Flink herstel voor AEX, JET koerst 19% hoger

Door ABM Financial News op 6 juli 2022 10:52 | Views: 7.203

Flink herstel voor AEX, JET koerst 19% hoger

(ABM FN-Dow Jones) De Amsterdamse beurs koerste woensdagochtend overtuigend hoger en herstelde daarmee deels van de verliezen op dinsdag. Rond de klok van elf uur won de AEX 1,6 procent op 654,56 punten.

De Europese beurzen haalden zich onder meer op aan het hogere slot op Wall Street dinsdagavond, zo merkten analisten van SEB op. De Amerikaanse aandelenmarkten herstelden toen geleidelijk van verliezen eerder op de dag. De zorgen over de hoge inflatie en gestegen rentes zijn volgens de analisten inmiddels verschoven naar de economische groeiverwachtingen.

"Er is hoop dat er binnenkort een einde komt aan de renteverhogingen en dat geeft groeibedrijven wat lucht momenteel. De wat meer traditionele bedrijven worden harder getroffen door de zorgen over de economische groei, en het feit dat de dollar zo sterk stijgt is niet goed voor exporterende bedrijven", aldus analisten van SEB.

Verder stelt investment manager Simon Wiersma van ING dat het bericht dat de Amerikaanse president Joe Biden van plan is om de importheffingen op Chinese goederen te verlagen, door beleggers positief wordt ontvangen. 

Verder is de Chinese inkoopmanagersindex Caixin vorige maand flink hersteld, zo merkte Wiersma op. "Dit is een belangrijke groei-indicator voor de op één na grootste economie van de wereld en een belangrijke impuls voor de rest van de wereld. Dit wijst op een economisch groeiherstel, nu de lockdownmaatregelen steeds verder worden versoepeld", aldus Wiersma.

Het muntpaar euro/dollar koerste rond een niveau van 1,0241. De olieprijzen stegen met ruim een procent na een forse daling op dinsdag.

Beleggers kijken vandaag nog uit naar de notulen van de laatste beleidsvergadering van de Federal Reserve. Ook krijgt de markt een eerste glimp van de Amerikaanse arbeidsmarkt met de publicatie van het aantal vacatures in de VS in mei.
 
Stijgers en dalers

Onder de hoofdfondsen schoot Just Eat Takeaway.com met 19,0 procent omhoog. De maaltijdbezorger heeft een commerciële deal gesloten met Amazon in de Verenigde Staten. Vanaf vandaag kunnen Amazon Prime-leden in de VS een jaar lang gratis lid worden van Gubhub+. Ook betalen zij geen bezorgkosten. Amazon krijgt ook warrants om zo een belang in Grubhub te verwerven. Dat belang kan stijgen als de deal een succes is. Een welkome deal, zei zakenbank Jefferies.

Analist Michael Roeg van Degroof Petercam zegt tegen ABM Financial News dat het een interessante deal lijkt, aangezien Amazon Prima 160 miljoen leden zou hebben. "Dat zou positief moeten zijn voor de bestellingen in de VS", aldus Roeg, die meent dat "Grubhub ook spannender wordt voor een potentiële koper".

Adyen won 5,0 procent en Philips 2,6 procent, ondanks een kleine koersdoelverlaging door UBS.

In de AMX won Alfen 2,8 procent en Basic-Fit 4,9 procent. De fitnessketen kreeg een koersdoelverhoging van ING, met een onveranderd koopadvies. Vopak leverde juist 2,0 procent in.
 
Onder de kleinere aandelen won CM.com 4,2 procent en TomTom 1,5 procent. 

Bron: ABM Financial News


Vanaf Beursplein 5 volgt de redactie van ABM Financial News de ontwikkelingen op de beurzen, en de Amsterdamse effectenbeurs in het bijzonder, op de voet. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Reacties

5 Posts
Jalen
0
Dus dit is die strategische partner waar de CEO van Grub het over had. Toch goed gedaan. Gezien de reactie van Jitse gaan je je haast afvragen of hij betrokken was bij deze deal met Amazon.
treasury t
0
Wees gerust we gaan naar een AEX index tussen 500/600. Rente 10 jr DSL 4/6 %.Zeker is niets maar inflatie en recessie zijn een feit.Vanmorgen weer me zitten ergeren aan RTLZ. RABO econoom komt tot de conclusie we krijgen een recessie .Dit stootte op ongeloof bij de presentratice??. In het verdere commentaar werd door de deskundigen niet aangegeven dat de situatie rond Duise energiebedrijven zeer zorgelijk is.Scholz heeft uitgesproken dat de regering een 'energie Lehman' shock,'tracht te voorkomen..Dit betreft ook EON/RWE belangrijke NED. energie leveranciers.Blijkbaar is dit nieuws niet doorgedrongen.

Vermelden van de gasprijs is belangrijker dan staatjes over inverse rentestructuur.Zegt niets,immers normale reactie als de markt aandelen in de uiverkoop heeft. Geld wordt gestald in obligaties,vaak in het meest liquide segment.
Sam's weelde
0
@AJKamp, moet de woordspeling Groeningen (kopje: Grote prijsverschillen in de huizenmarkt) sluikreclame voorstellen? ;-)
Rubicon
0
5 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront