DGB Group « Terug naar discussie overzicht

PREVIEW: Roto Smeets trading update KW1 2011 woensdag

4 Posts
voda
0
PREVIEW: Roto Smeets trading update KW1 2011 woensdag


AMSTERDAM (Dow Jones)--Roto Smeets (ROTO.AE) publiceert woensdag om 8.30 uur een kwalitatieve trading update over het eerste kwartaal. Het bedrijf zal naar alle waarschijnlijkheid een aantal opmerkingen plaatsen over de lastige marktomstandigheden en de ontwikkelingen met betrekking daartoe en de eventuele kostenbesparingen. Vorig jaar werd het bedrijf rond de business update over het eerste kwartaal geconfronteerd met de intentie van een van de aandeelhouders, Riva een bod uit te brengen, hetgeen uiteindelijk niet doorging. Het bedrijf gaf bij de jaarcijfers aan zich te willen richten op de eigen activiteiten en niet zozeer op consolidatie. Voor 2011 werd geen outlook verstrekt. Woensdag om 15.00 uur houdt het bedrijf een aandeelhoudersvergadering. Het aandeel Roto Smeets noteert rond 15.40 uur EUR6,76. (ANS)


Dow Jones Nieuwsdienst: +31-20-5715200; amsterdam@dowjones.com


voda
0
UPDATE: Roto Smeets gesterkt door start 2011, outlook onzeker


(Update van bericht 'Roto Smeets gesterkt door start 2011, vooruitzichten nog onzeker' om meer informatie en de actuele koers te verstrekken.)


Door Andre Sterk

Van DOW JONES NIEUWSDIENST


AMSTERDAM (Dow Jones)--Drukker Roto Smeets Group nv (ROTO.AE) heeft in het eerste kwartaal een 4% hogere omzet geboekt op vergelijkbare basis en voorziet een forse verbetering van het nettoresultaat voor 2011, na de verliezen in voorgaande jaren.

Voor de operationele resultaten kan het bedrijf echter nog geen verwachting uitspreken, ondanks een bevredigende start van 2011, mede vanwege de onzekerheid op de grondstoffenmarkt

"De grafische industrie is volop in beweging. De gevolgen van de negatieve jaren 2009 en 2010 beginnen zichtbaar te worden", aldus de onderneming woensdag voorbeurs in een persbericht.

De onderneming wijst hierbij op faillissementen en bedrijfssluitingen die de samenstelling van de belangrijkste spelers in de Europese industrie danig hebben veranderd. Roto Smeets signaleert tekenen die er op duiden dat klanten zich meer zorgen maken over de continuiteit en de beschikbare capaciteit en zich niet alleen maar op de prijs richten. Ook "begint een zekere consolidatie langzaam op gang te komen, zij het in de vorm van een koude sanering".

De omzet steeg ten opzichte van het eerste kwartaal van 2010, exclusief de vorig jaar gesloten vestiging Roto Smeets Utrecht, met 4%. De arbeidskosten op vergelijkbare basis namen af met ruim 9%.

Op basis van de huidige inzichten verwacht Roto Smeets voor 2011 geen extra voorzieningen van materiele omvang te hoeven treffen. Het nettoresultaat over 2011 zal hierdoor naar verwachting fors beter zijn dan het resultaat over 2010. Ten aanzien van de operationele resultaten zegt de onderneming geen onderbouwde verwachting te kunnen uitspreken, onder meer gezien de onzekerheden op de grondstoffenmarkten.

De belegger reageert positief op het persbericht en beloont de koers van het aandeel rond 11.10 uur met een koerswinst van 8,5% op EUR7,38.

Het onderdeel Senefelder Misset, actief op het vlak van rotatie offset, heeft volgens de onderneming een succesvol eerste kwartaal achter de rug. Er werd een nieuwe dienst gestart voor tijdschriften, waarbij een platform voor applicaties voor onder andere de iPad in werking trad in samenwerking met het Britse bedrijf Yudu Media.

Daarnaast heeft MediaPartners Group met de relatief nieuwe activiteit interne communicatie een "mooie groei" laten zien. De omzet van MediaPartners steeg in de eerste drie maanden van dit jaar met 15% op jaarbasis.

In de verslagperiode zag de drukker uit Deventer kans om een pand in Eindhoven te verkopen. In Utrecht heeft de onderneming in een sanering de activiteiten gesloten en het vrijgevallen vastgoed staat nu op het punt voor meerdere jaren te worden verhuurd.

Woensdag om 15.00 uur houdt het bedrijf zijn jaarlijkse vergadering van aandeelhouders in Amsterdam.


Door Andre Sterk; Dow Jones Nieuwsdienst; +31-20-5715201; andre.sterk@dowjones.com


voda
0
Roto Smeets houdt vast aan focus op eigen operaties


AMSTERDAM (Dow Jones)--Roto Smeets Group (ROTO.AE), drukker te Deventer, concludeert in de persoon van interm-bestuursvoorzitter Rudolf Huyzer dat er op consolidatievlak helemaal niets is gebeurd, terwijl het bedrijf zijn eigen operaties minder aandacht gaf dan noodzakelijk, blijkt woensdag tijdens de aandeelhoudersvergadering (ava).

Huyzer, hoe tijdelijk zijn voorzitterschap ook is, is een verklaard voorstander van aandacht voor de eigen activiteiten, gesterkt door een sanering die zich inmiddels in de West-Europese drukkerssector voltrekt en als gevolg waarvan Roto Smeets inmiddels meer opdrachten binnenhaalt. Dit heeft een positief effect op de capaciteitsbenutting van Roto Smeets.

Het streven naar consolidatie is dus even buiten beeld. Huyzer spreekt in dit verband zelfs van een fantoom en hij wil de onderneming via revitalisering fit maken. Een beursexit is wat hem betreft niet meer aan de orde.

Voorzitter, ook interim, van de Raad van Commissarissen Ronald Blom, voegt toe dat de RvC voormalig CEO John Caris erop heeft geattendeerd op de vraag of de wens tot consolidatie de wens om ook de eigen operaties in de gaten te houden niet teveel naar de achtergrond heeft gedreven.

Hij geeft aan dat in het revitaliseringsproces alle bedrijfsprocessen tegen het licht worden gehouden.

Daarbij zal een deel van de IT-tak komen te vervallen. Hij bepleit meer snelheid in onder andere facturering en een nadruk op vermijdbare kosten. Huyzer wil graag klaar zijn als een grote partij als het Duitse Schlott Gruppe daadwerkelijk omvalt nadat het thans al in surseance van betaling verkeert. Een risico is een doorstart van failliete activiteiten, maar de interim-voorzitter heeft nog geen signalen dienaangaande.

De sluiting van de vestiging in Utrecht heeft een groter negatief effect gehad op de omzet, stelt Huyzer vast. Huyzer streeft na reductie bij IT ook naar flexibilisering van arbeid, herziening van personeelsregelingen, reductie van holdingkosten en een goedkopere inkoop van uitzendkrachten.

Uiterst positief is Huyzer over Media Partners, actief op het gebied van communicatiestrategieen, mede vanwege de groei in de markt. De laatste opdracht is afkomstig van de zijde van KPN. De tak stond ooit in de verkoop, maar daar kan wat Huyzer betreft nu absoluut geen sprake meer van zijn.

Speciaal punt van aandacht betreft de grondstofprijzen, die duidelijk omhoog tenderen. Hij refereert hierbij aan inkt, een zeer belangrijke grondstof voor een drukker als Roto Smeets, waarover de verwachting in de markt is dat de prijs met circa 35 procent kan stijgen als gevolg van de scherpe prijsstijging van hars.

Huyzer neemt alvast een voorschot op die trend door te stellen met een dergelijke prijsstijging niet akkoord te gaan, terwijl de onderhandelingen daarover nog moeten beginnen.

De voorzitter schat in dat in 2011 geen nieuwe sociale voorzieningen dan wel een nieuwe impairment zal plaatsvinden, zoals in 2010 wel het geval was. Hij voegt toe dat dit echter geen garantie impliceert.

Chief operating officer (COO) Bernard van der Heijden staat op het punt de wacht te worden aangezegd, maar alvorens het zover is dient hiertoe nog een buitengewone aandeelhoudersvergadering (bava) gehouden te worden op 25 mei 2011 in Deventer, waarop Van der Heijden zich kan verdedigen tegen de beschuldiging van aantoonbaar verwijtbaar gedrag.

Van der Heijden gaf in een eerder stadium tegenover Dow Jones Nieuwsdienst al aan zich niet te herkennen in de verwijten, die betrekking hebben op tekortgeschoten beleid op het gebied van de operationele gang van zaken sedert zijn aanstelling op 1 november 2009 als COO, een functie die door Caris in het leven werd geroepen.

John Caris is bij zijn tussentijdse vertrek al decharge verleend en die voor Van der Heijden volgt op de bava.

Blom erkent dat dit een zeer ongebruikelijke situatie betreft. De Vereniging van Effectenbezitters wilde op de ava meer duidelijkheid over de aard van verwijtbaar gedrag van de zijde van Van der Heijden. Die gaf de RvC niet. De VEB stemde als enige tegen de verlening van decharge aan de RvC.

Het voorstel om Joost Rijper van Riva Investments op te nemen als lid van RvC voor een periode van vier jaar, werd door de ava goedgekeurd. Zijn lidmaatschapspropositie dateert al van voor het moment dat Riva in april 2010 de intentie uitte een bod uit te brengen op Roto Smeets. Mocht een delisting weer aan de orde komen, dan zal Rijper niet deelnemen aan die onderhandelingen.

Op het gebied van beloningen komt onder andere het premievrije pensioen en de zogeheten long term incentive te vervallen.


Door Andre Sterk; Dow Jones Nieuwsdienst; +31-20-5715200; andre.sterk@dowjones.com

sebpb
0
hmmmm 3 milj moeten lenen om het vakantie geld uit te kunnen keren vind ik nou niet bepaald een goed teken aan de wand
4 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 31 mei 2024 17:35
Koers 0,650
Verschil -0,022 (-3,27%)
Hoog 0,672
Laag 0,650
Volume 2.913
Volume gemiddeld 17.948
Volume gisteren 12.663

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront