van ING en zijn staatsschuld lijken positieve ontwikkelingen (zolang als het duurt)

    De FED heeft daarnaast een niet zo'n heel gemakkelijke opdracht in tegenstelling tot de ECB, namelijk Prijsstabiliteit. Met name omdat de goudstandaard is verdwenen van het toneel. En dat is toch grotendeels gebaseerd op vertrouwen (onderdeel van de rente) en dat komt nog immer te voet en gaat te paard ;)
  5. [verwijderd] 20 juni 2013 10:25
    quote:

    Belegde boterham schreef op 20 juni 2013 09:52:

    @Steak,

    Voor de LT-belegger waar ik mezelf toe beschouw is het een goed teken dat er nu in ieder geval over 'gesproken' wordt - afbouw - ook de ontwikkelingen in Nederland Banken Service Land, afbouw van ING en zijn staatsschuld lijken positieve ontwikkelingen (zolang als het duurt)

    De FED heeft daarnaast een niet zo'n heel gemakkelijke opdracht in tegenstelling tot de ECB, namelijk Prijsstabiliteit. Met name omdat de goudstandaard is verdwenen van het toneel. En dat is toch grotendeels gebaseerd op vertrouwen (onderdeel van de rente) en dat komt nog immer te voet en gaat te paard ;)
    Ik denk dat de Fed haar opdracht oprekt, evenals de ECB, omdat de politiek veel te weinig doet om de economie te bevorderen. Bernanke heeft dat ook met zoveel woorden gezegd.
    Volgens mij zijn veel economische problemen echter structureel; deze worden niet opgelost met wat meer of minder aan stimulering. We hebben de problemen nu een tijdje voor ons uit weten te schuiven, maar een oplossing heeft het m.i. niet gebracht. Het wereldbeeld zoals we dat de laatste 20 jaar kennen moet drastisch veranderen, omdat het slechts betaald kan worden bij een groei die we absoluut niet meer gaan halen. Dit geldt voor een groot deel van de ontwikkelde wereld.
  6. [verwijderd] 20 juni 2013 11:25
    Hoi Belegde Boterham,

    Helemaal met je eens, zeker als lange termijnbelegger die ik zelf ook ben. Ik word er ook niet warm of koud van. Al dat gezeur over complotten, manipulaties en gerotzooi. Alsof dat iets van de laatste jaren is... Wake up.

    Edoch!

    Voor mijn werk stort ik mij met volle overgave op de waan van de dag, want ik dol op de reuring, hypes, relletjes, gedoe, beleggers bullshit bingo, humor buzzwords etc, ofwel de adrenaline van de beurs. Verslavend!

    Groet,
    Arend Jan
  7. forum rang 4 New dawn 20 juni 2013 11:35
    De FED bouwt het opkopen van staatsobligaties pas af als de economie verder verbetert. Met verbetering wordt vnl bedoeld afname van de werkeloosheid. Bij 6,5 % werkeloosheid stoppen ze zondermeer.

    Dat er dus sowieso afgebouwd wordt is niet zeker. De laatste bezuinigingen, waar het IMF ook voor waarschuwde, veroorzaken krimp in de USA. De oplopende rente doet dat ook.

  8. Belegde boterham 20 juni 2013 12:44
    @Steak grotendeels met je eens, tav de groei voor de LT, zolang er geen grote rampen gebeuren, Wereldoorogen, meteorieten of ziektes... zal de wereldbevolking hard groeien en dit zal leiden tot economische groei (is mijn verwachtingen)

    @AJ - Dat besef ik me, had je onlangs aan de telefoon ivm Skagen oa ;) Ben ook zo'n volger en helaas is het zeeer verslavend, laat me er alleen niet gek door maken

    Blijf schrijven, top om te lezen, complimenten voor het team van jullie!
11 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links