Airspray « Terug naar discussie overzicht

P&G outpergormer

4 Posts
[verwijderd]
0
Opinie Procter & Gamble
Onderstaand treft u de fundamentele opinie van ABN AMRO over het door u gekozen aandeel.


Aandeel: Procter & Gamble
Sector: Consumptiegoederen
Opinie: Outperformer
Riccode: PG.N
Regio: VS


Bedrijfsprofiel
Procter & Gamble (PG) is één van de grootste producent van consumentenartikelen in de wereld. Het concern is actief in meer dan 40 productcategorieën met 300 merken op circa 60 markten. Bekende merken zijn o.a. Pampers, Pantene, Clairol en Ariel. De productgroepen die het meeste bijdragen aan de omzet zijn de verzorgings- en schoonheidsartikelen, huishoudelijke artikelen en babyverzorgingsproducten. Deze productgroepen nemen circa 80% van de omzet voor hun rekening. Ondanks de grootte van het concern wordt slechts 17% van de omzet en 13% van de winst buiten de VS en Europa behaald. Het boekjaar loopt tot en met juni.

Beleggingsopinie
Recente resultaten
P&G behaalde over haar fiscaal derde kwartaal een winst per aandeel van USD 0.63. Dit betekent een stijging van 15% vergeleken met dezelfde periode vorig jaar. De omzet nam met 10% toe tot USD 14.2 miljard. Deze stijging werd breed gedragen. Bij alle bedrijfsonderdelen werd groei gerealiseerd. Vooral de vraag naar gezondheidsproducten waarop hoge marges zitten, was groot. De operationele marges zijn verbeterd. Op de opkomende markten werd vooral in China goed verkocht. Met name de afzet van verzorgings- en schoonheidsartikelen was groot in deze regio. P&G heeft ook een succesvol prijsbeleid gevoerd dat bijgedragen heeft aan de winst- en omzetcijfers. In het afgelopen kwartaal werden de prijzen van diverse producten verhoogd. In Europa werden de prijzen echter verlaagd vanwege de sterke concurrentie in de supermarktbranche.
Overname Gillette
P&G neemt scheermessenproducent Gillette over voor USD 57 miljard. Dit komt overeen met circa 6 keer de omzet van Gillette in 2004. Het is de grootste overname uit de 168-jarige geschiedenis van P&G en ook een van de grootste overnames van de afgelopen jaren. De transactie zal naar verwachting in het najaar worden afgerond. De nieuwe combinatie heeft een omzet van circa USD 65 miljard en hiermee is zij een grote en vooral een sterke speler in de huishoudelijke en verzorgingsartikelensector. De verwatering van de winst per aandeel die door deze transactie ontstaat, zal volgens onze taxaties gering zijn. Wij vinden dat de acquisitie van Gillette voor beide partijen een goede zaak is. De producten van beide ondernemingen vullen elkaar goed aan en er is weinig concurrerende overlap. P&G krijgt een nog diverser productenportefeuille en een groot aantal producten waarmee zij marktleider wordt en/of die hoge marges genereren. Zo komt ook het succesvolle scheermes de Mach3 in haar bezit naast andere verzorgingsartikelen voor mannen. Door de krachten te bundelen verwerft de nieuwe combinatie een sterke marktpositie in Noord-Amerika, Europa en op de opkomende markten. Beide ondernemingen hebben bovendien in de afgelopen jaren flink op de kosten bespaard door de operationele activiteiten te herstructureren en geautomatiseerde informatiesystemen te verbeteren.
Vooruitzichten
Procter&Gamble heeft haar verwachtingen voor het laatste kwartaal bevestigd. Voor het vierde kwartaal van haar gebroken boekjaar 04/05 rekent zij op een winst per aandeel van USD 0.54-0.55. Voor het gehele boekjaar 04/05 wordt op een winst per aandeel gerekend van USD 2.64-2.65. Opinie
De beurswaardering van P&G is in lijn met die van sectorgenoten. Het aandeel verdient in onze ogen echter een hogere waardering. Dit mede gezien de rooskleurige groeivooruitzichten voor de middellange termijn en de synergievoordelen die zullen voortvloeien door de acquisitie van Gillette. Wij hebben er vertrouwen in dat de integratie soepel zal verlopen. Beide ondernemingen hebben een gerespecteerd en kwalitatief hoogwaardig managementteam. Wij denken dat zij ondanks de grootte van de nieuwe combinatie niet de focus zullen verliezen om de onderneming slagvaardig te doen blijven opereren. Wij handhaven onze opinie outperformer.

Geactualiseerd d.d.: 9 juni 2005 (koers: USD 55.31).

Bron: ABN AMRO Beleggingsadvies Nederland

[verwijderd]
0
P&G gebruikt in meedere merken de techniek van airspray.
De postionering van de A merken wordt vaak gevolgd door kleinere merken.

P&G is duidelijk de marktleider in dit segment, de marktvolgers zullen ook hun graantje mee willen pikken.

P&G heeft heel duidelijk voor de kwaliteit van airspray gekozen. Airspray zal ook dan niet onwaarschijnlijk een preferred supplier van P&G zijn.

Airspray zal op minimaal drie manieren hiervan profiteren

1. de expansie van de huidige producten van P&G waarin de techniek van airspray is verwerkt.

2. de nieuwe producten die er aan zullen komen met airspray technologie.
(ik denk even aan zonnebrand/aftersun , gel, stylingmousse, kleurshampoo een aantal van deze producten zijn vast wel geschikt)

3. De volgers zullen ook de technologie van airspray toe willen passen om niet buiten de boot te vallen.

Het is dat het fonds niet echt een bekend fonds op de nl markt is (hoewel de omzetten de laatste tijd vaker boven de 5000 stukjes dan er onder liggen)
Op het moment dat er meerdere positieve berichten over airspray naar buiten komen over de mooie toekomst die het bedrijf heeft kan het aandeel
wel eens flink stijgen. Enerzijds zit een groot deel in vaste handen, anderzijds is het een relatief klein fonds, waardoor de uitslagen relatief groot kunnen worden.

groet,

Jeep

4 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Markt vandaag

 AEX
911,78  -0,45  -0,05%  09:12
 Germany40^ 18.602,60 -0,40%
 BEL 20 3.931,10 -0,43%
 EURO50 5.014,82 -0,43%
 US30^ 38.708,90 -0,44%
 Nasd100^ 18.810,30 -0,44%
 US500^ 5.289,78 -0,41%
 Japan225^ 38.537,60 -1,11%
 Gold spot 2.354,22 -0,30%
 EUR/USD 1,0854 -0,05%
 WTI 80,18 +0,06%
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer

Stijgers

AALBERTS NV 0,00%
ABN AMRO BANK... 0,00%
Accsys 0,00%
ACOMO 0,00%
ADYEN NV 0,00%

Dalers

AMX -0,49%
AEX -0,09%
AALBERTS NV 0,00%
ABN AMRO BANK... 0,00%
Accsys 0,00%

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront