Yellen ziet olieprijs stabiliseren

Door ABM Financial News op 19 september 2023 08:22 | Views: 5.191

Yellen ziet olieprijs stabiliseren
Beeld: ABM Financial News

(ABM FN-Dow Jones) Volgens de Amerikaanse minister van financiën Janet Yellen zal de olieprijs stabiliseren, maar de recente stijging houdt haar wel waakzaam. Dit zei Yellen in een gesprek met de Amerikaanse zakenzender CNBC.

Yellen gaf op de vraag of er maatregelen worden overwogen aan dat de Amerikaanse regering de gasprijzen betaalbaar wil houden met de toevoeging dat de prijzen nog altijd ruim een dollar onder het niveau van de zomer in 2022 liggen.

De olieprijs noteert momenteel op het hoogste niveau van dit jaar en ligt boven de 90 dollar per vat.

"China komt weer op stoom en de aanhoudende productiebeperking door Saoedi-Arabië verhoogden de olieprijzen wat. We houden de situatie nauwlettend in de gaten", aldus Yellen tegen CNBC.

Bron: ABM Financial News


ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Reacties

5 Posts
suske wiet
0
Rowi62
0
suske wiet
0
Amerika probeert wel maar olie aanboren gaat niet in een vingerknip .
Raffinage is het probleem .
Ikvraaghetmaar
0
Had de kop niet beter kunnen zijn : USA grijpt niet in op oliemarkt? Dit lijkt me de essentie van Yellen. De olieprijs kan nu doorstijgen naar de 100 dollar. En de koers van Shell richting 32 euro. Wat er in 2024 gebeuren gaat is dan maar weer de grote vraag. Maar blijft beleggen ook niet een kwestie van gokken?
5 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront