Mithra Pharmaceuticals « Terug naar discussie overzicht

Mithra 2023. The Rise of the Phoenix.

2.532 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 » | Laatste
simidoc
3
Mithra kan met dure kredietlijn voort tot 30 april

Mithra MITRA0,00%
ontvangt 13,5 miljoen euro krediet van twee Amerikaanse hefboomfondsen die al eerder - tegen stevige voorwaarden - Mithra noodkredieten toestopten: Highbridge en Whitebox. Daarmee zou het farmabedrijf tot 30 april cash hebben, wat de co-CEO's moet toelaten te focussen op het verkoopsproces.

De kredietlijn heeft formeel gezien geen rente, maar dat betekent geenszins dat die gratis is. Integendeel: in het persbericht staat te lezen dat Highbridge en Whitebox via allerhande vergoedingen een rendement van 20 procent gegarandeerd wordt op hun kredietlijn. Dat kan oplopen tot 30 procent als er geen derden-garantie is.
DeZwarteRidder
0
quote:

simidoc schreef op 5 maart 2024 08:50:

Mithra kan met dure kredietlijn voort tot 30 april

Mithra MITRA0,00%
ontvangt 13,5 miljoen euro krediet van twee Amerikaanse hefboomfondsen die al eerder - tegen stevige voorwaarden - Mithra noodkredieten toestopten: Highbridge en Whitebox. Daarmee zou het farmabedrijf tot 30 april cash hebben, wat de co-CEO's moet toelaten te focussen op het verkoopsproces.

De kredietlijn heeft formeel gezien geen rente, maar dat betekent geenszins dat die gratis is. Integendeel: in het persbericht staat te lezen dat Highbridge en Whitebox via allerhande vergoedingen een rendement van 20 procent gegarandeerd wordt op hun kredietlijn. Dat kan oplopen tot 30 procent als er geen derden-garantie is.
Het woord 'kredietlijn' is zwaar misleidend, want er wordt geen cent krediet gegeven.

In werkelijkheid worden er enorme hoeveelheden aandelen short verkocht en met 20 of 30% winst weer teruggekocht.

Onvermijdelijk zal de koers dus richting nul gaan.
DeZwarteRidder
0
quote:

New 2024 schreef op 5 maart 2024 09:03:

Is een overname dan niet de beste mogelijkheid?
Natuurlijk, maar wat te doen als niemand je wil overnemen.....????
Kompas
0
quote:

DeZwarteRidder schreef op 5 maart 2024 09:08:

[...]
Natuurlijk, maar wat te doen als niemand je wil overnemen.....????
Wellicht Gedeon Richter, mede ter bescherming van hun eigen belangen. Dit voor een symbolisch bedrag van 1 Euro, inclusief overname van schulden.
DeZwarteRidder
0
quote:

Kompas schreef op 5 maart 2024 09:17:

[...]Wellicht Gedeon Richter, mede ter bescherming van hun eigen belangen. Dit voor een symbolisch bedrag van 1 Euro, inclusief overname van schulden.
Geen enkel bedrijf gaat de schulden overnemen.
Kompas
0
quote:

DeZwarteRidder schreef op 5 maart 2024 09:20:

[...]

Geen enkel bedrijf gaat de schulden overnemen.
Dan kunnen er alleen "kruimels" los van elkaar worden verkocht en plaats anders maar direct een faillissementsbord in de tuin.
JdeFL
1
Wat ik helemaal niet begrijp is waarom CDMO niet verkocht werd, aan eendert welke prijs. Er waren schattingen van 75M, maar nooit een concreet project.
Dit labo bleef toch geen jaren lang, zonder extra investeringen, TOP. Daar moesten ze toch rekening mee houden? Ook een dossier dat de nek omgewrongen werd.
't Was misschien verpand,... dat zou zeker kunnen. Maar het werd wel telkens opgevoerd als mogelijke desinvestering.
DeZwarteRidder
0
Mithra zet zichzelf in de etalage

Door ABM Financial News
op dinsdag 5 maart 2024
Views: 3.042
Mithra zet zichzelf in de etalage
Beeld: Mithra Pharmaceuticals

(ABM FN) Bij Mithra vervangen Christophe Maréchal en Xavier Paoli als co-CEO's David Solomon, terwijl het bedrijf kijkt naar de verkoop van onderdelen zoals Estetra SRL of mogelijk zelfs het hele bedrijf. Dit kondigde Mithra dinsdagmorgen aan.

Inmiddels werd er een nieuwe overbruggingslening afgesloten die tot en met 30 april voor financiering moet zorgen. Op 6 februari dit jaar meldde Mithra dat het nog maar voor een paar weken geld had.

De nieuwe lening voorziet in een bedrag van maximaal 13,5 miljoen euro dat in meerdere tranches kan worden opgenomen, mits aan bepaalde mijlpalen is voldaan

Daarnaast heeft Mithra nog zicht op een aanvullend bedrag van 5 miljoen euro, dat kan worden gebruikt zodra de 13,5 miljoen volledig is opgenomen, maar alleen met de toestemming van de kredietverstrekker.

Medio februari meldde Mithra al de verkoop van het belang in Mayne Pharma. Mithra verkocht alle 4,2 miljoen aandelen voor ongeveer 12,8 miljoen euro.

Bron: ABM Financial News
lucas D
0
Luik, België, 5 maart 2024 – 07:00 CET – Mithra (Euronext Brussel: MITRA), een bedrijf dat zich toelegt op de gezondheid van vrouwen, kondigt vandaag de beëindiging aan van de managementovereenkomst met David Horn Solomon 1 als CEO en zijn vervanging door Christophe Maréchal 2 en Xavier Paoli als co-CEO's.

Zoals vandaag aangekondigd zal Mithra een proces voor het genereren van inkomsten starten dat de verkoop omvat van verschillende geselecteerde activa van Mithra en/of het bedrijf als geheel (het “ proces voor het genereren van inkomsten ”). Tegelijkertijd besloot de raad van bestuur dat een verandering in het management van Mithra nodig was. Daarom werd de managementovereenkomst van de heer Solomon met onmiddellijke ingang beëindigd.

Om Mithra vanaf nu te leiden heeft de raad van bestuur besloten Christophe Maréchal 2 en Xavier Paoli te benoemen als co-CEO's in afwachting van de implementatie van het Monetisatieproces.

Christophe Maréchal 2 is sinds begin 2017 Chief Financial Officer (CFO) bij Mithra. Met meer dan 20 jaar ervaring in internationale financiën in de industriële, telecommunicatie-, productie- en banksector heeft hij sterke vaardigheden op operationeel, financieel, en commerciële strategie.

Xavier Paoli is sinds september 2023 Chief Operating Officer (COO) bij Mithra. Xavier Paoli heeft een 20-jarige internationale carrière in de biotech- en biofarmaceutische industrie, met diepgaande ervaring en kennis van de volledige biotechwaardeketen, van fondsenwerving tot commercialisering.

Christophe Maréchal 2 en Xavier Paoli zijn al betrokken bij het dagelijks bestuur van Mithra en bij al haar strategische en operationele beslissingen, met de steun van de raad van bestuur en het volledige managementteam, en beschikken over alle expertise die nodig is om de functie van co-CEO's van Mithra.
lucas D
0
Luik, België, 5 maart 2024 – 07:00 CET – Mithra (Euronext Brussel: MITRA), een bedrijf dat zich toelegt op de gezondheid van vrouwen, kondigt vandaag de start aan van een proces voor het genereren van inkomsten en de ondertekening van een nieuwe beveiligde overbruggingslening (de “ Faciliteit ”) ) zal dat proces naar verwachting tot en met 30 april financieren. Het proces voor het genereren van inkomsten en de faciliteit vloeien voort uit de aankondiging van Mithra op 6 februari 2024 over zijn kaspositie .

Monetisatieproces

In een poging om de waarde voor alle belanghebbenden van Mithra te maximaliseren, heeft het bedrijf een proces voor het genereren van inkomsten geïnitieerd om waarde uit zijn activa te realiseren, waarbij verschillende geselecteerde activa, met name Estetra SRL, en/of het bedrijf als geheel worden verkocht (het “ Monetiseringsproces”). “). Het bedrijf rondt de onderhandelingen af ??met een internationaal erkende investeringsbank om het monetiseringsproces te helpen uitvoeren, in samenwerking met DC Advisory en Alvarez & Marsal, die onder meer adviseren over liquiditeitsbeheer en adviseren over het genereren van inkomsten.

Zoals hieronder wordt beschreven, wordt het monetiseringsproces met betrekking tot belangrijke activa gefinancierd onder de Faciliteit, onder voorbehoud van het behalen van mijlpalen.

Partijen die geïnteresseerd zijn in deelname aan het Monetisatieproces kunnen contact opnemen met Ed Kulik van DC Advisory ( Ed.Kulik@dcadvisory.com ) en Thomas Dillenseger van Alvarez & Marsal ( TDillenseger@alvarezandmarsal.com ).

Liquiditeit / Faciliteitsvoorwaarden

De faciliteit voorziet in een bedrag van maximaal 13,5 miljoen euro dat in meerdere tranches kan worden opgenomen zodra bepaalde mijlpalen zijn bereikt, evenals in een niet-gecommitteerde “accordeon”-faciliteit van 5 miljoen euro (die kan worden gebruikt zodra het vastgelegde bedrag volledig is opgenomen en alleen als de toestemming van de kredietverstrekker).

Het geld dat in het kader van de faciliteit wordt ontvangen, creëert, indien volledig ontvangen, een verwachte cash runway die bedoeld is om het bedrijf tot en met 30 april te financieren, waardoor een focus op het monetiseringsproces mogelijk wordt gemaakt.

De kredietnemer onder de faciliteit is Estetra SRL met een garantie van Mithra Pharmaceuticals SA (deze garantie is beperkt tot het beroep op de gedekte activa). De faciliteit is gedekt door alle activa van Estetra SRL, een pandrecht op aandelen in Estetra SRL en een pandrecht op onderlinge vorderingen van Mithra Pharmaceuticals SA op Estetra SRL.

De vervaldatum van de Faciliteit bedraagt ??zestig dagen vanaf de eerste gebruiksdatum van de Faciliteit. Aan de initiële opschortende voorwaarden is voldaan en de eerste opname van 9 miljoen euro zal naar verwachting op 6 maart 2024 worden opgenomen.

De overige tranches kunnen gedurende opeenvolgende perioden van tien werkdagen (beginnend binnen tien werkdagen na ondertekening) worden opgenomen, telkens voor een bedrag van maximaal 2,5 miljoen euro (en, ter voorkoming van twijfel, in totaal nooit meer dan het totale toegezegde bedrag). . Opnames onder de resterende tranches zijn afhankelijk van het behalen van aanvullende mijlpalen, waaronder voornamelijk het verstrekken van verschillende gegevens en plannen aan de kredietverstrekkers met betrekking tot de implementatie van het Monetisatieproces, de aanstelling van (een) investeringsbank(en) om te adviseren over het Monetisatieproces, het aangaan van een overeenkomst tussen crediteuren met andere gedekte kredietverstrekkers, inclusief de ontvangst van toestemming van een derde garantiegever, en de daadwerkelijke implementatie van het Monetisatieproces. De Faciliteit is onderworpen aan een verplichte volledige vooruitbetaling bij een controlewijziging over Estetra SRL en de opbrengsten uit de verkoop van activa van Estetra SRL zullen ook worden aangewend voor een verplichte vooruitbetaling. De faciliteit omvat diverse toezeggingen en gevallen van wanbetaling.

De kredietverstrekkers onder de Faciliteit bestaan ??uit fondsen beheerd door Highbridge Capital Management, LLC en fondsen beheerd door Whitebox Advisors, LLC (elk een “ Lender ”). De kredietverstrekkers onder de faciliteit zullen een intercreditorovereenkomst aangaan met ING België NV/SA en Belfius Bank NV/SA, de andere bestaande crediteuren van Estetra SRL, die er in principe mee hebben ingestemd om op te schorten en stil te staan ??met betrekking tot eventuele wanbetalingen op grond van hun overeenkomsten. .

De faciliteit brengt geen rente op; De faciliteit voorziet echter in een uitstelvergoeding van 2% op de bedragen die uitstaan ??onder Mithra's bestaande senior gedekte converteerbare faciliteit bij de kredietverstrekkers (waarbij rekening wordt gehouden met de ontheffingen en uitstel die de kredietverstrekkers aan Mithra hebben verstrekt onder die faciliteit, terwijl Mithra de strategische alternatieven om de waarde voor al zijn belanghebbenden te maximaliseren, zoals vermeld in de aankondiging van Mithra van 6 februari 2024 over zijn kaspositie) en een bereidstellingsvergoeding van 5% op de toegezegde bedragen (inclusief de accordeon wanneer en of deze wordt vastgelegd). Beide vergoedingen worden in natura betaald door deze bedragen te vermeerderen met de hoofdsom van de Faciliteit. De faciliteit voorziet tevens in een uitstapvergoeding van 5% (of 10% bij gebrek aan toestemming van de derde-garant) van alle bedragen die in het kader van de faciliteit zijn betaald, terugbetaald of geannuleerd, en een make-whole-vergoeding die gelijk is aan het bedrag dat nodig is om te garanderen dat de faciliteit Het totale rendement op de investering van de kredietverstrekkers (inclusief de gefinancierde bedragen en samengestelde vergoedingen en rente, maar exclusief de bereidstellingsvergoeding) is gelijk aan 20% (of 30% bij gebrek aan toestemming van de derde garant) van de faciliteit. De uitstapvergoeding en de make-whole-vergoeding zijn contant betaalbaar bij elke terugbetaling, vooruitbetaling of annulering van de Faciliteit.

De EUR 12,8 miljoen aan contanten die momenteel in bewaring worden gehouden, zoals beschreven in de aankondiging van Mithra van 15 februari met betrekking tot de verkoop van zijn belang in Mayne Pharma, zal naar verwachting worden gebruikt om de schulden aan de kredietverstrekkers onder de bestaande faciliteit terug te betalen.

Het risico bestaat echter dat Mithra niet het volledige bedrag kan opnemen, bijvoorbeeld als zij niet in staat is een proces voor het genereren van inkomsten op gang te brengen. Zelfs als er een proces van monetisering wordt gestart, bestaat er een materieel risico dat dat proces geheel of gedeeltelijk niet succesvol zal zijn, of niet voldoende zal zijn om de bestaande schuldenlast van Mithra terug te betalen. Als Mithra niet in staat is om middelen op te nemen onder de Faciliteit of anderszins niet in staat is om voldoende contant geld aan te trekken of te genereren, zal dit een negatieve invloed hebben op de voortgezette activiteiten van Mithra en op het vermogen om als continuïteit te opereren.
Leefloon
0
quote:

New 2024 schreef op 5 maart 2024 09:03:

Is een overname dan niet de beste mogelijkheid?
Nee. Een openlijke zoektocht naar een miljonair of bieder betekent dat er geen enkele serieuze partij in de markt was te vinden. Komt zo'n partij er wel, dan kun je je gaan afvragen waarom de bieder zo veel/weinig biedt.

Mocht een forumlid in een creatieve bui € 2 gaan bieden, niet per aandeel maar voor alle activa, houd er dan rekening mee dat er geen acceptatieplicht geldt, dat een verkoopprocedure op bedrijven zal zijn gericht met bijvoorbeeld een toch geëiste bankgarantie als drempel, en er kan worden gevraagd wat alle plannen zijn ná verkrijging van de activa. In de praktijk is zoiets dus geen geschikte faillissementsgok, want daarbij komt iets
meer kijken dan alleen maar een hoogste bod van € 2. Tenzij je zelf wel een serieuze bieder hebt gevonden.
Pjotr
0
quote:

Diegy schreef op 5 maart 2024 10:31:

Ingestapt op 0,32 cent voor een ritje richting de 40 cent.
wilde het net vragen, lol
simidoc
0
Brahim_av
1
Mithra had al jaren geleden gezien dat het niet goed ging en toch blijven doorgaan met veel geld verbranden aan allerlei onderzoeken...
Een mogelijke koper is G.R. maar die zal nooit de schulden willen overnemen, die lopen veel te hoog op, denk zo'n
€400 Miljoen.
En zelfs E4 (Estetrol) is niet meer dan 100 Miljoen waard volgens mij.

In 2023 maakte Mayne Pharma $20.8M sales aan Nextstellis en
Gedeon Richter, €31.3 M sales aan Drovelis.
Dat is nu 2.5 jaar na lancering.
Om die sales te halen moesten beide bedrijven flink investeren in Marketing & sales.
G.R. produceert Estetrol zelf, daarvoor hebben ze een akkoord met Mithra, ze leveren ook aan Mayne Pharma.
(Dat is ook een serieuze investering).
Dus het zal nog enkele jaren duren tegen dat er een Return on Investment is voor beide.
De tijden dat de pil $500M tot $1 Miljard (Bayer) opbracht zijn lang achter ons.
2.532 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 26 apr 2024 17:35
Koers 0,216
Verschil 0,000 (0,00%)
Hoog 0,225
Laag 0,216
Volume 82.336
Volume gemiddeld 382.106
Volume gisteren 82.336

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront