Koffiekamer « Terug naar discussie overzicht

Regering Rutte IV: wordt dit een succes of een ramp?

closer
2
quote:

leek2018 schreef op 4 mei 2023 16:04:

Op de dag dat wij onze (oorlogs) doden herdenken komt Zelensky naar Nederland, onder andere met het verzoek om meer wapens. Hij is opgehaald met het regeringsvliegtuig en daarom kan ik me niet aan de indruk onttrekken dat de regering hierbij een actieve rol heeft gespeeld. Waarschijnlijk was hij ook uitgenodigd om op de Dam aanwezig te zijn. Zou me niets verwonderen als het 4 mei comite hier een stokje voor heeft uitgestoken..
Ja joh, speculatie op speculatie. Zelensky bezoekt de regeringsstad, wat moet hij in Amsterdam?

Ik hoorde trouwens dat zijn bezoek aan de Afsluitdijk niet doorgaat vanwege de blokkeerfriezen! De rondrit langs de provinciesteden is ook afgelast want Caroline bemoeide zich er tegenaan. Met een beetje geluk kun je nog wel een selfie met hem maken in Urk, hij zou nog even langsgaan bij de visafslag.
taurus86
4
[Modbreak IEX: Gelieve op de inhoud van uw berichten te letten, bericht is bij dezen verwijderd. Laatste waarschuwing.]
Succes
6
quote:

Dirk de Dijker schreef op 4 mei 2023 14:00:

Erg triest inderdaad als je nu gaat bekritiseren dat Zelensky hier is op 4 mei. De dodenherdenking is toch om 20:00 vanavond?? Ik denk dat hij meer respect heeft voor de NL doden van 1940-1945 dan menig Nederlander.

Caroline van der Plas vindt het 'ongepast'.... Het eerste scheurtje in het BBB succes? Ik denk dat veel BBB stemmers het niet met haar eens zijn.

...

Sorry maar wat pas ECHT ongepast is ... (mvr van de Plas) ... is dit / onderstaande ... spreek DAAR uw mening maar over uit!

-----------------

Omgekeerde vlaggen tijdens Dodenherdenking: dat doen alleen de rotte appels

www.telegraaf.nl/vrouw/22493809/omgek...

Hester Zitvast schrijft over dat wat haar opvalt in het nieuws. Dit keer over Dodenherdenking. Over de vlaggen die omgekeerd en met boerenzakdoek vandaag het absolute toonbeeld van een gebrek aan respect zijn. 'De slechte kant van Nederland laat zich zonder gêne zien. Hier wonen wij. Hier huizen de écht rotte appels in de samenleving.'

Stijlloos
Ik woon tussen Amsterdam en Utrecht in, hartstikke randstad, ver weg van het platteland. Ook hier boeren en boeren-sympathisanten. Of beter: Nederlanders die anti-overheid zijn. Dus zag ik ze vanmorgen op diverse plekken hangen, de omgekeerde vlaggen, al dan niet voorzien van boerenzakdoeken. Stijlloos, vind ik dat. Dat zal rapper Kafka alleen maar mooi vinden.

Onze vlag
Hij riep er namelijk op Twitter toe op, samen met een groep boeren en gekken – hoewel dat allemaal redelijk overlapt of door elkaar loopt. De vlag verkeerd om; het is me al een doorn in het oog. Het is niet jouw vlag of mijn vlag, het is ónze vlag en daar kun je niet mee doen wat je wil. Een vlag kent regels, een protocol. Dat volg je ook niet als je 'm voor 18.00 uur van rood naar blauw halfstok hebt hangen, maar dan doe je tenminste nog een poging eerbied te tonen.
Open brief

En eerbied lijkt me meer dan gepast. 'Den Haag heeft uw vlag gezien, uw stem gehoord. Maar voor ons, nabestaanden van gesneuvelde militairen, is het pijnlijk om die vlag omgekeerd te zien hangen. Ons kind, onze ouder, partner, broer/zus kwam thuis in een kist onder diezelfde vlag’, schrijft de moeder van Timo Smeehuijzen in een open brief namens een flink aantal nabestaanden. Timo kwam om door een bermbom in Afghanistan.

Niet vrij
Het Nederland waar we nu in leven, daar zouden onze voorouders niet voor gevochten hebben. We zouden niet vrij zijn, betoogt de doorgedraaide rapper. We zitten in zijn ogen blijkbaar niet en masse in de zon op een terrasje, we boeken geen vakanties naar verre oorden, hebben nul toegang tot onderwijs en zorg en kruipen vanavond niet collectief ons warme bedje in zonder de angst dat het er morgen niet meer staat door een bombardement.

Frustraties
Ik zou de man moeten negeren, maar dat is zo moeilijk. Als iemand zoveel waanzin uitkraamt dan rol je volautomatisch met je ogen en is een weerwoord tegenhouden lastiger dan het er als een ontlading van je frustraties uit te laten rollen. Ik merkte dat ook vanmorgen weer, toen ik langs wat huizen reed waar die vlaggen verkeerd om wapperden. Ik wilde uitstappen, de gevel beklimmen en ingrijpen. Maar ja, wie doet dát nou? Ik kom daarbij ook met geen mogelijkheid tegen een gevel op.

Gevaarlijk
Mijn dochter van 9 zat naast me en ik wees haar op de respectloosheid. We hadden het samen over de oorlog en ze wilde weten of dat nog eens kon gebeuren, hier in Nederland. 'Dan moet het wel heel raar lopen, maar zeg nooit nooit', antwoordde ik haar. Ik zie namelijk steeds meer mensen compleet ontsporen en radicaliseren. Een op de vijf Nederlanders gelooft in complottheorieën. Met het verspreiden van fake-news hebben steeds minder mensen moeite. Ik weet niet welke kant dat opgaat. Het is hoe dan ook gevaarlijk.

Slecht
Vanavond herdenken we een periode in de geschiedenis die zich nooit meer mag herhalen. We herdenken miljoenen zinloze doden en eren hen die vochten voor de vrijheid die we hebben en ja, die hebben we. Als je die eerbied niet kunt opbrengen, ben je slecht. En die slechte kant van Nederland laat zich zonder gene zien. Hier wonen wij. Hier huizen de écht rotte appels in de samenleving. Het zijn er meer dan me lief is, maar wij zijn met meer – laat dat zien!
DeZwarteRidder
3
quote:

leek2018 schreef op 4 mei 2023 16:04:

Op de dag dat wij onze (oorlogs) doden herdenken komt Zelensky naar Nederland, onder andere met het verzoek om meer wapens. Hij is opgehaald met het regeringsvliegtuig en daarom kan ik me niet aan de indruk onttrekken dat de regering hierbij een actieve rol heeft gespeeld. Waarschijnlijk was hij ook uitgenodigd om op de Dam aanwezig te zijn. Zou me niets verwonderen als het 4 mei comite hier een stokje voor heeft uitgestoken..
Wat een grote nonsens.......!!!!
aexo
3
wat maakt zo'n vlag nu uit??

dat de oekraïne vlag wappert in nederland, dat is pas erg. doet pijn aan mijn ogen.
closer
5
quote:

taurus86 schreef op 4 mei 2023 16:52:

Wanneer geven we ons er rekenschap van dat we met een Oekraïense Acteur te maken hebben. Ras-manipulator gesteund door de 'President' van de USA.
Maar "zijn strijd" ligt al weken op de mestvaalt te stinken. Hij heeft verloren en vreest zijn volk.
Amerika wil graag een Afghanistantje op hem botvieren. Ze moeten, want hun financiële systeem staat op kapseizen.
Ga je schamen voor deze kwaadaardige post! En dat op 4 mei, hoe durf je.
En onthou nou eens dat in het Nederlands zelfstandige naamwoorden geen hoofdletter krijgen. Je valt zo door de mand.
Dirk de Dijker
5
Erg trieste commentaren hier.
Die man (Zelensky) doet alles om zijn land te redden, de link met 4 mei is bijna een beetje al te gruwelijk dichtbij. Hopelijk zet zijn bezoek vandaag veel mensen aan om serieuzer na te denken over hoe belangrijk defensie is, en hoe schurkenstaten als Rusland en China hun buren terroriseren als ze de kans krijgen, en hoe er vandaag de dag mensen hun leven verliezen net als in 1940 hier.
En als je inderdaad nu de vlag nog omgekeerd hebt hangen dan kan je beter vertrekken denk ik.
Hoe kan je het hebben over ongepast op 4 mei als door jouw toedoen mensen hun vlag omgekeerd hebben hangen op die dag?
Ik vermoed dat de BBB geen lang leven beschoren is.
rene l
6
[Modbreak IEX: Gelieve te stoppen met het plaatsen van niet onderbouwde berichten op het forum, bericht is verwijderd. Deze account is geschorst.]
josti5
5
quote:

rene l schreef op 4 mei 2023 14:35:

[...]

Ik vind het ook ongepast dat ze Zelenski gisteren met het regeringsvliegtuig gehaald hebben en dat deze man vandaag in de kamer zoveel aandacht krijgt.

Het is vandaag namelijk dodenherdenking, een nationale aangelegenheid, en ik vind het absurd dat ze deze man juist vandaag een podium geven .

Het enige wat hij komt doen is leuren om nog meer geld en nog meer wapens.
Zeer ongepast op een dag als deze, juist nu hebben we het er over dat oorlogen zinloos zijn en alleen maar verliezers brengt.
Persoonlijk heb ik ook een hele vreemde kijk op Zelenski, hoe het komt dat weet ik niet, maar ik vertrouw deze man voor geen éne meter.
Eens.

En hoopvol, dat besluit van BBB, PVV, FvD en BVNL.

En dan nog eens op dodenherdenking deze oorlogszuchtige taal:

NOS Teletekst 106

Rutte:werken aan straaljagers Kyiv


Nederland is achter de schermen
stevig in overleg met bondgenoten over
het leveren van straaljagers aan
Oekraïne,aldus premier Rutte.Hij zei op
de persconferentie na zijn gesprek met
Zelensky dat er geen taboes zijn,maar
dat het nog niet zover is.

De Belgische premier De Croo,die ook in
Den Haag is,zei dat België een nieuw
militair steunpakket voorbereidt en dat
daarvoor 200 miljoen euro aan bevroren
Russische tegoeden wordt gebruikt.
Succes
4
quote:

aexo schreef op 4 mei 2023 17:18:

wat maakt zo'n vlag nu uit??

dat de oekraïne vlag wappert in nederland, dat is pas erg. doet pijn aan mijn ogen.
Ja idd wat maakt zo'n -Oekraïnse- vlag nou uit ...
Een klein beetje steun aan mensen die -as we speak- worden vermoord, verkracht en sterven voor hun (en mss wel onze) vrijheid.

Pijn aan mijn ogen (en denk vele) .... doen vooral uw posts !!!

Heb er net even een paar teruggelezen, allemaal van (een zelfde) hoogstaand niveau mag ik wel zeggen.

aexo
1
oh is dat steun, een vlag laten wapperen. volgens mij hang je de vlag uit als er iets te vieren valt.
Succes
6
quote:

josti5 schreef op 4 mei 2023 17:42:

[...]

.....

En dan nog eens op dodenherdenking deze oorlogszuchtige taal:

...

Heb je een voorbeeld van deze oorlogszuchtige taal ... of noem jij het vragen om iets (een geweer, tank, vliegtuig, etc) oorlogszuchtige taal?

Kan natuurlijk zijn dat je e.e.a. hebt gemist ... maar -news flash- Rusland is Oekraïne een jaar geleden binnengevallen en Oekraïne poogt zich te verdedigen ...

Dat kun jij natuurlijk typeren als oorlogszuchtig, maar laat ik je uit je droom halen ... er is in dit conflict / deze oorlog maar één land en één persoon oorlogszuchtig (en schuldig!) en dat is Rusland en Poetin.
Succes
3
quote:

aexo schreef op 4 mei 2023 17:59:

oh is dat steun, een vlag laten wapperen. volgens mij hang je de vlag uit als er iets te vieren valt.
Dodenherdenking zeker nog nooit van gehoord ... en respect tonen voor een ander ...

aexo
1
er is maar 1 vlaginstructie in nederland en wel deze :

alleen vlaggen tussen zonsopkomst en zonsondergang. wilt u hem laten hangen , dan moet de vlag tussen zonsondergang en zonsopkomst worden verlicht.

dus, de politie bellen bij een gesignaleerde wetsovertreding, doet justitie niks, dan eigenhandig tussen zonsondergang en zonsopkomst de vlaggen verwijderen, niet lopen mekkeren.
aexo
1
en er is 1 vlag verboden, de nazi vlag, behalve voor geschiedenis les en het opnemen van historische films / documentaires.
luchtschip
2
quote:

aexo schreef op 4 mei 2023 18:16:

er is maar 1 vlaginstructie in nederland en wel deze :

alleen vlaggen tussen zonsopkomst en zonsondergang. wilt u hem laten hangen , dan moet de vlag tussen zonsondergang en zonsopkomst worden verlicht.

dus, de politie bellen bij een gesignaleerde wetsovertreding, doet justitie niks, dan eigenhandig tussen zonsondergang en zonsopkomst de vlaggen verwijderen, niet lopen mekkeren.
Zit niet dit forum op deze dag te vervuilen met complete nodeloze onzin verhalen en vreemde bedenksels

Wanneer mag ik de Nederlandse vlag uithangen?

Nederland is een van de weinige landen die geen wettelijke regels kent voor het gebruik van de vlag. Als burger, bedrijf of organisatie mag u op alle dagen de vlag uithangen, niemand verbiedt dit of bepaalt hoe u de vlag moet ophangen. Het is echter niet toegestaan de nationale driekleuren vlag commercieel te gebruiken of te bedrukken met (reclame) teksten.

Voor Rijksgebouwen geldt wel een vlaginstructie. Deze instructies mogen burgers, bedrijven en organisaties uiteraard ook volgen, maar dat is niet verplicht.

www.vlaggenclub.nl/vlagprotocol-handl...
aexo
1
niemand heb ik ooit gehoord over dat die vlaggen onverlicht buiten hangen, en nu komt hier een grote post dat die vlag verkeerd hangt. ik vind het gewoon verschrikkelijk dat de nederlandse vlag 's nachts onverlicht wappert. ik zie ze hangen, door dat ik goede koplampen heb op mijn fiets. ik lig er 's nachts wakker van.
luchtschip
2
quote:

aexo schreef op 4 mei 2023 18:37:

niemand heb ik ooit gehoord over dat die vlaggen onverlicht buiten hangen, en nu komt hier een grote post dat die vlag verkeerd hangt. ik vind het gewoon verschrikkelijk dat de nederlandse vlag 's nacht onverlicht wappert.
Stoppen maar,

je praat als een dronken malloot, waar niemand aandacht aan besteedt en je zit jezelf steeds verder omlaag te halen
aexo
1
[Modbreak IEX: Gelieve te stoppen met het plaatsen van inhoudsloze berichten op het forum, een aantal berichten is verwijderd.]
De dagkoers
1
quote:

aexo schreef op 4 mei 2023 18:53:

flagi.in.ua/ukr

kan je de oekraïense vlag kopen.

steun ze met het ophangen ervan.

flagi.in.ua/ukr/prapori-ukraini/vsi-p...
Je hebt, denk ik, een alcoholslot op je toetsenbord nodig.
Geraaskal, ruziezoekend. Ik adviseer 2 uur stilte.
26.158 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 1136 1137 1138 1139 1140 1141 1142 1143 1144 1145 1146 ... 1304 1305 1306 1307 1308 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Markt vandaag

 AEX
887,44  +8,73  +0,99%  03 mei
 Germany40^ 18.017,10 +0,67%
 BEL 20 3.913,37 +0,52%
 Europe50^ 4.930,44 +0,18%
 US30^ 38.691,83 0,00%
 Nasd100^ 17.893,96 0,00%
 US500^ 5.127,53 0,00%
 Japan225^ 38.326,05 0,00%
 Gold spot 2.301,75 0,00%
 EUR/USD 1,0762 +0,34%
 WTI 78,11 0,00%
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer

Aandelenadviezen van IEX.nl

  1. Premium
    Advieswijziging ASML
  2. Premium
    Iets langer geduld met Besi
  3. Premium
  4. Premium
    Tijd om het aandeel Adyen op te vissen?
  5. Premium
    Uitstekende cijfers Flow Traders

Stijgers

VIVORYON THER... +7,18%
Flow Traders +4,87%
BESI +4,11%
Brunel +3,91%
UMG +3,62%

Dalers

HEIJMANS KON -5,17%
Aperam -4,56%
AMG Critical ... -3,16%
Kendrion -2,75%
CM.COM -2,24%

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront