CM.com « Terug naar discussie overzicht

CM.COM 2024

630 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 ... 28 29 30 31 32 » | Laatste
Brokie Even
1
quote:

MOEdig Voorwaarts schreef op 15 maart 2024 22:26:

Daarnaast bijzondere timing; ik heb wel eens iemand in een podcast horen zeggen dat door vrijdag nabeurs met "mindere berichten" te komen men kennelijk hoopt dat deze in het weekend vergeten worden ;-)
Klopt, daarom denk ik dat er niet opzettelijk reuring wordt veroorzaakt, dan hadden ze dit nieuws namelijk maandagochtend gebracht. Ze hopen dat het weekend de schrik dempt. Waarschijnlijk kiezen ze gewoon eieren voor hun geld en geloven ze er niet echt meer in. Zichzelf snel nog even veilig stellen.

Ik sta er niet van te kijken als er maandag 20% afvliegt...
Marcel H.
0
quote:

mok schreef op 16 maart 2024 00:41:

Ik heb inmiddels een enorme berg eelt op mijn ziel ontwikkelt, waardoor ik alleen nog maar kan lachen (als een boer met kiespijn) bij dit soort berichten. Ik ben de gelukkige bezitter van een stapeltje aandelen van prachtige Nederlandse ondernemingen, zoals Ebusco, NX filtration, Avantium, JET, basic-fit en CM.com. Het lijkt wel of ze mij moeten hebben dit jaar. Bij het jaarbericht van basic-fit heb ik gereageerd dat ik het slechtste jaar ooit heb (in ruim 30 jaar), maar CM doet er maandag waarschijnlijk nog een schepje bovenop. Het is spijtig dat ze geen belangstelling hebben kunnen vinden voor wat grotere pakketten, dus komt er jarenlang een constante stroom aandelen naar de beurs. Wat een drama.
Ebusco??? Die Deurnese topper.
Brokie Even
0
quote:

DeZwarteRidder schreef op 16 maart 2024 14:43:

Ik denk dat er een fusie komt met Bird.
Ik denk dat Bird CM overneemt voor 12 eu p/a
Nuchtere Kijk Op
1
@Beek,

Wat er aan de hand is met CM weet ik ook niet 100% zeker. Maar dat ik goed scheef, lees in de min sta met dit fonds is evident. Een MINDFUCK? Zo leest e.e.a. NU wel ja. Tijdens de vele media optredens (toen CM koers vele malen hoger stond) werd er door hen, steeds opnieuw gezegd dat ze (de 2 G's) NIET zouden verkopen etc. Dat gebeurt nu dus wel. Sterker afgelopen week nog (2 x -39.774 stuks) op die 6,80. De voorlaatste keer (melding 5-3) werd er wat kleiner aangelapt op een bieding van 7,50.
T.w. 2 x -10.226 stuks op 7,50 Zelfs Mindfuck-presentator Victor Mids zou na al die eerdere uitspraken v.d. 2 G's netjes gezegd verbaasd zijn ;-)
Maar of dit alles bewust manipuleren naar lagere koersen is, of puur cashen, of verzin het maar? Ik kan wel weer typen 'de tijd zal het ons leren' maar ik ben net zo verbaasd als de meesten op dit forum.

www.afm.nl/sector/registers/meldingen...
www.afm.nl/sector/registers/meldingen...
www.afm.nl/sector/registers/meldingen...
www.afm.nl/sector/registers/meldingen...

Ik zelf zag die bieding (die dag) van 7,50 ook al een tijdje in het orderboek staan. Je denkt als belegger dan mogelijk ik ga er net wat boven bieden of de eerstvolgende lating afnemen etc. (werkt psychologisch wel vaak zo). Het voelt i.d.d. als een mindfuck als je iets later leest dat de oprichters toch ZELF verkopen. Gelukkig meldingsPLICHT. En een week later dus weer die grotere verkoop in de boeken (grotere porties, tegen nog lagere koers 6,80). Why?

Ik noemde het gekuist/netjes "hoogst opmerkelijk is e.e.a. wel." Velen noemen het dus veel ongenuanceerder, volkomen *** etc.

@aextracker,

Thanks weer. En ja i.d.d. heb ik ook weet van de waarderingscoëfficiënten. CM heeft natuurlijk ook fouten gemaakt, maar ook een basis gelegd voor de sterk veranderende toekomst. Het is wel een bedrijf met behoorlijk wat kennis en zoals jezelf al typte, met een goede uitgangspositie JUIST nu met die 4 platformen wat een prima basis zou kunnen zijn.
Bij een omzet van bv. een kwart miljard, is het met die basis van nu (en die hernieuwde route naar winsgevendheid) natuurlijk belachelijk te noemen dat ze bv. i.p.v. 6,6 x de omzet genoteerd staan op ca. 0,77 x de omzet.

Het zijn op z,n minst allemaal "mixed emotions" en voor sommigen dus zelfs een mindfuck of meer.

Lachen kan ik nu ff niet bepaald, zelfs niet met kiespijn ;-) Vele woordspelingen en maanden/jaren verder, hoop ik echt dat 1 v.d. laatste der positieve Mohikanen (aextracker) die zo'n beetje nog over is op dit forum, nog meer Thumbs-Ups krijgt ;-)

Hier een recent artikel 15-03 i.z. de "Finse SaaS-scene" Wel een leuk verhaal, 6 redenen etc ;-) www.linkedin.com/pulse/6-reasons-why-...

finance.yahoo.com/news/cm-com-full-20...

www.emerce.nl/nieuws/techtoppers-bouw...

Voormalig CMO van ook CM (Mark Appel), Onlangs aangekondigd als CMO bij Backbase:
www.techvisor.nl/Artikelen/9884/backb...

Nu alweer goed jaar later als nieuwe CMO bij Sendcloud (morgen 18 maart 2024)
www.techvisor.nl/Artikelen/13805/send...

17-03-2024 Quote: www.quotenet.nl/zakelijk/a60221653/cm...

Ga ik ooit nog op me GAK terecht komen? Ik las net dit van een andere poster alhier "Ik denk dat Bird CM overneemt voor 12 eu p/a" Ik zit eerder tegen de 30 qua GAK pffff 29,** uit me hoofd.
Dus of dit voor mij gaat goedkomen? Ge wittet oit nooit nie! Las in in bovenstaande quote ;-)

Ik kan me ook NIET voorstellen dat andere aandeelhouders zoals Teslin etc. op zo'n Bod van Bird of anderen zitten te wachten.
AVA 26 april 2023 statement: teslin.nl/nieuws-documentatie/nieuws/...

Gr. NKO
DeZwarteRidder
0
quote:

Brokie Even schreef op 17 maart 2024 14:50:

[...]Ik denk dat Bird CM overneemt voor 12 eu p/a
Ik denk dat CM.com Bird gaat overnemen dmv een aandelenruil.

Bird wil namelijk graag naar de beurs om geld op te kunnen halen.
Brokie Even
0
quote:

DeZwarteRidder schreef op 17 maart 2024 16:38:

[...]

Ik denk dat CM.com Bird gaat overnemen dmv een aandelenruil.

Bird wil namelijk graag naar de beurs om geld op te kunnen halen.
Ja, Bird wil wel meer, maar waarom zou CM dat doen dan?
DeZwarteRidder
1
quote:

Brokie Even schreef op 17 maart 2024 16:47:

[...]Ja, Bird wil wel meer, maar waarom zou CM dat doen dan?
Om het kasgeld van Bird te kunnen gebruiken voor aflossing van de obligaties.

En natuurlijk om van een concurrent af te komen.
DeZwarteRidder
0
Geschiedenis
MessageBird (2011–2024)

In 2011 begonnen Robert Vis en Adriaan Mol met sms- en telecomdiensten onder de naam MessageBird. Het bedrijf ontwikkelde software waarmee bedrijven en instellingen konden communiceren met hun klanten. Aanvankelijk ging dit voornamelijk via sms, WhatsApp of een chatbot. Een van de eerste grote klanten was het Nederlandse AMBER Alert-systeem.[1][3]

Later werden er ook communicatiekanalen via e-mail en Instagram bij na overnames van concurrerende bedrijven. Zo werd eind 2020 het Britse Pusher overgenomen voor 35 miljoen dollar. Daarna werden ook de videodienst 24sessions en analysebedrijf Hull overgenomen. Bij een investeringsronde in datzelfde najaar werd MessageBird gewaardeerd op meer dan 3 miljard dollar.[4] Het bedrijf maakte in 2020 zelf bekend zich voor te bereiden voor een beursgang.[5]

Op 28 april 2021 nam MessageBird het Amerikaanse SparkPost over voor bijna een half miljard euro, waarmee het bedrijf ook e-mail als een communicatiemiddel aan zijn portfolio toevoegde.[6][7]

De omzet van Messagebird groeide volgens het bedrijf van 434 miljoen euro in 2021 naar 600 miljoen euro in 2022.[8] Op 30 november 2022 maakte CEO Robert Vis bekend 31% van het personeelsbestand – ruim 240 arbeidsplaatsen – te zullen ontslaan tegen het einde van dat jaar.[9][10] In 2023 werd er 582 miljoen euro omgezet.[11]
Bird (2024–heden)

In februari 2024 veranderde het bedrijf zijn naam in Bird.[12] Topman Robert Vis maakte een maand later bekend 90 van de 450 werknemers te hebben ontslagen, met als reden dat er als gevolg van automatisering minder mensen nodig waren.[11]
Brokie Even
0
quote:

DeZwarteRidder schreef op 17 maart 2024 16:50:

[...]
Om het kasgeld van Bird te kunnen gebruiken voor aflossing van de obligaties.

En natuurlijk om van een concurrent af te komen.
Dat is ook positief voor CM aandeelhouders lijkt mij.
Nuchtere Kijk Op
1
quote:

DeZwarteRidder schreef op 17 maart 2024 16:50:

[...]
Om het kasgeld van Bird te kunnen gebruiken voor aflossing van de obligaties.

En natuurlijk om van een concurrent af te komen.
Beter éen BIRD in de hand dan tien in de lucht?

En wat denkt Z.R.? Wie gaat wie overnemen? Wie gaat wie vangen met netten of lijmstokken? :-)

Er wordt weer heel wat afgevogeld op dit forum. ;-)

Echter met alle kennis, samenwerkingen en overnames binnen CM moeten ze nu toch wel de basis hebben gelegd voor een mooie toekomst in de E-samenleving.

En dan met of zonder deze vogeltjesdans lijkt me.

Ik plak hier maar 1 voorbeeld van een leuke samenwerking vanuit 2023 voor CM ;-) We gaan de paniek zien morgen?

www.persberichten.com/persbericht/107...

www.techvisor.nl/Artikelen/13489/eher...

Gr. NKO
max2
1
Wat een drukte op dit forum vandaag. Veel volgers dus. Ik zie alles voorbijkomen; overname, dikke min morgen, we zullen het zien morgen.
Beek
0
quote:

Brokie Even schreef op 17 maart 2024 18:46:

Alles onder de 20% verlies, zie ik als winst morgen
We gaan het zien morgen, de beurs kan rare sprongen maken. Niet gelijk in paniek schieten, er zit heus nog wel waarde in de tent en de 2Gs zijn slim genoeg om CM niet gelijk naar de afgrond te sturen. Afbouwen van hun meerderheidsbelang kan ook positief uitpakken en het is ook maar ieder 5% die ze verkopen in 6 jaar tijd. We weten niet wat de plannen zijn. Zijn ze groot en kapitaalkrachtig genoeg de komende jaren of is het slimmer de samenwerking op te zoeken? Dan toch eerder met Sinch dan met die rare vogel. ;-)
Brokie Even
0
quote:

Beek schreef op 17 maart 2024 19:31:

[...]

We gaan het zien morgen, de beurs kan rare sprongen maken. Niet gelijk in paniek schieten, er zit heus nog wel waarde in de tent en de 2Gs zijn slim genoeg om CM niet gelijk naar de afgrond te sturen. Afbouwen van hun meerderheidsbelang kan ook positief uitpakken en het is ook maar ieder 5% die ze verkopen in 6 jaar tijd. We weten niet wat de plannen zijn. Zijn ze groot en kapitaalkrachtig genoeg de komende jaren of is het slimmer de samenwerking op te zoeken? Dat toch eerder met Sinch dan met die rare vogel. ;-)
Ik ben niet in paniek. Ze lijken er alleen zelf niet in te geloven of ze hebben ineens cash nodig, maar dan is het een heel slecht moment...
Handel & Wandel
0
"Oprichters CM.com gaan belang verkleinen"

De 2G's gaan ordinair cashen. Dit zal shorters aantrekken.
Fox WIld
1
Die zijn er sinds de plaatsing van de convertible al volop, dus datzal weinig verschil maken...
peanutbutter
0
quote:

Thorgall schreef op 16 maart 2024 14:47:

Goed, dus de mannen halen jaarlijks nu een salaris binnen van 7 ton. Is al niet bepaald weinig. Toch niet genoeg, want tot aan 2030 komt daar per persoon nu jaarlijks 1,2 miljoen bij (uitgaande van 6 euro per aandeel). 2 miljoen totaal dus per persoon per jaar t/m 2030. Ik geloof er uiteraard niets van dat een substantieel deel van de verkoop naar de campus gaat. Mijn wenkbrauwen fronsen. Ik kan niet anders concluderen dat ze er zelf niet meer in geloven, want waarom anders nu tegen een dumpprijs verkopen? Red flag all over the place.
Een campus die ze zelf als privé personen beheren. Waarvan ze dus na investering de huurprijs van kunnen verhogen. Zo komt het geld alsnog terug .
aextracker
0
quote:

Handel & Wandel schreef op 18 maart 2024 06:56:

"Oprichters CM.com gaan belang verkleinen"

De 2G's gaan ordinair cashen. Dit zal shorters aantrekken.
CM.Com scoort niet al te hoog op de ladder van "interessante shortsell kandidaten".
Zie bijlage;
Met 1,54% shortsell share (447K aandelen), weinig impact te vrezen

www.shortsell.nl/universes/Nederland
aextracker
0
quote:

Handel & Wandel schreef op 18 maart 2024 06:56:

"Oprichters CM.com gaan belang verkleinen"

De 2G's gaan ordinair cashen. Dit zal shorters aantrekken.
..... of ze investeren juist gestaffeld door in de vastgoedwaarde van hun HQ om het sinds 2020 gegroeide personeelsbestand op te vangen. Wellicht ziet de belegger dat later terug de komende jaren in een verlaging van de kosten die tot op heden gepaard gaan met de exploitatie van dat CM-Campus-HQ (hypotheeklasten ?)......
630 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 ... 28 29 30 31 32 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 26 apr 2024 17:35
Koers 6,740
Verschil +0,160 (+2,43%)
Hoog 6,740
Laag 6,590
Volume 14.378
Volume gemiddeld 38.590
Volume gisteren 36.628

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront