ING verlaagt koersdoel Aalberts van €44,50 naar €40

Door ABM Financial News op 26 september 2023 10:17 | Views: 6.033

ING verlaagt koersdoel Aalberts van €44,50 naar €40
Beeld: ABM Financial News

(ABM FN-Dow Jones) ING heeft het koersdoel voor het aandeel Aalberts verlaagd van 44,50 naar 40,00 euro met handhaving van het Houden advies. Dit bleek dinsdag uit een analistenrapport van de bank.

ING heeft de taxaties voor de winst per aandeel voor dit jaar met 2 procent verhoogd, maar voor 2024 juist met 5 procent verlaagd.

De bank verwacht dat Aalberts ook in de tweede helft van het jaar doorgaat met het afbouwen van de voorraden. In de eerste zes maanden leidde dit tot een kasinstroom van 26 miljoen euro.

De voorraadvermindering kan wel leiden tot enige druk op de bezettingsgraad van de productiefaciliteiten, waardoor ING enige zorg heeft over de ontwikkeling van de EBITA-marges in de tweede helft van dit jaar.

Het aandeel Aalberts noteerde dinsdag op een rood Damrak 1,1 procent lager op 35,08 euro.

Bron: ABM Financial News


ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront