Koffiekamer « Terug naar discussie overzicht

Marcel Tak - Handen af van de markt, graag

30 Posts, Pagina: 1 2 » | Laatste
[verwijderd]
2
Handen af van de markt, graag

Marcel Tak - 20 aug, 12:30

"Recessie over? Gefeliciteerd monetaire autoriteiten met knap staaltje crisisbestrijding. En toen...?'

dev.iex.nl/columns/columns_artikel.as...
[verwijderd]
1
Nu de consequenties van de crisis minder ernstig blijken dan verwacht, hoeft het systeem ook niet n revolutionair te worden aangepast. Langdurige hoge economische groei met af en toe een beheersbaar economische crisis is te prefereren boven een stabiele economie met een structureel lage groei.

--

Tuurlijk, alles bij hetzelfde houden en wachten tot de volgende keer het nog steeds verzwakte bankwezen er echt aan onderdoor gaat.
[verwijderd]
0

Zo Marcel: groeit er een heuse stier in je? Op zich ben ik wel redelijk optimistisch en dus aspirant Stier. Er zijn echter toch wel nog twee grote te overwinnen probleemkes.

1. Die grote overheidsschulden. Mijn inschatting is dat die zaak wordt aangepakt via depricaitie van de U.S.-dollar.

2. De consumenten zijn wat deprie en bijvoorbeeld in de U.S. moet die schuldenmassa wat leeg lopen.

Probleem 2, vind ik het moeilijkste, want die bedrijven moeten toch hun spullen ergens kunnen slijten?

Zal de oplossing van alle problemen via 1 verlopen of zie toch ook wel wat in opkrikken van die consumentenbestedingen bijvoorbeeld door sloopregelingen etc?

Groet, Jonas
[verwijderd]
0
Dont fight the FED. Het is allemaal zo eenvoudig als we maar steeds niet volharden in: "deze keer is het anders"
[verwijderd]
0

Fonzo, jij bent de ware superstier! Zou mooi zijn als je gelijk krijgt. Ik ben het echter toch wel met Marcel eens, dat we uitzonderlijke tijden hebben meegemaakt. Een 50% min van de AEX vorig jaar kan ik met de met de beste wil van de wereld niet als wat kattepis zien.

Uitzonderlijke maatregelen waren nodig en het is nog steeds opletten en alert zijn voor de bedrijven en autoriteiten. Toch ben ik benieuwd naar de de reactie van Marcel. In feite vraag ik : Marcel hoe nu verder naar jouw inschatting?

Marcel heb ik trouwens als econoom hoog zitten en ik lees hem altijd graag. Soms zoals over Wellink zijn we het niet eens, maar dat hoort erbij.

Groet, Jonas
[verwijderd]
0

Biopro, vigerend is een mooi woord, maar als reactie vind ik dat wel erg compact. Ik begrijp er eerlijk gezegd geen donder van wat je bedoelt. Zal toch niet de hitte zijn?

Groet, Jonas
marique
1
quote:

Redactie IEX.nl schreef:

Marcel Tak - 20 aug, 12:30

"Nu de consequenties van de crisis minder ernstig blijken dan verwacht, ..."
Zou "blijken" maar vervangen door "lijken".
Is een essentieel verschil.

Vooralsnog zijn de omzetten van het merendeel der ondernemingen dramatisch gedaald. Om over winsten nog maar te zwijgen.

Is er al herstel dan?
Nou nee, hooguit een beetje herstel in vertrouwen.
Zie het als de parachute die iets later opengaat dan verwacht. Dat is wel schrikken en slikken. Maar oké, de parachute is nu geopend en bedrijfsresultaten dalen in rustgevend tempo verder. We gaan veilig landen, dat lijkt zeker.
De vraag of we daarna weer naar dezelfde hoogten gaan opstijgen is voorlopig niet aan de orde.

Nee, het enige wat een beetje is hersteld is het vertrouwen dat het wel goed komt.
[verwijderd]
0
Beste Marcel,

Leuk stukje!

Op dit moment hoeven we het kapitalistische systeem niet te veranderen. Kunnen we ook niet. Het is een jungle!

Maar ik stel dat wij nog in een uiterst primitief stadium van ontwikkeling zitten. En als ik even 1000 of een miljoen jaar vooruit kijk, dan denk ik toch dat het syteem er heel anders uit zal zien. En hoe dan wel?

Ieder mens is gelijk en heeft gelijke rechten en kansen. Mits ie natuurlijk meedoet aan de ontwikkeling van de mensheid.

En dat betekent: iedereen evenveel salaris, en ik bedoel exakt gelijk. Iedereen deelt gelijk in de enorme kennis die dan is opgedaan. En dat wil zeggen bv: het eeuwige leven. We hoeven niet meer te sterven.

Het godsbesef zal natuurlijk altijd blijven, maar worden beleefd op een logische normale basis. Dat wil zeggen: twijfel aan veel zaken die nu vanzelfsprekend worden aangenomen. Leer de kinderen wijsbegeerte en logisch denken.

O ... ik zie dat ik weer doordraaf en vergeet mijn posities te volgen! Lekker primitief dat handelen!! hihi Aandelen horen natuurlijk niet thuis in mijn toeikomstvisie want het is echt waanzin!! Kan een hoop ellende brengen maar je kunt er nu ook multimiljonair mee worden. Grappig allemaal!

Maar Marcel: ASML is nog steeds mijn favoriet! Eindelijk gerechtigheid! Weet je nog dat we samen naar al die koersen zaten te kijken? Hoeba hop! Geluk!
[verwijderd]
1
ik vind het een mooi verhaal maar laat de markt nu heerlijk kunstmatig naar voren geduwt worden. En het kuddevolk loopt er gelijk achteraan.

de realist bekijkt de volgende punten :

de staatsschuld is verdubbeld
de bad assets zijn weg gestopt in holdings
de credit card schulden zit geen onderpand op
10 % werkenloosheid
pensioen fondsen behalen hun rendementen niet voor een stabiele dekkingsgraad
bedrijfspanden cq woningmarkt 10 a 15 % afschrijving
belastingen zullen de komende jaren +/- 20 % stijgen.
het vrijbesteed inkomen neemt af met +/- 30 %
banken hoeven geen geld te lenen.
spaar tegoeden devalueren weg tegen hyper inflatie.
de halvering van de grondstof prijzen moeten nog verwerkt worden in de kostprijzen.

alle LSD analisten die de crisis niet zagen aankomen zien hem wel verdwijnen in de komende kwartalen. De fundering moet eerst vervangen worden voordat er daadwerkelijk een groei kan komen. ipv van de derivaten handel of B(r)IC landen.
[verwijderd]
0
[verwijderd]
0
msr, ik prijs je idealisme: "Ieder mens is gelijk en heeft gelijke rechten en kansen. Mits ie natuurlijk meedoet aan de ontwikkeling van de mensheid".

Mensen zijn gelukkig niet allemaal gelijk. Er moeten wel gelijke kansen worden geschapen, maar dat is dan wel een politieke mening die ik wel deel. "Meedoen aan de ontwikkeling van de mensheid"
vind ik wat vaag.

Ik denk bijvoorbeeld dat het radicaal omgooien van de ontwikkelingshulp aan Afrika dat de afgelopen 50 jaar niets heeft geholpen goed zou zijn. Microkrediet zou wat meer naar mijn smaak zijn, hoewel daar ook wel wat haken en ogen aan zitten.

Waar ik me wel aan erger is dat terwijl ik oprecht denk dat het voor Afrika beter zou zijn door de linkse kliek meteen als asociaal word weggezet, terwijl ze zelf bij die "ontwikkelingsclubs" lekker hoge salarissen in hun zak duwen.

Maar goed, we waaieren wat af. Zal wel de hitte zijn hier in het Rotterdamse.

Groet, Jonas
[verwijderd]
0

Even beursgericht. Het blijft toch wel een wat zenuwachtige toestand op die beurs. Nou zitten die Amerikaanse steunaanvragen weer ons feestje enigszins te verpesten. Sears, een grote keten zit ook al de sfeer te verpesten. Wij willen toch leuk het weekend ingaan? Die Amerikanen moeten gewoon niet zo donderjagen!

Kortom we hebben meer goed nieuws nodig voor de definitieve doorbaak naar boven en laten we het maar over het weer hebben ofzo. Dat ontspant een beetje. Marcel kan mogelijk bij wat afkoeling ook wat gemakkelijker denken.

Ik word er wat sloom en melig van. Ik geef het toe.

Groet, Jonas
[verwijderd]
0
Vooralsnog verpesten ze weinig... Amerikanen zijn over het algemeen juist positief. Ff wachten nog op de index van FED
[verwijderd]
0
Ja jonas, bedankt voor je reaktie.

Ach die Amerikanen. Die hebben toch wel een hoge dunk van zichzelf, en misschien terecht. Er zijn weer wat peptalks gekomen van Warren Buffett en consorten. Hopelijk hebben ze gelijk.

Even wachten op de macro's om 4 uur. Want de werkeloosheid is een laggard en wellicht niet zo belangrijk. Er zijn veel studenten bijgekomen. Daar moeten we wat geduld mee hebben.

Wat ik toch niet begrijp is de negativiteit rondom de financials. Die gaan echt wel allemaal weer flinke winsten boeken de komende jaren. Kijk eens waar de koersen vandaan komen. Die koersen kunnen echt nog wel flink omhoog. Ing naar de 20 euro of zo. Kan binnen een jaar.

Geluk allemaal!
[verwijderd]
0
Ja, als de financials niet meegaan kunnen we een stijging wel schudden. Ze moeten en kunnen nog flink omhoog! Ik denk wel geleidelijk allemaal. Dus niet te gauw verkopen. Ik erger me flink aan het gedrag van die handelaren in Ing. Zal wel omdat de zogenaamde profs het even niet zien zitten. Cees Smit bv. maar er is grote kans dat ie zijn puts straks met verlies moet verkopen en niet heeft geprofiteerd van de aanstaande stijgingen.

Maar ja, ... ik kan het ook fout hebben. Maar dat is zo mijn onderbuikgevoel.

Geluk allemaal!
[verwijderd]
0
Macro's zijn iets minder dan verwacht maar wel een stijging.... wordt even afwachten wat er nu gaat gebeuren dus.
[verwijderd]
0
HIhi, hoor ik op de radio: hoe moet je nu goed beleggen. Lange termijn, korte termijn, wat een gelul zeg, enorm. Kijk, dat bedoel ik nu, we zitten in het primitieve nu, waar je mee moet met de stroom. Maar het is eigenlijk belachelijke onzin allemaal!!

Hoeba hop!
[verwijderd]
0
quote:

mrsplm@fre schreef:

Maar ik stel dat wij nog in een uiterst primitief stadium van ontwikkeling zitten. En als ik even 1000 of een miljoen jaar vooruit kijk, dan denk ik toch dat het syteem er heel anders uit zal zien. En hoe dan wel?
Of.. we wonen allemaal weer in grotten en plaggenhutjes. Dat kan ook natuurlijk.
30 Posts, Pagina: 1 2 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Markt vandaag

 AEX
878,83  -3,44  -0,39%  30 apr
 Germany40^ 17.905,20 -0,15%
 BEL 20 3.883,26 -0,09%
 Europe50^ 4.901,63 -0,40%
 US30^ 38.043,99 0,00%
 Nasd100^ 17.570,06 0,00%
 US500^ 5.063,57 0,00%
 Japan225^ 38.318,54 0,00%
 Gold spot 2.291,58 -1,90%
 EUR/USD 1,0666 -0,52%
 WTI 81,58 0,00%
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer

Stijgers

Corbion +2,70%
B&S Group SA +1,20%
Ahold Delhaize +1,17%
ForFarmers +1,04%
OCI +1,00%

Dalers

VIVORYON THER... -13,94%
EBUSCO HOLDING -5,50%
ACOMO -4,69%
Air France-KLM -4,29%
Arcadis -3,88%

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront