Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

'Mogelijk miljardenclaim NAM tegen Staat'

Lees over dit aandeel ook

  1. 08 mei Saxo ziet beleggersvertrouwen verder dalen
  2. 03 mei Hoe houdbaar is het hoge dividend van Shell als de olieprijs gaat dalen?

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

10 Posts
| Omlaag ↓
  1. forum rang 7 jan de vakman 31 januari 2018 16:34
    Ze hebben het diverse keren over co2 injekties in de lege aardgasputten gehad,zou dat mes niet aan 2 kanten snijden? minder co2 en minder aardbevingsschade,doordat het oorspronkelijke drukplaatje hersteld word.
    Bea viert vandaag met 80 kaarsjes op de taart,het bereiken van de leeftijd der zeer sterken,ik mag op de beurstaart vandaag ook wel een paar kaarsjes aansteken.
    Mijn oude liefde,aperam kwam met prachtige cijfers,het verlies werd omgebogen naar winst,bij mijn weten voor het eerst in de aperam geschiedenis,het fijne kwartaal dividend word 20% verhoogt en stijgt daarmee uit boven mijn kritische ondergrens van 3%,ook zien ze bij hogere omzet en winst,kans ook nog eens stevig eigen aandelen in te gaan kopen,voeg daarbij de sterk stijgende nikkelprijs,plus het advies van slimbeleggen om nu zeker in de basismetalen te stappen,dan heb je zo ongeveer een ideaal aandeel,bij mij staat hij weer bovenaan,want mijn lieve besi besteekt het al 3 dagen na elkaar,van leuk groen,naar lelijk rood te zakken.
    Arcelor ging aanvankelijk ook heel lelijk rood,maar schrijft nu toch groen,dankzij trump,een bijkomend pluspunt is,dat er weer een duppie dividend word gegeven en volgens mij zijn dat geluk dubbeltjes,want als de schuld onder de 6 miljard gaat zakken,dan gaat hij aperam achterna!!
    Bij zo'n dag hoort natuurlijk een prachtig regeriaans slotakkoord,dus aexje,laat die gong uitermate feestelijk klinken vandaag,Bea,van harte en beursje maak er een dik feest van!!!veel geluk toegewenst!!!
  2. [verwijderd] 31 januari 2018 17:07
    De NAM heeft op onzorgvuldige en onverantwoorde wijze het gas gewonnen. Het is hun schuld dat de winning wordt teruggeschroefd, de nam pleegt immers wanprestatie. De staat zou de NAM moeten aanklagen vanwege de schade als gevolg van verloren gasinkomsten, plus ze zullen op zoek moeten naar een andere partij die het gas wel op verantwoorde wijze boven water kan krijgen.
  3. DeBrakkeGrond 31 januari 2018 17:46
    Morgen in het FD door Carel Grol • Economie & Politiek

    NAM volledig buitenspel bij schadeafhandeling

    In het nieuwe schadeprotocol dat woensdag is gepresenteerd in het provinciehuis van Groningen, is de NAM volledig buitenspel gezet. De Staat wordt verantwoordelijk voor schadeafhandeling.

    Onvrede
    NAM die de schade opnam, dat was voor veel mensen als de slager die zijn eigen vlees keurt
    Vorig jaar was al duidelijk dat de Nederlandse Aardolie Maatschappij (NAM), die het gas wint uit het Groningenveld, uit het schadetraject zou worden gehaald. Want NAM die de schade opnam, dat was voor veel mensen als de slager die zijn eigen vlees keurt.

    Zeerijp
    Maar het bleek juridisch lastig om een protocol in te richten waarbij de NAM wel aansprakelijk was, terwijl het bedrijf verder geen inspraak had. Vanaf maart vorig jaar is er over het protocol gesproken.

    Verkapte zege
    Door de aardbeving in Zeerijp van 8 januari kwamen de onderhandelingen over het protocol in een stroomversnelling
    Door de aardbeving in Zeerijp van 8 januari kwamen de onderhandelingen in een stroomversnelling. Want zonder schadeprotocol, konden er geen schades worden afgehandeld. Afgelopen jaar zijn er duizenden schades blijven liggen.

    Aannames
    Een van de veranderingen is dat de zogeheten contourencirkel verdwijnt. Dat werd gehanteerd door de NAM. Een deel van de provincie Groningen viel wel, en een ander deel niet binnen het aardbevingsgebied.
    'De oude contouren waren gebaseerd op theoretische modellen met veel aannames. Het strookte niet met de beleving van de inwoners zelf', zegt Susan Top van het Groninger Gasberaad. 'Die zagen dat er wat met hun huis gebeurde, ze maar kregen te horen dat dat niet waar kon zijn. Theoretische modellen werden betrouwbaarder geacht dan mensen. Daar zit in de kern veel van de frustratie.' Vorig jaar zijn er nog 1600 schademeldingen afgewezen, omdat ze buiten het officiële aardbevingsgebied vielen.

    Schademeldingen
    Deze methodiek verdwijnt: mensen met schade kunnen dat melden en er wordt niet meer naar de ligging van het huis gekeken. Hoeveel extra gevallen zullen er dan worden gemeld? 'Daar kan ik geen voorspelling over doen', zei minister Eric Wiebes van Economische Zaken en Klimaat op het provinciehuis van Groningen.
    ‘Het is aan mij om de schade vergoed te krijgen’
    Zoals hij ook geen prognose wilde geven over bedragen. Geen contouren betekent mogelijk meer schademeldingen en dus ook hogere compensatie. 'Het is de bedoeling dat de NAM gaat betalen', zei Wiebes. 'Het is aan mij om de schade vergoed te krijgen. En daar reken ik ook op.'
  4. Traveler@repair 1 februari 2018 01:47
    De NAM heeft op onzorgvuldige en onverantwoorde wijze het gas gewonnen. Het is hun schuld dat de winning wordt teruggeschroefd, de nam pleegt immers wanprestatie. De staat zou de NAM moeten aanklagen vanwege de schade als gevolg van verloren gasinkomsten, plus ze zullen op zoek moeten naar een andere partij die het gas wel op verantwoorde wijze boven water kan krijgen.

    tuurlijk NAM de schuld geven: 90% van de aardgasbaten vloeien in de staatskas.

  5. swen91 1 februari 2018 11:30
    quote:

    TheStratman schreef op 1 februari 2018 10:31:

    Heeft u nog aandelen Shell of in die richting? Ruil ze om voor ASN milieu en water aandelen. Dat slaapt een stuk lekkerder. Renderen overigens prima.
    Dat fonds doet het inderdaad niet gek, maar ik ga toch liever voor het dividend van Shell.
10 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

SHELL PLC

33,770 08 mei
0,000 0,00%
Premium

Hoe houdbaar is het hoge dividend van Shell als de olieprijs gaat dalen?

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links