Reuters: TSMC dringt aan op uitstel levering chipapparatuur

Door ABM Financial News op 15 september 2023 09:22 | Views: 12.414

Reuters: TSMC dringt aan op uitstel levering chipapparatuur
Beeld: ABM Financial News

(ABM FN-Dow Jones) TSMC heeft grote leveranciers gezegd om de levering van chipapparatuur uit te stellen, omdat de Taiwanese chipmaker zich zorgen maakt over de vraag. Dit meldde persbureau Reuters vrijdag op basis van bronnen.

TSMC wil volgens deze bronnen de kosten onder controle houden, vanwege de toegenomen zorgen over de vraag naar chips voor de consumentenmarkt. De leveranciers denken dat het uitstel van korte duur zal zijn, aldus de bronnen. Onder meer ASML zou geraakt worden door het besluit van TSMC, zo stelde Reuters.

TSMC wilde tegenover Reuters niet reageren op de geruchten, maar wees wel op eerdere uitspraken van CEO C.C. Wei, die in juli zei dat de zwakkere economische ontwikkelingen en een trager herstel in China ervoor zorgen dat consumenten de hand op de knip houden.

De chippers in Amsterdam gingen vrijdagochtend onderuit. ASML en Besi verloren bijna 1,5 procent. ASMI leverde ruim 3 procent in.

Bron: ABM Financial News


ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Reacties

Er zijn (nog) geen reacties geplaatst.

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront