Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

IEX BeleggersPodcast eindejaarsspecial: 'Blijft AI ook in 2024 een hype?'

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Auteur: Kim Bergsma

Kim Bergsma is als journalist geïnteresseerd in alles waarin zij zich kan vastbijten. Ze heeft ervaring als freelancer voor een regionaal dagblad en is eerder redacteur geweest op een podcast-redactie. Na het afronden van de master Journalistiek en Nieuwe Media, maakt ze zich nu de financieel-economische materie eigen.

Meer over Kim Bergsma

Recente artikelen van Kim Bergsma

  1. 26 apr "2024 moet gewoon hét jaar voor Besi worden" 3
  2. 08 apr Energie-expert Jilles van den Beukel: "Je moet niet raar opkijken als Shell wordt overgenomen"
  3. 26 mrt Bioscopen versus streamingdiensten: hoe houdt cinemaketen Kinepolis zich groot?

Reacties

14 Posts
| Omlaag ↓
  1. Tradingmate 30 december 2023 12:18
    Wat is dit ook een fijne site, waarbij alles aan elkaar hangt van mensen die graag hun bijdragen leveren en totaal geen commercieel belang hebben. Een gelukkige familie...... je kan gewoon luisteren naar zo'n podcast, want ja, er zijn geen belangen en dat iemand van TR erbij zit is puur toeval.
  2. forum rang 7 handyman6 30 december 2023 12:25
    quote:

    JoeSixpack schreef op 29 december 2023 19:49:

    Wederom heel jammer dat jullie de obligatiemarkten niet bespreken. Vele malen groter dan aandelenmarkten, leidend en richtinggevend, ook voor aandelen.
    Inderdaad,vond ik ook,destemeer omdat je in nov/ dec dus leuk rendement had kunnen maken,tot wel 8%....
    Of men weet er te weinig van of het interesseert ze niet?
    Terwijl er qua obligaties nogal wat aan de hand was....
  3. Tradingmate 30 december 2023 15:31
    Waarom luisteren we met zijn allen nog naar zogenaamde marktkenners, analisten, etc. Als je naar de voorspellingen kijkt zitten ze er nagenoeg ieder jaar voor een groot deel van hun tips naast. Natuurlijk hebben ze ook goede tips, maar die heb je altijd, puur statistisch gezien.

    Kies gewoon bedrijven die groeien en hou ze vast. Een of twee keer per jaar kan je een aandeel omwisselen (zou ik adviseren niet te vaak te doen). Thats it. Veel mensen vinden dit te simpel en gaan allemaal ingewikkelde strategien volgen waarbij je veel aan- en verkopen doet...en maken daarmee uiteraard verlies. Ik denk ook dat je min of meer aangemoedigd wordt om meer te handelen als je elke week weer allerlei tips hoort van zogenaamde kenners. Je kunt er daarom beter niet naar luisteren als je jezelf niet kan inhouden. Wees gedisciplineerd en handel heel weinig, dat is de weg naar succes.

    [...]
    [Modbreak IEX: Gelieve niet zonder onderbouwing (in)directe beschuldigingen van illegale activiteiten te plaatsen, bericht is bij dezen aangepast. Waarschuwing,]
  4. forum rang 6 Zaphod Beeblebrox 30 december 2023 16:16
    quote:

    Tradingmate schreef op 30 december 2023 15:31:

    Waarom luisteren we met zijn allen nog naar zogenaamde marktkenners, analisten, etc. Als je naar de voorspellingen kijkt zitten ze er nagenoeg ieder jaar voor een groot deel van hun tips naast. Natuurlijk hebben ze ook goede tips, maar die heb je altijd, puur statistisch gezien.
    Ik luister er soms naar, meer om mijn eigen inzichten aan te scherpen. Vrijwel niemand verslaat op termijn de index. Daar is heel veel onderzoek naar gedaan. Je moet sowieso nooit handelen op tips. Een hele andere vraag is welke indices je het beste kunt kopen en in welke verhouding. Aandelen bv, zijn nogal duur nu.

    Hieronder de Nasdaq100 uitgedrukt in het BNP van de VS. Als je vond dat de tech aandelen vis a vis de algemene economie in november 2021 wat hoog stonden dan zou je nu best eens kunnen overwegen om wat bescherming te kopen.
    www.tradingview.com/x/n6l0P1D9/

    China ziet er beduidend beter geprijsd uit
    www.tradingview.com/x/dR4deoF9/

    Zuid Amerika ook
    www.tradingview.com/x/yf8k1uA4/

    Maar het echte feest gaat hoogstwaarschijnlijk op de crypto markten plaatsvinden. Er wordt nog altijd niets van begrepen. Dat is mooi. Geeft veel ruimte omhoog. Wel leuk om te horen dat er eentje wat bitcoin en ethereum gekocht heeft om het eens te proberen. Dat lijkt me de juiste instelling. Hoe het te waarderen is een heel ander verhaal waarover verschillende benaderingen de rondte doen. Het zijn in ieder geval geen bedrijven maar decentrale netwerken. Dus bedrijfsmetrieken, daar heb je niks aan. Niet dat je veel hebt aan bedrijfsmetrieken bij reguliere aandelen. Ook als ze hoog gewaardeerd staan kan het altijd nog best hoger. Of lager als ze laag staan.

    Het succes van een decentraal crypto-netwerk valt en staat dus bij het succes van dat netwerk en daar zijn wel metrieken voor te vinden. Natuurlijk speelt de tokenomics ook een rol.
  5. Tradingmate 30 december 2023 17:13
    Mijn vorige bericht is door moderator aangepast. En in plaats alleen het deel eruit te halen waar ze kritiek op hadden (en wellicht was het ook wel wat zwaar aangezet van mij, dus, bij deze mijn excuses), maar ze hebben ook een deel van mijn tip eruit gehaald wat een prima tip was. Dat is niet erg netjes IEX.

    Bij deze dan het anders gezegd. Ik heb een Trade Republic account geopend omdat ik wou nagaan of het iets voor me is.
    .
    Ik kwam er achter dat ze dus de eerste storting laten doorgaan, staat er na een dag of zo op. Maar als je dan een grote storting doet, dan houden ze het heel erg lang aan. Ik storte het op dinsdag en pas op de maandag erna stond het op mijn TR rekening. Ze deden dit ivm een check die ze moeten uitvoeren. Ik vind de check prima, echter het is niet terecht dat ze dit geld op eigen rekening houden. Na de check hadden ze de valuta datum gewoon op de woensdag na de dinsdag van storten kunnen zetten. Dat deden ze niet. Ik denk dat niet is toegestaan. Maar ik ben geen jurist. Dus ik laat het aan de lezer van wat ze er van vinden.

    Mijn tip is: ga naar Interactive Brokers. Gewoon rechtstreeks (niet via zo'n partij die het in NL aanbied en er ook aan moet verdienen).
  6. forum rang 6 Zaphod Beeblebrox 30 december 2023 17:46
    quote:

    Tradingmate schreef op 30 december 2023 17:13:

    Ik storte het op dinsdag en pas op de maandag erna stond het op mijn TR rekening. Ze deden dit ivm een check die ze moeten uitvoeren. Ik vind de check prima, echter het is niet terecht dat ze dit geld op eigen rekening houden.
    Dat zal met elkaar samenhangen. Als het geld op je rekening staat kun je aan- en verkopen doen, terwijl ze nog niet weten of dat wel mag volgens de reglementen. Dus, eerst de check, dan het geld op je rekening.

    Verder moet je denk ik niet onderschatten hoeveel mensen behoefte hebben aan een Nederlandssprekende helpdesk.
  7. Tradingmate 30 december 2023 18:38
    quote:

    Zaphod Beeblebrox schreef op 30 december 2023 17:46:

    [...]

    Dat zal met elkaar samenhangen. Als het geld op je rekening staat kun je aan- en verkopen doen, terwijl ze nog niet weten of dat wel mag volgens de reglementen. Dus, eerst de check, dan het geld op je rekening.

    Verder moet je denk ik niet onderschatten hoeveel mensen behoefte hebben aan een Nederlandssprekende helpdesk.
    Lees mijn bericht nogmaals en dan goed. Dank je. Met name het deel over de valuta datum. Ik gaf aan dat ik de check begrijp. Maar na de check hebben ze mij dus de rente niet vergoed over de periode tussen storten en het afronden van de check. Dat lijkt me niet juist.

    De grap is. Als je zo gehecht bent aan een Nederlandse helpdesk, dan moet je dus niet bij TR zijn. Een heel groot deel van de hulppagina's is in het Engels.
    En een aardigheidje. Ik reis door omstandigheden nog wel eens naar Spanje en als ik daar ben dan is de hele support site in het Spaans, en die krijg je niet op Nederlands of Engels. (er is nergens een knopje of instelling waarin je de taal kunt instellen).
  8. ErikM 30 december 2023 22:12
    Beste Tradingmate,

    Kan je me via LinkedIn of X een bericht sturen? Dan zal ik het voor je uitzoeken. Er is ongetwijfeld een goede verklaring voor.
    En voor sommige mensen is IB het juiste platform, voor anderen, die eenvoudig periodiek willen beleggen (en fractioneel), plus een hoge rente prettig vinden, is Trade Republic wellicht meer geschikt.

    Met vriendelijke groet,
    Erik Mauritz (Trade Republic).
14 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links