Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Dogecoin staat op kruispunt

Dogecoin staat op kruispunt

Het is de laatste tijd opvallend stil rond Dogecoin. Zal de hype dan toch voorbij zijn en de munt uiteindelijk in de vergetelheid raken, of is het wachten tot de volgende influencer de munt weer naar een hoger niveau weet te twitteren?

Deze week maakte Google de meest gezochte termen van 2021 bekend en in de categorie 'nieuws' bevond Dogecoin zich op plek vier. Een stuk hoger dan de eerstvolgende crypto, Ethereum, die op plaats 10 terug te vinden is. Is de Dogecoin-community dan toch groot genoeg om de munt een toekomst te bieden? 

Dogecoin

Het technisch plaatje van Dogecoin begint de laatste tijd toch wel wat haarscheurtjes te vertonen. De langetermijn-stijgende trend is eerder al stilgevallen en overgegaan in een per saldo zijwaarts koersverloop. De koers beweegt al een aantal maanden in een neutrale bandbreedte tussen steun $0,16 en weerstand $0,35.

Binnen deze bandbreedte is onlangs de herstelfase afgebroken en wordt de steun momenteel onder druk gezet. Een doorbraak onder de steun zal het beeld nieuwe schade toebrengen en ruimte vrijmaken voor een grotere koersdaling. De volgende steun wacht dan rond $0,04, wat dus een flink neerwaarts risico oplevert.

Steun getest

Op kortere termijn is de neutrale bandbreedte van de afgelopen maanden duidelijk te zien. Door de recente verkoopgolf is de steun aan de onderkant van de bandbreedte onder druk komen te staan. De lagere toppen geven tevens aan dat de verkoopdruk lijkt toe te nemen. 

Kopers dienen spoedig terug te keren om verdere verzwakking te voorkomen. Een doorbraak onder steun $0,16 zal nieuwe verkoopdruk uitlokken en een dalende trend starten richting lagere koersniveaus.

Mocht Dogecoin echter door de steun worden opgevangen en de correctieve fase weten af te breken, dan zal er een nieuwe opleving kunnen plaatsvinden richting de bovenzijde van de bandbreedte rond $0,35. De komende weken zal de koers dus richting moeten kiezen. 


Wouter Slot is technisch analist bij Tostrams en IEX. Hij schrijft zijn columns op persoonlijke titel. De informatie in zijn columns is niet bedoeld als professioneel of particulier beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Wij informeren u graag over ons rendement.

IEX heeft de laatste jaren sterk geïnvesteerd in onze Beleggersdesk. Onze kooptips hebben een gemiddeld rendement per tip opgeleverd van ruim +25%.


Een gedetailleerd overzicht van alle kooptips en de gevolgde berekening is te vinden op de rendementenpagina.

Met een abonnement op IEX heeft u altijd als eerste toegang tot onze analyses en kooptips.
U leest deze al vanaf 2,41 per week. Word nu abonnee en profiteer van 30% korting!

Analyse door: Wouter Slot

Wouter Slot is senior analist bij Tostrams binnen de IEX Group. Voor Tostrams schrijft hij al sinds 2007 technische analyses. Al op jonge leeftijd bleek hij geïnfecteerd met het TA-virus en daarom koos hij al vroeg in zijn werkzame leven voor een baan in de beleggingswereld. Hij leest de grafieken als geen ander en weet met b...

Meer over Wouter Slot

Recente analyses van Wouter Slot

  1. 07:30 Weinig reden tot zorg 22
  2. 22 apr Hoe kleiner, hoe zwakker 48
  3. 01 apr Amerikaanse beurzen zijn niet te stoppen: kan Nasdaq naar 20.000 punten? 10

Reacties

14 Posts
| Omlaag ↓
  1. crypt0br0ker 10 december 2021 15:02
    precies wat ik ook denk, dingen als dogecoin zijn tijdelijk... is net als gamestop of AMC of niet, zal niet dezelfde hoogtes bereiken als voorheen, met een marketcap van 60 miljard dollar (?!?!?!?!).... koers zal, op termijn, blijven zakken... shiba inu volgt hetzelfde noodlot
  2. forum rang 6 Zaphod Beeblebrox 11 december 2021 00:19
    Ik merk dat ik steeds meer bearish begin te worden. Ik vermoed dat we de top hebben gezet half april op 65k$ voor bitcoin. Sindsdien zitten we in een langgerekt driegolf correctiepatroon met een eerste bodem op 29k$, een iets hogere top op 69k$, en we zijn nu op weg, in de derde golf, naar de vorige bodems rond 29k. Daar gaan we rond maart/april 2022 bodemen. Tegen die tijd zal het weekly 200MA daar ook lopen, wat lange termijn steun geeft, zodat we weer omhoog kunnen. Dat zal een bittere pil zijn voor al die gerenommeerde analisten die 100k bitcoin en 20k ethereum voorspeld hebben voor 2022.

    Alleen als we snel, hard omhoog gaan wordt dit scenario ongeldig.
  3. crypt0br0ker 11 december 2021 15:28
    quote:

    Zaphod Beeblebrox schreef op 11 december 2021 00:19:

    Ik merk dat ik steeds meer bearish begin te worden. Ik vermoed dat we de top hebben gezet half april op 65k$ voor bitcoin. Sindsdien zitten we in een langgerekt driegolf correctiepatroon met een eerste bodem op 29k$, een iets hogere top op 69k$, en we zijn nu op weg, in de derde golf, naar de vorige bodems rond 29k. Daar gaan we rond maart/april 2022 bodemen. Tegen die tijd zal het weekly 200MA daar ook lopen, wat lange termijn steun geeft, zodat we weer omhoog kunnen. Dat zal een bittere pil zijn voor al die gerenommeerde analisten die 100k bitcoin en 20k ethereum voorspeld hebben voor 2022.

    Alleen als we snel, hard omhoog gaan wordt dit scenario ongeldig.
    er zijn bearish periodes, beheers die hier en daar, al is het een klein beetje, en je blijft geld genereren. hmm, wacht even maandag maar af, zondag middernacht gaat japan open, Nikkei sloot vrijdag 1% in het rood. the lead from Wall St. was zeer positief! wat altijd een boost geeft in de goede richting, aan de andere kant van de globe, en onderschat die japanners niet hierin, ze beïnvloeden de prijsfluctuaties van bitcoin dermate dat ik er ook door word beïnvloedt. in deze periodes is voorzichtigheid geboden, niet teveel gaan lopen handelen, strak uitzitten elke ritje en ook durven om soms verlies te nemen. (hoort er bij)

    al deze dalingen zie ik als oplaadmomenten om de prijzen weer omhoog te kunnen stuwen, deze periode probeer ik dan ook flink in te kopen en te verkopen, al lerende hoe te werken in een bearish setting. hoorde trouwens op CNBC dat de shortterm investors achter de dalingen zaten van vorige week vrijdagnacht/zaterdag, ongetwijfeld spelen meerdere factoren een rol.

    bitcoin 100K, dat hoor ik (en verwachtte ik ook) al sinds 2016 ofzo. maar ethereum 20K, dat zal nog laaaaang duren volgens mij, reken maar zeker 5j!? hmm, ethereum is beetje verouderd; hoge transactie kosten en lage transactiesnelheid. solana is technologisch geavanceerder, daar heb ik mijn meest succesvolle trades ook mee gedaan. (2021)

    analisten kijken teveel naar grafieken en vergeten wat voor sentimenten er op de markten heerst. het is kijken naar wat er heeft plaatsgevonden en er van uitgaan dat het weer gaat gebeuren. op die manier loop je het risico op de markt te missen: uitcashen terwijl je had moeten blijven zitten of je geld in een bodemloze put dumpen ofzo. ik denk wel dat je er feeling voor moet hebben. analisten werken met een theoretische denkkader. in de praktijk bouw je ook ervaring op. het is de kunst om dit te combineren in het werk.

    ik heb er vaker naast gezeten, meestal scheelde het niet veel, maarja, we gaat het meemaken...
  4. forum rang 6 Zaphod Beeblebrox 12 december 2021 11:09
    Nee, ethereum en andere platform coins gaan juist heel erg goed. De hoge transactiekosten bewijzen dit. De kosten zijn hoog juist omdat er zoveel op de layer 1 gebeurt. Bovendien, als je tonnen heen en weer smijt, maken de 100$ transactiekosten plotseling niet zoveel meer uit. Bij solana zijn de transactiekosten lager maar op het solana platform is het minder druk en solana is meer gecentraliseerd. Het is altijd en afweging tussen decentralizatie, veiligheid en schaalbaarheid: the blockchain trilemma. Desalniettemin, DeFi, the Metaverse en Web3.0 zullen hard blijven groeien - daar twijfel ik eigenlijk niet aan - gevolgmatig zullen de onderliggende layer 1 platforms het ook goed blijven doen.

    Lange termijn ben ik, net zoals jij, enorm positief. Alleen, als we terugzakken naar 28k$, dan gaat er weer zo verschrikkelijk veel van mijn altcoins af. Nu komt dat wel weer goed, maar het zou handiger zijn om dat beter te timen. Ik heb besloten mijn resterende litecoin in goud te parkeren voor het geval we terugzakken zodat ik dan kan bijkopen.
  5. crypt0br0ker 12 december 2021 12:44
    quote:

    Zaphod Beeblebrox schreef op 12 december 2021 11:09:

    Het is altijd en afweging tussen decentralizatie, veiligheid en schaalbaarheid: the blockchain trilemma.

    dan is algorand het antwoord daarop?

    Alleen, als we terugzakken naar 28k$, dan gaat er weer zo verschrikkelijk veel van mijn altcoins af. Nu komt dat wel weer goed, maar het zou handiger zijn om dat beter te timen.

    we wisten dat de koers van bitcoin zou dalen, alleen niet precies wanneer dan en hoe laag. het is een cyclus snaptke. de koers beweegt sinds 6/7 nov. neerwaarts. we gaan nu de 6e week in van deze neerwaartse trend, denk dat het ergste, allang al achter de rug is! (minus 17%)

    Ik heb besloten mijn resterende litecoin in goud te parkeren voor het geval we terugzakken zodat ik dan kan bijkopen. als de beurzen opveren en alles is een beetje gestegen, (opwaartse trend) ik zou terug gaan in LTC. daar zit nog redelijk wat rek in, 50 t/m 120 dollar, 30 t/m 80 procent per LTC. kortom: inkopen op 150, aftikken op 250.

    LTC is wel een beetje een dinosaurus, heeft nostalgische waarde voornamelijk. trage koersverloop, maar redelijk waardevast en daarom redelijk betrouwbaar. (puur voor de handel) gebruik je PAX gold of Tether Gold?
  6. forum rang 6 Zaphod Beeblebrox 12 december 2021 13:27
    In Paxos goud geparkeerd.

    Litecoin is eigenlijk een hele mooie coin. Mimblewimble draait er nu op zodat je maximale privacy kunt hebben als je wilt. Maar er zit geen momentum achter. Ze hebben ook geen developers meer. Het lijkt wel of Charlie Lee alles zelf moet doen.

    Koerswijs is alles mogelijk natuurlijk, maar ik denk wel dat de structuur van de markt veranderd is sinds grote spelers zich ermee zijn gaan bemoeien. De vierjaarscyclus lijkt mij ten einde, ook het 'Stock to Flow' model kon het wel eens moeilijk gaan krijgen. Was ook een beetje te mooi en te makkelijk om waar te kunnen zijn.
  7. tampi 13 december 2021 10:27
    quote:

    crypt0br0ker schreef op 10 december 2021 15:02:

    precies wat ik ook denk, dingen als dogecoin zijn tijdelijk... is net als gamestop of AMC of niet, zal niet dezelfde hoogtes bereiken als voorheen, met een marketcap van 60 miljard dollar (?!?!?!?!).... koers zal, op termijn, blijven zakken... shiba inu volgt hetzelfde noodlot
    Ik denk dat dogecoin helemaal niet zo tijdelijk is.

    De reden is:
    Dogecoin is één van de zeldzame coins waarvan elke coin is gemined met Proof of Work, net zoals Bitcoin. Elke Doge is dus op de wereld gekomen door mining. Doge heeft daarnaast nog eigenschappen als: iedereen kan het minen, decentraal, eigen blockchain.

    Doge is grapje ontstaan net zoals Shiba Inu.
    Ik heb geen glazen bol, maar ik denk dat Doge het veel langer gaat uithouden dan Shiba. De reden is dat Shiba een token is op de Ethereum blockchain waarbij de transactiekosten op dit moment enkele tientjes kunnen zijn. Daarnaast is Shiba al heel vaak gekloned. Shiba laat zich nu eenmaal makkelijker klonen dan Dogecoin.

    Ik kan geen toekomst voorspellen, maar ik verwacht zelfs een Dogecoin prijs van rond de $1 USD ergens volgend jaar.
    Ik heb beide coins in mijn crypto portefeuille.
  8. crypt0br0ker 13 december 2021 20:05
    quote:

    tampi schreef op 13 december 2021 10:27:

    [...]

    Ik denk dat dogecoin helemaal niet zo tijdelijk is.

    De reden is:
    Dogecoin is één van de zeldzame coins waarvan elke coin is gemined met Proof of Work, net zoals Bitcoin. Elke Doge is dus op de wereld gekomen door mining. Doge heeft daarnaast nog eigenschappen als: iedereen kan het minen, decentraal, eigen blockchain.

    Doge is grapje ontstaan net zoals Shiba Inu.
    Ik heb geen glazen bol, maar ik denk dat Doge het veel langer gaat uithouden dan Shiba. De reden is dat Shiba een token is op de Ethereum blockchain waarbij de transactiekosten op dit moment enkele tientjes kunnen zijn. Daarnaast is Shiba al heel vaak gekloned. Shiba laat zich nu eenmaal makkelijker klonen dan Dogecoin.

    Ik kan geen toekomst voorspellen, maar ik verwacht zelfs een Dogecoin prijs van rond de $1 USD ergens volgend jaar.
    Ik heb beide coins in mijn crypto portefeuille.
    DOGE is niet zeldzaam, zie aantal aandelen! die 1 dollar wil ik nog wel geloven, maar veel meer dan dat geloof ik niet! zo'n munt is onmogelijk serieus te nemen.

    meestal eindigen dingen zoals ze begonnen.

    in dit geval, als een grap.
    neemt niet het feit weg dat je het kan verhandelen, winst kan genereren. maar veel zal het niet meer zijn, de rek is er uit snaptke.
  9. forum rang 6 Zaphod Beeblebrox 14 december 2021 10:04
    quote:

    crypt0br0ker schreef op 13 december 2021 20:05:

    [...]
    DOGE is niet zeldzaam, zie aantal aandelen! die 1 dollar wil ik nog wel geloven, maar veel meer dan dat geloof ik niet! zo'n munt is onmogelijk serieus te nemen.
    Dat roepen mensen al sinds 2013 over dogecoin. Toch blijft het netwerk groeien en de populariteit ervan blijft toenemen.
  10. forum rang 10 voda 14 december 2021 14:31
    Tesla maakt betaling met dogecoin mogelijk voor bepaalde producten

    De digitale grapmunt met als logo een shiba-inu (zie deze video voor een voorbeeld daarvan) kan bij Tesla TSLA 0,00% spoedig gebruikt worden als betaalmiddel van bepaalde Tesla-merchandise. Dat zegt CEO Elon Musk op Twitter. Je kunt dus geen auto afrekenen met je dogemuntjes.

    www.youtube.com/watch?v=oeLMcerh_O8&a...

    Maar aan wat voor merchandise moet u dan denken? Nou het eerste waar wij aan dachten waren de 'short shorts' van Tesla (als u dit niet kent: lees het artikel, geniaal).

    www.tijd.be/markten-live/nieuws/algem...

    Het nieuws stuurt de dogecoin vandaag 17 procent hoger tot 19,39 dollarcent.

    twitter.com/elonmusk/status/147070370...

    www.tijd.be/markten-live/live-blog/be...
14 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Volg IEX altijd en overal Meer »

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links