Galapagos toont CAR-T data op EHA-congres

Door ABM Financial News op 5 juni 2023 22:23 | Views: 5.419

Galapagos toont CAR-T data op EHA-congres
Beeld: Galapagos

(ABM FN-Dow Jones) Galapagos zal het CAR-T point-of-care productieplatform en de eerder bekendgemaakte eerste fase 1/2-data met CD19 CAR-T-kandidaat, GLPG5201 presenteren op het European Hematology Association (EHA) 2023 congres, dat plaatsvindt van 8 tot 11 juni 2023 in Frankfurt in Duitsland. Dit meldde het biotechbedrijf maandagavond.

"Patiënten die rrCLL ontwikkelen en resistent worden tegen nieuwe middelen, hebben een zeer slechte prognose en een grote onvervulde medische behoefte aan nieuwe therapeutische opties zoals CAR-T-celtherapie. De eerder bekendgemaakte eerste data over de werkzaamheid, veiligheid en haalbaarheid van de lopende EUPLAGIA-1 studie met onze CD19 CAR-T-kandidaat, GLPG5201, point-of-care vervaardigd, zijn bemoedigend, en we zitten op schema om rond het midden van dit jaar fase 1-topline resultaten mee te delen", aldus Jeevan Shetty, Head of Clinical Development Oncology bij Galapagos. 

Galapagos nam 7 patiënten op in de studie. De eerste werkzaamheidsresultaten zijn "bemoedigend met een objectief responspercentage (ORR) van 100 procent", aldus Galapagos. Van de 7 patiënten bereikten er 6 "een complete respons", volgens het bedrijf.

Bron: ABM Financial News


ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meld u aan voor de EuroBench.com dagelijkse nieuwsbrief

en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op de beurs!

 

Reacties

2 Posts
am1993
0
Is heel oud nieuws volgens mij. Op de site van Galapagos valt te lezen:
We hebben de eerste bemoedigende veiligheids- en werkzaamheidsgegevens van de EUPLAGIA-1 fase 1-studie gepresenteerd tijdens een postersessie op de EBMT-EHA18 5th European CAR-T-cell Meeting in Rotterdam in februari 2023 (EUPLAGIA-1 fase 1-studie afsluitingsdatum: 9 januari 2023).
babynew
0
Biotech is lange adem, in dit persbericht staan de nu bekende resultaten van hetzelfde programma als waar jij naar verwijst, het is dus geen oud nieuws, maar het gaat wel over hetzelfde onderzoeksprogramma. Over dit onderzoeksprogramma zullen meerdere nieuwsberichten volgen. De eerste resultaten van deze 7 patiënten zijn in elk geval bemoedigend met hoge responsrate en werkzaamheid.
2 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.