Koffiekamer « Terug naar discussie overzicht

Marcel Wijma - Beursgang magisch zaad

19 Posts
[verwijderd]
0
Marcel Wijma - Beursgang magisch zaad

"Morgen beursgang Cryo-Save dat stamcellen opslaat. Marktleider met interessante toekomst..."

www.iex.nl/columns/columns_artikel.as...
Mochito
0
Is dit een interessant aandeel om in te beleggen ?
Opgelet , de grafiek in dit artikel is wel foutief. Er was namelijk een reversed split 5 : 1 begin oktober .
Daarom die "forse" stijging van het aandeel !!
ffff
0
Marcel Wijma schreef:

Daardoor heeft ook Cryo-Save te maken gehad met de ondeskundigheid van handelaren die niet gehinderd door enige kennis van zaken het aandeel lieten afkalven.

Wat dat betreft is een aanvullende notering op de meer professionele Euronext Amsterdam een beter alternatief voor Cryo-Save.

Sorry Marcel,

Maar wat schrijf je daar, in mijn ogen, voor een nonsens: handelaren die het aandeel laten afkalven. Oh....dus handelaren moeten het aandeel oppompen? En voor zover ik weet is die Londense markt een zeer professionele markt.

Tenslotte een heel ander geluid van mij dan uit jouw enthousiaste voorpagina-artikel naar voren komt. Ik vind dat je een zeer tendentieus artikel hebt geschreven. Als je kritisch leest, kun je uit jouw bewoordingen opmaken dat de ingevroren stamcellen kunnen worden ingezet voor tal van zeer ernstige ziekten. Voorzover ik weet moet dat nog bewezen worden! Voorzover ik weet is het vrijwel allemaal zo hypothetisch als wat.

Het zou wellicht, misschien, God-weet-het, in de toekomst kunnen helpen bij de behandeling van...

Dat is toch een andere omschrijving.

Tenslotte noem jij GEEN WOORD over de bakken kritiek die dit bedrijf al jaren over zich heen heeft gekregen. Nou moet ik toegeven dat ik het wel knap vind/vond, dat ze zich daar nooit veel van aangetrokken hebben en stug blijven doorwerken. Zoiets, zo'n houding verdient een compliment. Maar... resultaten zien we nog lang niet. Jammer genoeg heb ik de zeer kritische artikelen uit artsenbladen van laatste half jaar niet bewaard en kan ik het allemaal niet meer zo reproduceren, maar voor wie wat googelt op dit bedrijf en dan op serieuze artsenbladen krijgt een heel ander beeld.

En tenslotte: Als zeer ervaren biotech-belegger; TYPISCH weer zo'n aandeel van heel veel beloven en dan moeten we ooit, ooit, veel later... veel hopen dat er nog iets terugkomt voor de belegger.

Peter
ffff
0
Omstreden diepvries van 6 miljoen euro
In deze tanks worden duizenden zakjes met stamcellen bewaard in vloeibaar stikstof bij 196 graden onder nul.


Cryo-Save opende vandaag in Niel, nabij Antwerpen, de grootste stamcellenbank van Europa met ruimte voor 1 miljoen stalen. Zes miljoen euro investeerde het bedrijf in het complex met kantoorruimte, labo's en diepvriesruimte. Er werken dertig mensen. Het bedrijf verankert zich in België hoewel de activiteiten in ons land niet onbesproken zijn.
(tijd) - Cryo-Save werd opgericht in 2000 door bioloog Marc Waeterschoot. Het bedrijf verzamelt wereldwijd stalen navelstrengbloed van pas bevallen vrouwen, haalt er de stamcellen uit, stopt die in kleine zakjes van 10 op 10 en slaat die gedurende minstens 20 jaar op in tanks met vloeibaar stikstof bij 196 graden onder nul. Dat heet cryopreservatie.

1.875 euro

De ouders betalen daar maar graag 1.875 euro voor (zo’n 8 euro per maand), wetende dat hun kind met die stamcellen genezen kan worden van 85 verschillende ziektes, waarvan leukemie de meest gekende is. Cryo-Save bewaart de stamcellen op naam. Bij publieke databanken is men niet zeker of men geschikte stamcellen vindt voor een ziek kind.

Het commerciële aspect lokte heel wat kritiek uit bij Test-Aankoop, wetenschappers maar ook in politieke kringen. Test-Aankoop sprak van misleidende reclame omdat slechts een heel klein percentage de stamcellen nodig zou hebben. Tot nu toe werden slechts 18 zakjes opgevraagd. 'Maar het onderzoek gaat zo snel vooruit. Stel dat men het nut van stamcellen kan aantonen voor diabetes... ‘.

De Leuvense professor Marc Bogaerts, die een publieke stamcellenbank onder zijn hoede heeft, klaagde de 'woekerwinsten' aan. 'Hij vergeet vele kosten mee te rekenen', zegt Waeterschoot. 'Kijk naar onze winstcijfers dan weet je het.'

Cryo-Save boekte een halfjaarwinst van 928.000 euro. Trek dat door naar heel 2009 en rekening houdend met de 100.000 staaltjes in de diepvries, kom je op zo'n 18 euro jaarwinst per staal. 'We moeten toch winst maken. De ouders zullen het niet leuk vinden als we binnen 20 jaar niet meer bestaan als ze ons nodig hebben.'

Bunker

Het bedrijf stelt alles in het werk om te verzekeren dat de stamcellen niet verloren gaan. 'Ze worden bij de geboorte afgenomen en zijn dus onvervangbaar.' Bij de bouw van het nieuwe complex is er daarom extra gelet op veiligheid. 'De tanks zitten in een bunker. Er mag zelfs een vliegtuig op vallen. En er zijn overal camera's.

Bloeiende business

Vast staat dat private stamcelbanken een bloeiende business zijn. In Europa is Cryo-Save veruit de grootste met 50 procent marktaandeel. Wereldwijd kon het bedrijf geen statistieken geven. Cryo-Save bewaart nu stamcellen van ruim 100.000 kinderen, waarvan slechts 1.500 uit België. In Niel is er nu plaats voor 1 miljoen stalen. 'Het gebouw is op de groei gekocht. We denken dat dat binnen tien jaar zal vol zitten als we ons groeipad bekijken.'

Stamcellen en traiteurdiensten

'Er zullen steeds meer ziektes met stamcellen behandeld kunnen worden en we kunnen bijvoorbeeld ook de databanken van ziekenhuizen in beheer nemen. Als ziekenhuizen het traiteur- en poetswerk uitbesteden, waarom ook niet hun weefselbanken. Wij hebben alle vergunningen en de apparatuur om de controles te doen.'

Liposuctie

Cryo-Save heeft ook een aantal nieuwe producten in de pijplijn. '90 procent van de mensen kunnen we niet helpen omdat ze al geboren waren. Er zijn veel klinische studies bezig met stamcellen uit vet. We bekijken hoe we die cellen kunnen verzamelen en bewaren.' Dan hoeft niemand zich nog te schamen voor een liposuctie. 'Je kan gewoon zeggen dat het voor de stamcellen is, niet voor het overtollig vet weg te zuigen', lacht Waeterschoot.

Cryo-Save, met 200 werknemers wereldwijd, noteert sinds 2007 op de AIM-beurs in Londen. Daar komt dit jaar nog een notering op Euronext Amsterdam bij. 'Waarom niet België? Omdat het administratief kantoor in Nederland ligt.' Het bedrijf is op de beurs 38,9 miljoen Britse pond waard, zo'n 60 procent minder dan bij de beursgang.

Jan De Schamphelaere

17:19 - 16/09/2009 Copyright © De Tijd
Reacties (4)Xenophon op 17 september 2009 om 09:57
@bg393606 bedankt voor de info maar ik heb nog een stapel verslagen te lezen en ben toch niet van plan hierin te investeren dus ik ga passen voor die lectuur :)

Ongepast? (Spelregels) | Reageren nico op 17 september 2009 om 08:55
Ik begrijp wel niet zo goed waarom onze bemoeizuchtige politiekers hier weer hun zegje over moeten doen.

Ongepast? (Spelregels) | Reageren bg393606 op 17 september 2009 om 08:46
@Xenophon De continuïteit van de onderneming is niet gegarandeerd inderdaad. De continuïteit van de opslag daarentegen wel. Het bedrijf dient hiervoor provisies aan te leggen zodat bij een eventueel overkop gaan, de opslag gegarandeerd wordt. Bekijk eens de boeken, en je zal dat daaruit leren...

Ongepast? (Spelregels) | Reageren Xenophon op 17 september 2009 om 08:28
Het is uiteraard een zuiver commercieel alternatief, dat is duidelijk. Anderzijds, ik denk niet dat de ouders van de 18 kinderen wiens cellen daadwerkelijk werden opgevraagd zich de investering zullen beklagen. Ik zou me eerder zorgen maken om de continuïteit van de onderneming, wie kan garanderen dat deze decennia lang zal meegaan? Het probleem met publieke stamcelbanken is dat je geen garantie hebt dat, zelfs al deponeer je er stamcellen van jouw kind, deze ook effectief ter beschikking zullen zijn voor hem/haar indien de noodzaak er is.

ffff
0

Op de website van Bewusteouders.nl staat het héél wat voorzichtiger dan in het voorpagina-artikel: Er zijn slechts.......verwachtingen! Niets meer en niets minder. Dus niks concreets!

Welke stamceltherapieën worden er in de toekomst verwacht?

De medische wetenschap heeft hoge verwachtingen van stamcellen. Daarom wordt momenteel veel onderzoek gedaan op de verschillende soorten stamcellen en hun therapeutische toepassingen. Veel toepassingen vervangen of herstellen beschadigd of verloren gegaan weefsel, bijvoorbeeld bij hartfalen, ziekte van Parkinson, Multiple Sclerose, nieraandoeningen, ALS en Diabetes. En in het algemeen kan men stellen dat voor tissue-engeneering de stamcellen een grote toekomst zullen bieden.

Al deze toepassingen van stamcellen bevinden zich nog in een experimenteel stadium. Het kan dus nog enige tijd duren voordat ze tot het standaardarsenaal behandelmethoden van de geneeskunde gaan behoren. Wetenschappers zijn het er wel over eens dat stamcellen een rol zullen spelen in de ‘regeneratieve geneeskunde van de toekomst’.

rogervdb
0
Ik heb het prospectus niet gelezen, maar waar ik niets over lees in het stuk van Marcel Wijma is wat nu eigenlijk het verdienmodel van Cryo Save is?

Zij krijgen per opgeslagen unit 2000 euro ofzo en wordt dat meteen als opbrengst geboekt? Dan is het niet zo moeilijk winst te maken. Alleen heb je dan nog wel 20 jaar opslagkosten te gaan.

Ander issue is dat Cryo Save de opslag 20 jaar verzorgt. Bijna alle ziektes waarvoor je de stamcellen mogelijk zou kunnen gebruiken in de toekomst treden pas op op een veel latere leeftijd. Zijn de cellen er dan nog? Kun je ze technisch wel langer bewaren? Wie betaalt een langere opslag dan? Nog vele onbeantwoorde vragen dus.

Met vriendelijke groet,

Rogier
Mochito
0
Toch raar Marcel, dat je toch de foutieve grafiek laat staan in uw artikel. Ondanks de melding ervan gisteren !!Eind 09/2009 stond de koers 380 en niet 90 zolas blijkt uit uw grafiek.
ffff
0
Mooi begin Cryo-Save
PrintReactiesNieuwsbriefRSS22-10-2009 10:15:39 Johan WieringDe koers van Cryo-Save opende vanochtend op Euronext op €6,25, bijna 5% boven het slot van gisteren in Londen. Een interview met financieel topman Arnoud van Tulder voorafgaande aan de beursgang van de Europese marktleider in stamcelopslag, maakt duidelijk dat er nog volop potentieel is.
Kunt u een korte schets geven van de huidige stand van zaken rond stamcelopslag?

'Medio de jaren '90 is in de VS met de opslag van stamcellen begonnen. Wij volgden vijf jaar later, met opslag van stamcellen vanuit navelstrengbloed. Onder meer leukemie ontwikkelt zich op latere leeftijd, zo tussen 7 en 12 jaar. Dat verklaart dat onze stamcellen nog nauwelijks voor transplantaties zijn ingezet, terwijl het wereldwijd om 20.000 gevallen gaat.'

Er kunnen nu meer dan 70 bloedziektes worden behandeld. Voor welke ziektes zal stamceltransplantatie over vijf tot tien jaar volgens u nog meer ingezet worden?

'Er wordt momenteel in met name de VS maar ook Duitsland veel onderzoek gedaan naar behandelingen voor diabetes type 1 en naar hart- en vaatziektes. Ik heb er vertrouwen in dat over een jaar of vijf daadwerkelijk transplantaties voor deze ziektes zullen plaatsvinden.'

Waarom heeft Cryo-Save ervoor gekozen stamcellen uitsluitend uit navelstrengbloed te halen en niet uit beenmerg?

'Het halen van stamcellen uit navelstrengbloed is eenvoudig, pijnloos en zonder gevaar voor moeder en kind mogelijk. Bij beenmerg is het juist een vreselijke behandeling. Wel beginnen wij in de eerste helft van volgend jaar met het vergaren van stamcellen uit het vet dat bij liposuctie vrijkomt. Dit gaan we echter niet actief promoten en wij richten ons uitsluitend op de cosmetische behandelingen.'

Hoe ziet de Europese markt van stamcelopslag eruit?

'Wij hebben ongeveer de helft van de Europese markt in handen. De nummer twee is het Duitse Vita 34 met een aandeel van ongeveer 20%. Afgezien van kleinere private banken vindt opslag ook door overheidsinstanties plaats. Bij publieke banken is de opslag niet op naam, wat de kans duidelijk verkleint dat de stamcellen door het lichaam geaccepteerd worden. Ik schat dat 90% van de opslag privaat is en slechts 10% publiek.'

Hoe verhoudt de Europese markt zich tot de Amerikaanse?

'In de VS zijn artsen verplicht op de mogelijkheid van stamcelopslag te wijzen. Mede hierdoor wordt bij 4% van de geboortes gekozen voor opslag tegen slechts 1% in Europa. Binnen Europa bestaan wel grote verschillen. Zo heerst er in Noord-Europese landen zoals Engeland en Nederland de mentaliteit van 'eerst zien en dan geloven'. In Spanje, Hongarije en Griekenland is de populariteit veel groter. Voor wat betreft Spanje speelt mee dat verzekeraars de opslag, van €1900 voor 20 jaar, deels vergoeden.'

Waarom is Cryo-Save niet in de VS actief, ondanks de enorme marktomvang?

'De Amerikaanse markt is concurrerender en vergt veel meer marketing- en verkoopinspanningen. Een positieve cashflow en een goed rendement staat bij ons voorop en dat is in de VS moeilijk te realiseren'

Wat zijn de financiële doelstellingen bij Cryo-Save?

'Wij hebben geen concrete doelstellingen. Wel zien wij ruimte voor een jaarlijkse sterke omzetstijging door groei in bestaande en nieuwe landen alsook productintroducties. Het streven is de operationele kosten minder sterk te laten toenemen. Voorts staat een sterke kaspositie bij ons voorop.'

Cryo-Save
skul
0
Ik woon al langere tijd in Polen en hier is dat aledaagse (moeder)koek :) In ziekenhuizen, priveklinieken, zwangerschapsgymnastiek etc. liggen er folders van de diverse aanbieders en wordt er verder volop geadverteerd. De reden voor veel ouders om het te doen zit hem in de 'relatief' lage kosten t.o.v. de mogelijk later levensreddende werking. Toen ik het er laatst in Nederland met vrienden over had, wisten zij hier nauwelijks van, maar waren na een korte uitleg direct geinteresseerd. Mij lijkt het dat hier op Euronext een mogelijke gouden ei gelegd is.....
Disclaimer: geen aandelen in bezit!
biopro
0
Het kan natuurlijk net zo goed zijn dat er in de redelijk nabije toekomst stamcellen te maken zijn uit gewone (somatische) lichaamscellen, waarna de hele bank op slag waardeloos wordt, en eigenlijk krijgen de meeste mensen pas enge ziektes als ze ouder dan 20 jaar zijn; of de navelstreng cellen nog langer te bewaren zijn, is slecht in schatten. Wellicht geen goede investering om de cellen te laten invriezen.
ffff
0
Biopro,

Een steekhoudende en belangrijk opmerking die U hier maakt. Als je beseft welke ontwikkeling de thrombocytoferes en plasmacytoferesis de afgelopen 20 jaar hebben doorgemaakt is het ook goed voorstelbaar om in de naaste toekomst al nog betere oogsten te krijgen uit het gewoon bij de patiënt ciculerende bloed.

Overigens wordt die methode nú al toegepast. Het eigen bloed van de patiënt wordt verzameld en gefractioneerd en na de chemotherapie weer die fractie die het meest zinvol is aan de patiënt toegediend.
Dan heb je dus in ieder geval even lichaamseigen cellen als de stamcellen uit het navelstrengbloed wat al vele jaren diepbevroren ligt.

Stel nu dat die oogsten, die opbrengsten in de nabije toekomst nog wat beter worden....dan kun je inderdaad die stamcellen nog gebruiken, maar is er een geduchte concurrent.

Peter
Sylvia 11
0
Verdraaid jammer dat dit draadje totaal voorbij is gegaan aan mij, Peter, want dan was er toch niet zo snel een aankoop van mij geweest vanmorgen.

Sylvia
ffff
0
Zou Marcel zijn eigen draadjes nog wel eens terug lezen?

De concurrentie komt er al aan....

StemCells, Inc. Closes $12.5 Million Equity Financing

StemCells, Inc. (NASDAQ: STEM) announced today that it has closed the sale of 10 million shares of common stock and warrants to purchase four million shares of common stock, for gross proceeds of $12.5 million. The common stock and warrants were sold in units at a price of $1.25 per unit, with each unit consisting of one share of common stock and a warrant to purchase 0.40 share of common stock at an exercise price of $1.50 per share. The units were sold in a registered direct offering under the Company’s effective shelf registration statement previously filed with the Securities and Exchange Commission (SEC). The Company received total proceeds, net of offering expenses and placement agency fees, of $11.9 million. The proceeds will be used for general corporate purposes, including working capital, product development and capital expenditures, as well as for other strategic purposes. At September 30, 2009, the Company had cash, cash equivalents, and marketable debt securities of $33.2 million, and together with the net proceeds of this offering, would have a pro forma cash balance of $45.1 million.

"We are keenly aware of the immediate dilutive effect of this financing,” said Martin McGlynn, president and CEO of StemCells, Inc. "However, particularly during periods of great uncertainty in the capital markets, we firmly believe that our shareholders’ interests are best served in the long run by maintaining a strong balance sheet, executing our clinical trial agenda, and aggressively pursuing nearer term commercial opportunities by promoting the use of our cell-based technologies to enable research and development in academia and the pharmaceutical industry.”

About StemCells, Inc.

StemCells, Inc. is focused on the development and commercialization of cell-based technologies. In its cellular medicine programs, StemCells is targeting diseases of the central nervous system and liver. StemCells’ lead product candidate, HuCNS-SC® cells (purified human neural stem cells), is in clinical development for the treatment of two fatal neurodegenerative disorders that primarily affect young children. StemCells also markets specialty cell culture media products under the brand SC Proven®, and is developing its cell-based technologies for use in drug screening and drug development. Further information about StemCells is available at www.stemcellsinc.com.

Apart from statements of historical fact, the text of this press release constitutes forward-looking statements within the meaning of the U.S. securities laws, and is subject to the safe harbors created therein. These statements include, but are not limited to, statements regarding the future business operations of StemCells, Inc. (the "Company,” "we,” "us,” or "our”); the Company’s expected use of net proceeds; the development and commercialization of its cell-based technologies; clinical development of its HuCNS-SC cells; and the prospects for the Company to pursue non-therapeutic applications of its cell-based technologies. These forward-looking statements speak only as of the date of this news release. The Company does not undertake to update any of these forward-looking statements to reflect events or circumstances that occur after the date hereof. Such statements reflect management’s current views and are based on certain assumptions that may or may not ultimately prove valid. The Company’s actual results may vary materially from those contemplated in such forward-looking statements due to risks and uncertainties, including the risk that one or more of our clinical trials or studies could be substantially delayed beyond their expected dates or cause us to incur substantial unanticipated costs; uncertainties in our ability to obtain the capital resources needed to continue our current research and development operations; the uncertainty regarding the outcome of our clinical trials or studies we may conduct in the future; the uncertainty regarding the validity and enforceability of our issued patents; the risk that we may not be able to manufacture additional master and working cell banks when needed; the uncertainty whether any products that may be generated in our cell-based therapeutics programs will prove clinically safe and effective; the uncertainty whether we will achieve significant revenue from product sales or become profitable; obsolescence of our technologies; competition from third parties; intellectual property rights of third parties; litigation risks; and other risks and uncertainties to which the Company is subject, including those described under the heading "Risk Factors” disclosed in Part I, Item 1A in the Company’s Annual Report on Form 10-K for the year ended December 31, 2008 and Part II, Item 1A of the Company’s Quarterly Report on Form 10-Q for the quarter ended March 31, 2009.

[verwijderd]
0
ik ben vanmiddag bij een presentatie geweest van cryo-save. aardige mensen.

helpt het? werkelijk geen idee. er zijn blijkbaar 80 ziekten waarvoor er een goede kans bestaat dat je wat zou kunnen hebben aan stamcellen zoals cryo-save die hoopt te winnen.

maar ik hoorde tussen neus en lippen door wel een verschuivingsmoment. het luistert namelijk nogal nauw om de cellen te bemachtigen: binnen enkele minuten na de geboorte van het betreffende wezentje.

nu is dat in nederland op dit moment heel lastig omdat dit een van de weinige primitieve landen is waar vrouwen nog thuis bevallen. wanneer de politiek dus haast maakt met het (verplicht?) bevallen in speciaal ingerichte ziekenhuizen, dan zou cryo-save daar best van kunnen profiteren.

ffff
0
Het dubbeltje kan nog alle kanten uitrollen

Sinds mijn uitgebreide postings in deze draad zijn er wat publikaties geweest ten gunste van de twee hierboven genoemde bedrijven. Maar let vooral goed op: men is bezig met te ontwikkelen. D'r is nog niks echt werkzaam.

Ondertussen werkt men juist ook aan behandelingsmethoden die de stamcel volledig links kunnen laten liggen.

Kortom: Toch nog gewoon afwachten wie met de eerste belangrijke doorbraak komt.

Voorbeeld: Maak uit een doodsimpele bloedcel een splinternieuwe insulineproducerende cel en het gigantische probleem van primaire en secundaire diabetes wat mondiaal zeer sterk toeneemt zou een machtig "geneesmiddel" hebben. Wordt enorm veel onderzoek in gedaan.

Peter
[verwijderd]
0

Howdy,

1.Ik wist niet, dat in NL kinderen nog altijd thuis worden geboren. Ikzelf natuurlijk wel, maar dat is al heel wat jaartjes geleden.

2. Het onderwerp van deze draad: cellen van kinderen bij de geboorte bewaren, heb ik nog nooit van gehoord hier, dat dat al bestaat.
Nooit iets gelezen of gezien op tv., terwijl hier toch allerlei medische hulpmiddelen tot vervelends toe dagelijks op tv worden geadverteerd.
Ik ga wel voor de aardigheid bij mijn dokter informeren hierover.

3. Wel weet ik dat je hier als je dood bent je kunt laten bevriezen (ik geloof alleen je hoofd) in de hoop dat ze je (jaren later?) weer tot leven kunnen brengen.

4. Ook kun je hier je eigen bloed hamsteren in geval later nodig voor transfusie.

What's next ?

>--:-)-->

[verwijderd]
0
quote:

ffff schreef:

Maar let vooral goed op: men is bezig met te ontwikkelen. D'r is nog niks echt werkzaam.
dat maakt voor de winstgevendheid van het bedrijf weinig tot niks uit. zij vriezen alleen maar in en garanderen geen genezing.

sterker nog, ze zullen winstgevender worden wanneer niemand er gebruik van gaat maken, want dan hoeven ze de koelkast nooit open te doen.

maar zoals ik al zei: het zijn aardige mensen en ze staan achter hun product. ik ben er erg benieuwd naar en zodra een verzekeraar dit opneemt in zijn pakket, dan is de sky helemaal de limit. wat dat betreft: het kost 'maar' 2k. en wie wil dat zijn kind ontzeggen...

(even disclaimer: ik heb zelf geen positie in cryo-save)
19 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Markt vandaag

 AEX
878,83  -3,44  -0,39%  30 apr
 Germany40^ 17.905,20 -0,15%
 BEL 20 3.883,26 -0,09%
 Europe50^ 4.901,63 -0,40%
 US30^ 38.043,99 0,00%
 Nasd100^ 17.570,06 0,00%
 US500^ 5.063,57 0,00%
 Japan225^ 38.318,54 0,00%
 Gold spot 2.292,14 -1,87%
 EUR/USD 1,0667 -0,51%
 WTI 81,58 -1,35%
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer

Stijgers

Corbion +2,70%
B&S Group SA +1,20%
Ahold Delhaize +1,17%
ForFarmers +1,04%
OCI +1,00%

Dalers

VIVORYON THER... -13,94%
EBUSCO HOLDING -5,50%
ACOMO -4,69%
Air France-KLM -4,29%
Arcadis -3,88%

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront