Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

"Mijn tip voor 2024 is gaan vliegen met +250%"

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Auteur: Pieter Kort

Pieter is hoofdredacteur van IEX.nl en de overige financiële titels van IEX Media.

Meer over Pieter Kort

Recente artikelen van Pieter Kort

  1. 25 apr Pre-slotcall: AEX in het rood, dapper Unilever en oh-oh-Adyen 2
  2. 24 apr Slotcall: ASMI en Tesla heersen, maar de AEX laat de winst glippen 1
  3. 23 apr Groene koersen op het bord, AEX-fondsen met cijfers en een volle agenda

Reacties

10 Posts
| Omlaag ↓
  1. forum rang 6 Zaphod Beeblebrox 18 februari 2024 12:32
    Ik vind de podcast wel professioneler geworden, wat een compliment is. Arend-Jan koopt elke maand de MSCI world index, ongeacht wat daar inzit: US aandelen of Aziatische stocks, wat een verstandige aanpak is, maar wat tegelijkertijd het belang van een wekelijkse podcast bagatelliseert.
    Voor mij persoonlijk is de podcast veel te mainstream en middle of the road. Na 40 jaar rentedalingen zal de rente de komende jaren hoogstwaarschijnlijk terug gaan naar meer historisch normale niveau's wat uiteraard een nekslag zal zijn voor de onroerend goed markt en alles wat tot over zijn nek in de schulden zit. Verder geen woord over het slimme geld wat uitstapt uit de aandelenmarkten. Warren Buffett verkoopt heel veel aandelen Apple. De legendarische Stan Druckenmiller verkoopt zijn posities in Amazon en Google en Jeff Bezos verkocht de voorbije dagen voor meer dan $6 miljard aandelen Amazon. Buffett koopt olie en Druckenmiller goud. Hoe duidelijk wil je het hebben? Aandelen zijn te duur. Als de Magnificent 7 er niet zouden zijn, zijn er ook geen nieuwe toppen. Overigens kunnen de Magnificent 7 inmiddels vervangen worden door de Fantastic 4 omdat Alphabet, Apple en Tesla inmiddels al wat minder magnificent zijn. Bovendien, als je de leidende indices uitdrukt in goud, dan zijn we nog niet in de buurt van de toppen uit het jaar 2000.
  2. Karel Finders 18 februari 2024 13:05
    quote:

    Zaphod Beeblebrox schreef op 18 februari 2024 12:32:

    Ik vind de podcast wel professioneler geworden, wat een compliment is. ...............
    Verder geen woord over het slimme geld wat uitstapt uit de aandelenmarkten. Warren Buffett verkoopt heel veel aandelen Apple. De legendarische Stan Druckenmiller verkoopt zijn posities in Amazon en Google en Jeff Bezos verkocht de voorbije dagen voor meer dan $6 miljard aandelen Amazon. Buffett koopt olie en Druckenmiller goud. Hoe duidelijk wil je het hebben? Aandelen zijn te duur. Als de Magnificent 7 er niet zouden zijn, zijn er ook geen nieuwe toppen. Overigens kunnen de Magnificent 7 inmiddels vervangen worden door de Fantastic 4 omdat Alphabet, Apple en Tesla inmiddels al wat minder magnificent zijn. Bovendien, als je de leidende indices uitdrukt in goud, dan zijn we nog niet in de buurt van de toppen uit het jaar 2000.
    Ik vind dit wel een terechte en waardevolle opmerking m.b.t. de podcast. Nu ik dit zo lees; vraag ik mij inderdaad ook af "welke signaalwerking gaat er uit van die grote verkoopakties (Druckenmiller Bezos etc). Wellicht iets om in de volgende podcast bij stil te staan.
  3. forum rang 6 Zaphod Beeblebrox 18 februari 2024 13:47
    quote:

    Karel Finders schreef op 18 februari 2024 13:05:

    [...]
    Ik vind dit wel een terechte en waardevolle opmerking m.b.t. de podcast. Nu ik dit zo lees; vraag ik mij inderdaad ook af "welke signaalwerking gaat er uit van die grote verkoopakties (Druckenmiller Bezos etc). Wellicht iets om in de volgende podcast bij stil te staan.
    Nou ja, signaalwerking. Deze guru's zullen hun redenen hebben om uit te stappen. Misschien niet met alles, maar historisch hoge koersen lijken een goede reden te zijn om eens wat winst te nemen. De bomen groeien ten slotte niet tot in de hemel en het goede nieuws lijkt wel in de koersen verwerkt te zitten.
10 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links